2018. április 23. hétfő - Béla
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / NetHírlap kávéház / "RÉGIMÓDI" TOPIK III.
Privát üzenetek

Kijelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Eredeti üzenet:

 Pipitér
        
2018-01-13 16:50:49   (46099)
  Beuska kedves, remélem azóta túl vagytok a fejedelmi ebéden, és mindenkinek ízlett a bőséges, remek felhozat. Ennyi kaja! Gondolom marad azért holnapra is. Most következik akkor a megérdemelt pihenés.

Bevallom, még soha nem mertem főzni, hűteni és újrafőzni az öreg tyúkot, pedig volt már benne részem - már mint az öreg tyúk, sőt kokas főzésében. A múltkoriban is a kutyuska járt jól, mert nem főtt meg a jószág rendesen. Írd már meg légyszíves, hogy mikor teszed bele a zöldségeket, hogy azok ne főjenek agyon. Másnap, amikor újrafőzöd?

Bármennyire is nem szabadna, bizony elcsábulok egy-egy elmerülős kádazásra. Nem sokáig, de olyan jó, hogy megér egy kockázatot :-)

Micsoda jó dolog, hogy újra tudod kötni a holmikat. A mellény egy áldás, mert a fene tudja miért, mindig a hátunk fázik. Örülni fog neki Krisz, azt biztos.

Ma is laza voltam, csak főztem, mosogattam, meg amit muszáj volt, megcsináltam.
Esik a hó szinte egész nap, eddig nem volt tartós, de most olyan 2 cm-nyi megmaradt. A fenyő valami csodaszép, megpihentek rajta a hópihék, igazi téli csendélet. Dél körül szinte táncoltak a fehér pamacsok, fújt a szél, pár percre odaragadtam az ablaküveghez, ezt nézni kellett.

Puszi!

 


Válaszüzenetek:

 Bejcsa
        
2018-01-14 14:26:17   (46111)
 
Drága Pipitér, nálunk Márkó bajlódik időnként ekcémával, olyankor két-három kencével is ápolja az anyuja gondosan, és hosszú időre elmúlik, aztán megint jön, de most, hogy lekopogjam, már egy éve rendben van, és mindig csak a találgatás van, hogy vajon mitől. És a Krisznél mitől nincs vajon és egyáltalán, a szüléknek sose volt.Nagyon jól alakult a két felvonásos tyúkhúsleves főzés, a biztonság kedvéért alig gyöngyöző hat-hét órás főzés volt tegnap, azt akartam, hogy kristálytiszta szépséges leves legyen, kihűtöttem husival együtt, majd aztán másnap reggel ment bele a zöldség, a fűszerek és plusz egy óra, és minden idők legszebb és legfincsibb levese lett, a gyerekek szerint is. A főtt húst aztán némi kacsazsírral, hagymákkal, zöldpaprikával, fűszerekkel be a sütőbe, ropogósra sült minden porcikája, és habos krumplipüré lett mellé, tényleg isteni lett, máskor is így fogom csinálni.Írod, hogy a fenyőkön csodás a hó, én is ma hosszab bámultam itt, mint a gyerek, hogy milyen varázslatos a fákon a hó.Jó elfoglaltság ám a kötött cuccok lebontása is, újrakötése is, és igazán praktikus.Puszi !

 Név:         Jelszó: