2018. április 20. péntek - Tivadar, Odett
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / Fegyverek / Vadászfegyverek, vadászat
Privát üzenetek

Kijelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Eredeti üzenet:

 zora81
        
2017-12-24 20:47:18   (6706)
  Részemről a hangtompító használata sem volna ördögtől való, ha a környezet zajterhelése, és a lövő hallásvédelme a szempont. De - és most előre elnézést kérek minden vadásztól - mindaközben, hogy erre a rétegre esik a legelfogadhatóbb szabályozás a megszerzés és a darabszám korlátozás terén, mégis túl gyakran futunk bele abba, hogy illegális fegyver tartásával, orrvadászattal amúgy is engedéllyel rendelkező vadászt értek tetten. Na ezt tudom nehezen megérteni, és emiatt lennék óvatos a hangtompítóval is.

Ide tartozik, hogy amióta különböző okokból kifolyólag vadászokkal találkozom, nagyon sokféle embert ismerhettem meg, bár nehéz így megítélni, de úgy vélem, vadászok közül való az az Ember akinek minden mondatára figyelni kell, és tanulni kell tőle bármiről is van szó, mert olyan iskolát járt a vadászat révén (és ő is olyan Emberekkel találkozhatott), ahol a tanultak nem csak az elmét, de a lelket is formálják úgy rendesen. És talán ugyanennek köszönhetően a vadászok közül találkoztam olyannal is, akire még a macskámat sem bíznám rá, mert úgy érzem nincsenek gátlásai, és bármire képes, tényleg bármire.
 


Válaszüzenet:

 Lester
        
2017-12-25 10:23:50   (6710)
  Nagyon sok dicsekvős történetet végighallgattam már. "Így lőttem meg, úgy lőttem meg." Biztos jó vadászok, gondoltam.  Aztán "sikerült" együtt vadászni pár ilyen puskással. (Legtöbbször Én nem lőttem semmit, még akkor sem ha lett volna rá lehetőség, mindent-mindenáron NEM!) Láttam a terítékeket és láttam a lövéseket a tetemeken, legszívesebben leköptem volna az illetőket. A magam "kedves" szarkasztikus módján, azért párnak belemásztam a lelkébe, több-kevesebb sikerrel. Azóta nem vadásztam velük, nem hívogatnak és nekem sem kell meghívni Őket. Számomra ez már siker, hogy legalább azon a pár hektáron amin a magaslesem és szóróm van, amit Én etetek és átvitt értelemben nevelem, gondozom a vadat (Én így érzem) ezek az emberek nem vadásznak. ;) Szeretek kijárni és csak ücsörögni, nézelődni és élvezni a természet játékát. Akkor sincs baj, ha nem láttam, nem lőttem semmit. A vadászat egyébként csak a lövés pillanatáig szórakozás. A lövés után, már nem kevés munka ha igazi vadász vagy és Te csinálsz mindent. Aki világ életében a szakszemélyzetre támaszkodik annak fogalma sincs semmiről, lövöldözik össze-vissza, mert max. a töret átvételekor lesz véres a keze. (megkeresni, kizsigerelni, berakni, megnyúzni, feldarabolni, elcsomagolni, feltakarítani) Kiszakadni az emberek világából és eltölteni pár órát, csendben, csak a saját gondolataimmal, amikor nem csörög a telefon és nem kell mások problémáit megoldani. A vad nem céltábla és nem azon kell gyakorolni. Megilleti a tisztes, gyors halál ami a legkevesebb fájdalommal jár. Mindenki hibázhat, csak meg kellene tanulni elismerni, bevallani és TANULNI belőle. Az nem vadász aki, örömködik és telepofával dicsekszik a gyomron lőtt őzzel, a medencét és vastagbelet szétrobbantó lövéssel. Elvenni egy életet nem játék. Név:         Jelszó: