2018. május 21. hétfő - Konstantin
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / Fegyverek / Gumilövedékes (traumatikus) fegyverek
Privát üzenetek

Kijelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Eredeti üzenet:

 zora81
        
2018-02-07 14:12:48   (41234)
  Első Godfatheres tapasztalataim. :-)
A közelmúltban szert tettem egy 16-os bockból átalakított gumis puskára. (Köszönet itt is az eladónak a korrekt üzletért.) Az első kipróbálás során már jött is a dilemma, hogy milyen gumival tömjem meg. Thomaster minél nagyobb annál jobb alapelve alapján 19.3-as és 18-as gumival próbáltam, az indító patron minden esetben piros címkés Geco volt, 4-4 lövés a kétféle gumilövedékkel.
Nos, eddig a 18-as nyert, egyértelműen erősebb, 6 méterről nyolc réteg kartonpapír után a 18 mm vtg. pozdorja bútorlap elején ott a találat nyoma, a túloldalon kagylósan átreped.
19.3-assal viszont a gumikat a 8 karton után a bútorlap egyszerűen megfogja, pusztításnak semmi nyoma. És első körben, egy alkalommal a gumi beszorult a csőbe, a torkolattól kb. 10-15 cm-re állt meg. Ezután már minden betöltés után nyomtam egy jó adag szilikonsprét a csőbe és a gumira. A gumik nem égtek át.
Érdekes, hogy a betöltéskor egyértelműen érezhető, amikor a gumit rátolom a töltényűr elejére, akkor oda "beesik", nyilván a korábbi, a sörétes patronnak kialakított töltényűr elejét éri el. Ezért elsőre arra gondoltam, hogy a 19.3-assal lesz jobb, mert az jobban tömít már induláskor, a 18-asnál szinte olyan érzés, mintha lötyögne a gumi a töltényűrben. Aztán mégse, lehet azért is, mert a folyamatosan szűkülő csőben azért a gumi is lapul rendesen, a 19.3 nem is tölthető be kézzel, csak célszerszámmal. Nyilván a patron nem gyorsít eleget ahhoz, hogy simán leküzdje az ellenállást.

A későbbiekre vonatkozóan:
- meg kell próbálni S&B riasztóval, a lassabb égésű lőportöltet talán végig gyorsítaná a nagyobb gumit is. Itt már érdemes lesz kronózni, hogy ténylegesen mennyi az annyi.
- elgondolkodtam a cső rövidítésén, lakásban amúgy is könnyebb úgy mozogni vele, és ha egy folyamatosan hozzáférhető patronra próbálok optimalizálni, talán ez is segít a dolgon, nem kell akkorát szűkülnie a guminak miközben már alig tolja a gáz hátulról.

Egyértelmű előnye, hogy sokkal halkabb a gumis revolverekhez képest, emiatt a lakásvédelmi gumisok köz elsődlegessé lépett elő.
Érdekes még az is, hogy míg az alsó cső a célzott ponttól általában 10-15 cm-rel följebb, random jobbra balra hord, addig a felső cső pontra hord, elkövettem azt a butaságot, hogy az előző találat helyére célozva lyukba-lyukat lőttem, így viszont már nem fogott rajta a kartonpapír semmit, a visszaérkező gumi faszán combon talált, majdnem sikerült kiviteleznem egy szép öntökönlövést. :-)
 


Válaszüzenet:

 gvass1
        
2018-02-07 14:17:36   (41235)
  Erdekes volt.

Mondjuk minden gumis eleskonverzio teljesen egyedi. Meg a gyari ujbol atalakitott Godfatherek kozt is van szoras.
 Név:         Jelszó: