2018. április 24. kedd - György
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / Fegyverek / IPSC , IDPA - szituációs lövészsportok
Privát üzenetek

Kijelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Eredeti üzenet:

 szamoca9
        
2017-06-08 10:42:48   (17581)
  Az MDLSZ a 3. szövetség.

Kis történelem:
Volt az MSSZ mint olimpiai szakágakat összefogó országos szövetség, és ez a mai napig van. A dinamikus szakágaknak megalakult az MSZLSZ (Magyar Szituációs Lövész Szövetség) Ez Országos szakszövetség volt. Az MSZLSZ-ben pontosan az volt amit ma érzel az MDLSZ-ben. Kialakult a belharc és jött Mag Mihály aki elnök akart lenni. Lett is csak megválasztásakor páran felálltak és bejelentették, hogy kilépnek és viszik magukkal az IPSC-t amire (és csak az IPSC-re) megalakították az MDLSZ-t. Ehhez természetesen a Görög IPSC fővezér áldását adta. Így az MSZLSZ magára maradt IPSC nélkül és elkezdte az MDLSZ a működését.

Az MSSZ végig azon a nemzetközi állásponton maradt, hogy a dinamikus szakágak nem kellenek az olimpiai szakágak közé, de Mag MIhály valahogy elintézte, hogy a 3 fegyver önálló szakágként bekeveredett az MSSZ-be (természetesen szakágvezetőként) és ezen a hullámon került be az IDPA is.
Az IDPA mára a nemzetközi nyomásra kikerült az MSSZ-ből, de a 3 fegyver annyira Magyar szakág, hogy senki nem figyel rá így az maradt.

Az IPSC nem hiszem, hogy valaha is be tud keveredni egy olimpiai számokat összefogó szövetségbe, ismerve a NOB hozzáállását az IPSC-hez. 


Válaszüzenet:

 bel
        
2017-06-08 11:31:50   (17585)
  Szia,

Alapvetoen egyetertek az osszefoglaloddal, pici pontositassal:

En azt hallottam, hogy volt egy MSZLSZ kozgyules, ahol jelen volt a "gorog fovezer", levaltottak a korabbi elnokot (V.K.), megvalasztottak az uj elnokot (H.E.) es regioigazgatot (K.F.), es ezt a dontest elfogadta a nemzetkozi IPSC is.

De valaki _ellopta_ a jelenleti ivet, ezert a magyar birosag nem fogadta el ezt a kozgyulest, ujra ossze kellett hivni, es akkor mar mast valasztottak meg elnoknek es regioigazgatonak.

Na erre mondta azt az IPSC, hogy miutan a vezetoje reszt vett a szavazason es a sajat szemevel latta, hogy kit valasztottak meg, ezert tovabbra is azt tartjak ervenyesnek, es az o szemukben az a regioigazgato, akit megvalasztottak, ha o mas szovetseg (MDLSZ) szineibe kerul, akkor az lesz az IPSC kepviseloje Magyarorszagon. Ez 1999-ben volt, kicsivel az elott, hogy csatlakoztam az MDLSZ-hez, 71. tagkent.

Azt viszont a leghatarozottabban visszautasitom, hogy barmikor, barmi koze lett volna az IDPA-hoz az altalad emlitett szemelynek.

Sokkal kesobb H.E-t levaltotta a kozgyules, H.M. lett az uj elnok az MDLSZ-ben.

2005-ben H.E. a hatosagok altal el nem ismert MNLSZ-en belul megszervezte az elso IDPA biroi tanfolyamot, megindultak az elso versenyek, kivaltasra kerultek az elso nemzetkozi versenyengedelyek.
2006-ban (tehat 7 evvel az MDLSZ alapitasa utan!) G.Cs. javasolta az MSSz-nek, hogy az altala letrehozott Rapid Shooting, es mellette a Steel Challenge es az IDPA kozosen alkosson egy szakagat, ezt elfogadtak.
Mar az indulasatol kezdve en tartottam/tartom a biroi tanfolyamokat ebben a szakagban.

Bel Név:         Jelszó: