2018. április 24. kedd - György
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / Tudomány / Kvantumfizika
Privát üzenetek

Kijelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Eredeti üzenet:

 Placido
        
2004-04-08 16:31:56   (47)
  Szia, Firestorm,
és elnézésed kérem, az utóbbi napok zűrzavarosak voltak és sak most kukkantottam be ide.Hogy mit szólnék? Feltéve, ha olyasmit állítanál, hogy a relativitási elmélet hibás, egyetlen szóval felelnék: "éspedig?"

Soha, semmilyen állítást nem vetek el addig, ameddig meg nem hallgattam és mérlegre nem tettem a mögötte lévő, vagy inkább (enyhe képzavarral) a mellette szóló érveket...
 


Válaszüzenet:

 Firestorm
        
2004-04-17 00:04:43   (50)
  Sziasztok

Ha jol sejtem, akkor azt mondja ki, hogy semmi sem haladhat gyorsabban a femynel.
Hat itt a bibi, mert lehet gyorsabban haladni a fenynel.Fizikai bizonyitast ne varj, de peldakkal szivesen probalom majd vazolni.

Nem is olyan reg, meg feltunk attol, hogy mi lesz ha atlepjuk a hangsebbeseget. Most mar tudjuk, hogy semmi, csak tuti csendesen tudunk utazni:) De vegyuk a feny esetet. Amit latunk az minden fenysebbesegel tortenik korulottunk. Igy ha valami meghaladja eme sebbesseget, azt ugye nem latjuk/lathatjuk.

Egy egyszeru pelda:
Maradjuk a jo oreg hangsebbessegnel. Tegyuk fel, hogy tiszta az ido es egy lakotelepen setalsz mikozben meghallod a jol ismert hangrobbanast. Ha ekkor kapod fel a fejed, akkor igy jartal, mert mar nem latod a repulot ugyan is mar reg nem ott jar.
Namost ha ezt atrakjuk a fenysebbesseg tartomanyaba, akkor az a valami ami atlepi eme sebbesseget, azt nem lathatod hisz kilepett az altalad latott tartomanybol, de attol meg ottvan. Pusztan csak akkor lathatnad, ha Te is az O sebbesegevel haladnal.

Roviden ennyi. Ha valakit meg erdekel jobban is, az itt megtalal.

Udv,
Firestorm
 Név:         Jelszó: