2018. május 21. hétfő - Konstantin
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / Fegyverek /  EDC ( Every Day Carry ) kés és lámpatopik
Privát üzenetek

Kijelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Eredeti üzenet:

 Pithecus
        
2017-07-11 16:31:24   (37399)
  A PTA Késmúzeum büszkén tudatja, hogy különleges ősi bicsak került elő a d'Elfin Gott am Magam hegycsúcs lankáin elterülő Krucifixus kolostrom területén végzett ásatásokon. A witzerlandi határ közelében fekvő kolostrom ásatásain már eddig is számos kőkori lelet ásatott elő, de ez a mostani, csiszolt csontkorszaki bicsak világszenzáció. Valószínűleg általános EDC-ként hordták a vadászok. A PTA külön expedíciót szervezett a terület feltárására.

Az első olyan lelet, ami azt bizonyítja, hogy a witzerlandiak mai, unikumnak mesélt bicsakja nem előd nélkül való. Bizonyítéka annak, hogy már a csiszolt csontkorszaki ősember szakik is törekedtek az univerzálisan használható eszközök készítésére, mikor Witzerland még a fasorban sem volt.

A kés funkciója egyértelmű, úgy viszi a zsírt mint a vajat! A disznózsírt ugyanúgy mint a libazsírt, sőt a kacsazsírt is. Tehát jó eséllyel az első multikulti eszköz a történelemben, így az éberek és a muzulmákok is használhatták. Az ősemberi szőrviseleti divat szerint nem volt szükség borotvaélre. Így az nincs is a késnek.

A spirál a vékony csontokból való kulturált velőkiszedést tette lehetővé, tehát nem kellett barbár módon ütögetni, vagy szörcsögni. Valószínűleg Archimédesz is birtokolt egy ilyen, már akkor is muzeálisnak számító  ősi eszközt és innen vette a híres csavarjának ötletét. Annó dacumálkor* ezek szerint több példány is közkézen forgott, de manapság ez az egyetlen ismert példány belőle és mint ilyen, felbecsülhetetlen értékű.
Később a piás helvét szerzetesek dugóhúzót vizionáltak bele. És úgy is lett, ma már ez a kulinárisan barbár eszközrész uralja a bicsakokat.

A tüske  többcélú, részben árként, részben varrótűként, továbbá fogpiszkálóként is szolgálhatott. Egy univerzális szerszámnál a többcélúság el is várható. A bőrvarrás és a fogpiszkálás teszten is jól használható volt a tüske.

A fűrész a keményebb húsok darabolására készült, erre a célra az óvatos kísérletek alapján ma is alkalmas. A főttrépa teszten, sőt a keményre főtt, héjatlan-tikmony teszten is megfelelt. A csiszolt csontkori szakácsművészetben fennforgó ismerethiány miatt konkrét hús nem került tesztelése, a mai technológia szerint készült sülthúst a kísérletben résztvevők fűrészelés nélkül simán elrágták.

Merthogy a méret lényeges, a teljes eszközhossz becsukva 91 mm, a töbi méret saccolható.
A witzerlandiak nem vicceltek, simán lemásolták ezt a koncepciót, és manapság azt akarják elhitetni a világgal, hogy ők az elsők a SAE**-listán* Marharégen, az ősidőkben, amikor még a keresztet is kézzel vetették.
** SAE: Spanyolviaszt Análisan Előállítók 


 


Válaszüzenet:

 Gazi
        
2017-07-11 22:03:29   (37400)
  Jó cucc :)
Erről tud valaki véleményt nullZANMAX
Most 2 e. pénzért van, az acélja kb. az eredetihez hasonló?
 Név:         Jelszó: