2018. május 21. hétfő - Konstantin
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / Fegyverek /  EDC ( Every Day Carry ) kés és lámpatopik
Privát üzenetek

Kijelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Eredeti üzenet:

 Pithecus
        
2017-07-01 15:16:33   (37379)
  Egy nagyon ősi japán kést ajándékozott a PTA Késmúzeumnak rendes nihoni tagunk, Kamusaki Saketisik.
Eredeti ősi japán munka, ezt Saketisik san garantálta. Az alapanyag természetesen kínai, a híres Chak-phing Dong műhelyből származhatott. Ott, Pájsh-Li faluban került ki a népi kohóból először olyan "sárkányfoganyag", amit már exportáltak is.
A kereskedelmi utakat Kuki-Neki Nuku admirális szervezte, szárazon-vízen, de nem szárazon. Az akkori kereskedelmi szokások szerint a vasért rizsbort csencseltek, így sem vashiány, sem búskomorság nem zavarhatta meg a partnerek egészségét.

Az eszköz a karbunkulus kormeghatározás szerint a vaskor hajnalán készült, még jóval az első kiváló sógun, Tokasalona sama uralkodása előtt, még a történelmi saketiwó korban. Már akkor jelezték todományosan a mellső markolatdíszen, hogy szénnel ötvöztetett a vas, a hátsón pedig hogy gyártás közben a szférák zenéjét hallgatták. Középen jelzik, hogy egy nap alatt készítették el. Ez valószínűsíthetően hondo-ordas hazugság. Ki is halt.

Ezt a késformát már Sukayuka gésa, a híres krónikás is megemlíti emlékirataiban*, mint mataharizásra** kevésbé alkalmas szerszámot. Viszont  Mochigumo, a híres Kayanuku étterem séfje szakácskönyvében - sűrű hajlongások közepette - a szusihusi, cápaszalonnával történő tűzdeléséhez nagyon dicsérte ezt a késformát.
A korból fennmaradt írott bamuszcsíkokat bámulogva valószínű, hogy a híres késmester Muyasaki Akishuta  műhelyében készült ez a mai napig egy pagodatetőre hajazó eszköz.

Az ősi szerszám elpékesztően jó állapotban maradt meg. Gyakorlatilag pár húzás egy darabka ősi kínai ipari porcelánbiztosítékon és máris borotvált! Egy régi gyökérkefét.

Rozsda már fente a fogát rá, de a bölcs nihoni mesterek mindenfélékkel bekenték a vasat, így a Rozsda éhen döglött. A kenet vizsgálatát akadályozza, hogy a kutatók a felbecsülhetetlen értéket nem akarják megsertésíteni.
Végül a méretekről, pengehossz: 92 mm, pengevastagság: 5 mm, teljes késhossz: 187 mm.*  "Feljegyzések egy szuka lyukából."   forrás: PVE (Pithecus Világirodalmi Enciklopédia)
** matahari - ősi japán, hivatalos önmeggyilkolászati eljárás.  forrás: Enciklopedia Pithennica


 


Válaszüzenetek:

 El Mariachi
        
2017-07-02 10:05:38   (37380)
  Beszabehu! 👏  


 bimba
        
2017-07-18 14:49:24   (37418)
  Verinájsz:) Eladó? :D
 Név:         Jelszó: