2018. május 22. kedd - Júlia, Rita
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / NetHírlap kávéház / "RÉGIMÓDI" TOPIK III.
Privát üzenetek

Kijelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Eredeti üzenet:

 Őszike
        
2017-08-12 20:10:23   (44034)
  Margóka, a Raphachol tényleg jó, ugyanebben a kategóriában van egy Rovachol nevű zöld színű kis bogyóka, az is nagyon jó. Nekem életemben kétszer volt epegörcsöm, iszonyú volt, főleg, hogy 10 percenként ölelgettem a fajanszot. Sose derült ki, hogy mi volt az előidézője, hiszen se kövem, se vezetékelzáródás nem volt. Viszont iszonyú fájdalom, csak a vénásan adott görcsoldó segít.

Az jutott eszembe, hogy Buga doktor - emlékeztek biztosan - nagyon ajánlotta a Becherovka likőrt, mégpedig olyan utasítással, hogy éhgyomorra kell meginni egy két centes kupicával. Van benne valami olyan gyógynövény is, ami konkrétan epehajtó. Az olaszok meg minden nagyobb étkezés után egy korty citromlikőrt (Limoncellót) vagy ánizspálinkát (Sambuca) isznak. Limoncellót én is tartok itthon, tényleg hihetetlen a hatása. Milánói barátunk édesanyja 97 éves, de minden ebéd és vacsora után leküld egy stampedlivel. De persze a mi Unicumunk is ugyanilyen hatással bír.
 


Válaszüzenetek:

 Bejcsa
        
2017-08-13 06:25:07   (44038)
  Őszike, nekem a sima ecet íze olyan, hogy még szeretem is, az almaeceté brrrr, de már simán leküldöm, hogy az ember muszájból mikre képes !

A Limoncello isteni fincsi, azt nem is tekintem alkoholnak, mert ha annak tekinteném, meg se kóstoltam volna, de azért kóstoltam meg annak idején, mert citrom a lényege, azért meg rajongok. A Jagerből is jöhet nagyon néha egy korty tripla jéggel, az Unicum már nem jöhet.
De a nagypapáék a minden reggeli igazi házi szatmári szilvapáleszkortyra esküdtek, nem is volt sose emésztési bajuk, az már szentigaz.
 Név:         Jelszó: