2018. március 21. szerda - Benedek
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / NetHírlap kávéház / Macskaklub
Privát üzenetek

Kijelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat

Hirdetés


Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Eredeti üzenet:


 Bagheera the panther
        
2018-01-13 12:37:45   (26988)
  Amikor gyerek voltam, az akkori ifjúsági könyveket, regényeket, Janikovszky Éva, Bölcs Bagoly sorozat búvár zsebkönyvek, pöttyös-csíkos könyvek, Delfin könyvek, Nagy indiánkönyv, Karl May, Verne, romantikusok, mint az Elfújta a szél...később volt több korszakom, amikor írók szerint olvastam mindent, ami csak volt a könyvtárban. Jókai (ma már nem tudnának rákényszeríteni :-)), Victor Hugo, Stendhal, Steinbeck, Zola, Amado, Merle. Volt szakrális korszakom, akkor minden fellelhető nép mondavilágát olvastam, inka, maja, görög, római, germán, kelta, hindu, egyiptomi, asszír, kínai és persze a Biblia. stb.
Volt orosz korszakom, Dosztojevszkij, Tolsztoj, Gogol, vagy volt, hogy a Shalespeare drámákat gyűjtöttem, olvastam. És volt Dürrenmatt korszakom, tőle is mindent, ami akkor fellehető volt.
Aztán volt egy újhullám, akkor Eszterházy könyveit olvastam sorra. Volt Leslie L Lawrence korszakom is. Ja, és volt egy időben a "Világirodalom remekei" sorozat, az megvan, az összest elolvastam.
Volt történelmi időszakom is, akkor olvastam el a Druon és Merle királykönyveket.

Amit nagyon nem bírtam elolvasni, többszöri nekifutásra sem, az például a Büszkeség és balítélet. :-) Vagy Ken Follet történelmi tillógiájából csak az első kötetet olvastam, a másik kettőt nem bírtam. :-)

Nem tudom, manapság mi kötne le. Az utóbbi időben olyan könyveket vettem, amelyek az önérvényesítésről, önbecsülésről, lélek és egészség összefüggéseiről, az emberi kapcsolatok pszichológiájáról szólnak. Ezeket olvasgatom, amikor van időm, mert ezeket hasznosítanom kell a saját érdekemben. :-)

Szerintem mindenféle könyv érdekel, kivéve a celebekről írt "életrajzi" könyvek. :-)
 Név: 
       Jelszó: