2018. január 21. vasárnap - Ágnes
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / NetHírlap kávéház / KAJA - főzőcske topic
Privát üzenetek

Kijelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:



Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Eredeti üzenet:

 szemark
        
2017-12-30 20:50:18   (10)
  Köszönöm, volt az írásodban pár újdonság a számomra.

Mi pedig tegnap a szőlőhegyen megfejtettük az idei bort, de a fejtés közben azért bedobtunk egy kis bőrös malacoldalast a sütőbe. A munka befejeztével, az ultiparti előtt igen jólesett.

A kép telefonnal készült, és nem lett beállítva olyan művészien a teríték, ahogy tőled az megszokott, de az ízét és az étvágyunkat ez nem nem rontotta el. :-)





B.U.É.K!
 


Válaszüzenet:

 tom1019
        
2017-12-31 21:01:33   (11)
  Ha későn kapcsolt, és nem áztatta be idejében a lencsét, vagy éppen már a lencseevés gondolatától is feszül a hasán a nadrág, ne aggódjon, emiatt nem marad bőség nélkül a ház 2018-ban! A megoldás: vörös lencse, méghozzá török módra.
A vörös lencse áztatás nélkül is hamar puhára fő.
És ami még nagy előnye: kevésbé puffaszt.



Szeretem a török ízeket, a vörös lencséből készült leves kifejezetten jól tud esni a hidegebb évszakokban. Bár igazából nem is maga a vörös lencse íze a finom, az csupán egy jó bázis a másik két alapvető hozzávalóhoz.

A törökök vörös-lencse leves színe nem a lencsétől piros. Sőt, maga a lencse száraz állapotában sem vörös, hanem inkább sötét narancssárga, főzés után pedig teljesen kifakul, és mustárszínűvé válik. Ami az étel pirosas színét adja, az nem más, mint a paradicsom, különleges ízét pedig a menta.




Török vörös-lencseleves – kırmızı mercimek çorbası
Hozzávalók 4 főre:

1 csésze vörös lencse (kb. 150 g)
1 nagyobb vöröshagyma, apróra vágva
1 közepes burgonya meghámozva, apróra vágva
2 nagyobb paradicsom apróra vágva
só és bors
6-7 friss mentalevél
2 evőkanál olívaolaj
5 dl víz
friss citrom leve – ízlés szerint
Elkészítés:

Egy lábasban melegítsük fel az olívaolajat. Tegyük bele a hagymát, és folyamatos keverés közben pirítsuk üvegesre.
Adjuk hozzá az apróra vágott burgonyát, paradicsomot és a lencsét. Keverjük alaposan össze, majd öntsük fel fél liter vízzel. Ízesítsük sóval, borssal, fedjük le, és főzzük 25-30 percig.
Botmixerrel pürésítsük, ha túl sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá kevés vizet, és főzzük fel újra.
Vágjuk nagyon apróra a mentalevelet, és keverjük bele a kész levesbe.
Ízesítsük ízlés szerint citromlével.
Friss mentalevéllel vagy petrezselyemzöldjével a tetején tálaljuk, adjunk hozzá pirítóst.
 



Név:         Jelszó: