2018. február 25. vasárnap - Mátyás
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / Fegyverek / IPSC , IDPA - szituációs lövészsportok
Privát üzenetek

Kijelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Eredeti üzenet:

 Laci30
        
2017-08-12 21:09:16   (17731)
  Én az elmúlt pár évben kimaradtam a Szövetség közvetlen áramvonalából, és a mai napon is csak egy facebook bejegyzés miatt tudtam meg, hogy közgyűlés van.

Azt gondolom érdemes lenne egy picit végégig gondolni, az MDLSZ életét. Az alakuláskor részben azért jött létre a szövetség az MSSZ mellett, mert az embereknek elegük lett a jól bevált és működtetett urambátyám rendszerből, mikor olyan személyek döntöttek, akiket soha nem lehetett látni lőtér közelében.

Olyan emberek kezdték el működtetni az új szövetséget, akik a sport szeretetéből táplálkoztak és energiát és időt áldoztak a többség örömére.

Azt gondolom, hogy általában senkitől sem szabad elvárni, hogy felelősséget vállaljon, nagy projekteket vagy szélesedő nemzetközi kapcsolatokat ápoljon pusztán emberszeretetből. A befektetett munkáért, felelősségért és időért arányos és megfelelő mértékű bér jár. Ne keljen mindent "okosban" megoldani, mert az inkorrekt.
Ezt az egyszerű és tisztességes alapelvet talán ideje lenne kimondani annak érdekében, hogy elejét vegyük az ügyeskedésnek, mert az oda vezet, ahol most van a szövetség. (Amit most fogok írni, az elképzelés és nincs tényleges információm róla, pusztán elképzelés: Az ingyenes munka oda vezet, hogy a megnyíló pénzügyi források felhasználása során elnézőek vagyunk annak felhasználásáról.)

Személyi javaslatok:

Szerintem itt sem kell feltalálni a spanyolviaszt!

Volt az MDLSZ életében egy olyan időszak, amikor jól működött a rendszert, az emberek szerettek versenyekre járni, és nem csak a pénzről szolt minden. A vezetők ott voltak a versenyeken, részt vettek a napi életben és nem egy megközelíthetetlen "vezetők" voltak.

Ezek a személyek a teljesség igénye nélkül:

Szalai Laci
Zakupszky Gábor
stb.

Ott vannak azok a sportolók akik szintén részt vehetnének a szövetség vezetésében:

C. Marcin
B. György
stb.

Szerintem nem lehet elmenni Belme Attila mellet sem, mert az Ő munkája, építő tevékenysége talán megkerülhetetlen a dinamikus lövészsport életében.

 


Válaszüzenetek:

 bel
        
2017-08-13 21:07:38   (17732)
  Szia Laci30,

Koszonom, hogy ilyen kivalo tarsasagban emlitetted a nevemet, de nem tervezem, hogy elnoksegi tagnak jelentkezzek.

Viszont ha mar meg lettem emlitve, leirom a velemenyemet egy kis bevezeto utan:

5 evvel ezelott, amikor volt a tisztujito kozgyules, es latszott, hogy a "reform IPSC" elnokjelolt csak relativ tobbseggel rendelkezik, Gibson gyorsan osszehozott egy valasztasi szovetseget: a "reform IPSC" szavazok Matuska Pal alelnokjeloltre szavaznak, ha cserebe a gyorspontosok az o jeloltjukre. Ennek koszonhetoen nagy tobbseggel lettek mindketten megvalasztva.

Szoval most sem kifogasokat kellene keresni, nem azt szamolgatni, hogy ki hany IPSC verseny minositeset akarta megvonni, ki hany versenyeredmenyt csalt el (hogy a ferje nyerjen), ki hanyszor fenyegette a szovetseget ugyeszsegi feljelentessel (pl. azert, mert Low Szabi az ervenyes szavazatok tobbsegevel, nem a szavazatok tobbsegevel lett megvalasztva elnoksegi tagnak), hanem elore tekinteni, es olyan megoldast talalni, ami a nagy tobbsegnek megfelelo.

Ne az legyen a cel a kb. 50%-os tamogatottsag mellett, hogy a szavazas pillanataban ez 51% legyen, es igy a 49%-t elert ellenseget legyozni.
Hanem osszehozni egy olyan megoldast, amivel a nagy tobbseg, a szavazok 60-70%-a beall az elnok-alelnok moge.


Bel


 Név:         Jelszó: