2018. március 21. szerda - Benedek
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / NetHírlap kávéház / Macskaklub
Privát üzenetek

Kijelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Eredeti üzenet:

 Bagheera the panther
        
2018-01-13 12:37:45   (26988)
  Amikor gyerek voltam, az akkori ifjúsági könyveket, regényeket, Janikovszky Éva, Bölcs Bagoly sorozat búvár zsebkönyvek, pöttyös-csíkos könyvek, Delfin könyvek, Nagy indiánkönyv, Karl May, Verne, romantikusok, mint az Elfújta a szél...később volt több korszakom, amikor írók szerint olvastam mindent, ami csak volt a könyvtárban. Jókai (ma már nem tudnának rákényszeríteni :-)), Victor Hugo, Stendhal, Steinbeck, Zola, Amado, Merle. Volt szakrális korszakom, akkor minden fellelhető nép mondavilágát olvastam, inka, maja, görög, római, germán, kelta, hindu, egyiptomi, asszír, kínai és persze a Biblia. stb.
Volt orosz korszakom, Dosztojevszkij, Tolsztoj, Gogol, vagy volt, hogy a Shalespeare drámákat gyűjtöttem, olvastam. És volt Dürrenmatt korszakom, tőle is mindent, ami akkor fellehető volt.
Aztán volt egy újhullám, akkor Eszterházy könyveit olvastam sorra. Volt Leslie L Lawrence korszakom is. Ja, és volt egy időben a "Világirodalom remekei" sorozat, az megvan, az összest elolvastam.
Volt történelmi időszakom is, akkor olvastam el a Druon és Merle királykönyveket.

Amit nagyon nem bírtam elolvasni, többszöri nekifutásra sem, az például a Büszkeség és balítélet. :-) Vagy Ken Follet történelmi tillógiájából csak az első kötetet olvastam, a másik kettőt nem bírtam. :-)

Nem tudom, manapság mi kötne le. Az utóbbi időben olyan könyveket vettem, amelyek az önérvényesítésről, önbecsülésről, lélek és egészség összefüggéseiről, az emberi kapcsolatok pszichológiájáról szólnak. Ezeket olvasgatom, amikor van időm, mert ezeket hasznosítanom kell a saját érdekemben. :-)

Szerintem mindenféle könyv érdekel, kivéve a celebekről írt "életrajzi" könyvek. :-)
 


Válaszüzenetek:

 Sárki
        
2018-01-13 14:43:17   (26997)
  Röstellem, de komolyabb irodalmat csak kötelező olvasmányként olvastam. Pedig volt egy-kettő (nem sok), :) amelyik tetszett. Pl. Tolsztoj Feltámadás c. regénye. (Azért választottam azt, mert az volt a legkevésbé vaskos.) :))))

Ken Follett regényeit általában szerettem, persze magasan a Katedrális a legjobb - szerintem. Az általad említett trilógiának én is végigszenvedtem az első részét, de a másik kettőbe bele sem fogtam. :)

Egy időben Leslie L. Lawrence-t is nagyon szerettem, de azt már kinőttem. :))) Vavyan Fable-ból pedig kiszerettem. Tinikoromban nagy indiánregény-rajongó voltam, minden fellelhetőt elolvastam, többször is. A Winnettou-sorozat és a Nagy indiánkönyv meg is volt, azokat kívülről fújtam. :))

Jeffrey Archert merem ajánlani, mert nagyon olvasmányos, szinte letehetetlen. Főleg ez a Clifton krónikák. Ill. még a Párbaj c. regénye. De úgy emlékszem, minden tetszett, amit tőle olvastam. Én nagyon szeretem Stephen KInget is, úgy be tud rántani a világába, ahogy kevés író. Majd gondolkodom még, mi volt az utóbbi időben, ami nagyon tetszett. :) Sajnos már nem tudok úgy belemélyedni, mint régen. Gyerekkoromban sokszor mondták a szüleim, hogy ha bomba robbanna mellettem, azt sem venném észre. Persze, gondolom, ezzel más is így van. Gyerekkorában jobban bele tud feledkezni a mesevilágba. :)
 


 Anyóca
        
2018-01-13 21:41:58   (27004)
  Szerintem a net szoktat le bennünket az olvasásról (mármint a könyv olvasásról) .
Legalábbis engem biztos .  Úgy emlékszem , elsős korom karácsonyára kaptam az első mesekönyvet . Onnantól kezdve nekem mindegy volt , csak betű legyen . Nyolcadikban már  Flaubertet olvastam (egyszer egy könyvtárost ellenőrző hajjakend nem is akarta engedni , hogy elvigyek valami hasonló fajsúlyú könyvet , de mert az osztályfőnököm volt a könyvtáros , és ő ismerte a mániám , mégis vihettem) .  Sokszor úgy olvastam , hogy egyik kezemben a fakanál , másikban a könyv . Számtalanszor rám kukorékoltak a kakasok , mikor még mindig olvastam . Petróleum lámpánál .  Anyám nagy bánatára , mert olyankor reggel hasznavehetetlen voltam egy ideig . Később a férjem bánatára , mert a gyerekek mellett csak éjjel tudtam olvasni , ő meg nehezen aludt el lámpánál .
Aztán jött a számítógép , meg a net . Szép lassan leszoktam a könyvről . Igaz a neten rengeteget olvasok , de nem regényeket , hanem napi ezt-meg azt , egyéb cikkeket . Kivéve a celebekről , sportról , mert az sose érdekelt . Ennek éppen most ellentmondok azzal , hogy ma pont belefutottam valami baromságba , de nem tudtam előre . Valami celeb kiárusította a használt bugyijait , amit szinte elkapkodtak . Hánoooooormális ez a világ ?! Használt bugyingóért képesek kepeszteni !  Hámán' ez is érték ?!
 Név:         Jelszó: