2018. május 21. hétfő - Konstantin
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / NetHírlap kávéház / "RÉGIMÓDI" TOPIK III.
Privát üzenetek

Kijelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Eredeti üzenet:

 Őszike
        
2018-02-13 09:38:37   (46625)
  Áldás, békesség!

A kelbimbót én is csak ajánlani tudom, nálunk mindenki szereti hála istennek. Talán már írtam, hogy én össze szoktam sütni "csőben" karfiollal vagy pirított prézlisen, tojásos tejföllel nyakonöntve vagy egyszerűen besamellel, amibe még sajtot is csempészek.

Láttam már rántva is, és igen, bacon szalonna zsírjában megkapatva, köretnek. A zöldséglevesbe is szoktam tenni, ha épp nincs friss, akkor a mirelit is megteszi, nagyon jó termék.

Nemsokára majd sorra kerül, kicsit elég volt a húsból megint.

Viszont Kamillám az istennek nem akar enni, talán csak az oviban, a többiekkel, bár szerintem az sem mennyiség. Már az eddigi kedvenceit se kéri, csak a sajtos tejfölös tészta és a sós vajaskenyér megy jó ideje. Az alma, a banán, az eper egyelőre kedvenc, ezt vagy nyersen eszi vagy smoothikat csinálunk, de slussz. Na és persze a kakaó, mint olyan...

 


Válaszüzenetek:

 margareta68
        
2018-02-13 10:06:00   (46626)
 
Őszikém sajnos a gyerekeknél ez elég gyakori probléma, az én fiam is nagyon rossz evő volt, de persze mit várhattam volna, hisz én is az voltam mindig is a férjemről nem is beszélve. elhízástól sosem kellett tartanunk!:(
Viszont a kakaó az én fiam kedvence is volt és a mai napig is megissza a reggeli csészéjét, mielőtt elmegy a dolgozóba!:)...persze az anyja megfőzi már előre a pár napi adagot az egy litert tejből!:)

Most találtam ezt a a bölcsességet, ami sok igazságot rejt!...aztán máris megyek vasalni és a Marisom is végzett a konyharuhákkal! 


 Bejcsa
        
2018-02-14 05:39:26   (46635)
 
Őszike, hát nálunk még a rendes kelért se mindenki rajong, a kölköncök biztos nem sajna, de a többiek is csak rakott kel formájában, hát kákabélű népség, mindig megállapítom, de manapság már inkább ilyenek a népek, nem olyanok, hogy mindent megennének, amit a gazdasszony az asztalra tesz, vagyis mégis, mert a mai gazdasszony leginkább csak olyat tesz az asztalra, ami el is fog fogyni, különben mi értelme lenne.


Vannak olyan korszakok, amikor a kisgyerek az égegyadta világon semmit sem akar enni, csak egy-két dolgot, de aztán amilyen hirtelen lett így, olyan gyorsan meg is változik majd az ízlése, a gyerekdokik mindig mondják is, hogy nem kell aggódni, ezt is kinövi a gyerek, hát ha ők is ezt mondják, akkor úgy is van, egy nagyi mindig elolvas minden újságban gyerekkel kapcsolatos dokis cikkeket is, és ez a leggyakoribb téma.

 Név:         Jelszó: