2018. május 20. vasárnap - Bernát, Felícia
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / Fegyverek / Fegyverliberalizáció
Privát üzenetek

Kijelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat

Hirdetés


Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Eredeti üzenet:


 MLaca
        
2017-08-31 16:56:28   (11286)
  "Október elsejétől kiegészül a fegyvertörvény

Mint ismeretes, eddig sportlövészet, vadászat, illetve önvédelem céljából lehetett lőfegyverre engedélyt kérni, ám október elsejétől két további kategóriával bővül a hármas. A két új kategória a hobbi-céllövészeti, illetve a gyűjtői lesz, ahol a fegyvertartási engedély alapfeltételei is eltérőek lesznek. Ezentúl az a büntetlen előéletű, 18-ik életévét betöltött személy, aki fegyvervizsgával, egyszeri pszichológiai vizsgálattal, valamint biztonságos fegyvertárolóval (lemezszekrény) rendelkezik, legfeljebb tíz hosszú (kisgolyós, golyós, sörétes vegyesen), és három rövid lőfegyvert tarthat gyűjtői célból, ám a fegyverekhez lőszert nem vásárolhat, azok nem lehetnek birtokában. Természetesen a gyűjtő fegyvereit a lőtereken az érvényes szabályok betartásával használhatja, belőheti, illetve céllövészetet folytathat, de versenyeken nem vehet részt.

Sokak számára izgalmasabb lesz a másik új kategória, a hobbi-céllövészeti, ahol a gyűjtőihez hasonló feltételek kielégítésével juthat fegyverhez a büntetlen előéletű, 18-ik életévét betöltött személy. A fegyvervizsga, az egyszeri pszichológiai vizsgálat, a biztonságos tároló mellé azonban a fegyvertartási engedély kiadásához a körzeti orvostól is be kell szerezni egy alkalmassági igazolást, amennyiben a lövészjelölt nem rendelkezik érvényes gépjárművezetői engedéllyel. Az orvosi igazolás a gépjárművek szabályozásánál megszokott időszakokra érvényes, tehát legfeljebb tíz évre, de legalább két évre szól. A hobbi-céllövész legfeljebb egy kisgolyós, egy golyós, valamint egy sörétes hosszú, és egy kisgolyós és egy golyós rövid lőfegyvert tarthat. Ezekhez lőszert is vásárolhat és tarthat a szabályoknak megfelelő módon. A hobbi-céllövész az érvényes szabályok betartásával használhatja, belőheti fegyverét, illetve céllövészetet folytathat, de versenyeken nem vehet részt.

Jó hír az önvédelmi célból engedélyért folyamodóknak, hogy fegyvervizsgával, büntetlen előélettel, egyszeri pszichológiai vizsgálattal és megfelelő alkalmassági vizsgával (lakásvédelmi tanfolyam eredményes vizsgatétellel) rendelkezve, 18-ik életévét betöltve jogosultak egy darab hosszú, sörétes lőfegyver megszerzésére és tartására, valamint sörétes lőszer vásárlására és tartására. (Forrás: vagyalmaim.hu)"
 Név: 
       Jelszó: