2018. március 18. vasárnap - Sándor, Ede
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / NetHírlap kávéház / "RÉGIMÓDI" TOPIK III.
Privát üzenetek

Kijelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Eredeti üzenet:

 Pipitér
        
2018-01-13 17:05:18   (46100)
  Vicuskám, sajnos nem segít semmilyen tea, főzet, kence, de állandóan téma, hiszen a kezemen van, látható, és bizony sokszor vérzik, fáj. Azt hittem, ha itthon leszek, nem fog annyira kiszáradni, mint amikor állandóan papíroztam, de sajnos nem jött be.
Ez a diófalevél kivonat, meg tea a lányom ötlete volt. Úgy tűnt, a kivonat segít, de csak ideig-óráig. A tea még lassúbb hatású, de abban sem nagyon bízok. Inni viszont kell, hiszen a gyerek hozta:-)
Mint már írtam, apám is küzdött vele. Ő kovács volt a régi csapággyárban, bőrkesztyűben dolgozott. Nyugdíjazása után szinte teljesen megszűntek a panaszai.
A húgomnak is a keze fáj, de szegénynek átterjedt már a talpára. Iszonyatosan szenved. Orvosírnok, tehát minden új kence-ficéhez hamar hozzájut, de segíteni egyik sem tud.
Valami varázsló, vagy javasasszony, füvesember kitalálhatna valamit.
Sajnos komolyabb problémákra sincs segítség...

Mihelyst megtaláljuk a megfelelő varázsszert, megírom:-)

 


Válaszüzenetek:

 Anyóca
        
2018-01-13 20:43:07   (46103)
  Mindenkinek jó estét !
Mostanában rengeteget keresgélek a neten . (Magunk bajára sikertelenül .)
Így belefutok sokféle cikkbe , eszmefuttatásba . Többek között az ekcémával kapcsolatban is . Sajnos megjegyezni nem tudom , de akit érint , annak talán megérné a  "szörfözést" .
Olvastam használható gyógygomba kivonatról , tej-érzékenység miatti kialakulásról , különböző szerekre való reakciókról , meg a jóég tudja még mi mindenről . Ami leülepedni látszik ezekből , az az immunrendszer reakciója valamire .  Szóval .... valamilyen módon azt kellene kitaláltatni (gondolom immunológussal) ) , hogy mi az okozója . De asszem' senkinek nem mondtam újat .....
Volt egy kollégám , akinek szintén a kezén (kézfején , alkarján) jelent meg az ekcéma , de olyan agresszíven , hogy hótt' vörös  volt a bőre .  Az ember azt hitte , hogy menten vérezni kezd .  Szegénykém   "Tolnától Baranyáig"   járt , mire egy doki eltiltotta a hústól , főleg a fűszeresektől  (pedig a lelkét is eladta volna egy szál kolbászért) . Nem gyógyult meg , de látványosan javult . Cukkoltuk is néha , ha újra kivörösödött a keze , mert akkor elfogyott a lelkiereje kolbász ügyileg .
A fiú unokámnak a fenekén van egy tenyérnyi foltban ekcéma , a lányunokámnak meg a térdhajlatában . Nem vészes a látvány , mert épp csak rózsaszín a folt , de viszket nekik . Kaptak valami kencét , de lótüdőt sem ér .  Most abajgatom a menyem , veselkedjenek neki egy alapos kivizsgálásnak , de egyelőre elhajtott azzal , hogy a dokinő szerint kinövik . Hánemtom' .... szerintem ezt nem lehet kinőni , amikor bárki , bármikor beleeshet .  Logikátlan .... Név:         Jelszó: