2018. április 21. szombat - Konrád
Gázpisztoly

Tisztelt fórumozók! A Nethírlap fóruma politikamentes fórummá alakult, politikával kapcsolatos topikok, hozzászólások törölve lesznek.

Plazma TV

NetHírlap / Fórum / 

Technika

  / 

Plazma TV

    
    Oldal: előző oldal / 1következő oldal      bontás: 
Privát üzenetek

Bejelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Moderálás
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
Fegyverek
GSM, távközlés
Hajózás
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Legfrissebb 20

"RÉGIMÓDI" TOPIK III.
Macskaklub
Zabálnivalók...
KAJA - főzőcske topic
Elmélkedések a Világ működésével kapc...
Híd
Dual-sim készülékek
Chrysler Voyager / Grand Voyager
"Jónak" lenni Jó
Időjárás
CHRYSLER STRATUS, CHRYSLER SEBRING
Természetfotózás
Forza Schumi...
Csepptankos Jawa
Hétköznapi viselkedéstan
Női dolgok: kézimunka,kávé-csevegés
SuEllen bungalója
Fák, bokrok, és virágok, ill. ami köz...
Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország...
Tanulságos filmek


 cosmo
    
2010-11-11 08:35:58  (13)
  A 4:3- as problémára szerintem nagyon jó megoldás, hogy csak a kép két szélén(ott ahol lenne a szürke csík), kezdi el torzítani a képet. Ráadásul úgy, hogy a torzítás nem egyenesen arányos, hanem a belső oldalon kisebb, a szélén nagyobb. Én így nézem a tv adásokat, és csak kettő helyen lehet észrevenni a torzítást: a "12'- es karika külső része "husosabb", illetve a beúszó(pl hír tv) feliratok a belépéskor lelassítanak, majd kilépéskor felgyorsítanak. Egyébként meg minden jó, nincsenek tojásfejek, egyebek...

Ennek az üzemmódnak a neve nálam:spectable(LG), de máshol máshogyan is hívhatják...
Válaszok
 


 Maate
    
2009-01-27 18:10:27  (12)
  elileg 100 000 óra az élettartamuk
Válaszok
 


 m5m
    
2006-04-04 15:49:34  (11)
  Időközben sikerült választanom. LG - RZ-50PX4R lett a vége. Egy ideje meg van és nagyon tetszik. Azért vettem ekkorát, mert 4:3 felbontásban nézzük (mikor úgy adják és ez a többség) és így nincs torzítás. Viszont most jobb és bal oldalon van "csík", vagy is kihasználatlan képernyő felület. Minden esetre az alább látható Philips TV-hez képest a képernyő 20cm-rel magasabb. Most látva azt kell mondjam, hogy ez számít! Tehát ne az átlót nézze senki, mikor vásáról, hanem a képernyő magasságát tessék összehasonlítani!
Válaszok
 


 tamáspapa
    
2005-11-30 14:18:34  (10)
  Nekem még a jó öreg 72 cm-es, szupersarkított (minden oldala nyílegyenes, de van egy nagyon enyhe domborulata a képcsőnek), 4:3-as tv-m van. Szilveszter előtt lesz 16 éves, de még jó formában van. THOMSON. a Videoton hozta be annak idelyén, '89-ben. Akkor volt 70 ezer Ft, a fizum meg kb. 10 ezer/hó. Persze részletre vettem akkor. Még működik a jóval öregebb 56 cm-es INFRACOLOR Videoton is, HITACHI képcsővel. Ez már lassan muzeális darab lesz, dec. 4-én lesz 24 éves. Én még csak tervezem a váltást. Ha jól számolok, úgy 2-3 év múlva újítok be, az akkori legjobb vételre hajtok! Addigra kiforrja magát az LCD is, vagy egy vékony DLP-projektoros tv. Hozzá egy digit-képkimenetes HDD-s dvd felvevő oszt má' jó is, nem? Ezt mai áron úgy 1-1,5 millából ki lehetne hozni, akkor majd, mai áron számolva 6-800-ból ki fog jönni. Na de hát mindig jönnek az újabbak, akkor majd meg azért esz a fene...hát ez a fogyasztói társadalom, bakker....
Előzmény: m5m (9)
Válaszok
 


 m5m
    
2005-11-30 12:15:32  (9)
 

Plazma TV-knél már olvastam 60ezer órásat.

Neked 16:9-es TV-d van?
Nekem már jó rég óta és azt is tudom, hogy a tendencia 16:9. Viszont ez, csak a TV gyártásnál, mert ott a képátló a mérce. A TV adás meg a 16:9 -es adást is 4:3-ba adja. Erről tudnék mesélni meg a "karikáról" a kép alján!

Rossz esetben ilyen:


Jobb esetben ilyen:


Ha 4:3 -as TV lenne, akkor nem zavaró, de így sokszor azért nem nézzük meg a műsort, mert élvezhetetlen. Azért is akarok nagy képátlósat, mert ha 4:3 üzemmódba rakom, akkor is maradjon 100 cm-es képátló. Kb. ennyi elég lenne 4:3-ban.


Előzmény: tamáspapa (8)
Válaszok
 


 tamáspapa
    
2005-11-30 11:39:11  (8)
  A képarány egyre jobban a 16:9 felé csúszik, miért 4:3-ban gondolkodsz? A filmek is inkább erre készülnek, egyre több adás lesz ebben az arányban fogható. A tunel = tuner (tv vagy műhold vevőegység). A tárcsa, amire gondolsz, az a színtárcsa a DLP-s vetítőknél. Ha jól emléxem, a 3 színmodulos (ezt is betűhármassal jelzik, de nem jut az szembe) DLP-vetítőknél mint ha már nem kellene a színbontó tárcsa és akkor a "visítása" is elmarad. A jobb gépeknek az alapzaja 25-27 dB, ami már semmi, pláne, ha házimozi hangrendszer van, vagy pl a mennyezeten van a gép. Az csak akkor zavaró, ha közvetlenül mellette ülsz, vagy ha olyan filmet nézel, ahol a fűszálak növekedésének zajtermelését prezentálják :))))). Amúgy meg mé' röhögnénk??
Egyébként én is gondoltam már arra, hogy az élettartam miatt mit is kellene venni majd. Nálunk általában napi 10-15 órát megy a tv, ez 200-300 nap és annyi! Akkor most mit csináljak?? Bakker... Azt meg nem tudom, hogy a plazmáknak meg az LCD-knek mennyi az élettartama.

Előzmény: m5m (7)
Válaszok
 


 m5m
    
2005-11-30 11:21:36  (7)
 

Lehet röhögni, mert gondolkodtam ezen is. Nekem már van egy kivetítő, ami még mindíg 500e körül lehet. Nagyon szuper, persze nappali fénynél még nem az igazi, meg kell hozzá tunel. Tehát gondolkodtam, hogy a szekrény tetejére csináltatok egy előbukkanó motoros vásznat és mikor építtetem a házat gondoltam, hogy bevezetékeztetek a vetítőnek a mennyezetre, hogy ne legyen gond a madzagokkal. Aztán elmaradt, mert azért nálunk sokat megy a TV és szerintem az a 2-3000 óra még kevés az égőnek. (Bár azt hiszem, hogy már haladnak felfelé.)
Meg aztán nekem fontos a kép a képben két tunel-es. Vetítővel ez macerás és kicsit zajos is a ventillátor meg a (nem tudom hogy hívják, ami pörög marhára, hogy a színeket felbontsa).

Esetleg egy nagyon szuper hátulról vetítős is érdekelne, főleg ha 4:3 képaránnyal lenne!

Majd január, februárban kiderül, hogy le megy e az ár annyira, hogy nekem megérje venni. (Főleg Ausztria és Nemetországban gondolkodok.)


Előzmény: BBK (6)
Válaszok
 


 BBK
    
2005-11-30 00:16:37  (6)
 

Thjah, szinte fillérekért van már (2-300k) DLP-s projektor, ráadásul
egyre több jön ki olcsó, de hosszú élettartamú lámpával. És azért
valljuk be, egy 4x3m-s, vagy egy 4x2,25 szélesvásznú pl.
útburkolati-jelfestékkel lefestett tükörsíma falra vetített képnél nem
sok minden gyönyörködteti meg jobban a szemet... a szekrények meg elférnek a
másik szobában :-)))


Az üzenetet a felhasználó 2005-11-30 00:17:23-kor módosította.
Előzmény: tamáspapa (4)
Válaszok
 


 Donald
    
2005-11-29 20:09:57  (5)
  A múlt évben és idén is voltam a Hifi és házimozi show-n és aszondom nézz meg 1 Hitachi vagy NEC plazmát (ha már arra vagy beindulva) és szomorkodj,mennyivel gyengébb,de drágább cuccokkal van elárasztva a piac.
http://hu.nomatica.com/ecranplasma/gammeecranplasmaHU.htm
Válaszok
 


 tamáspapa
    
2005-11-29 14:37:38  (4)
  Szia!

BBK első kérdését támogatom. Nekem még nincs, de figyelemmel kisérem a témát, mert távlatilag engem is érdekel. Amit eddig összeszedtem:
- ha mezei tv-zés, videózás, dvd-zés a cél, és nem akarsz nagyon belefeccelni, akkor 42"-olban 350-550 e Ft között találsz 853x480-as felbontásut. Ezeknek általában van s-video, RGB és komponens-video bemenetük, ami a jobb képminőséghez kell. Persze, legyen ilyen kimenet a dvd-lejátszódon, hogy pariban legyenek egymással. Aztán vannak az 1024x768-as felbontásúak, meg az 1360x768-asok, amelyek már jobb felbontásúak. Ezeknek már van DVI vagy HDMI bemenetük, ami már jövő-állóvá teszi a gépet, mert az ilyen kimenettel rendeklekző lejátszóké a jövő, a nagyfelbontású televízióval együtt. Ezek szuper minőségű megjelenítésére ezek a plazmák már alkalmasak. Az áruk 50"-osban 1,2-1,8 M Ft. Én Szegeden a Médiában a Panasonic TH-42 és 50PV500-asat láttam, iszonyatosan jó képpel, 800 e és 1,3M Ft-ért. Egy nagyfelbontású dvd vagy demo-lemez ment rajta, mint a borotva, mint ha itt lett volna előttem. Ez a jövő, az biztos. Egyébként pedig menj rá a www.hazi-mozi.hu oldalra és ott a plazmák között nézz szét. Ott egyéb érdekességeket is olvashatsz a cikkek között, pl, hogy miért lesz jobb az LCD, mint a plazma, nem is beszélve az OLED és társairól, na meg a hátulrol vetítős, DLP-projektoros tv-kről, ami szintén jobbnak tűnik, mint a plazma. Olvasssssss!

Tamáspapa
Válaszok
 


 m5m
    
2005-10-08 20:56:21  (3)
  A plazma leginkább TV-zésre kell majd. Mint írtam, most kezdek utána nézni.

Laptop ügyben: voltam a boltban. Amit kinéztünk már nincs. Szerintük nagyon kevés fogyott. Az "M" procis is csak a jövő héten lesz talán. Úgy néz ki, hogy maradok LG-nél. Közben jelentkezett egy fórumtárs és tud segíteni nagyobb kedvezményben.
Válaszok
 


 BBK
    
2005-10-08 09:23:32  (2)
  m5m: elsősorban az a kérdés, hogy mire akarod használni. Tudom, furcsa
a kérdés, de elég sok olyan dolog van, ami kihasználja az analóg TV-k
"gyengeségét", hogy kicsit összemossa a pixeleket, így pl. Playstation
2 játékok esetében meglepően rossz minőségű képeket is produkálhat.
Mezei DVD-nél is, ha rosszabb minőségű tömörítéssel találkozol (nagyon
kockás, stb), ott is nagyot ront a képminőségen az, hogy nem tudod
"elmosni". Persze lehet, hogy csak annál, amit eddig én láttam élőben,
de mindeképpen javallott megtámadni egy nagyobb szakáruházat, és
többféle forrással megmustrálni. (ha lehet, olyan helyet válassz, ahol
lehet direkt fényt is rákapcsolni, így láthatod, mi van akkor, ha besüt
a nap a lakásba :D)

By the way, mi a helyzet D900T ügyben? Befért a táskába? :-)Válaszok
 


 m5m
    
2005-10-08 08:20:39  (1)
 

Azt hiszem, hogy nincs ilyen topic még. Lassan beruháznék egy ilyen TV-be és kezdem összegyűjteni az infókat. Esetleg akinek van tapasztalata, írhatna!
Érdekelne olyan véleménye, aki tényleg tudja, hogy mi a különbség a képernyők között.

Pl. találtam olyan gépet aminek az adatai között a fényerősség 1500 cd/m², a kontraszt 10000:1. Az átlag 500 cd/m²-nél kezdődik és sok 500:1, 1000:1 kontrasztos van a piacon.
Engem az 50 colosak érdekelnének!


Válaszok
 


NetHírlap / Fórum / Technika / Plazma TV
      Oldal:  / 1      bontás: 


Név: 
       Jelszó: