2018. március 24. szombat - Gábor, Karina
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / NetHírlap kávéház / "RÉGIMÓDI" TOPIK III.
Privát üzenetek

Kijelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Eredeti üzenet:

 Anyóca
        
2018-01-13 20:43:07   (46103)
  Mindenkinek jó estét !
Mostanában rengeteget keresgélek a neten . (Magunk bajára sikertelenül .)
Így belefutok sokféle cikkbe , eszmefuttatásba . Többek között az ekcémával kapcsolatban is . Sajnos megjegyezni nem tudom , de akit érint , annak talán megérné a  "szörfözést" .
Olvastam használható gyógygomba kivonatról , tej-érzékenység miatti kialakulásról , különböző szerekre való reakciókról , meg a jóég tudja még mi mindenről . Ami leülepedni látszik ezekből , az az immunrendszer reakciója valamire .  Szóval .... valamilyen módon azt kellene kitaláltatni (gondolom immunológussal) ) , hogy mi az okozója . De asszem' senkinek nem mondtam újat .....
Volt egy kollégám , akinek szintén a kezén (kézfején , alkarján) jelent meg az ekcéma , de olyan agresszíven , hogy hótt' vörös  volt a bőre .  Az ember azt hitte , hogy menten vérezni kezd .  Szegénykém   "Tolnától Baranyáig"   járt , mire egy doki eltiltotta a hústól , főleg a fűszeresektől  (pedig a lelkét is eladta volna egy szál kolbászért) . Nem gyógyult meg , de látványosan javult . Cukkoltuk is néha , ha újra kivörösödött a keze , mert akkor elfogyott a lelkiereje kolbász ügyileg .
A fiú unokámnak a fenekén van egy tenyérnyi foltban ekcéma , a lányunokámnak meg a térdhajlatában . Nem vészes a látvány , mert épp csak rózsaszín a folt , de viszket nekik . Kaptak valami kencét , de lótüdőt sem ér .  Most abajgatom a menyem , veselkedjenek neki egy alapos kivizsgálásnak , de egyelőre elhajtott azzal , hogy a dokinő szerint kinövik . Hánemtom' .... szerintem ezt nem lehet kinőni , amikor bárki , bármikor beleeshet .  Logikátlan ....
 


Válaszüzenetek:

 Bejcsa
        
2018-01-14 14:48:37   (46115)
 
Anyócám, persze az ember a maga bajára is keresgél a neten rengeteget, aztán sehogy se tudjuk eldönteni, hogy kinek higgyünk, mit fogadjunk el, de jobb, ha mindent fenntartással kezel a ember, mégiscsak a tapasztalat a lényeg, mármint a saját, és a saját kezelőorvos, ha van olyan szerencséje az embernek, hogy éppen olyat fog ki.


Lehet, hogy van abban valami, hogy a gyerekek szervezete valahogy csak kidolgozza magából a túlzott reagálást idővel azokra a bevitt dolgokra, amiktől az ekcéma is van meg az allergiák, mert Márkónál sokkal ritkábban vannak a tünetek, reménykedik az ember.


Nálunk az egyik családi vonalon az a szintén sok gondot okozó bőrnyavalya dívik, a pszoriázis, és még sose azokon a családtagokon jött ki, akiken várható volt, és sosem olyan formában és mértékben, inkább nem is találgat az ember, hogy ki lesz a következő, hanem már annak is örülni kell, hogy erre a betegségre is már sok új, korszerű kezelést és kencét találtak ki. 


 Pipitér
        
2018-01-14 16:56:56   (46119)
  Szia Anyóca!
Már többszörösen körbefutottam a földet ekcéma ügyben, fordító program segítségével is. Mindent, de tényleg mindent kipróbáltunk, eddig semmi sem jött be tartósan. Amikor egy új kence kerül felkenésre úgy tűnik, rendben, ez az. Ez tart kb. 2-3 hétig, és vissza minden. Megszokja a bőr? A fene tudja. Volt/van itt olaj, nem is akármilyen, gyermekkence, bioizé, friss aloe vera, stb. Ideig-óráig, aztán a szörnyű viszketés, kirepedezés, hámlás, nem is sorolom, láthattad a volt kollégát.
Orvos csak néz, ámul, és semmi eredmény.
Az unokahúgom gyerekkori ekcémából (nagyon súlyos volt) teljesen tünetmentes, egyetlen folt sincs rajta, bizakodjál, mert tényleg kinövik.
A felnőttek sajnos nem :-(
 Név:         Jelszó: