2018. április 26. csütörtök - Ervin
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / Fegyverek /  EDC ( Every Day Carry ) kés és lámpatopik
Privát üzenetek

Kijelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Eredeti üzenet:

 Pithecus
        
2018-04-12 17:15:28   (37803)
  A várható további fémmentes késnemű árucikkek vizsgálatára, rendszerezésére és a Spacetime Slider, a  párhuzamosvilág-kutató gép programozására, az eddigi pozitív visszajelzések hatására megalakult a PUNCI  (Párhuzamos Univerzumok Nemfémes Cikkeinek Intézete), természetesen a PTA keretein belül.

A Spacetime Slider egy egyszerű kis laminált kést hozott magával a legutóbbi útjáról.
A  PUNCI tette górcső alá ezt, a valamelyik párhuzamos univerzumból, az ottani Anometáliai, azaz teljesen fémmentes Földről származó kést. Az alkotás egyértelműen a nálunk is ismert minimal art vonulathoz tartozik, minden csicsa nélküli pucér funkcionalitás.

A PUNCI szemrevételezéses vizsgálata jegyzőkönyvileg megállapította hogy a laminált kés belső eleme és egyben vágóéle gyémántkemény, de törékeny kerámia, az ezt körülvevő rugalmas anyag a nálunk is ismert Tex-Buck-Elite márkájú damaszkolt burkolat. Így az eszköz Füligjimmy hányadosa* a sima kerámiakés 0,2-es értékéhez képest 0,7 Fj-re nő.

Az eszköz - legendák szerinti - származási helye is érdekes. Nem, nem Artúró Rudi király Avalonja, nem is egy midgardi dvergar odúja.  A PTA egyes kutatói szerint egyértelmű a Szíriuszi magyar eredet.
Ezek szerint ez a legenda azon a párhuzamos Földön is ismert. A pengén látható az Orion öv három csillaga, az általuk meghatározott, megfelelő irányban pedig a Szíriusz A és B. A kés végén pedig a fekete lyuk látható, az eseményhorizonttal. Ennyi todományoskodás simán belefér a minimal art kereteibe, hiszen minden jelnek funkciója van. Aki pedig nem ismeri ezt az igaz történetet, az látogassa meg a dogonokat.

A késféle méretei egy reggeliző-, vagy uzsonnakésre utalnak, de megfelelő élvédelem esetén EDC-késként, vagy figyelembe véve a 0,7 Fj-t akár discokésként is hordható. A penge szúróhossza 75 mm, vastagsága 2/8 mm, a teljes késhossz 170 mm.
*  Ebben, a mi univerzumunkban 1 Fj (1 Füligjimmy) amikor az egész kés bennemarad a páciensben. Egy kókuszkés 0,5 Fj-s, egy bambuszkés kb. 0,99 Fj-s. (A Svájci Kutatóintézet és a brit tudósok által korábban  végzett, fémmentes kések certifikázása szerint.) 


 


Válaszüzenet:

 bimba
        
2018-04-12 17:27:41   (37804)
  Elegáns lett a rendhagyó veséző. :)  Név:         Jelszó: