2018. március 22. csütörtök - Beáta, Izolda
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / Fegyverek / Légfegyver - légpuska , légpisztoly, LEP
Privát üzenetek

Kijelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Eredeti üzenet:

 Martin Riggs
        
2018-02-20 06:40:26   (27894)
  Pár SSP PCA pisztolyhoz volt már szerencsém.

A legtöbben egy halál primitív rendszer volt. Egy pumpakamra, egy sűrítö kamra egymás után gyakorlatilag egy kamrakén viselkedve.

Általában 150mm*30mm körüli pumpakamra volt, amit összesűrített kb 6*8mm hengeres térfogatra. Ez tágul ki lövéskor.

A rendszer eredő hőtermelése megközelítőleg nulla. Hiszen egy sűrítés után jön egy tágulás. Az egyesített gáztörvénnyel ezt jól le lehet írni. Valamint a rendszer termodinamikai tulajdonságai miatt a hőtermelés jóformán elhanyagolható tényező.

Továbbá. A pumpa ugyanazt a légköri nyomást kapja, amit jó tömítettséget feltételezve azonos módon sűrít minden lövésnél. A mozgó tömítések okán a kenőanyag minősége nagyon fontos tényező.

Szelep ezekben a rendszerekben jellemzően egy szokott lenni. Ez a kifújó szelep. Ezt püföli, vagy rángatja az elsűtő szerkezet.

Tehát ha közelítő számításokat akarsz csinálni, akkor a G-L törvény jó. Viszont ha pontosabbat szeretnél, durva labor körülmények közt, egy felműszerezett helyettesítő modellnél az egyesített gáztörvényt tudod használni.

Viszont sok tényező ebből kimarad. Párásodás, szennyezések, stb. A levegő szigorúan véve nem homogén gáz, tehát az ideális rendszerekre felírt törvények csak közelítő végeredményt adhatnak. Ugyi a levegő összenyomható, a benne lévő nedvesség nem. Minél párásabb a beszívott levegő, a végén annál nagyobbat csattan a cucc. Ellenben a pára a tömítésekre nem szokott jó hatással lenni, így az visszaveszi a teljesítményt.

A gyakorlatban ezek az egyszerű rendszerek egyébként 2-5m/s körüli szórást tudnak, tehát matekozás nélkül is látszik, hogy szükségtelen a nyomás szabályozó beépítése, mert a PCA pumpa egy született nyomás szabályozó.

 


Válaszüzenet:

 Poresz
        
2018-02-20 16:24:51   (27897)
  "A gyakorlatban ezek az egyszerű rendszerek egyébként 2-5 m/s körüli szórást tudnak, tehát matekozás nélkül is látszik, hogy szükségtelen a nyomás szabályozó beépítése, mert a PCA pumpa egy született nyomás szabályozó."

Tehát elméletileg a hőmérséklet-változásából eredő nyomásváltozást nem képes kiküszöbölni - például vadászunk, és már öt perce süti a nap a fegyvert, a tartály és benne a levegő felmelegszik, nyomása növekszik -; gyakorlatilag pedig ennek hatása elhanyagolható: így olyan, mintha lenne benne nyomásszabályozó. Nincs semmi trükk.
 Név:         Jelszó: