2018. május 21. hétfő - Konstantin
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / Fegyverek /  EDC ( Every Day Carry ) kés és lámpatopik
Privát üzenetek

Kijelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Eredeti üzenet:

 Pithecus
        
2017-08-25 19:39:18   (37486)
  Egy párhuzamos univerzum cyberpunk világa. Onnan tért vissza váratlanul a PTA már elveszettnek hitt SS-gépe, a Spacetime Slider. Azt hiszem szét fogom szedni, mert újabban ötletszerűen váltogatja a párhuzamos univerzumokat. Lehet hogy öntudatra ébredt, mint a Skynet?  A most hozott cyberpunk kés viszont todomány- és hagyománytörténeti szenzáció!
A kutatók nem feszegették a kérdést, hanem a bevált módszer szerint széthúzták. És előttük volt a bizonyíték.

Valószínűleg egy űrhajós kése volt. Az űrrepülés és az űrhajózás is lehetséges variáció. A zöld/vörös fények úgy látszik minden univerzumban univerzálisak, akár repülésről, akár hajózásról van szó. A baloldal fénye a vörös (640 nm), a jobboldalé a zöld (568 nm). Így egy gombnyomásra a világűr sötétjében is tudja az eszközhasználó, hogy a kétélű késnek melyik a domború, hasas éle.

Az energia alapja természetesen nukleáris, erre a sötétben is látható figyelmeztető jelzés is felhívja a késelő figyelmét. Sajnos ezeket a léghűtéses mini lassúreaktorokat jelentősen megviseli a téridőugrás. Kérdéses, hogy valaha is feléleszthetők annyira, hogy ne csak a vészvilágítási funkciót tudják fedezni. De a PTA tudósgárdája nem adja fel a csüggedést.

Az energiacella fedelén lévő várostérkép szintén érdekes kérdéseket vet fel. Egyes todományos vélemények szerint az űrhajós bázisvárosának egyszerűsített térképe a szülőbolygóján. Végszükség esetén mutatja a leszállóhelyeket.  Mások szerint viszont a városvédelem felszíni és rakétasiló-rendszerét mutatja, nehogy oda tévedjenek véletlenül és fúvókán durrantsák őket.
A CH7 007 városkód egyes todományos vélemények szerint azt jelenti, hogy a város el van látva olyan szintű árnyékoló ernyővel (CH7), ami még a híres 007-es ügynököt, Ferro Bondot is leragasztja a városhatárnál.
 
A tok nem tartalmaz külön rögzítést, ez is a súlytalanságbani használatot igazolja. A toknak nincs külön energiaforrása, a todományos kutatásók leástak a probléma mélyére és szerintük az energiaátadás a - nálunk is ismert - Tesla-féle ingyenenergia elven működik. Igazolásképpen megfejteni vélik a rejtélyes STOPM feliratot.
Szerintük:  "Santa Tesla, Ora Pro Me!"

A penge, a mechanikus tesztek alapján, jóféle martenzites 440C anyagú, vagy ahhoz nagyon hasonló lehet.
Ezt az Invino Veritas Certification Intézet, kísérleti vagdalkozások alapján tanúsította.
A markolat és a tok kapcsolási rajza még jelenleg is felmérés alatt van, így az eszköz csak mechanikus üzemmódban, kézi erővel működtethető.

Az 1,2 mm vastag penge 108 mm hosszú. Az eszköz teljes hossza 193 mm.
 


Válaszüzenetek:

 bimba
        
2017-08-29 22:33:03   (37487)
  Rendkívüli lelet. A kis reaktort ha sikerül beindìtani, újabb cikket kérünk. :)
Rendszeresen asztrálutazást végző cimborám véleménye szerint az energiacellán valóban kis térkép van, de a kis körök teleportáló in/out állomások jelzései. "Sugárzik" a késről a magasabb szintű technológia.:)

 Név:         Jelszó: