2018. február 19. hétfő - Zsuzsanna
Gázpisztoly

Tisztelt fórumozók! A Nethírlap fóruma politikamentes fórummá alakult, politikával kapcsolatos topikok, hozzászólások törölve lesznek.

Fegyverbarátok a rászorulókért

NetHírlap / Fórum / 

Fegyverek

  / 

Fegyverbarátok a rászorulókért

    
    Oldal: előző oldal / 11következő oldal      bontás: 
Privát üzenetek

Bejelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Moderálás
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
Fegyverek
GSM, távközlés
Hajózás
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Legfrissebb 20

Gázpisztoly humor - pergőtárcsás gp-...
Fegyverfotózás
Fegyvertokok, fegyvermarkolatok, kieg...
Éles fegyverek, sportfegyverek, lőter...
Gumilövedékes (traumatikus) fegyverek
Fegyverliberalizáció
Légfegyver - légpuska , légpisztoly, ...
OFF topic
Aréna - avagy vitatopik
Házilagos lőszerszerelés, lőszer újra...
Gázpisztoly
Katonai és rendvédelmi
Fegyver javítás, ápolás
Íjászat, íjak !!
Moderátor közleményei - fegyverek fór...
Elöltöltős, cowboy és történelmi fegy...
EDC ( Every Day Carry ) kés és lámpa...
Túlélés
fegyvervideo.hu
Múzeumok, fegyvergyűjtemények, kiállí...


 Fortitu
    
2017-12-21 16:00:20  (535)
  Respect minden támogatónak!Előzmény: zora81 (534)
Válaszok
 


 zora81
    
2017-12-21 15:53:06  (534)
  Respect!
Előzmény: Fortitu (533)
Válaszok
 


 Fortitu
    
2017-12-21 15:42:32  (533)
  Hazaértünk a nagy útról, sikeresek voltunk! :)
Öten mentünk egy kocsival és egy kölcsön utánfutóval rendesen megpakolva. Konyhai eszközök, ruhák, játékok, tanszerek, meg persze a saját cuccaink. A helyi vezetőkkel beszélgetve megerősítették, hogy ruhára általában kisebb szükség van, de a jó állapotú cuccoknak van helye. A kapott ruhákat mi átválogattuk, amiről úgy gondoltuk, hogy mi nem vennénk fel, azt nem is pakoltuk ki - megtelt vele egy zsák. A rossz cipőkkel szintén. Alapszabály, hogy amit mi már nem vennénk fel, azt ne is adományozzuk oda, mert csak válogatási munkát fog termelni, aztán megy a kukába.
Kaptunk viszont rengeteg tényleg nagyon jó és használható cuccot, a farmerokat egy pillanat alatt elkapkodták például. De mindenféle téli cuccra is nagy szükség van - kabát, sál, sapka, kesztyű - ezek is azonnal gazdára találnak. Ami még ruhanemű és tényleg nagyon kell, azok a zoknik, cipők - "mindenre, ami lábra vehető, hatalmas szükség van".
A konyhán nagy örömmel fogadták az adományozott tálakat, poharakat, fritőzt, serpenyőt, terítőket, és egyebeket. Az egyik konyhás elmondása szerint korábban megégette magát, mert fogantyú nélküli serpenyővel dolgozott.
A fűrész sajnos nem jött össze, de a "karbantartásra" vittünk hosszabbítót, izzókat, meg még pár apróságot. Amikor megérkeztünk amúgy épp fát vágtak láncfűrésszel, erről panaszkodtak, hogy nem túl jó, ehelyett kellett volna valami, de végülis működik, nem áll meg az élet.
Az összejött pénzből porszívókat, hajszárítókat, esernyőket, mikrókat, vasalódeszkákat és egy mosógépet vettünk.

Egy kicsit magáról a házról, alapítványról is. Az alapítvány kezelésében összesen 20 ilyen otthon van, összesen 3000 gyerek van a gondozásukban Erdély szerte.
Mi a szovátai házat támogattuk, jelenleg 57 gyerek van itt. A gyerekek 8 lakásra, azaz családba vannak szétosztva, minden családért egy nevelő felel. A nevelő mintegy szülőként funkcionál, megköveteli a rendet, tiszteletet, ellenőrzi a házi feladatot, gondoskodik a gyerekekről. A napi három étkezés egy közös étkezőben történik. Az egész hangulata nem az a depresszív tömegszállás, amit elképzeltem, tényleg élhetőnek tűnik ez a rendszer így.

Sokmindent tudok még mesélni négyszemközt, amit nyilvánosan annyira nem szívesen, szóval ha valakit érdekel részletesebben, akkor nyugodtan kérdezzen rá valamikor élőben. Képeket is tudok még mutatni, de nem szeretnék arcokat kirakni itt.

Amúgy nekünk is élmény volt, kirándultunk egy kisebbet, segítettünk kitolni egy elakadt terepjárót, vásároltunk Korondon, megnéztük a sóbányát - ahol amúgy pont Csaba testvér tartott beszédet (a hangosítás nagyon rossz volt), a bánya pedig tele volt gyerekkel, kb mint egy hatalmas föld alatti játszótér.

Néhány kép:Előzmény: Fortitu (532)
Válaszok
 


 Fortitu
    
2017-12-02 16:16:07  (532)
  Nagyon szépen köszönjük! Jött össze némi cucc öcsémnél is:Plusz innen is kaptam már anyagi, meg némi tárgyi támogatást is.
74000Ft-nál járunk (+ amit még mi belerakunk, meg az útiköltséget is saját zsebből álljuk természetesen, mert ez nekünk egy szép kirándulás is lesz egyben). Meglátjuk még mennyi jön össze, aztán megbeszéljük velük, hogy az anyagi támogatásból pontosan mit is vegyünk.
Mint kiderült, jelenleg egy rosszalkodó benzines láncfűrészük van. Nem tudom a "néha működik, néha nem" pontosan mit jelenthet. Jobb lenne nekik egy körfűrész, de ezek olyan árakon mennek, hogy arról azonnal le is tettünk. Ilyenről álmodnának amúgy. Így viszont rengeteg minden mást meg tudunk venni a listájukról, vagy ha az jó nekik, egy kis elektromos láncfűrész is beleférne - ez még egyeztetés alatt van, hogy esetleg ez is jó lenne-e nekik.

Valaki elvihetné az Alfa markolatomat is. Már lassan úgy vagyok vele, hogy veszek hozzá egy revolvert, mert nem bírom nézni, hogy csak van a fiókban :D

Előzmény: Toto atya (531)
Válaszok
 


 Toto atya
    
2017-12-02 15:57:40  (531)
  Elfekvő Zoraki eladva!

Urak, másokat is bátorítanék hogy nem használt, fióklakó, nem gyűjteményi értékű fegyverei közül dobjon be valamit a topiktárs által szervezett nemes akcióba!
Előzmény: Fortitu (530)
Válaszok
 


 Fortitu
    
2017-11-27 17:42:19  (530)
  Egyelőre ez Húsk*rva tűnik a befutónak. Azért rákérdezünk az elektromosra is, hátha. Meg majd veszünk mellé védőszemüveget is :D

Előzmény: Lester (527)
Válaszok
 


 Lester
    
2017-11-27 17:03:42  (529)
 
Láttam, hova viszik. 8 éven keresztül értékesítettem Husqvarna termékeket az előző munkahelyemen. Elenyésző volt a garanciális probléma velük.Meghibásodások főleg a korábban leírt dolgok miatt voltak. (száraz benzin, lánckenés), tehát emberi hülyeség, hozzá nem értés.  Motorfűrész kezelő végzettségem is van és itthon is Husqvarna fűrészt használok. A munkatársam meg mindenféle dolgot javítgat otthon amiben motor van (fűnyírótól a kismotorig). Ő már látott egy-két dolgot elhiheted. (Amikor írtam, akkor előtte beszéltem vele, hogy mit szól hozzá.) Többek között kínai csodákat is, ami ha szerencséd van akkor örök mint a nyomorúság, vagy pár nap alatt kuka.

A környezeti viszonyok annyira nem mások, a biztonsági előírásokat meg nem véletlenül találták ki. Amikor a fűrész alapjárati fordulatszáma 2800-2900, teljes fordulaton meg akár 9000. Az nem vicces, mikor elszakad a lánc. A faforgács meg mindenütt fából van. ;)


Az üzenetet a felhasználó 2017-11-27 17:14:26-kor módosította.
Előzmény: Toto atya (528)
Válaszok
 


 Toto atya
    
2017-11-27 15:35:11  (528)
  Székelyföldre viszik, a Hargitába. Simán teljesen mások a környezeti viszonyok, mint nálunk
Előzmény: Lester (527)
Válaszok
 


 Lester
    
2017-11-27 14:43:16  (527)
 
Nézzétek meg a Husqvarna 135 modelt. Olcsóbb mint a Sthil vagy 40.000-el, és jó is. Vagy az elektromos is tényleg jó megoldás, ha nincs túlterhelve és nem zavarja a kezelőt az elektromos kábel. Ha többet nem is, de szemüveget és kesztyűt használjanak. Rossz dolog a szemészeten üldögélni forgáccsal a szemben.
Az üzenetet a felhasználó 2017-11-27 14:44:05-kor módosította.
Előzmény: Fortitu (525)
Válaszok
 


 zora81
    
2017-11-27 14:36:43  (526)
  Részemről két benzinmotoros fűrész viszonylag rövid élete után visszatértem az elektromosra. Árban nem vészes, olcsóbban javítható, sokkal kevésbé macerás. Igen, a kábelre vigyázni kell, de ha nem a magasban kell dolgozni vele, szerintem ennyi belefér.
Válaszok
 


 Fortitu
    
2017-11-27 14:30:23  (525)
  Nem hiszem, hogy nem értenek hozzá, nem ma költöztek oda, gáz meg régebben még ennyire se volt. Én nem értek hozzá, ez igaz, ezért kérem hozzáértők véleményét, hogy tényleg értelme is legyen annak, amit csinálunk. Tehát feltéve, hogy rendeltetésszerűen használják, hosszabb távon drágább lesz egy Stihl fenntartása, vagy tényleg jobban járnánk valami gagyival, mert ugyanazt tudja?
Az említett dolgokat mindenesetre felírom magamnak és külön rákérdezek, hogy egyáltalán értik-e miről beszélek, köszi!

Előzmény: Lester (524)
Válaszok
 


 Lester
    
2017-11-27 14:19:01  (524)
 
Ügyi emberke száraz benzint tankol (adalék nélkül), motorcsere vagy felújítás. Nem tesz lánckenőolajat a tartályba, megég a láncvezető. Ezek a legegyszerűbb és leggyakoribb kezelői hibák. Az sem ártana, ha vizsgázott ember kezelné, mert az, hogy pénz volt megvenni és boltban árulják, az nem jelenti azt, hogy JóskaPista ért is hozzá. Egy rossz vágás ahol visszarúg a fűrész és köszönhet a lábának, a sebészeten.

A motoros fűrész nem játék. Vegytek keretes fűrészt,(ha nincs hozzáértő ember ott ahová szánjátok) kicsit szaporátlan, de olcsó és megbízható.


Az üzenetet a felhasználó 2017-11-27 14:26:47-kor módosította.
Előzmény: Fortitu (523)
Válaszok
 


 Fortitu
    
2017-11-27 13:50:04  (523)
  Igen, arra. Abszolút nem értek hozzá. Nekem két szakmabeli is ezt a típust javasolta, hogy ez alatt nem érdemes, mert csak elromlik ha használják is. Drágább a javítása eg, Stihlnek? Mi romolhat el rajta?

Előzmény: swordmanus (522)
Válaszok
 


 swordmanus
    
2017-11-27 13:33:27  (522)
  Tapasztalt lánfűrészhasználóként: mire akarják használni? Saját tüzelőhöz, meg a ház körül? Én évi 50-100 mázsát vágok és fűtök, legolcsóbb kínai 15 ezres fűrészel. vegyetek három olyat csomó alkatrésszel.Egy drága fűrész is el fog romlani, kopni, és ha kidől, csomó pénz a szervíz. Ha csak egy drága fűrészed van tél közepén, és nincs pénzed megcsináltatni, az gáz.

Előzmény: Fortitu (520)
Válaszok
 


 Toto atya
    
2017-11-27 12:52:00  (521)
  Ez nagyszerű!!!
Beszállok szívesen, keresek a cuccok között egy szekrény-fiók lakó fegyvert amit nem használok és nincs gyűjteményi értéke sem, és bedobom ebbe az árát. Mindjárt meghirdetem az adás-vételen.
Előzmény: Fortitu (517)
Válaszok
 


 Fortitu
    
2017-11-27 11:40:52  (520)
  Egy Stihl MS 211 fűrészre gyűjtünk most, mert azt írták ez lenne a legfontosabb, ez kb 120000Ft-ba kerül. Most 30000-en állunk. Ha valaki még beszáll anyagilag, akkor azt erre szeretnénk fordítani, hacsak nem jelöl meg kifejezetten valamilyen más célt. Köszi az eddigi privát felajánlásokat is!

Előzmény: Fortitu (517)
Válaszok
 


 Fortitu
    
2017-11-26 14:16:22  (519)
  Szia! Nekem privátban, vagy akár ide is felsorolhatod, mit szeretnél adni. Az átvételt azt mindenképpen privátban kellene megbeszélnünk. Köszi!
Előzmény: Ferenc8005 (518)
Válaszok
 


 Ferenc8005
    
2017-11-26 13:38:53  (518)
  Sziasztok!
Pár dolog lenne, hozzátudnék járulni pár dologgal.
Kinek lehet jelezni?

Üdv FerencVálaszok
 


 Fortitu
    
2017-11-20 08:49:47  (517)
  Sziasztok!

A december 15-i hétvégén tervezünk vinni egy szállítmányt a szovátai árvaházba. Alább megosztok egy listát, hogy mire van szükség, de természetesen anyagi támogatást is elfogadunk. Pénzt nem tervezünk adni, minden támogatásból valamilyen tárgyi dolgot veszünk, amit aztán átadunk.
Aki szeretne hozzájárulni, írjon itt üzenetet, vagy privátot ha anonim szeretne maradni. Meg persze a részleteket is inkább privátban beszéljük meg. Akármekkora pénzt elfogadunk, nincs túl kicsi összeg. Aki 500Ft-tal tud beszállni, az annyival száll be, aki 500000-el, az annyival :)
A magam részéről bedobom a hirdetett Alfa markolatomat. Amúgy is adok persze a programba magam is, de ha elmegy, akkor a teljes árat ebbe a projektbe rakom bele. (Remélem ez nem minősül így hirdetésnek, ha igen, szóljon a modi és módosítok.)

Alább egy levél és a lista:

"Kedves Tamás!

Ha jól emlékszek akkor a telefonban tegeztük egymást :) Szeretettel köszöntelek téged. Én csatolva küldök egy listát, amely elég hosszú, de ezek a dolgok,amire nagy szükségünk lenne. A listából priorítást jelent nekünk egy jó minőségű láncfűrész, mert a miénket eléggé régiek, és nagyon gyakran romlanak.Még fontos lenne nekünk legalább 2 porszívó, illetve 4-5 hajszárító. Ezek azok a dolgok, amik kicsit drágábbak tudom, de remélem sikerül. Még más támogatóknak is elküldtük ezt a listát, úgyhogy ha valami már nem lesz aktuális ezekből a fontosabb dolgokból, akkor jelzek neked.
(..)


Várunk szeretettel!"


LISTA
Válaszok
 


 Toto atya
    
2017-10-09 16:06:24  (516)
  Köszi. Értük is csináljuk és igazából magunkért is. Őszintén szólva korábban tartottam ettől a projekttől, nem tudtam hogyan hat rám az egész (mert ugye itt mentális sérültek, pl Down-kórosok is vannak akik azért problémásabbak lehetnek), de végül nagyon pozitívan csalódtam! Nem gondoltam volna, de fogyatékkal élőkkel együtt dolgozni (edzeni, futni, stb) nagyon jó érzés és nagyon sokat adnak ők is azoknak, akik segítik őket.

Előzmény: El Mariachi (515)
Válaszok
 


 El Mariachi
    
2017-10-09 15:35:13  (515)
  Respect!! 👍
Előzmény: Toto atya (514)
Válaszok
 


 Toto atya
    
2017-10-09 14:53:03  (514)
  Köszönet a fórumos anonim támogatónak, a Totóból rögtön sejtettem. :)
Ezerrel készülünk a versenyre, a szombati 20 km-s Suhanj! edzésen többek közt Julkát toltuk futókocsiban. Julka nem tud járni, de óriási gyerek humora van így végig szórakoztatta a futókat. *
Még tudsz csatlakozni a kampányhoz amivel a fogyatékkal élők sportolását segítő Suhanj! alapítványnak gyűjtök a jövő heti 30 km lefutásával a SPAR maratonon.
Jó ügyért futunk - Hajrá Suhanj!


Támogatás ITT :)*: Kérdezte valaki máshol hogy "az meg miért jó ha egy mozgássérült gyereket végigtoltok egy futóversenyen?" A válasz: egyrészt látássérültek és kézi hajtású kocsival mozgáskorlátozottak is velünk futnak. A gyerekeknek pedig ez óriási élmény, a versenyen mindenki nekik integet, pacsiznak velük futás közben, biztatják őket, stb. Harmadrészt ez a fogyatékkal élők integrációját is segíti, nincsenek kihagyva, lehagyva, elfelejtve - ők is jöhetnek és ott lehetnek. Plusz az alapítvány üzemeltet egy speciálisan fogyatékkal élők számára kialakított edzőtermet, ami az országban az egyetlen. Ez magánszemélyek és cégek adományokból működik, meg persze a tagdíjakból hiszen nem mozgáskorlátozottak is látogatják.

Az üzenetet a felhasználó 2017-10-09 15:00:01-kor módosította.
Válaszok
 


 Poresz
    
2017-09-21 20:37:09  (513)
  OFF

Ha ismered a Suhanj!-t, akkor ezen a vonalon is csak pár kézfogásra vagyunk egymástól. :-)

"Akár két sör árával is már sokat segítesz!"

De ha mindenképpen ragaszkodsz ahhoz, hogy ezt az összeget elsörözd, az legyen SHARE. :-)
Előzmény: Toto atya (512)
Válaszok
 


 Toto atya
    
2017-09-21 14:41:21  (512)
  Urak!

Tudjátok, hogy mind a futás, mind az önkéntes- segítő munka nagyon közel áll a hozzám. A különféle önkéntes tevékenységekkel 5-6 éve foglalkozom mind itthon mind külföldön, a futás az utóbbi bő két évben lett szerelem, és a mindennapi életem része. Ezt a kettőt az első alkalommal kapcsolom most össze azzal, hogy a 32. SPAR Maratonon a 30 km-s táv teljesítésével a Suhanj! alapítványt támogatom.

Általában is fontosnak tartom, hogy mindennapi tevékenységeinkben legyen meg a lehetősége annak, hogy azzal ne csak saját magunk, hanem mások javára is váljunk. A sport és a futás fantasztikus dolog, rengeteg erőt ad számomra a hétköznapok kihívásainak legyőzésére - ám nem mindenki részesülhet ebből a csodából. Ezért támogatom mind az edzéseiken mind most, a 30 km-s táv teljesítésével adománygyűjtéssel a Suhanj! alapítványt, akik a megalakulásuk óta fantasztikus munkát végeztek azért, hogy a különféle fogyatékkal élők is a sporton keresztül teljesebb életet élhessenek. Az alapítvány hozta létre Magyarország első, fogyatékkal élők számára is kialakított edzőtermét a Suhanj! Fittnesst, valamint rendszeresen edzünk közösen látássérült- mozgáskorlátozott- és értelmi fogyatékkal élőkkel. akik nagy számban indulnak is különféle sporteseményeken is. (A legutóbbi Wizzair félmaratonon 60 feletti induló volt a Suhanj! színeiben!)

Ehhez a lendülethez, pozitív energiához és sok-sok mosolygós archoz van most lehetőséged csatlakozni azzal, hogy a Suhanj! Alapítványt támogatod. Segítséged révén olyanok is átélhetik a mozgás örömét és a közös versenyzés izgalmait, akik egyébként nem lennének képesek erre. A közelgő 32. SPAR Maraton 30 km-s távján indulok el elsőként a Suhanj! színeiben. Tavaly amikor először futottam le ezt a távot, a célba érkezés után nem szégyellem, de sírtam a kimerültségtől. Most bízom benne hogy mosolyogni fogok, mert tudom, hogy a segítségetekkel, Veletek közösen minden egyes lépéssel egy nagyon nemes célt támogattunk! Ha már voltál futóversenyen, akkor láttad, mennyi biztatást, pacsit, mosolyt, szeretetet kapnak a fogyatékkal élő sportolók – ha segítesz, még több mosolyt varázsolhatsz az arcokra, és örömöt a szívekbe!

Ha teheted, kérlek kattints a mellékelt linkre, és támogasd a kampányomat. A linken keresztül bankkártyával, kényelmesen másodpercek alatt tudod támogatni a Suhanj! alapítvány tevékenységét. Akár két sör árával is már sokat segítesz!

LINKAz üzenetet a felhasználó 2017-09-21 14:42:01-kor módosította.
Válaszok
 


 Oscarrr
    
2017-09-11 17:24:16  (511)
 


http://www.marseus.hu/hu/szamitogep/
Válaszok
 


 Szega
    
2017-09-11 17:19:20  (510)
  Toto! Itt is érdemes szétnézni:
- Computer Imperium
- Hardwaredepo
Mindkettő megbízható cég, nem átverősek...
Előzmény: Toto atya (508)
Válaszok
 


 Toto atya
    
2017-09-11 12:54:12  (509)
  Jó hír köszi!
Előzmény: Fortitu (506)
Válaszok
 


 Toto atya
    
2017-09-11 12:54:00  (508)
  Használt, igen. KÖszi a tippet!
Előzmény: borsodi (507)
Válaszok
 


 borsodi
    
2017-09-11 11:53:46  (507)
  Ha használt gépben gondolkozol akkor a http://pcarena.hu/-n gombokert vannak garanciával... Erre értelmesebb lenne összedobni.
Előzmény: Fortitu (506)
Válaszok
 


 Fortitu
    
2017-09-11 11:17:48  (506)
  Ha összedobunk rá, megkérdezem a helyi boltban, hogy mennyiért van valami egyszerű használt vasuk. Monitort tudok adni ingyen, többet is akár, az van elfekvőben.

Előzmény: Toto atya (505)
Válaszok
 


 Toto atya
    
2017-09-11 10:43:08  (505)
  Urak!

Sok hasonó szálat futtatok, ebben az egyben most elakadtam. Megpróbálom itt, hátha.
Van egy gyermek- és ifjúságvédlemi nevelőház Mátraszelén, akikkel régóta kapcsolatban állok, sokszor voltunk már ott mindenféle adományokat vinni vagy segíteni festésben felújításban stb.

Az egyik nevelőjük, Mártika a nevelői munkája mellett a telefonos ügyelő egy lelkisegély-szolgálatnál, egész pontosan a Halló Mentálhigiénés Egyesületnél, Salgótarjánban.
Ennek az alapítványi formában működő lelkisegély-szolgálatnak lenne most szüksége egy használt de még azért működőképes számítógépre vagy laptopra (talán az asztali gép jobb?) amivel dolgozhatnak. Próbáltam csomó ámítástechnikus kütyüfanatikus ismerőst, de sehol nincs lelakott adományozható gép.
Itt esetleg nincs valaki aki tudja támogatni egy ilyen eszközzel az alapítványt? Cégeknek támogatói szerződés stb szintén megoldható, ha esetleg nyilvántartásból hivatalosan is ki kell venni az eszközt. Fuvarozás megoldható 1-2 héten belül, amúgy is megy egy nagyobb szállítmány le Salgótrajánba.

Válaszok
 


 Poresz
    
2017-05-17 20:15:20  (504)
  Engem rendszeresen elzavart az egyetemen a Vöröskereszt egy elég elterjedt, gyerekkorban összeszedhető betegség miatt - féltek attól, hogy sokkot kapok véradás közben.
Előzmény: Gianni atya (503)
Válaszok
 


 Gianni atya
    
2017-05-17 10:03:20  (503)
  Rendszeres véradó vagyok, rendszeres gyógyszer szedés mellett (magas vérnyomás).
Előzmény: borsodi (502)
Válaszok
 


 borsodi
    
2017-05-17 09:14:27  (502)
  Pontosan ilyen vércsoport kell! :) A véradás.hu GYIK-jében nincsenek gyógyszerek listázva. Véradás előtt van orvosi vizsgálat ahol el kell mondani a szedett gyógyszereket, ott fog csak kiderülni, hogy adhatsz e.
Az üzenetet a felhasználó 2017-05-17 09:15:07-kor módosította.
Előzmény: Dönci62 (501)
Válaszok
 


 Dönci62
    
2017-05-17 01:49:57  (501)
 
Láma vagyok vércsoportok terén.
Az enyém A Rh poz..
Ez megfelelő?
Gyógyszer rendszeres szedése kizáró ok?


Az üzenetet a felhasználó 2017-05-17 02:17:41-kor módosította.
Előzmény: borsodi (500)
Válaszok
 


 borsodi
    
2017-05-16 18:29:34  (500)
  Kereskedő kolléganőnk fiának kórházi kezelés miatt vérre van szüksége.
Van lehetőség irányított véradásra! Legjobb lenne az A +.
De minden vért becserélnek neki, ami így érkezik és "kell". Mi kollégák megtettük amit tudtunk, ha esetleg valaki beszállna az irányított véradáshoz szükséges adatok miatt kérem keressen meg.
Az üzenetet a felhasználó 2017-05-16 18:30:48-kor módosította.
Válaszok
 


 Thomaster
    
2015-10-28 18:50:47  (499)
  Neeem, csak egy új alutokba átépítik a réginek a mechanikáját.Előzmény: zora81 (498)
Válaszok
 


 zora81
    
2015-10-28 18:45:21  (498)
  "a fegyver meg már készül a Művekben."

Na, előkeresik az acéltokos (éles) .38-as verziót? :)
Előzmény: Thomaster (495)
Válaszok
 


 Gianni atya
    
2015-10-28 18:42:02  (497)
  - kovizo 1000 Ft
- Glasser 1000 Ft
- sodoma 2000 Ft
- GD 1000 Ft
- Szkita 1000 Ft
- rosszkutya 1000 Ft
- Toto atya 2000 Ft
- Tomato977 1000 Ft
- Károlybacsi 2000 Ft
- swordmanus 1000 Ft
- icebull 1000 Ft
- Nazaroff 2000 Ft vagy 2 colos Pitbull tesztfegyvernek
- Scofield 2000 Ft
- fgabesz 2000Ft
- TomGun 1000 Ft
- Gianni atya 1000 Ft
Válaszok
 


 Gianni atya
    
2015-10-28 18:41:28  (496)
  Köszönöm, Uram a szíves felvilágosítást! :)
Egy ezrest nekem is megér, folytatom a sort.
Előzmény: Thomaster (495)
Válaszok
 


 Thomaster
    
2015-10-28 17:01:39  (495)
 
Mert a gumistopikban kezdődött... Amikor kettétört a Pitbullom, vagy a 14-es gumitól vagy nem, akkor valaki bedobta hogy szegény én, dobjunk már össze nekem egy új Pitbullra valót. Természetesen azonnal tiltakoztam, de tényleg, nemár hogy ha valakinek elpusztul a fegyvere lehet hogy a nem belevaló üzemanyagtól, akkor a csapat költségére kapjon egy újat.

Ugyanekkor a csapat más tagjaitól erőteljes dzsihádokat kaptam hogy túlméretes gumikkal pusztítom a fegyvereimet, és még reklámozom is. Na ekkor módosítottam a véleményemet a gyűjtésről, miszerint akkor gyűjtsünk az új Pitbull hosszútávú 14-es gumis tesztjére. Ami 100 lövésenként 17000 Ft-ba fáj, már ha bírni fogja addig... de én erősen hiszek benne, hogy bírni fogja, 200 lövésen túl is. (Több pénzt semmiképp se áldozunk rá, én állom az első 100 lövést, a fegyver meg már készül a Művekben.)

És hát igen, nekem is furcsa, hogy ez a gyűjtés a "rászorulókért" topikba került, itt sokkal nemesebb célokra szokott menni a gyűjtés.

De egyelőre úgyis csak a jelentkezések szintjén megy a dolog. Szerintem úgy lesz a korrekt, ha én ellövöm saját költségre az első 100-at ahogy terveztem, és ha a fegyver bírja, akkor a második százat később, közadakozásból, egy jó topiktali keretében.


Az üzenetet a felhasználó 2015-10-28 18:59:17-kor módosította.
Előzmény: Gianni atya (494)
Válaszok
 


 Gianni atya
    
2015-10-28 15:32:52  (494)
  Kifolyik a szemem, annyit visszaolvasok, de nem találom, hogy mire megy a gyűjtés...
Segítene valaki?

Köszönöm!

Válaszok
 


 TomGun
    
2015-10-28 15:18:48  (493)
  - kovizo 1000 Ft
- Glasser 1000 Ft
- sodoma 2000 Ft
- GD 1000 Ft
- Szkita 1000 Ft
- rosszkutya 1000 Ft
- Toto atya 2000 Ft
- Tomato977 1000 Ft
- Károlybacsi 2000 Ft
- swordmanus 1000 Ft
- icebull 1000 Ft
- Nazaroff 2000 Ft vagy 2 colos Pitbull tesztfegyvernek
- Scofield 2000 Ft
- fgabesz 2000Ft
- TomGun 1000 FtVálaszok
 


 Fortitu
    
2015-10-27 20:28:37  (492)
  Volt már rá példa úgy tudom, mert pótcselekedni jó. Csak jelezni szerettem volna, hogy a konkrétumokat inkább ne nyilvánosan.Előzmény: Thomaster (490)
Válaszok
 


 fgabesz
    
2015-10-27 18:52:34  (491)
  - kovizo 1000 Ft
- Glasser 1000 Ft
- sodoma 2000 Ft
- GD 1000 Ft
- Szkita 1000 Ft
- rosszkutya 1000 Ft
- Toto atya 2000 Ft
- Tomato977 1000 Ft
- Károlybacsi 2000 Ft
- swordmanus 1000 Ft
- icebull 1000 Ft
- Nazaroff 2000 Ft vagy 2 colos Pitbull tesztfegyvernek
- Scofield 2000 Ft
- fgabesz 2000Ft
Előzmény: Thomaster (486)
Válaszok
 


 Thomaster
    
2015-10-27 18:45:11  (490)
  Mert pár gázpisztolyos összegyűlne durrogni egy hivatalos lőtéren. Oszt ha kivonul a TEK, akkor mit tudnának akciózni?

Amúgy még semmi konkrét helyszín, se konkrét időpont nincs. És persze szervezhetjük privátban is.Előzmény: Fortitu (489)
Válaszok
 


 Fortitu
    
2015-10-27 18:27:03  (489)
  Sercegnek az írószerek a papíron.Előzmény: Thomaster (486)
Válaszok
 


 Nazaroff
    
2015-10-27 18:24:31  (488)
  Egy doboz Codex fölöslegem van, azt is be tudom dobniElőzmény: Thomaster (486)
Válaszok
 


 Scofield
    
2015-10-27 17:50:31  (487)
  Én szívesen részt vennék a teszten is. Ha minden igaz van még Umarex töltényem azokat is szívesen felajánlom ha van rá igény.
Előzmény: Thomaster (486)
Válaszok
 


 Thomaster
    
2015-10-27 17:38:24  (486)
  Most tartunk 100 lövés áránál 100 Ft-os riasztóval és 70 Ft-os gumival. (Illetve már kicsit fölötte.) Én hozzácsapok másik 100 riasztót + gumit, lassan átosonhatunk a találkozós topikba, ha néhányan magán a teszten is részt vennétek :-)Válaszok
 


NetHírlap / Fórum / Fegyverek / Fegyverbarátok a rászorulókért
      Oldal:  / 11      bontás: 


Név: 
       Jelszó: