2018. május 23. szerda - Dezső
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / Fegyverek / Fegyverbarátok a rászorulókért
Privát üzenetek

Kijelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Eredeti üzenet:

 Fortitu
        
2017-12-21 15:42:32   (533)
  Hazaértünk a nagy útról, sikeresek voltunk! :)
Öten mentünk egy kocsival és egy kölcsön utánfutóval rendesen megpakolva. Konyhai eszközök, ruhák, játékok, tanszerek, meg persze a saját cuccaink. A helyi vezetőkkel beszélgetve megerősítették, hogy ruhára általában kisebb szükség van, de a jó állapotú cuccoknak van helye. A kapott ruhákat mi átválogattuk, amiről úgy gondoltuk, hogy mi nem vennénk fel, azt nem is pakoltuk ki - megtelt vele egy zsák. A rossz cipőkkel szintén. Alapszabály, hogy amit mi már nem vennénk fel, azt ne is adományozzuk oda, mert csak válogatási munkát fog termelni, aztán megy a kukába.
Kaptunk viszont rengeteg tényleg nagyon jó és használható cuccot, a farmerokat egy pillanat alatt elkapkodták például. De mindenféle téli cuccra is nagy szükség van - kabát, sál, sapka, kesztyű - ezek is azonnal gazdára találnak. Ami még ruhanemű és tényleg nagyon kell, azok a zoknik, cipők - "mindenre, ami lábra vehető, hatalmas szükség van".
A konyhán nagy örömmel fogadták az adományozott tálakat, poharakat, fritőzt, serpenyőt, terítőket, és egyebeket. Az egyik konyhás elmondása szerint korábban megégette magát, mert fogantyú nélküli serpenyővel dolgozott.
A fűrész sajnos nem jött össze, de a "karbantartásra" vittünk hosszabbítót, izzókat, meg még pár apróságot. Amikor megérkeztünk amúgy épp fát vágtak láncfűrésszel, erről panaszkodtak, hogy nem túl jó, ehelyett kellett volna valami, de végülis működik, nem áll meg az élet.
Az összejött pénzből porszívókat, hajszárítókat, esernyőket, mikrókat, vasalódeszkákat és egy mosógépet vettünk.

Egy kicsit magáról a házról, alapítványról is. Az alapítvány kezelésében összesen 20 ilyen otthon van, összesen 3000 gyerek van a gondozásukban Erdély szerte.
Mi a szovátai házat támogattuk, jelenleg 57 gyerek van itt. A gyerekek 8 lakásra, azaz családba vannak szétosztva, minden családért egy nevelő felel. A nevelő mintegy szülőként funkcionál, megköveteli a rendet, tiszteletet, ellenőrzi a házi feladatot, gondoskodik a gyerekekről. A napi három étkezés egy közös étkezőben történik. Az egész hangulata nem az a depresszív tömegszállás, amit elképzeltem, tényleg élhetőnek tűnik ez a rendszer így.

Sokmindent tudok még mesélni négyszemközt, amit nyilvánosan annyira nem szívesen, szóval ha valakit érdekel részletesebben, akkor nyugodtan kérdezzen rá valamikor élőben. Képeket is tudok még mutatni, de nem szeretnék arcokat kirakni itt.

Amúgy nekünk is élmény volt, kirándultunk egy kisebbet, segítettünk kitolni egy elakadt terepjárót, vásároltunk Korondon, megnéztük a sóbányát - ahol amúgy pont Csaba testvér tartott beszédet (a hangosítás nagyon rossz volt), a bánya pedig tele volt gyerekkel, kb mint egy hatalmas föld alatti játszótér.

Néhány kép: 


Válaszüzenet:

 zora81
        
2017-12-21 15:53:06   (534)
  Respect!  Név:         Jelszó: