2018. április 23. hétfő - Béla
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / Fegyverek /  EDC ( Every Day Carry ) kés és lámpatopik
Privát üzenetek

Kijelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Eredeti üzenet:

 Martin Riggs
        
2018-04-15 14:29:34   (37816)
 
A múlt héten feladatom volt, hogy találjak egy zseblámpa méretű csak UV, vagy UV-t is tudó lámpát. Próbáltam nem a rendelés fele menni, mert az utóbbi időben nekem a rendelésekkel nincs nagy sikerem. Vagy nehezen érkezik meg, vagy meg sem érkezik meg az, amit megrendeltem.

Természetesen boltban, normálisan vásárolva nem lehet kapni UV leddel szerelt lámpát. Amit meg lehet, azok ilyen ceruzaelem méretű, gombelemes, esetleg pénz vizsgálatra alkalmas izék voltak.

Aztán teljesen más céllal (ruha, mosószer, miegymás.) kimentünk a Párommal a Sárkány centerbe. Ott szúrt szemet nekem az egyik ilyen "minden IS van" típusú árúsnál egy lámpa. Szokott zoom-os lámpafej, ezen nem akadtam le. Viszont az oladalán mindkét oldalt volt 1-1 kisebb optika. Ez már lázba hozott. Talán UV az egyik? Láss csodát, UV LED van az egyik optika mgött! Nem is gyenge. Sötétben egy 180*200-as ágyat telibe világít. Világosban is teljesen alkalmas okmányvizsgálatra, és vérkeresésre. Természetesen nem ekvivalens egy Ipari UV refivel.


Lássuk a lámpát!

Szétszedve 3 db-ból áll a lámpa. Fej, test,  akkufedél. A testben egy 18650-es akku kapott helyet. Gyárilag egy rossz minőségű, kiskapacitású akku jár bele. Ezt érdemes cserélni egy jobbra, ami valószínűleg megduplázza a lámpa árát. A fejben van a 3db fényforrás, a funkció, és ki/be kapcsoló, és a töltőcsatlakozó is. Érdekesség, hogy a lámpa akku nélkül, a töltőcsatlakozóról is képes működni hálózatos üzemmódban, maximális fényerővel.A töltő hagyományos, micro USB töltő. Bármelyik USB-s telefontöltő jó hozzá. A beépített töltő szabályozott, ha feltölttt, kikapcsol. Ezt a csatlakozó alatti zöld fény jelzi.A fő fényforrás EDC feladatokra abszolút megfelelő kb 400lm-es T6-os, Zoom optikával ellátott fej.Összezoomolva látszik a T6-os fényforrás struktúrája.A vörös fény nekem rejtély mire jó, de az is elég erős fényű. Bevilágít egy szobát sötétben.

Aztán ott az UV, amit már taglaltam mire is jó. Lássuk képekben mit is tud.Összességében szerintem korrekt lámpa ez EDC-re.

Pozitívumok:
-Robosztus, strapabíró kivitel
-Unerverzáls.
-Erős fényforrások.
-szinte bárhol tölthető.
-Képes hálózatos üzemmódra is, akku nélkül!
-Gyárilag van használható zsebclips.
-Rendkívül kedvező ár. (2500Ft)

Negatívumok.
-Gyárilag nem túl erős akku
-A funkcióváltás nehézkes. Mindent végig  kell léptetni a kikapcsoláshoz.
-Kicsit nagy drab. (140mm hosszú, 30mm átmérőjű)

 


Válaszüzenetek:

 TGS
        
2018-04-15 15:17:05   (37817)
  A piros fény,szerintem állatok megfigyelésére jó.  


 Zotyika
        
2018-04-15 20:03:57   (37818)
  Pirossal ha nézel valamit - pl. keresel a sötétben leesett bizbaszt - akkor ha kinézel a sötétbe nem kell annyi idő, mire alkalmazkodik a szemed. Állítólag. Csak hallottam, de nem tudom.


 


 WildBear23
        
2018-04-19 12:05:42   (37822)
  "A múlt héten feladatom volt, hogy találjak egy zseblámpa méretű csak UV, vagy UV-t is tudó lámpát. "

Erre a legjobb megoldás a Convoy S2+ UV 365.
Sokkal kisebb a látható fénye mint a többinek (pláne az olcsóknak), és UV filterrel pedig szinte nulla.

 Név:         Jelszó: