2018. március 21. szerda - Benedek
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / NetHírlap kávéház / Macskaklub
Privát üzenetek

Kijelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Eredeti üzenet:

 Sárki
        
2018-01-12 19:49:06   (26970)
  Nálunk nem volt rossz idő. Borús, de nem esett. Most viszont már elég hideg van - az imént voltam kint a kutyuknál. Szivike be is slisszolt kicsit, itt fekszik a szobában. Akárcsak Dömpike. Szivike azért kimegy majd, csak egy kicsit engedtük be. Ennyivel meg is elégszik, aztán szépen, első szóra ki is megy. Tegnap bent volt az egész brancs, a pulik is. Gyakran beengedjük őket egy kicsit.

Abban maradtunk Erikkel, hogy egyelőre próbáljuk meg, hogy velünk alszik a szobában Dömpike, mert itt teljesen nyugodt. Akkor van gond, ha éjjel fölébred, és nyalakszik, cuppog, mert Erik is sűrűn felébred, és ha ezt hallja, akkor nem tud visszaaludni, mert - nem tehet róla, de - irritálja.

Olvasgattam a neten erről a gondról, és úgy hívják, hogy kognitív diszfunkció (tulajdonképpen szenilitás, persze erre én is rájöttem, hogy Dömpikénél szenilitás lehet a probléma). Az idős kutyusok nagy százalékánál megjelenik, és Dömpike szinte az összes tünetet produkálja. (Sajnos az alvási szokások megváltozását: nappali alvás, éjjeli éberség is.) Állítólag gyógyszeres kezeléssel el lehet érni némi javulást (már amelyik kutyusnak lehet adni a gyógyszert), majd beszélek az állatorvossal. Csodát persze ne várjunk egy 15 és fél éves kutyus esetében, de ha kicsit is javít az állapotán, már megéri.
 


Válaszüzenetek:

 Bagheera the panther
        
2018-01-13 11:41:21   (26978)
  Szegény Dömpikém, nem lehet ezt valahogy, valamilyen kezeléssel enyhíteni nála?  


 Manyesz
        
2018-01-14 15:32:59   (27012)
  Sziasztok!
Jó lenne,ha a doki tudna javasolni valamit.
 Név:         Jelszó: