2018. április 21. szombat - Konrád
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / Fegyverek / Fegyverliberalizáció
Privát üzenetek

Kijelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Eredeti üzenet:

 Gondolatolvasó
        
2018-04-01 10:41:22   (11513)
  Javaslatom:
Módosíttatnám az "önvédelmi fegyver" elnevezést hivatalos iratokban "ön és közvédelmi fegyver" elnevezésre.
Ha már kötelezettség terhel mindenkit elsősegély nyújtására, akkor aki alkalmas és méltó többlet teher viselésére, más témakörben is aktívabb szerepet vállalhatna önmaga és a helyzet felmérésének függvényében.
A sajtóban a védtelen átlagemberek panaszkodnak, hogy elégtelennek tartják embertársaik segítőkészségét ebben a témakörben.
Pl.:
"Endrei Judit lányát fényes nappal támadták meg..... senkit nem érdekelt, hogy egy fiatal lányt bántalmaznak a szemük előtt...."

A közvélemény változást vár...


 


Válaszüzenetek:

 zora81
        
2018-04-01 11:12:21   (11514)
  Fantáziavilág. Mindenki gondoskodjon a saját védelméről, a védtelen birkák elhullanak, ha nincs szedencséjük. Régebben én is így gondoltam, mint te. Aztán jártam tanúskodni egy verekedés ügyében, ahol páran szét akartuk szedni a parasztokat. Örülhettem, hogy csak tanúként, csak a rendőrségre kellett járnom. Munkadőben. Az érintett társaság egy része megfenyegetett, hogy aztán tudjam ám, mire hogy emlékszem - környékbeli falusi taknyok, nyivlán borzasztóan megijedtem. De nem hiányzott így sem. Ha esetleg eszközt használok, biztos nem maradok tanú.

Elsődlegesen változtassanak a hatóságok a hozzáállásukon. Másadlagosan akit felháborít, hogy védtelenül aldozattá válhat, ne mástól várjon segítséget, kicsit próbáljon meg gondoskodni magáról.
Olyan környezetben, ahol a családod támadóit ha az udvaron ütöd le akkor nagyjából OK, de ha a kapu előtt, akkor garázda támadóvá válsz, az ember még a saját helyzetét is csak erős "kockázat elemzés" után próbálja menteni...
 Név:         Jelszó: