2018. április 21. szombat - Konrád
Gázpisztoly

Tisztelt fórumozók! A Nethírlap fóruma politikamentes fórummá alakult, politikával kapcsolatos topikok, hozzászólások törölve lesznek.

Az örökmozgó, lehetetlen.!?

NetHírlap / Fórum / 

Tudomány

  / 

Az örökmozgó, lehetetlen.!?

    
    Oldal: előző oldal / 9következő oldal      bontás: 
Privát üzenetek

Bejelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Moderálás
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
Fegyverek
GSM, távközlés
Hajózás
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Legfrissebb 20

Híd
"RÉGIMÓDI" TOPIK III.
Macskaklub
Zabálnivalók...
KAJA - főzőcske topic
Elmélkedések a Világ működésével kapc...
Dual-sim készülékek
Chrysler Voyager / Grand Voyager
"Jónak" lenni Jó
Időjárás
CHRYSLER STRATUS, CHRYSLER SEBRING
Természetfotózás
Forza Schumi...
Csepptankos Jawa
Hétköznapi viselkedéstan
Női dolgok: kézimunka,kávé-csevegés
SuEllen bungalója
Fák, bokrok, és virágok, ill. ami köz...
Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország...
Tanulságos filmek


 Tubes
    
2009-11-23 17:51:55  (406)
 
Ha biológiai örök mozgó, akkor mi más ,ha nem az élet? A más világok UFÓ tehát élet a világegyetemben bárhol elől fordulhat a végtelen múltban s jövőben.
Ezért gondoltam a biológiai örök mozgónak az életet.

Előzmény: Okosodó (403)
Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-11-23 11:44:47  (405)
  Arra válaszoltam ötletként ami írtál--örökké mozgásban marad, miközben nem von el energiát a környezetétől
---szóval egy egyetemes energia van benne érted ami sokáig öntermelődik.
Előzmény: Okosodó (403)
Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-11-23 11:41:13  (404)
  Oh kedves okoskodó--jól tudom én csak ötletként mondtam.


Előzmény: Okosodó (403)
Válaszok
 


 Okosodó
    
2009-11-21 20:42:32  (403)
  Az örökmozgó 1 db valami , lehet ezer része is akár, de egy egységet képez, és élettelen tárgy.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.


Az örökmozgó
(perpetuum mobile) olyan hipotetikus gép, amit, ha egyszer beindítunk,
örökké mozgásban marad, miközben nem von el energiát a környezetétől és
a belső energiája is állandó szinten marad.

Ennyi erővel a szél is örökmozgó.....


Előzmény: Tubes (402)
Válaszok
 


 Tubes
    
2009-11-21 17:14:14  (402)
 

Mert nem jutottál még odáig. A biológiai örök mozgó pontosan az élet.A gének tovább adása. Nemcsak a Földön és a mikró világba,hanem kinn a világűrben és más bolygókon.
S ezt a természet fedezte fel.

Az üzenetet a felhasználó 2009-11-21 17:16:50-kor módosította.
Előzmény: Okosodó (401)
Válaszok
 


 Okosodó
    
2009-11-20 20:14:15  (401)
  Biológiai örökmozgó jelen tudásunk szerint nem valósítható meg, hiszen akkor az örök létet fedezték volna fel.....


Előzmény: cseppkő (400)
Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-11-20 18:18:31  (400)
  Tudod csak azt mondtam valami hasonló elven--hisz az ember eddig is lekoppintotta a természet egy-egy produktumát.---talán igy kellene valamiképp egy örökmozgót alkotni.


Előzmény: Okosodó (399)
Válaszok
 


 Okosodó
    
2009-11-19 23:03:16  (399)
  Egy kémiai folyamatot nem nevezhetünk örökmozgónak, vagy a tenger hullámzását, vagy az ár apályt sem, így az isteni részecskéket sem nevezhetjük annak. Az örökmozgó általában egy olyan egység, gép, vagy eszköz, forog, mozog, stb, ami plusz energia befektetés nélkül képes saját magát mozgásban tartani. Egy kicsatolt elektronikai kapcsolást sem nevezünk örökmozgónak, hiába teremti meg a saját "mozgását".
Előzmény: cseppkő (398)
Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-11-18 10:58:08  (398)
  Olyan egyén kell aki nem létezik így az esélye sincs hogy megjelenjen, és elrontsa a játékot!--- Igy igaz szó szerint egyént alkottak egy természeti erőből, majd kihelyezték jó messzire a világegyetembe--mondván;onnan tekint le--na de mekkora is?

Persze azért nem egy tudatos cselekedet volt a kezdetben. Valahol mélyen ez a fajta misztikum érzett benne él az emberben épp a nagy energiái, és alkotó atomi részecskék révén, amit nevezhetnénk isteni részecskéknek mert mindennek az alapjai. Még a földi isteni erők is ebből ennek megléte által születhettek--illetve helyesbítek keletkezhettek.Na ezek az isteni részecskék azok amelyek örökmozgónak nevezhető---és valamiképp ennek törvényeit felhasználva kellene tovább gondolni logikailag, miképp alkotható meg egy örökmozgó?


Előzmény: Okosodó (396)
Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-11-18 09:18:40  (397)
  Először is köszönöm a leveled, a segítséget. Majd a nagyobbik unokámmal megnézzük ne hogy elszúrjak valamit. Majd írok, most kevesebb az időm.


Előzmény: Okosodó (396)
Válaszok
 


 Okosodó
    
2009-11-17 19:58:02  (396)
  Nem kell megfizetni a weboldalt. Vannak szinte ingyenes oldalak is. A szinte egy sms ami pár százas, amennyit egy étteremben borravalónak hagy az ember.

Az istenség egy kitaláció, amivel kordában akarták tartani az embereket, célt adni nekik, és életszemléletet. A barlanglakó ősemberek már rajzoltak a szikla falára űrhajósokat, élesen felismerhető búrával a fején, meg a hátán oxigénpalackkal. Ezeket láthatták, és emlékeztetőül lerajzolták szerencsénkre. Nem szárnyakat rajzoltak meg glóriát. Kellett egy felsőbbrendűnek kikiáltott emberszerű lény de AZ nem lehetett űrhajós, mivel ha véletlen megjelent volna, és leszállt volna ( mint ahogy bármikor előfordúlhatna ) akkor az eddigi tanok romba dőlnek. Olyan egyén kell aki nem létezik így az esélye sincs hogy megjelenjen, és elrontsa a játékot!
A papi tized is pénzről szólt így a hit is arról szól.

Az örökmozgóról mi a véleményed??? A topic címe után! :-)


Előzmény: cseppkő (395)
Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-11-17 12:32:47  (395)
  Irod--A semmiből nem keletkezik semmi főképp nem elektromosság.

Az elektromosság mint olyan benne van szüleidben--majd mint megannyi kicsiny szálat és gyöngy szemet átadják neked a pete fogantatása pillanatában. A mozgás, a sejtek, a test működése kémiai reakciói mind mind termeli az elektromosságot és a növekedéssel együtt a két elektromos szálat is a testben.

Vagy is nem a semmiből születik az energia.

Az élet szintén kapta egy teremtő aktusban (egy idő-vallumon belül)a két isteni energiától amely már egy nagyobb és más Létezésnek a része. A Természet ismétli önmagát.

Ezért nem igaz, hogy a Semmiből lett egy Bumm és keletkeztek az atomok sorba a hélium után. Mi robbant fel?
Ezért nem igaz, hogy Volt a Semmi és aztán jött Isten és teremtette a világegyetemet, akkor ő miből keletkezett? De a mindenséghez annak teremtéséhez semmi köze a mi istenségünknek. Ez olyasmi ha azt mondanám én a parányi emberi lélek hogy én teremtettem a csillagot a Napot és a Földet is. Valami ilyen arány van a mi istenségünk és a mindenség gigantikus mérete között.

Igazad van, de ma még egy nyomorult web oldalt sem tudok megfizetni a frászba, épp tegnap mondtam valakinek, hogy egyszer bezsongok édes fiam és agyon ütlek...aztán repedt a fal ahogy bevágtam az ajtót kirohanva magam után... Megint nem kapunk pénzt a gyerekekhez... Na de más témát, mert felmegy a vérnyomásom---be kell habarnom a főzeléket is mert jönnek a kosztosaim.... majd jövök megint ha hívtok persze...


Előzmény: Okosodó (394)
Válaszok
 


 Okosodó
    
2009-11-17 00:16:25  (394)
  "Az emberi agyban, keletkezik egy elektromosság ami viszont ketté válik
egy + töltésű idegrendszeri szálaiban futó elektromosra amit
nevezhetünk test-energiának--vagy test-(fekete) léleknek"

Keletkezik elektromosság.....
A semmiből nem keletkezik semmi főképp nem elektromosság.


Valahol írtad hogy gyűlik a könyved csak drága kiadni! HA úgy gondolod, hogy ér is valamit, akkor tedd közkinccsé, mert hiába van neked kincsed, ha az a fiókban senyved, és az emberiség éhezik. Éppen olyan mint ha nem is lenne! Ha közzéteszed, ( nem mondhatom el senkinek, hát elmondom mindenkinek.... ) akkor kikötheted, hogy ezt senki sem adhatja ki, mert a te szándékod az ingyenesség , az emberiség megmentése, így közkincs, ha kiadja valaki ( fizetőssé válik ) akkor perelheted, szerintem.Előzmény: cseppkő (390)
Válaszok
 


 Okosodó
    
2009-11-16 22:10:05  (393)
  A csontod ( lábad ) is egy emelőként működik, a csípőd a térded és a bokád 3 pontot alkot. Amikor állsz minimális energiával tudod mindhárom pontot egy síkban tartani, mivel mid a 3 pont úgymond egyenest alkot ( vagy esetleg kissé negatív szöget a térdednél, mint a békazár ahogy működik, a holtpont......) Ahogy az egyenesből minél jobban kitér a térded,( előre ) annál több izom energiával kell azt visszakényszeríteni, mert tartod a súlyodat. amíg fiatal vagy az izmok jobban teljesítenek és gyorsabbak, minél öregebb vagy annál lassabb az izommozgás és az erő is kevesebb amit teljesíteni tud, minél lassabban emeled a lábad annál tovább kell az izmoknak feszíteni így arra megy el az erő, nem a haladás gyorsítására, így minél lassabban mész annál kevesebbet teszel meg és az eltelt időhöz képest elvégzett izommunka nem arányos a haladási sebességgel, így mire elérsz a sarokra, legalább 5 sarkot dolgozott az amúgy is gyengébb izmod, így természetesen marhára elfáradsz, és legközelebb csak a kapuig merészkedsz.
Így szép lassan feladod a mozgást mert nem bírsz elbánni a saját tested súlyával.

Volt egy balesetem, leestem 7 méterről betonra, ahol ne tört el csontom, de órákig tartott amíg egyik oldalról a másikra átfordultam a kórházi ágyon. Az izmom sem lett kevesebb, az erőm fogyott el. Levegőt venni is baromi nehéz volt és fájt.... Az olyan mint életkedv ezekben a napokban nagyon kellett! 2 nap után már fel kellett kelnem és kimenni a folyosó végéig, nem volt messze, de mintha egy hegyet másztam volna...... Ezért tapasztalatból mondtam a megtett út nem arányos a belevitt energiával....... lehet 10 m is fárasztó meg a maraton is "pihentető...."


Előzmény: cseppkő (391)
Válaszok
 


 Okosodó
    
2009-11-16 21:42:03  (392)
  Járás.... Nézd egyszerűt kérdezek, ha az egyik lábad lépésre felemeled, (akkor ott taszítás van ugye?? ) a másikon a súlypontod áthelyezésével mekiindúlsz, ( nekilendülsz ) akkor az a lábad amelyik lent van a teljes súlyodat fogja cipelni, hogy ezt megértsd, és megtapasztald, próbálj meg egész nap félig behajlított lábbal közlekedni..... (Sulis koromban ha nem figyeltél a tesitanárra, akkor büntiből félig guggolva ( úgy ahogy most mondtam neked ) kellett körbefutni a tornatermet vagy 10-szer! Ha csaltál még többször, úgyhogy TUDOM hogy mennyivel többet kell erölködni a lábadnak hogy megtartsd a súlyod, amit eddig az egyenes ( izmok által mereven tartott ) lábbal megtartva játszi könnyű . De ne fuss sehova, csak így rogyasztva állj meg fél órát!!! ! Könnyitésképpen emeld fel az egyik lábad, és érezd a taszítást!!!!! Nos???

Csíra meg a fény keresése...... Gondolom a csíra nem bonyolult élőlény, ami a saját két pontja között ( az alsó és felső ) érzékelni fogja a pozitív és negatív töltésű felét ( vagy a két részb töltéskülömbségét ) és ennek megfeleően fog forogni és kicsírázni. A garvitráció fogja meghatározni a fent és lent fogalmát, vagy ami még szóba jöhet a víz , vagy a nedvesség iránya, ( az is lefelé halad a garvitációtól...)

A fák a gyökerükkel kapaszkodnak a talajba........ amelyiknek gyenge a gyökere vagy beteg, rohadt, stb, vagy a talaj gyenge az kifordul, nem a pozitív töltés tartja a fát!
A fa koronájához hasonlóan épül fel gyökere is, így nem fordulhat elő, hogy egy mamutfenyőnek boljtos gyökere lenne......

Pár szó a gyökerekről...... http://www.tankonyvtar.hu/mezogazdasag/agrookologia-080904-25Előzmény: cseppkő (390)
Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-11-16 20:05:05  (391)
  A csontozat, hogy állni tudj és ne plöttyenj össze. csak a vázad. Az izomzatod csak mozgatja az izmokat besegítve a mozgásokba, összehúzva a kart a lábat egyenesen tartani a vázadat, különben csak férgek módjára közlekednénk Igaz ha emelsz az izomzat is megfeszül és bizony karodban érzed a zsák cement súlyát---- de ha mész és járkálsz, vedd a fáradságot és figyeld meg saját súlyodból semmit nem érzel.

A mikor valaki már idős, és minél idősebb, annál gyengébb a test.lélek energia igy annál erősebbé válik a tudati fehér energia amit viszont a föld erősen vonz. szinte ahogy idősödik egyre nehezebb és fárasztóbb---saját sólyát is cipeli egy sarok után az ember.


Előzmény: Okosodó (389)
Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-11-16 19:56:03  (390)
 
Nem kell ezt a járás kérdését agyon variálni, igaz természetesnek vesszük mert az ember nagyon ritkán érzi azokat a meglévő energiákat amik a testében futkároznak és állandóan kisugároznak akkor is ha beszélsz, akkor és ha szeretsz ha gyülölsz ha menni akarsz vagy épp egy helyben állni.

Ez az amiért rongyosra verem a billentyűkét, hogy figyeljetek arra amit mesélek mert igaz bármilyen különös is, ma mesélek, de holnap már nem biztos.Különösen amilyen az életem.... két infarktusom volt az elmúlt években azt hiszem több dobásom már nincs. Igaz megírtam egy könyvet, de sokba kerülne kiadni. Egyenlőre itt van valahol a gépmemórban.

Az emberi agyban, keletkezik egy elektromosság ami viszont ketté válik egy + töltésű idegrendszeri szálaiban futó elektromosra amit nevezhetünk test-energiának--vagy test-(fekete) léleknek

A másik szála vezeték nélkül hálózza be a testet és agyat majd a bör felszinét töltése negativ ez a tudati-energia vagy fehér-Lélek

E két energia szál az ami az életet megteremti bennünk, bármelyik hiányzik, az élet vegetál..Az ember mind ketöt ismeri és tulajdonképpen gyógyításnál igy vagy úgy de használja. De az orvos tudomány még nem jutott el odáig hogy feltegye a kérdést; miért van két elektromos szál a testben?

Pedig ennek a két energia szálnak mozgásának, változási képességének, kisugárzásának más más jellegének milyenségének, van köze. Amikor állunk a láb felé más energia sugárzik ki testünkből hogy a föld vonzását felhasználva állni tudjunk. amikor lépünk akkor ez megváltozik hogy a föld ne vonzzon hanem taszitson és igy váltakozva és észrevétlenül könnyen cipeljük saját 70 kg súlyunkat. Vagy is állandóan mozognak ezek az energiák és változik kisugárzásuk.

Ez minden élőre érvényes, még a jegenyére is a virágra is. Más a fejének kisugárzása és más a gyökerének.

Nézzük csak elültetünk egy magot 5 cm mélyre megpaskoljuk felette a földet. A nedvességtől csirázni kezd beindul belsejében az élet és kicsirázik. Azt mondjuk a csira a fényt keresi, na de honnan tudja merre van a fény? Nem tudja, csa a csirának két fele van egyik pozitiv a másik negativ töltésű az egyiket taszitani fogja a föld ereje a másikat behúzza a mélybe. Valamiképp ehhez hasonlóan állnak meg a fák is.

Előzmény: Redgreg (387)
Válaszok
 


 Okosodó
    
2009-11-14 11:29:58  (389)
  A csontozat és az izomzat teszi lehetővé fizikailag a járást és nem a kisugárzott energia.....
Előzmény: cseppkő (384)
Válaszok
 


 Tubes
    
2009-11-14 11:16:15  (388)
 
Ezért van elterjedve az izületi betegség nem elég az én 50kg-om,hanam még 50kg a kezébe,vállára had vigye!

Előzmény: cseppkő (384)
Válaszok
 


 Redgreg
    
2009-08-06 18:10:44  (387)
  Már megelőztek de akkor a klasszikus kérdéseim:
-Mivel magyarázod meg, hogy megszegi a megmaradási törvényeket?
-Hogy egyezteted össze a termodinamika főtételeivel?
-Hogy egyezteted össze a Carno féle hatásfok törvénnyel?
Mivel nem fizikus vagyok, ezért egyelőre csak ezek jutnak eszembe. De mielőtt nekem ugrasz, ezekről egyetemi színten tanulok/tam.


Előzmény: cseppkő (385)
Válaszok
 


 Gondolatolvasó
    
2009-08-06 11:34:56  (386)
  Borítékolom, hogy -sajnos- csak szélhámosság lehet ez az egész. Olyan törvények uralják világunkat, melyekben csak akkor lehet kivenni valahonnan energiát, ha az ott is volt. A tömeg is egy átalakítható, mozgósítható energiakoncentrátum. E=m*c2
Ilyen világraszóló találmányok -garázsban- sajnos már nem lehetségesek. Mindenképpen valamit be kell "fektetni".


Előzmény: klacirtg (383)
Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-08-02 12:35:45  (385)
  Nagyon érdekes amit beírtál klacirtg,de hasznosítani nálunk már problémás. Először meg kell várni mi és mennyi az igaz belőle, mert annyi a szélhámos mütyür hogy ha mindenre ugrunk akkor kiürül a zsebünk habokra. ha igaz majd bejön hozzánk is és addig még tökéletesebbé is válhat és talán olcsóbbá. De azért köszi majd figyelemmel kisérem, mert valami megoldást ki kell taláni a háztartásra és a kocsira is.


Előzmény: klacirtg (383)
Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-08-02 11:51:07  (384)
  Ezt írtad Tubes; Mi emberek csak a vonzót érzékeljük a taszító nem befolyásolja életünket közvetlen.

De hogy nem befolyásolja a taszítás, hisz csak azt vedd alapul, hogy mennyi a súlyod? --72 kg

Na most ezt a súlyt emeld fel, és azt érzed, ménkü nehéz arrébb vinni még lábbal is. ezzel szemben saját súlyodat viszed, haladsz, könnyedén nem érzékeled, és nem fejtesz ki akkora erőt. Miért, mert a az energiáid folyamatosan mozgásban vannak, valamint tudatodnak engedelmeskedve, mindig megváltozik a kisugárzásuk ereje. amikor emeled lábad annak kisugárzása zömmel testenergia ezért taszitó a földhöz képest. az a lábad amelyen pedig állsz annak kisugárzásában épp a negaticitásod erősebb és ahogy haladsz, ez váltakozik és folyamatosan könnyedén haladsz.

Minél idősebb valaki annál bizonytalanabb az energiák áramlása ezért annál nehezebb a járás, fárasztó, szinte saját súlyát is cipeli.


Előzmény: Tubes (379)
Válaszok
 


 klacirtg
    
2009-07-28 19:14:15  (383)
  Kedves Ápolt Társak! :)

Előrebocsájtom, hogy nem vagyok fizikus, sem egyéb tudós, csak egy érdeklődő. Általában a gyakorlatban kipróbált dolgok jobban érdekelnek, mintha előre kijelentik, hogy valamit lehetetlen megcsinálni.
Mostanában egy villanyáram termelő szerkezet keltette fel a figyelmemet. Ausztráliában fejlesztették ki. Magniwork a neve, ebből adódóan valamilyen mágneses úton-módon termel áramot energia befektetés nélkül... A működöképes készülék(ek) megtekinthető(k) a Youtube sok oldalán. A cég honlapja is könnyen megtalálható, itt megvásárolható (50 dollárért) a készülék megépítésének komplett leírása.
Elgondolkodtam, hogy ha ez igaz és mindenki számára hozzáférhető, gyakorlatilag MINDEN megváltozik energiaéhes világunkban. A kőolaj-szén-termelő-kereskedő cégeknek annyi (nem akarom boncolgatni a környezetvédelemre-iparra-mezőgazdaságra-stb-stb. várható hatást.)
Ennek az energiának (többek közt) az a hatalmas előnye, hogy nem függ a széljárástól, napsütéstől.

Kérlek benneteket, akit érdekel, nézzen utána és mondja el a véleményét-gondolatait, stb.

Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-05-18 23:37:53  (382)
  Miért lenne lehetetlen egy örökmozgó? hisz a töltések is örökmozgok, a testedben meglévő két különböző energia szál közül az egyik szintén örök mozgó, a világegyetem mágneses Tere örök mozgó, ha pedig a relatív időt nézzük a bolygünk is egy örök mozgó a Naprendszerünkkel, Galaxisunkkal együtt.

Egyébként érdekes kérdés, ezzel soha nem foglakoztam, nem is lenne hülyeség kifundálniegy örökmozgó szerkentyü....! Jó ötlet, köszi van rá pár évem!


Válaszok
 


 Tubes
    
2009-02-12 19:29:15  (381)
 
Köszönöm a képeket igen érdekesek sokat már láttam a legjobban tetszett héliummal hűtött .
Nem értem azt az egyet, mikor meg emeli ,egy pillanattal előtte még megtartja a térben és szinte egy időben már az alsót fel emeli.Szinte egy időben vonz és taszít.Azt értem mikor leönti héliummal az anyag lehűl a mikrokristály szerkezetek közelebb kerülnek egymáshoz ekkor beindul a pumpa effektus azaz mágnesessé válik.Ebben a pillanatban jutott eszemben!!!
Milyen mágnesesség az mikor a térben megtartja maga felett és egy helyben áll a térben???
TALÁN MONO PÓLUS???Hiszen ha ott az ellenkező oldalon a di pólus,akkor össze vonzódik,
de ezt nem tette.

Ezt már csak hozzá teszem az égitestek így maradnak távol s "közel"egy mástól!
Egy jelenség ami talán létezik makró szinten

Előzmény: kazy41 (380)
Válaszok
 


 kazy41
    
2009-02-08 16:23:23  (380)
  Tubes
Egy kis érdekesség
http://www.indavideo.hu/video/Erdekes_magnes
Előzmény: Tubes (379)
Válaszok
 


 Tubes
    
2009-01-25 12:08:01  (379)
 
A taszítás is létezik két égitest között.Az aszteroida méretben a Föld számára tragédia ha becsapódna.Méretben hasonló nagyságúak mint a Föld és a Hold ott már van gravitáció, de az aszteroidák csak össze, vissza bolyonganak az ütközéseik során az űrben.
Így olvastam :Föld egy nagy mágnes!Ezért arra következtetek,hogy minden égitest egy nagy mágnes.Többit az előző írásomból(377)szám alatt meg érted miért van taszító mágneses mondópólus.Mi emberek csak a vonzót érzékeljük a taszító nem befolyásolja életünket közvetlen.Máris oda jutottam mint egy darab Föld a monó mellet ott a di pólus is.
Ezek szerint nem is tudok manópólusra példát.Vagy nincs is!!!


Előzmény: Okosodó (378)
Válaszok
 


 Okosodó
    
2009-01-25 00:02:44  (378)
  Bocsi. Az hogy " nem engedi közelebb a többi égitestet" szerintem nem állja meg a helyét. Rengeteg objektum beesik a föld terébe és elég mire leér, ezeket nevezik hullócsillagnak. ( aszteroid )
Biztos emléskszel a 90-es években riadalom volt, hogy egy aszteroida nagyon közel halad el mellettünk, és félő, hogy belénk is ütközik.
Szerintem taszítás nincs. Vonzás az igen, és ez a veszélyesebb.
Előzmény: Tubes (376)
Válaszok
 


 Tubes
    
2009-01-24 16:23:44  (377)
  A MÁGNESESSÉGNEK NINCS MONÓ PÓLUSA
A mágneseknél a kis méretük miatt a tér anyaga (kvantum tér) át tud áramlani a mágnes anyagán.Egy mágnesnél van be áramlás és van ki áramlás,mert át halad az anyagon.
A be áramlás megfelel a vonzás hatásának.
A ki áramlás megfelel a taszítás hatásának.
GRAVITÁCIÓ MAGA A MONÓ PÓLUS.
Mert a gravitációnál a hatás működik az ellen hatás elmarad a méretbeli különbségek miatt.
A hatalmas GÖMB mint Föld a kvantum teret centripetálisan a központra tömöríti így a tér anyaga izzik fel,vagyis a kvantum tér.Ez által a Föld magmája is izzik.
Ez a jelentség a magas hőmérséklet miatt a hideg kvantum teret centripetálisan magára irányítja.AZ ANYAG NAK MINDEN HALMAZÁLAPOTÁBAN LÉVŐ ANYAGOT ELNYEL, VAGYIS VONZ. MERT MONÓ PÓLUS. De csak nagy tömegnél fordul elöl.

"""És az, hogy taszító pólus létezik a két égitest között, ami távol tartja az égitesteket egymástól ez másként nem működhetne."""

A térben is megfordul a polalitás:neodium mágnessel igen jól érezhető HA!
Egy mágnest a vasmagra helyezünk a vasmag szembenlévő oldalára közelítünk ekkor először mágneses tazítást érzünk majd vékonyan a semleges szimetria felező vonalát. majd azonnal érezhető a vonzó hatás.

A FÖLD EGY NAGY MÁGNES ÉS FOROG!
Ha forog akkor váltakoznak a pólusok.Kialakul kőrkörösen a taszító hatás.
Nyilt vasmagos trafó frekvenciáját növelve,növeljük a feszültséget is, így a színes fémeket
taszítja a térben LEBEGTETI!!! UGYAN AZ KICSIBEN MINT NAGYBAN!
Mivel két égitest s így tovább minden égitest között taszítás jön létre az egy nemű pólusok taszítják egymást. Mivel taszítják egymást MONÓPÓLUSOK.azaz egy pólusúak.

Mivel ilyen kicsik vagyunk emberek a hozzánk képest óriás testeket nem érzékeljük.
Mi a kisérletekre vagy a logikára támaszkodhatunk.
Előzmény: Tubes (367)
Válaszok
 


 Tubes
    
2009-01-23 17:11:55  (376)
 
Nem jön a válasz!!! Hiszen a gravitáció úgy viselkedik a térben mintha egy pólus lenne.
Mintha mónó pólus lenne.Nem engedi közelebb a többi égi testeket.Mintha az egy nemű pólusok taszítanák egymást.

Előzmény: Tubes (375)
Válaszok
 


 Tubes
    
2009-01-15 13:34:10  (375)
 
Akkor úgy vehetjük,minden egyes galakxis minden egyes csillag és bolygó aminek már érezhető gravitációja van MONÓ PÓLUS -ként kellene elfogadnunk?

Előzmény: Tubes (374)
Válaszok
 


 Tubes
    
2009-01-15 13:28:21  (374)
 

XVI.
TÖMEGVONZÁS.


A tömegvonzás alaptörvénye.
A nehézségi erő megnyilvánulásai, a nyomás, a húzás és a szabad esés
régóta ismeretesek voltak, s ugyancsak ismert jelenség volt a Hold
keringése a Föld körül. A jelenségeket áttekintő nagy elme kellett
azonban ahhoz, hogy a nehézségi erő megnyilvánulásait a Hold
keringésével és a bolygók Nap-körüli mozgásával összekapcsolja,
mindezen jelenségek közös okát meglássa. A 17. század kiváló angol
természettudósa, NEWTON ismerte fel, hogy mindezeknek a jelenségeknek közös oka a tömegek kölcsönös vonzása. NEWTON következtetéseiben a 17. század német csillagászának, KEPLER-nek csillagászati eredményeire támaszkodott.


Egy kis
meggondolással nagyon természetesnek találjuk, hogy bármilyen két tömeg
között működő vonzó erő annál nagyobb, minél nagyobbak az egymást vonzó
tömegek, és hogy nagyobb távolságban levő tömegek kisebb erővel vonzzák
egymást. NEWTON pontosan megvizsgálta a tömegnek és a távolságnak befolyását a kölcsönös vonzó erőre és mennyiségi törvénybe foglalta.


NEWTON
tömegvonzási törvénye elsősorban azt foglalja magában, hogy ha
bármelyik vonzó tömeg helyébe kétszer, háromszor nagyobb tömeg lép,
akkor a vonzó erő is két-
467szer, háromszor nagyobb, szóval a kölcsönös vonzó erő mindkét egymást vonzó tömeggel egyenesen arányos.


Nehezebb
kérdés a távolságtól való függés megállapítása. Alkalmas példának
kínálkozott erre a Nap körül különböző távolságban keringő bolygók
mozgása. NEWTON a bolygók távolsága és a
keringés ideje közti akkor már ismert összefüggés alapján a körmozgás
törvényeinek felhasználásával arra az eredményre jutott, hogy a Naptól
eredő vonzás a távolság négyzetével fordítva arányos, vagyis kétszer,
háromszor nagyobb távolságban a vonzó erő négyszer, kilencszer kisebb.
Ezzel azonban csupán egyes égitestek egymásközti vonzásának
törvényszerűségét állapította meg. NEWTON
úgy találta meg a kapcsolatot a nehézségi erővel, hogy a nehézségi erőt
a Föld vonzásának tulajdonította és kiszámította a Földtől származó
vonzó erőt a Hold távolságában. A Hold keringési idejéből következtetni
lehet a holdpálya középpontja felé tartó erőre s ez a körmozgásban levő
Holdra nézve a Föld vonzása. NEWTON
számításai szerint a Földnek a Hold egy grammjára kifejtett vonzó ereje
körülbelül a grammsúly 3600-ad része, tehát a Földtől származó vonzó
erő a Hold távolságában 3600-szor kisebb, mint a Föld felszínén. Az
összehasonlítás kedvéért tudnunk kell azt is, hogy a Föld vonzó ereje
rajta kívül levő testre úgy működik [hat],
mintha a Föld egész tömege középpontjában volna összpontosítva. Amikor
tehát a Földnek és a felszínén levő testnek kölcsönös vonzásáról van
szó, e két egymást vonzó testnek távolságát a Föld középpontjától kell
számítani, vagyis ez a távolság a Föld sugarával egyenlő. Már NEWTON is tudta azt, hogy a Hold távolsága a Föld középpontjától körülbelül a Föld sugarának 60-szorosa. NEWTON számításai szerint a Holdon, vagyis 60-szor nagyobb távolságban, a vonzó erő 602=60×60=3600-szor
kisebb, mint a Föld felszínén. Mivel a távolság fordított négyzetes
törvénye ebben az esetben érvényes, joggal következtetett arra, hogy a
Föld felszínén tapasztalható nehézségi erő, vagyis a testek súlya,
ugyanannak az
468erőnek a megnyilvánulása, amely a Holdnak a Föld körüli keringését fenntartja. NEWTON
e számításai alapján a tömegvonzás törvényét általános érvényűnek
jelentette ki, s ez a törvény változatlanul ma is egyik legfontosabb
fizikai alaptörvényünk.


Az általános
tömegvonzás törvénye szerint bármilyen két tömeg – akár kicsi, akár
nagy – egymásra kölcsönösen vonzó erőt fejt ki a két tömeget, illetőleg
azok középpontját összekötő egyenes vonal irányában. A kölcsönös vonzó
erő egyenesen arányos a vonzó tömegekkel és fordítva arányos a köztük
levő, illetőleg középpontjuk közti távolság négyzetével. Fontos annak a
kiemelése, hogy mindegyik tömeg a másikat ugyanakkora erővel vonzza, és
ezek az erők ellenkező irányúak. A két tömegen megnyilvánuló vonzó erők
a hatás és az ellenhatás kapcsolatában vannak, ezért egymással
egyenlők, de ellenkező irányúak. A nehézségi erő szempontjából ez azt
jelenti, hogy amekkora erővel vonzza a Föld a felszínén levő kisebb
tömeget a középpontja felé, ugyanakkora erővel vonzza a kis tömeg is az
egész Föld tömegét fölfelé, a Föld középpontjától távolítva. Ez a két
vonzó erő pontosan egyenlő egymással, de a hatásukra létrejött
mozgásváltozások nagyon eltérnek egymástól. Ha valamilyen test leesik,
akkor a Föld is megmozdul, de az egész Földnek ebből származó
mozgásváltozása annyiszor kisebb a leeső test mozgásváltozásánál,
ahányszor nagyobb a Föld tömege a kérdéses test tömegénél. Minden leeső
test az első másodpercben kb. 5 m-t esik lefelé; s mivel a Föld tömege
kb. öt kvatrillió – billiószor billió – kilogramm, ha egy kilogramm
tömeg esik le, a Föld a milliméter ezertrilliomodrészével mozdul el
feléje. Ebből látható, hogy a Föld e kicsi elmozdulásának csak elvi
jelentősége van.

Előzmény: Redgreg (372)
Válaszok
 


 Tubes
    
2009-01-13 17:05:27  (373)
 
http://cosmo.supernova.hu/anyag.htm
Pótlás az anyag születésére.

Előzmény: Redgreg (372)
Válaszok
 


 Redgreg
    
2009-01-13 12:05:59  (372)
  Ezt ismertem. Ettől függetlenül szvsz létezik mágneses monopolus.


Előzmény: Tubes (371)
Válaszok
 


 Tubes
    
2009-01-13 12:03:54  (371)
  http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20060918tovabbra.html
Hát most csak ezzel szolgálhatok.


Előzmény: Redgreg (370)
Válaszok
 


 Redgreg
    
2009-01-13 11:55:31  (370)
  Hát szerintem még a nagy Hari Seldon sem lett volna képes felfogni 3 évesen, pedig ő a Galaktikus Birodalom legnagyobb elméi között volt.


Előzmény: Tubes (369)
Válaszok
 


 Tubes
    
2009-01-13 11:30:01  (369)
 
Igen: 0-tol 3éves korig.

Előzmény: Redgreg (368)
Válaszok
 


 Redgreg
    
2009-01-12 17:14:11  (368)
  Gumilepedő modell...


Előzmény: Tubes (367)
Válaszok
 


 Tubes
    
2009-01-12 17:04:37  (367)
 
Nagyon kíváncsi vagyok a továbbiakra! Különben kell,hogy legyen mónópólus .Hogy miért az maradjon a későbbi válaszodra válasz.
És az ,hogy taszító pólus létezik a két égitest között, ami távol tartja az égi testeket egymástól ez másként nem működhetne.

Előzmény: Redgreg (366)
Válaszok
 


 Redgreg
    
2009-01-12 13:21:48  (366)
  Az elejére: a házi kísérletekkel azért vigyázz, mert ezeket már színte az ókori görögök is meg tudták csinálni, és az ilyen kísérletek miatt jött létre az az elmélet, hogy nincs mágneses monopólus. A második feléhez: Két égitest nem taszítja egymást, ismereteink szerint a gravitációnak, csak vonzó pólusa van. Egyébként sokak lehetségesnek tartják a taszítópólus létét is, ez generálta a fehér lyuk elméletet. De ezen kívül erről nem tudok sokat írni, majd még utána olvasok.


Előzmény: Tubes (364)
Válaszok
 


 Redgreg
    
2009-01-11 22:59:19  (365)
  Az, hogy a mágneses monopólus léte feltételezve van, a maxwall egyenletek szimetriája miatt vetődött fel ez. A többire majd holnap reagálok.


Előzmény: Tubes (364)
Válaszok
 


 Tubes
    
2009-01-10 13:36:54  (364)
  http://www.kfki.hu/~cheminfo/hun/olvaso/histchem/mol/faraday.html
Számomra nagyon érdekes, mi a hozzáfűznivalód?

A mágneses monó pólusról,igen minden mágnesnek két pólusa van.
És ezt én állítom kisérleteim alatt jöttem rá.

MÁGNESEK TULAJDONSÁGA.
1)Ha mágnest közelítünk vashoz,vasban a polaritás megfordul.
2)Ha egy mágnest a másikkal szemben taszítással állítunk,ekkor ráhelyezzük egyiket a vasmagra, vigyázva a másikra hozzáne vonzódjon,majd a szabadon lévő mágnest közelítjük először taszítást fogunk érezni majd a semleges szimetria vonalat,haladva a vasmag felé vonzást tapasztalunk.
TEHÁT A VASMAGBÓL KILÉPŐ MÁGNESESSÉGNEK A TÉRBEN MEGFORDUL A POLARITÁSA!!! A kérdés,hogy a mágnest telyesen körbezáró vasmag esetén létre jön e a monópólus ? Viszonz a taszító erő gyengébb mint a vonzó,mert térben a taszítás távolabbi mint a vonzó.Ekkor jutott eszemben,hogy ugyan az mint a gravitáció.Ugyanis a Föld magmája a mágnes a Föld köpenye a vasmag,majd távolodva megszűnik a vonzás a sulytalanság állapota,mint szimetria sík veszi át a szerepét,majd kezdetét veszi a taszítás a két égitest taszítja egymást,vagyis mint két monópólus taszítja egymást.
Itt megjegyzem: forgás két taszító test között jöhet létre, de ügyelni kell a szabadon forgásra,ez legyen a tér pl égitestek között,vagy egy szerkezet csapágyazása engedélyezi a forgást.
Előzmény: Redgreg (350)
Válaszok
 


 Tubes
    
2009-01-10 12:35:16  (363)
  http://www.sulinet.hu/eletestudomany/archiv/1999/9913/szabadalm/szabadal.htm
Mégis csak találtam valamit.


Előzmény: Okosodó (345)
Válaszok
 


 Tubes
    
2009-01-10 12:21:18  (362)
  http://hirek.csillagaszat.hu/a_tejutrendszer_szerk/20090107-tejutrendszer-forgasa.html

Érdekességnek .


Előzmény: Redgreg (356)
Válaszok
 


 Tubes
    
2009-01-08 12:35:15  (361)
 
Jó most te dobj fel valamilyen témát.

Előzmény: Okosodó (360)
Válaszok
 


 Okosodó
    
2009-01-07 21:23:54  (360)
 

Vicc volt nehogy komolyan vedd! :-)


Előzmény: Tubes (359)
Válaszok
 


 Tubes
    
2009-01-07 12:10:44  (359)
 
Marx György Budapest 1927 Máj 25 / Budapest 2002 dec 2.fizikus a Magyar Tudományos Akadémia tagja.

Előzmény: Okosodó (358)
Válaszok
 


 Okosodó
    
2009-01-06 21:56:14  (358)
  "Pl Egey györgy Marx György az ő munkássága alatt nagyon értelmes ember volt"

Én Egely-t Györgyöt ismerek meg Marx Károlyt! :-)

Előzmény: Tubes (357)
Válaszok
 


 Tubes
    
2009-01-04 19:31:24  (357)
 
Jó ezt nem nekem kell áttekintően meg fogalmazni,van aki jobban ért hozzá.
Pl Egey györgy Marx György az ő munkássága alatt nagyon értelmes ember volt.

Előzmény: Redgreg (356)
Válaszok
 


NetHírlap / Fórum / Tudomány / Az örökmozgó, lehetetlen.!?
      Oldal:  / 9      bontás: 


Név: 
       Jelszó: