2018. február 21. szerda - Eleonóra
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / NetHírlap kávéház / "RÉGIMÓDI" TOPIK III.
Privát üzenetek

Kijelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Eredeti üzenet:

 Bejcsa
        
2018-02-12 06:11:49   (46600)
 
Drága Csed, most már majd újra megpróbálom felfedezni a bimbós kelt, mert büntiben van már évtizedek óta, nem próbálkoztam újra, egyszer igen, de valahogy nagyon nem ízlett, annyira nem, mint a spenót, olyan furi spenótos-szerű íze volt, de hátha most máshogy lennék vele. A rendes kelt viszont nagyon szeressem, a csuda tudja, hogy mitől ízlik egyik valami az embernek, a másik meg sehogy se.


Én is várom a szultánost, mert most már nem nagyon lehet húzni Musztafának a véget, jaj, az ő példája is eklatáns, hogy a jó dehogy nyeri el a jutalmát többnyire, tán ő az egyetlen igazán pozitív alak a történetben, osztán tessék.


De jó, hogy a térgyed javul, méghozzá nem is kicsit, tuti, hogy most már jó útra tért !Puszi !


 


Válaszüzenet:

 eszteR5
        
2018-02-12 23:49:56   (46614)
  Beuska aranyos, nekem nagyon furi találkozásom volt a bimbóskellel kapcsolatban, szóval az úgy volt, hogy az érdi telken nagyon sok mindent termesztettem, mert fiatal voltam és lökött, volt ott spárga is, pedig fogalmam sem volt mikor mit kell vele tenni. Egy-két rügyegykét sikerült szednem belőle, aztán beástam, a fene sem kínlódik vele. A petruska mindig sikerült, a sárgarépa hajszálacska, a káposztát mindig megtámadta valami, a kelkáposztát szintén. Nem érdemes tovább részletezni, volt bimbóskel is, de egész nyáron és még ősszel sem láttam rajta olyan kis aranyos bogyókat, mint a reklámozott képeken. Aztán valamikor december vége felé körülnéztem a kertben, minden kopár volt, sehol egy zöld valami és akkor láttam, hogy a jó nyolcvan centis göcsörtös kórószerű növényeken kismillió bimbóskel pompázik, egymást félrenyomva tülekedtek a száron. Rájöttem, hogy ezt tul.képpen télen lehet szedni, nem fagy el és folyamatosan hozza a bimbókat. Főzögettem is belőle így is meg úgy is, de sehogy sem ízlett, nekem nagyon keserűnek tűnt, a mai napig nem értem miért, mert most pont azt az enyhe kesernyés íz imádom benne meg a jó kis tömör állagát. Úgy látszik bizonyos ízekhez fel kell nőni, vagy legalábbis nekem megöregedni.

Lehet, hogy elkiabáltam a térdem javulgatását, mert ma délelőtt nyilallott rendesen, mostanra meg mintha sose fájt volna, jól el is keseredtem, mert ha megint időpontot kell kérni az idős dokibától, hát március közepénél előbb biztosan nem kapok. Szóval nem érdemes minden részletét leírni, mert még szélhámosnak gondoltok, pedig nem is hihííí.
Puszi: Csed
 Név:         Jelszó: