2018. április 25. szerda - Márk
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / Fegyverek / Vadászfegyverek, vadászat
Privát üzenetek

Kijelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Eredeti üzenet:

 Fortitu
        
2017-12-23 10:22:57   (6684)
  Azt se felejtsük el azért, hogy a hangsebesség alatti lőszerek túl gyengék lennének vadászathoz. Tehát a lövedék hangrobbanása így is egy igen hangos dolog lenne. Nem úgy néz ez ki, mint a játékokban, filmekben. Hangsebesség alatti lövedéknél is lenne amúgy azért annyi zaj, hogy meghallja a vad, bár az valóban lehet tényleg csendesebb.
Sajnos persze élőben én sem tapasztaltam még, de rengeteg videó foglalkozik a hangtompítókkal. .22-es puskával ehhez a legközelebb úgy lehet kerülni, hogy kipróbálod lassú és gyors lőszerrel egymás után. Magának a fegyvernek egy hosszú cső és ismétlő rendszerű működés esetén kevés hangja van.

 


Válaszüzenet:

 Mcmillan
        
2017-12-23 10:58:39   (6685)
  Ez nem így van ! Volt alkalmam kipróbálni jópár hangtompítós fegyvert (legáliasan) !

A ..22-es fegyvernek subsonic lőszerrel abszolút nincs hangja ( kb akkorát szól mint egy slavia 631) a félautómata is csak annyival szól nagyobbat hogy a zár mozog ! De 15-20 méterről már alig hallani , de a becsapódás az nagyot tud szólni ( függ attól hogy mire lősz), nagysebességű löszerrel szól ( inkább csattan) !

A nagykaliberű fegyver szintén , 308-as tolózárast próbáltam , Lapua subsonic lőszerrel szintén olyan hangja mintha légpuskával lőnél ( ha messzeblől hallod nem is rögtön lövésre gondolsz ) , a becsapódás az nagy volt ( fatuskóra löttem ) , nagysebességű löszerrel pedig kb akkorát szólt mint egy 0.22-es simán

a lényege az ha nagysebességű löszerrel használod a hangtompítót , a lövést ugyan hallani , de nem lehet behatárolni a lövés irányát

Szerintem vadászni is lehetne pl a 308-al nem olyan gyenge az , 70-80m-en van akkora energiája mint egy 45ACP-nek 2-3m-en , ami szerintem elég ! ( kisebb vadra )
 Név:         Jelszó: