2018. március 23. péntek - Emőke
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / Fegyverek / Jog & fegyver
Privát üzenetek

Kijelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Eredeti üzenet:

 Dönci62
        
2018-03-11 18:41:19   (30216)
  Hát éppen ezért! Talán akadna itt olyan, aki a pórnépnél tájékozottabb, esetleg szakújságíróként korrekt és naprakész információkhoz juthatna.

Persze lehet egyszerűbb arról cikkezni, hogy XY PR cikkében ki milyen fegyvert dob majd egyszer piacra, vagy hogy Józsi bácsi seggbelőtte egy engedélymentesen tartható fegyverrel a 40 éves facér szomszédasszonyt, mert nem akart vele kufircolni.
 


Válaszüzenetek:

 Bokros
        
2018-03-14 11:31:18   (30220)
  Ezzel már próbálkoztunk, de nem működőképes. Nem lehet kiindulni a hazai szabályozásból még váz vagy hierarchia szinten sem, hogy tv.- korm.r. - min. r., mert más a jogalkotási mechanizmus még akkor is, ha hasonló ( német- osztrák) alapokról felépített bürokráciákról van szó.
Ezeket a szabályokat úgy kibontani, hogy az valahogy hézagmentes és naprakész legyen még a helyi konzulátusoknak is munkát ad, ahol azért az anyanyelvi interpretáció adott. Most is van olyan viszonylag egyszerű ügyem, amiben konzuli segítséget kell kérnem.
Ha meg nem pontos az interpretáció és valaki ezzel megcsúszik, akkor nem hinném, hogy pl. a Kaliber bevállalná, ha valaki rá hivatkozna.
Tegyem hozzá, hogy pár évtizede próbálom a nagyközönség számára fogyaszthatóvá tenni a hazai szabályozást a magam pedagógiai módszereivel, de még bőven vannak benne hiányosságok ( igaz, nem is az ELTE Bárczi Gusztáv karán végeztem) pedig ezek a szabályok magyar anyanyelvűek számára magyar nyelven íródtak. Ráadásul egy egyszerű jogterület.
A termőfölddel kapcsolatos szabályozást ha a kutya megeszi, megdöglik. Minden egyes szerződésnél magyarázkodnom kell, hogy az adott kötelező szövegrészeket nem én találtam ki.
 Név:         Jelszó: