2018. május 22. kedd - Júlia, Rita
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / NetHírlap kávéház / "RÉGIMÓDI" TOPIK III.
Privát üzenetek

Kijelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Eredeti üzenet:

 eszteR5
        
2018-02-12 23:49:56   (46614)
  Beuska aranyos, nekem nagyon furi találkozásom volt a bimbóskellel kapcsolatban, szóval az úgy volt, hogy az érdi telken nagyon sok mindent termesztettem, mert fiatal voltam és lökött, volt ott spárga is, pedig fogalmam sem volt mikor mit kell vele tenni. Egy-két rügyegykét sikerült szednem belőle, aztán beástam, a fene sem kínlódik vele. A petruska mindig sikerült, a sárgarépa hajszálacska, a káposztát mindig megtámadta valami, a kelkáposztát szintén. Nem érdemes tovább részletezni, volt bimbóskel is, de egész nyáron és még ősszel sem láttam rajta olyan kis aranyos bogyókat, mint a reklámozott képeken. Aztán valamikor december vége felé körülnéztem a kertben, minden kopár volt, sehol egy zöld valami és akkor láttam, hogy a jó nyolcvan centis göcsörtös kórószerű növényeken kismillió bimbóskel pompázik, egymást félrenyomva tülekedtek a száron. Rájöttem, hogy ezt tul.képpen télen lehet szedni, nem fagy el és folyamatosan hozza a bimbókat. Főzögettem is belőle így is meg úgy is, de sehogy sem ízlett, nekem nagyon keserűnek tűnt, a mai napig nem értem miért, mert most pont azt az enyhe kesernyés íz imádom benne meg a jó kis tömör állagát. Úgy látszik bizonyos ízekhez fel kell nőni, vagy legalábbis nekem megöregedni.

Lehet, hogy elkiabáltam a térdem javulgatását, mert ma délelőtt nyilallott rendesen, mostanra meg mintha sose fájt volna, jól el is keseredtem, mert ha megint időpontot kell kérni az idős dokibától, hát március közepénél előbb biztosan nem kapok. Szóval nem érdemes minden részletét leírni, mert még szélhámosnak gondoltok, pedig nem is hihííí.
Puszi: Csed
 


Válaszüzenet:

 Bejcsa
        
2018-02-13 06:04:12   (46622)
 
Drága Csed, Jamie filmjeiből tudom én is, amit írsz, hogy a bimbóskel tulképpen téli szabadtéri zőccség, és ha szereti valaki, akkor nagyon, mert ő pl. odavan érte, mindig süt alá baconkockákat, és azon forgatja meg a bimbókat.

Látod, arra már nem emlékszem, hogy kesernyés az íze, éppen hogy olyan furán édesnek éreztem + spenótzamat, de azért most már juszt is próbálkozni fogok vele, hogy hátha.


Ó, hányszor, de hányszor van az, hogy valami eü-s gond, vagy ilyesmi egy idő után elkezd végre javulgatni és ha az ember ezt konstatálja nagy boldogan, másnap már vissza is esik, nagyon műxik ez az elkajabálás-szindróma. Ilyenkor fityiszt mutatnak az istenek, mert azok nem szeretik, ha az ember elégedett meg boldog, mert csak nekik lehet.


Jesszus, tegnap is villantottak egy szultános előzetes, brrrr.. ahogy a szultán sátrában a Musztafát szépen lassan körbeveszi négy hóhér, már tán csak nem ott az apja szeme láttára nyiffantják ki, mert az már tényleg brutál lenne, ha valaki annyira szereti az utódait, ahogy ez a férfi, nincs az az árulás, ami ezt tudná kihozni belőle, gondolnánk. Pedig. Régen sok-sok francia és olasz történelemmel kapcsolatos könyvet olvastam, mert ezekben az országokban annyi kalandos királytörténet volt, és hát cseppet sem szelídebbek, mint a török szultán palotájában, telistele testvérgyilokkal és számos olyan is volt, hogy az apakirály nyiffantotta ki a rosszalkodó gyerekét, aki nem volt képes a végsőkig tartani a tekintélytiszteletet és akkor nem volt kecmec. Nagyon gyarlóra és kegyetlenre sikeredett az emberi természet, akárki is gyártotta.


Puszi !

 Név:         Jelszó: