2018. április 27. péntek - Zita
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / Fegyverek / Éles fegyverek, sportfegyverek, lőterek, sportlövészet
Privát üzenetek

Kijelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Eredeti üzenet:

 Martin Riggs
        
2017-07-14 08:31:29   (44531)
 
A kompenzátor egyetlen hátránya, hogy lobog tőle a lövész haja, és az rohadt zavaró tud lenni. Lövészet közben rákompenzál a lövész, és gyakorlatilag csukott szemmel fog lőni.


Láttam már pár ilyet. Egész jól lőtt az adott ember, de figyeltem, hogy gyakorlatilag minden lövés pillantban csukva volt a szeme.


 


Válaszüzenet:

 bel
        
2017-07-14 19:33:57   (44543)
  Szia,

A kompenzátor egyetlen hátránya, hogy lobog tőle a lövész haja, és az rohadt zavaró tud lenni.

Szerintem csoszajfekre gondolosz, nem kompenzatorra.

Noha sok esetben ezt a ketto funkciot ugyanaz az eszkoz valositja meg, ez ket kulon elv: a kompenzator a felfele, a csoszajfek a hatrafele rugast csokkenti.

Ennek megfeleloen a kompenzatorbol tavozo gaz iranyvektora felfele mutat, a csoszajfeke pedig (legalabb reszben) hatrafele.

Szerintem a legjobb ilyen eszkozoket Kotroczo Laci gyartja, ezek kb 30 fokos szogben hatrafele iranyitottak. Ennek megfeleloen tenyleg a gaznyomas szele kicsit meglobogtatja a lovesz hajat, de igazan a mellette allo biro/sporttars haja fog lobogni.

A lefele iranyulo "lyukak" nincsenek rajta, vagyis mikozben oldaliranyban szimmetrikus, felfe tol gazt, de lefele nem, ezert lefele is tolja a fegyvert, igy egyszerre csoszajfek es kompenzator is.

Az IPSC-ben hasznalt open pisztolyok eseten nem cel a hatrarugas kompenzalasa (mivel az ontolto szerkezetbe ez belezavarna), ezert altalaban ezeken a fegyvereken fuggolegesen felfele aramlanak ki a gazok, ezeknek a szele sem erinti a lovo hajat.

Bel Név:         Jelszó: