2018. április 25. szerda - Márk
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / Szex, szerelem, ismerkedés / Idézetek
Privát üzenetek

Kijelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Eredeti üzenet:

 Bugyborék
        
2008-03-16 22:00:53   (12816)
 

A barátság szívből jön, amikor közösen teszünk szép és nehéz dolgokat.(Pierre Abbé)


Csinálj bármit, mindig az számít, hogy hogyan csinálod, és van-e kivel, mert ez csapatjáték, és már az is ajándék, ha figyelsz arra, aki rád figyel. (William Shakespeare)

Álljatok közel egymás mellett, de ne túl közel egymáshoz, mert a fák sem nőnek egymás árnyékában.( Khalil Bibran)

A barátság az égvilágon semmit nem követel, kivéve egyvalamit: őszinteséget. Csak ezt az egyet, de ez nem kevés. (Ingmar Bergman)

A barátságot nem érhette csalódás, mert nem akart a másiktól semmit, a barátot meg lehetett ölni, de a barátságot, mely a gyermekkorban szövődött két ember között, talán még a halál sem öli meg: emléke tovább él az emberek öntudatában, mint egy néma hőstett emléke. S csakugyan, az is, hőstett, a szó végzetes és csendes értelmében, tehát szablyák és tőrök csattogása nélkül, hőstett, mint minden emberi magatartás, mely önzetlen. ( Márai Sándor)

Azt hiszem, a szívünkben, ha nyílna még virág,boldogabb és szebb lehetne az egész világ.Ha véletlen találkozunk, egy mosoly legyen a jel,hogy ismeretlen ismerősként búcsúzunk majd el. (Halász Judit)

A régi barátokkal kapcsolatban az egyik legnagyobb áldás, hogy az ember megengedheti magának, hogy hülyét csináljon magából előttük. (Ralph Waldo-Emerson)

A barátság az egyetlen olyan kapcsolat, amely kölcsönös, szabad választással jön létre. Nem velünk születik, mi teremtjük. Nem fertőzi meg semmilyen testi kapcsolat, vagy érdek. Nem akarunk egymástól semmit - egyszerűen csak jó együtt lenni. A barátság születése mindig együtt jár azzal az érzéssel, hogy találkoztunk már valahol. Hogy ismerem őt! Ez persze sejtelem, nem biztos hogy így van. Sosem tudhatjuk, mitől vagyunk otthon egymásban. De ha a barátomhoz megyek: hazamegyek. (Müller Péter)

Némely embert jobb szeretek nyílt ellenségnek, mint kétes barátnak. (Kossuth Lajos)

Rabszolga vagy? Úgy nem lehetsz barát. Zsarnok vagy? Úgy nem lehetnek barátaid. (Friedrich Nietzsche)

A szerelemnek és a barátságnak csak egyetlen rokon vonása van, s ez: ha felbomlik, annak oka sohasem a Másik, hanem mindig az Én. (Hamvas Béla)

Talán nincs is olyan, hogy jó barát meg rossz barát - talán csak barátok vannak, olyanok, akik az ember mellett állnak, ha megsérül, és akik segítenek, hogy ne legyen olyan magányos. Talán értük mindig érdemes aggódni, reménykedni, őértük érdemes élni. Talán még meghalni is, ha úgy kell lennie. Nincsenek jó barátok. Nincsenek rossz barátok. Csak olyan emberek, akik házat építenek a szívedben. ( Stephen King)

Nincsen szebb kora az emberiségnek, mint az első ifjúság évei. Azon láncok, melyek akkor köttetnek, nem szakadnak el örökké, mert nem a világban kerestünk.Még akkor barátokat, hanem a barátjainkban
leltük fel az egész világot. (Kölcsey Ferenc)

A barátság első törvénye ez: barátainktól tisztességes dolgot kérjünk, s barátság címén csak tisztességes dolgot tegyünk. ( Cicero)

Igazi barátod az, aki a hátad mögött is csak jót mond rólad. (Sam Ewing)

Nagyra becsülöm azt a barátom, aki időt talál számomra a naptárában, de még jobban szeretem azt, aki elő sem veszi a naptárát, ha rólam van szó. (Robert Brault)

Van-e még barátság a világon? Fiatal emberek azt hiszik, van; de aztán megtudják, hogy amit barátságnak hittek, csak pajtásság volt. A barátság sokkal bonyolultabb, fájdalmasabb és erőszakosabb kapcsolat, mint a szerelem. A szerelem adni és kapni akar. A barát csak adhat. Barátság, abban az értelemben, szűkszavúan, ahogy két ember, kézfogás és ígéret nélkül, egy életre jótáll a másikért. (Mária Sándor)

A legnagyobb ajándék, amit embertársadnak adhatsz, az, hogy őszinte szívvel figyelsz rá. (Richard Moss)

Csak az igazi barát figyelmeztet rá, hogy maszatos az arcod. ( Anonymus)

A szerelem csak ámít, a barátság, mi számít. ( Gelett Burgess)

A barátod az, aki mindent tud rólad, és mégis szeret. (Elbert Hubbard)

Ne haladj előttem, mert nem tudlak követni! Ne gyere utánam, mert nem tudlak vezetni! Jöjj ide mellém, és legyünk csak barátok! (Albert Camus)

Ha az összes barátom leugrik egy hídról,én nem ugrom velük.Lent várok, hogy elkaphassam őket! (Tim McGraw)

A barátság igazi dicsősége nem az egymás felé kinyújtott kéz, nem a kedves mosoly, nem is a társaság öröme, hanem a lelki-szellemi megvilágosodás,amelyben részed lehet, amikor rádöbbensz, hogy egy embertársad hisz és bízik benned! (Ralph Waldo)

A barátság voltaképpen szükségtelen, akárcsak a filozófia vagy a művészet... Nem szükséges a túléléshez, de sokkal inkább értelmet ad a túlélésnek. (Clive Staples-Lewis)

A barát az az ember, aki mellett mersz önmagad lenni! (Pam Brown)

A barát az egyetlen személy, aki ki tudja javítani a hibáidat - de van annyi esze, hogy meg sem próbálja. (Pam Brown)

Egy barát olyan, akár egy téli lámpás: minél régibb a barátság, annál erősebb a fény. (Rogen Roseblatt)

A barát az, aki akkor van melletted, amikor máshol kellene lennie. (Len Wein)
Függönyét midőn leereszti, s egy csillagot tűz rá az este, ne feledd, van egy hű barátod, sorsa bármily távolra vesse. (Lucy Maud- Montgomery)

A barátság legnagyobb próbája nem az, ha a magunk hibáit tárjuk fel barátunknak, hanem, ha neki tárjuk fel az övéit. ( La Rochefoucauld)

S ha egy barát megbukik, mert nem igazi barát, vádolhatjuk-e őt, jellemét, gyengeségét? Mit ér az olyan barátság, ahol erényeket, hűséget, kitartást szeretünk a másikban? Mit ér mindenféle szeretet, amely jutalmat akar? Nem kötelességünk-e, hogy éppen úgy vállaljuk a hűtlen barátot, mint az önfeláldozót és hűségeset? Nem ez igazi tartalma minden emberi kapcsolatnak, ez az önzetlenség, mely semmit, de semmit nem akar és nem vár a másiktól? S mentől többet ad, annál kevésbé vár viszonzást? S ha odaadja egy ifjúkor minden bizalmát, egy férfikor minden áldozatkézségét, s végül megajándékozza a másikat a legtöbbel, amit ember adhat embernek, a vak, a föltétlen, a szenvedélyes bizalommal, s aztán látnia kell, hogy a másik hűtlen és aljas, van-e joga megsértődni, bosszút követelni? S ha megsértődik, ha bosszúért kiált, barát volt-e Ő, a megcsalt és elhagyott?( Márai Sándor- A gyertyák csonkig égnek)

A barátság - ez a szent emberi kapocs - úgy oltalmaz a magánytól, a számkivetettségtől, a félelemtől, a mozdulatlanságtól, hogy énünket megkettőzi: két szem - egy látvány; két szív - egy érzés; két hang - egy gondolat; két test - egy lélek. (Tatiosz)


Az életed végtelenül leegyszerűsödik, ha kéred és elfogadod a segítséget hozzá.( Anonymus)

A barátság nem azért van, hogy valamit kapjunk, hanem hogy lehetőségünk legyen adni. (Joseph Roux-Egy plébános gondolatai)


A szeretetnek nincs oka. Van. Támad. És ha valóban feltámad, kifogyhatatlan. Aki megérzi magában ezt az erőt, az szerény lesz. Van ereje felülemelkedni bármi veszteségen. A szerénység növeli az önbizalmát. Akinek van önbizalma, nyugodt. Egyre többet képes belátni, átlátni a helyzeteket, felfogni az összefüggéseket, beleélni magát a másik helyzetébe. Tehát mind könnyebb szeretnie: megengedi magának a mindent-megbocsátás őrült luxusát. (Kornis Mihály-A szeretet teljes figyelem)


Ki minek gondol, az vagyok annak... Mért gondolsz különc rokontalannak? Jelet látsz gyűlni a homlokomra: te vagy magad ki e jelet vonja s vigyázz hogy fénybe vagy árnyba játszik, mert fénye-árnya terád sugárzik. Ítélsz rólam, mint bölcsről, badarról: rajtam látsz törvényt saját magadról. Okosnak nézel? hát bízd magad rám. Bolondnak nézel? csörög a sapkám. Ha lónak gondolsz, hátamra ülhetsz; ha oroszlánnak, nem menekülhetsz. Szemem tavában magadat látod: mint tükröd, vagyok leghűbb barátod. (Weöres Sándor)


Ne tartsd fontosnak, hogy fontosnak tartsanak, egyszerűen csak szeress és fontos leszel! (Simon András)


A barátok olyanok mint a csillagok. Nem mindig látod őket, de tudod hogy vannak. (Anonymus)

Az, hogy én ki vagyok, attól függ, hogy te kinek akarsz látni engem! (Anonymus)

Igazi barátod az, aki a hátad mögött is csak jót mond rólad. (Sam Ewning)

A bocsánatkérés az élet ragasztója. Képes bármit megjavítani. (Lynn Johnston)

… ha valakiben fényesség lakozik, az az ember ragyogni fog. Így megismerjük egymást, amikor a sötétben együtt botorkálunk, anélkül, hogy a másik arcát kezünkkel végigtapogatnánk, vagy szívébe furakodnánk. (Albert Schweitzer)

Barátok közt a hallgatás az igazi beszélgetés. Nem a szavak számítanak, hanem az, hogy nincs szükség rájuk. ( Margaret Lee Runbeck)

Egy barát sosem közli, hogy: Én megmondtam- még ha ez is az igazság! ( Wendy Jean Smith)

A >>barát<< szavunk egy olyan kifejezésből ered, amelynek jelentése >>szabadság<<. És a barát valóban olyasvalaki, aki teret és szabadságot nyújt nekünk. (Debbi Alicen)

Ha az ember magányra vágyik, akkor nem az egyedüllét, hanem csak a megfelelő ember közelsége kell neki! (Anonymus)

"Egy olyan érzés, mint valakinek az irántad való szeretete, örök nyomot hagy maga után. Nem sebhely vagy valami más látható jel formájában...Akit egyszer ennyire szeretett valaki- aki talán már rég nem is él- azt a szeretet ereje mindhalálig védelmezi! (J.K.Rowling-Harry Potter és a Bölcsek köve)

Szeretni és szeretve lenni a legnagyobb boldogság a világon! ( Goethe)

A tapasztalat azt bizonyítja, hogy nem az a szeretet, ha két ember egymás szemébe néz, hanem, ha mindketten ugyanabba az irányba néznek. (A.de Saint-Exupéry)

Valakit szeretni annyit jelent, mint egyedül gyönyörködni olyan csodában, amely mindenki számára láthatatlan/érthetetlen. (Mauriac)

Öleljük meg egymást, szívesen, meghitten, és szeressük egymást: úgy áld meg az Isten. (Arany János)

Egyedül félszárnyú angyalok vagyunk, s csak úgy tudunk szárnyalni, ha összekapaszkodunk! (Anonymus)

Ha igazán szeretek egy embert, minden embert szeretek, szeretem a világot, szeretem az életet. (Fromm)

Nem a tökéleteseknek van szüksége a szeretetre, hanem azoknak, akik nem tökéletesek. (Oscar Wilde)

Amikor mindennek vége, akkor nem az ellenfeleink szavára, hanem a barátaink némaságára fogunk emlékezni. (Dr.Martin Luther King Jr)

 


Válaszüzenetek:

 Sápadt arcú
        
2008-03-16 22:44:01   (12818)
  Kedves Éjféli lány no1!
Kérdeznék valamit, ha szabad....
"Csak az igazi barát figyelmeztet rá, hogy maszatos az arcod. ( Anonymus)"
Ez az idézet egy ismeretlen szerzőtől származik,vagy a megboldogult Bélakirályunk volt jegyzőjétől?
Üdv.:Sápadt a.
 


 hugggica
        
2008-03-17 11:04:27   (12821)
  :)<333

 Név:         Jelszó: