2018. április 22. vasárnap - Csilla, Noémi
Gázpisztoly

Tisztelt fórumozók! A Nethírlap fóruma politikamentes fórummá alakult, politikával kapcsolatos topikok, hozzászólások törölve lesznek.

Az állatoknak is van lelke ?

NetHírlap / Fórum / 

Vallás

  / 

Az állatoknak is van lelke ?

    
    Oldal: előző oldal / 5következő oldal      bontás: 
Privát üzenetek

Bejelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Moderálás
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
Fegyverek
GSM, távközlés
Hajózás
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Legfrissebb 20

"RÉGIMÓDI" TOPIK III.
Zabálnivalók...
Híd
Macskaklub
KAJA - főzőcske topic
Elmélkedések a Világ működésével kapc...
Dual-sim készülékek
Chrysler Voyager / Grand Voyager
"Jónak" lenni Jó
Időjárás
CHRYSLER STRATUS, CHRYSLER SEBRING
Természetfotózás
Forza Schumi...
Csepptankos Jawa
Hétköznapi viselkedéstan
Női dolgok: kézimunka,kávé-csevegés
SuEllen bungalója
Fák, bokrok, és virágok, ill. ami köz...
Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország...
Tanulságos filmek


 cseppkő
    
2009-11-17 13:48:01  (203)
  Erre nem tudok Neked mit írni Yagami. Ez a Te hited. Nem mondhatom ne hidd, azt se mondhatom ezt vagy azt hidd. Én csak mesélek, ha kérdeznek felelek.

Talán hozzá tenném a saját hitemet válaszként; Egy sok állat született és sok több ember csoport az akkori földi felszínen. Teremtve lettek igaz szerettel, játékosan, gondosan, DE soha nem szólott Isten az első emberekhez, mert nem szólhatott, a beszéd képessége a felegyenesedéssel, a z új speciális gége szerkezet megteremtése révén születhetett, mint makogó hang először és válhatott fokozatosan szavakká, majd mondatokká mint gondolat, és érzelem kifejezésnek eszköze.

Az isteni Tudat csak az embert tanulta meg utánozni akkor és ma is tőlünk tanul....remélem a számtalan horror amit kivetítünk magasra majd befogjuk a tv vevőkkel, ma már "tudja "nem több mint film...!! Emberi produktum mint szórakozás...

Nem beszél, csak utánozza az emberi hangot szálainak rezdülésével de azt is csak akkor ha kicsinynek számitó méretben, megjeleniti magát valakinek. Mert a valódi isteni energia egyetlen szót sem képes adni, de mesélni igen a kisugárzott milliárdnyi fény-részecskékkel, kisugárzásukkal. Csodálatos volt....

Az embereknek akár milyen náció, valamiképp szükség volt egy magyarázatra akkor is és most mert kérdez az ember ismételten, ha pedig törvényekkel kordába is akarták tartani, szükség volt különböző elrettentő példázatra. A fennírt zsidó Ó-testamentum a zsidóságnak íródott, benne a szidóság történelmének számtalan legendájával. Egyébként le a kalappal előttük összetartó népnek tartom Őket tanulhatna a magyar tőlük.


Előzmény: Yagami Light (202)
Válaszok
 


 Yagami Light
    
2009-11-17 11:47:14  (202)
  Kezdetben volt Ádám és Éva? Már ha csak a Bibliát nézzük is ez nem igaz. Mármint van egy Bibliai ellentmondás, ami cáfolja ezt.
Na először is volt Káin és Ábel akik Ádám és Éva fiai voltak.
Akkor Káin megöli Ábelt.
Ez miatt Isten száműzi őt. Na akkor most jön a lényeg:

Akkor monda Kain az Úrnak:
Íme elűzöl engem ma e földnek színéről és a te színed elöl el kell rejtőznöm, bujdosó és vándorló leszek a földön és akkor akárki talál reám, megöl engemet.
Na akkor ezek szerint másoknak is lenniük kellett a földön és még csak nem is az ő családjukból. Ez is egy ellentmondás. Na de ennél van mégjobb, ugyanis Káinnak még felesége is volt. De honnan?

És ismeri Kain az ő feleségét, az pedig fogada méhében és szűlé Hánókhot.

Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-11-17 09:34:59  (201)
 
Kezdetben volt Ádám és Éva ez a bibliai mese. Kezdettben amikor a teremtő aktus történt születtek az életek és születtek emberi elődök. Azok az elődök és a Te elődeid testben elporladtak és a ha lelkük túlélte a lávában való áthaladást, akkor ma valahol a fejünk felett futkosnak részévé válva, mint parányi feszültség egy gigantikus isteni energiának.

A te leked kezdeményeit, gyöngyszemeit szüleidtől kaptad azon megannyi ősöktől való örökséggel. A te gyermekeid pedig tőled és párodtól kapták mind az testi mind a szellemi lelket.

A biblia azt is írja szólott Isten az első ember párhoz....... ez nem igaz! A számitógép memóriája semmit nem fog kiadni ha az ember nem teszi bele a maga információit. Az info az istenire épp az ember által növekedett és és az isteni energia érzékelése révén. az ember megtanult makogni hangot képezni, a visszasugárzó isteni energia" felfogta megjegyezte. A teremtő aktusban sikeredett egy moszat--egy papucs állatka aztán az érintésre már fejlettebbé lett, aztán megint és megint amig már elmozdulni, futni volt képes vagy is lépésről lépesre. Ahogy a kisgyermek leteszi a kockát a szönyegre és mellé tesz még egyet aztán megint és megint és végül véletlen-tudatos cselekvésként felépül egy vár. Valami ilyenképpen történt a teremtés folyamata. Minden holt lélek amely oda kerül rengeteg információt visz, mint tudást a lélekszálán, és gondolkodás képességét, és ezzel a holt lélek épp az ember által az isteni energiák egyre többet tudnak.

Ha az emberi lélek képessé válhat kilépni elhagyni a testét úgy nem nehéz elképzelni hogy Ők is képessé válhatnak egy -egy óriási energia húrként kiszakadni elzúgni messzire, majd visszatérni---vagy is napra készen tudja mikor mi fogtörténi a világűrben, hogy közeledik egy meteor...stb

Olyanképp működhet, mint az emberi telepátia képessége, vagy az én kilépésem

Az üzenetet a felhasználó 2009-11-17 09:37:02-kor módosította.
Előzmény: Okosodó (200)
Válaszok
 


 Okosodó
    
2009-11-16 23:33:45  (200)
  Sarkítom a kérdést:
Kezdetben vala ÉVA és ÁDÁM...... 2 lélek, nekik született gyerekük, gyerekeik és így tovább.
Mára a föld lakossága eléri a 6,5 milliárdot. Namost ha már a lélek kezdetben volt és nincs kora tehát örök életű, akkor "Ádám Évánál mikor csak ketten voltak az egész földön HOL volt a többi közel 6,5 milliárd lélek, akik mára más más testben élik életüket?


Előzmény: cseppkő (199)
Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-11-16 06:48:01  (199)
  A lélek vagy megsemmisül a lávában, mert gyenge, lassú, vagy eljut a Magmáig és belép a mágneses isteni energiába részévé válik egy nagyobb létezésnek. Nincs olyan hogy sorra kerülünk. az élet egyszeri, megismételhetetlen, szülök szerelméből születik.

Csak a kezdetek kezdetén csordogált a higany vagy ólom, ma egy üres-tér van és a magmának szilárdnak tünő hófehér fala. Egyébként azt irtad a múltkor hogy a természetben is van olom.Igen igazad van, van ólom és higany is hisz alkotója a földi anyagnak és megtalálható a tűzhányóknál is felszínre jön a kénnel.Előzmény: Okosodó (196)
Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-11-16 06:39:10  (198)
  Biztosra veszem, hogy a kicsi spermiumokban ott van a parányi lélek energia, és azon minden emlék egy-egy ősünktől. Hisz a mozgás, csak energia jelenléte mellett képzelhető el. Meggyőződésem, hogy még a kisugárzása is jellegzetes hogy vagy him vagy nőivarú másképpen hogy ismerné fel a petesejt, hogy EZ KELL nekem. Én nőivarú vagyok, igy nőivarú spermiumot fogadok csak be a többitől elzárkózom.

Volt egy kollégám aki született meleg volt --egyébként a legrendesebb kolléga volt, akit amikor kiderült meleg, szemét módon elbocsátottak, na mindegy... ---- Őt érzékelve.... azt állapítottam meg, hogy ha a két ivarsejt más elektromos kisugárzással közelit egymáshoz, mint ami valójában, akkor születik hibásan úgy mond meleg, homoszexuális ember. A tudat-lélek mondjuk nöi jellegű, a test-lélek viszont him jellemzőket hordozza.
Minél erősebb a nöi lélek jellemzőn annál nőiesebb a homoszexuális személyisége. Vagy is külsőre is nö szeretne lenni--a szerint öltözködik.

Na persze vannak melegek akik vagy azért lettek olyanok és labilisak, mert gyermekkorban megrontották, vagy saját jellemgyengeségük miatt, mert ide oda csapódnak.
Előzmény: Hampu (192)
Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-11-16 05:49:14  (197)
  Azt írtam, nem a lélek szaporodik hanem az élőlények. Hát nem az élet párosodik? Az aktusban a két ivarsejt találkozik és a DNS fél-fél létrája egyesül megteremtve a ZIGÓTÁT amelyből kialakul a test és benne két lélek energia hálózat mint két lélek.

Csak hát hiába ért el sokat már a mikrobiológia, nem válaszolta meg miért válik élővé? Miért? Mert elflejtett valamit, hogy azt a DNS fél-fél létrát nem csak parányi anyagi részek épitik fel, hanem valamiössze is fogja a létra fokokat--ez pedig a töltések alkotta szálak. Ez a két szál hordozza a tudatot, a két lelkét az életnek, amely együtt növekszik a magzattal majd együtt növekszik a testtel.

A psziché a léleknek képletes meghatározás az orvosi nyelvben. Gyógyítani igyekszik de nem a lelket, hanem az embert, mert a lélekben, mint létező energia szálban nem hisz, csak személyiségben. Holott a személyiség a két lélek ötvözete.

A Tudati -lélek fájdalmat érez, és megőrizni képes mint feszültséget, ott marad parányi töltésein. De mindent megőriz akkor is ott van ha maga az ember nem emlékszik. De hipnózissal felszínre hozható.

A tudat-lélek maga a gondolat helye, ott születik rajta a gondolat. A test--lélek pedig rögzíti a képi emlékeket, az agysejteken, mint feszültség többletet, az érzelmeket.

Kérdezed ---ezt te elektromosságnak nevezed? Az ember mivel ismeri az elektromosságot, hisz előállítja mesterségest, furcsálja ha elektromosságot írok a lélekre. De az, csak más minőságű erejü töltések az életet adók a lélekszálakat megrajzolok. Az atomi részeket az atomok alkotta anyagot is tulajdonképpen elektromos töltések épitik és alkotják valósággá, anyaggá.

Az élet csak akkor létezik ha mind két elektromos szál, , mint lélek--test-lélek és tudat-lélek megvan. Ha bármelyik hiányzik a test vegetál.

Előzmény: cseppkő (189)
Válaszok
 


 Okosodó
    
2009-11-15 22:02:09  (196)
 
"Ha viszont annyi lélek van, hogy a világ végéig elég, akkor hol a túróban vannak amíg sorrakerülnek? "

A "föld közepében levő lyukban" ücsörögnek, ahova az ólom és a higany csordogál...... :-)Előzmény: socci (190)
Válaszok
 


 Okosodó
    
2009-11-15 21:33:36  (195)
  Most már TUDOM mi az a SZIKRA éppen ott és éppen abban a pillanatban...... azóta villámhárítóval szereltem fel és leföldeltem, meg is kaptam.... "mi a f*sz ez itt már megint??? " :-)

Te egy kivégzésről beszélsz!! HA az ivarsejt elektromosságot kap ( szikrát ahogy te mondod ) akkor mennyi az esélye, hogy túl is élje???

Az elektromos töltésnek nincs emlékezőképessége! Így egy kisgyerek sem ettől emlékszik vagy nem emlékszik.
Azt hogy a születéskor ( elötte, utána , akármikor ) egy "törlést" kap a lélek, azt elhiszem, de hogy ez ELEKTROMOS szikra formájában megy végbe az biztos.....
Különben minden lélek saját maga választja meg a testet " szülei és körülményeit" ahova születni akar és céllal születnek le a lelkek.Előzmény: cseppkő (189)
Válaszok
 


 Okosodó
    
2009-11-15 21:05:23  (194)
  Most már tudom miért van korunkban annyi túlsúlyos ember. Nagyok lettek a lelkek és valahol el kell férjenek. :-)
A tudat nélküli lelked meg antimagnetikus.... Ez mellett meg ha elektromos szál, akkor nevezhetjük VEZETŐNEK is . Már csak az a kérdés hogy szupravezető-e egyben?
Mit is nevezünk szupravezetőnek?? Megint a fokok között kevergünk!!! :-)


Előzmény: cseppkő (191)
Válaszok
 


 Okosodó
    
2009-11-15 20:57:22  (193)
  Mondhatni LÉLEKSZAKADVA!!! :-))


Előzmény: Hampu (192)
Válaszok
 


 Hampu
    
2009-11-15 19:28:42  (192)
  "A lélek épp olyan kicsiny, mint amilyen kicsi a két ivarsejt"
Lehet,hogy már a versenyző megtermékenyítő ondósejtekben is benne van a fél lélek,hogy olyan lelkesen tudnak a cél felé száguldani ?


Előzmény: cseppkő (191)
Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-07-28 22:45:12  (191)
  Socci olvasd el amit a két lélek cimszó alatt írtam. A lélek épp olyan kicsiny, mint amilyen kicsi a két ivarsejt. Ahogy nővekszik a lélek, úgy nő a test és forditva. Mind a két lelked elektromos szál csak a tudati lelked már mágneses.


Előzmény: socci (190)
Válaszok
 


 socci
    
2009-07-28 17:12:15  (190)
  """"nem a lélek szaporodik hanem az élőlények. """""
Ez elkég érthetetlennek tűnik.
Ezekszerint nem minden embernek van lelke? Mert az emberek száma nő ezt te is tudod.
Ha a lelkek nem szaporodnak hogyan jut minden kis bőgőgépnek lélek? :))
Ha viszont annyi lélek van, hogy a világ végéig elég, akkor hol a túróban vannak amíg sorrakerülnek?
Nem az vón logikus, hogy amikor elkezdünk gondolkodni - és nem amikor megszületünk - kialakul egy belső, igazából megmagyarázhatatlan valami, amit pszichének, vagy léleknek is nevezünk, amivel szeretünk és utálunk, amivel örülünk és sírunk, képesek vagyunk empatikusan és kegyetlenűl viselkedni, ami van is de mégis nincs, ami képes fájni és örülni de azt sem tudjuk eszik vagy isszák, ami nélkül lehet ugyan gondolkodni, de nélküle mégsem vagyunk igazán emberek..........................

És te ezt elektromosságnak nevezed? Hm...................

Az üzenetet a felhasználó 2009-07-28 18:29:42-kor módosította.
Előzmény: cseppkő (189)
Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-07-28 15:58:37  (189)
  Hampu, nem a lélek szaporodik hanem az élőlények. A két ivarsejt nem csak anyagi örökséget visznek a párzás során lezajló megtermékenyítésbe hanem a két lélek kezdemény gyöngyszemét mint elektromosságot. A férfi pozitiv elektromos szikrát a nő pedig negativ elektromos szálak kezdeményét amin tulajdonképpen rajta van mind a sejtes örökitő anyag őseinktől, mint pedig a tudati és idegrendszeri örökitő anyag is.

Igy örököl az ember emlékeket öseitől amire néha a kisgyermek emlékezhet mert erős töltésként kapta. Ha mesélni kezd hogy ez-meg az történt vele ott abban a városban, vagy utcában, akkor a vallásossak azt szokták mondani, az előző élete volt. egy nagy frászt. Csak az őseinek emléktöredéke amit a szülők által kapott, majd ez is feledésbe merül ahogy növekszik saját lelke és erősödik az emlék mélyre száll elsimul.


Válaszok
 


 Hampu
    
2009-07-28 12:44:14  (188)
 
"
" Visszatérve a kérdésedre. a lélek nem szaporodik "
Ezt csak nem ertem mert ha a földön mindig több az ember es egynek több lelke is van,akkor ha nem szaporodik hät hunnet van ? Az ällatoknak häny lelke van ?

Előzmény: cseppkő (187)
Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-07-05 12:30:55  (187)
  Hampu, kérdésedre válaszolok azt hiszem ilyen gondolatot nem írtam még le. De azért ismétlem olvass egy másik oldalt aminek a cimében benne van a lélek szó, mert látom fogalmad sincs róla.

Visszatérve a kérdésedre. a lélek nem szaporodik csupán növekszik amikor a tested is növekszik. amikor megáll a fejlődés akkor a lélek növekedése is leáll.

Agyad a központi idegrendszer sejt állománya ahol keletkezik az egsz tesre vonatkozó elektromosság az idegi és a lélek elektromossága, hálozata. agyad a lélek energia nélkül nem több, mint vegetáló sejtkupac, ha peig ott a léálek a tesben akkor él csak az agyad, no persze ha nem agy halott valaki.

Agyad segitségével mozdulnak izmaid, minden szervi müködésed, az rögziti az információkat mint képet, mint mozgó filmat, és mint testlélek kihat minden porcikádra. DE! Csak akkor képes müködni ez a számítógép központ, ha te az ember beinditod, és parancsokat, adsz irányitod ohajoddak, terveid szerint, na és ez a te tudati mágneses energia lelked ---másképpen amit a kinaiak találtak csak nem ismerték fel teljesemn anno az ókorba, a meridiánok amely behálózza a testedet belül, majd a börfelszinén fut körbe-körbe, mint valami mágneses burkot képezve, ahogy a Földünknél is létezik! Megvéd, felfog, kisugárzik, mint Tudat létezik! és visszasugárzik az életre, éltetön. Ha nincs mágneses sugárzás, az élet elsorvad és elpusztúl, ha nincs az embernek lélek vonala leke, akkor az élet elsorvad és majd elpusztúl!

Érted már?


Előzmény: Hampu (185)
Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-07-04 23:38:41  (186)
  Olvass vissza hampu oda ahol a cim a lélek olyasmit írsz amit már megválaszoltam, miért nem nézel éentebb is olvasni valót?


Válaszok
 


 Hampu
    
2009-07-04 20:50:40  (185)
  Megint nem sikerült !
Azt irtam már többször arra,hogy " minden életnek van két lelke :
Vagy több ? Akkor viszont agya is több van ? Milyen lenne a lélek agy nélkül ?
Mi a lélek és hogyan szaporodik ?
Előzmény: Hampu (183)
Válaszok
 


 Hampu
    
2009-07-04 20:43:47  (184)
  "
Előzmény: cseppkő (179)
Válaszok
 


 Hampu
    
2009-07-04 20:37:49  (183)
  " miért tetted be a spam-t"
Nem tettem be azt se tudom,hogy mi az. Próbáltam neked válaszolni,kétszer is de nem sikerült et jött be meg a semmi.
Megpróbáéom újra !
Előzmény: cseppkő (182)
Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-07-03 22:47:04  (182)
  miért tetted be a spam-t


Előzmény: Hampu (181)
Válaszok
 


 Hampu
    
2009-07-03 22:24:03  (181)
  "
Előzmény: Hampu (180)
Válaszok
 


 Hampu
    
2009-07-03 22:14:33  (180)
 

"<span style="font-size: 12px
Az üzenetet a felhasználó 2009-07-03 22:21:23-kor módosította.
Előzmény: cseppkő (179)
Válaszok

 


 cseppkő
    
2009-05-04 10:38:24  (179)
 Igen, az állatoknak is van
lelke, az állatok is éreznek és gondolkodnak, csak nem szavakként rögzül az
agyba.


Minden életnek van két lelke,
tudata az agy differenciáltságán múlik, és ahhoz igazodik, amilyen a
testfelépítése és szüksége. Vagy is egy hangyának pont annyi a tudata amennyire
szüksége van a maga életéhez. Az állatok teljes mértékig felhasználják ezt a
képességüket, az ember épp azért mert rafinált és bonyolult gondolkodással
létezik, már nagyon sok esetben nem él a maga tehetségével, hanem másokat
kihasználva próbál érvényesülni.


A két lélek által létezik az élni akarás vágya, mint nagyon is jellemző elektromos tulajdonság. Ha nem lenne lélekszál a testben, akkor először is vegetáló anyagkupac lenne, vagy porrá válna egy idő után.

Válaszok
 


 pelgrim
    
2009-02-07 13:13:33  (178)
 
“Ez a "színeváltozás" szisztéma elég utópisztikusnak tűnik.”

Lehet, de valójában nem az, “a mennyek országa közel van” mondta Jézus, neked nem kell mondanom, hogy azzal a tudat egy bizonyos állapotára célzott, de a korabeli ember egy földrajzi helyre gondolt, ami igazán utópikus, mégis úgy látszik, még ma is nagyon sokan azt hiszik, pedig csak akkor lenne igazán elérhetetlen.

A(z) (ön-)tudatát minden ember fejlesztheti ahhoz csak helyes belátásra, hitre és kitartásra van szűkség.

“Eddigi beírásaidból az derül ki, hogy mindez, egy tanulási folyamat végkifejlete, ...”

Igen, ez egy tanulási folyamat eredménye, de nem vég-eredménye, a színeváltozással az ember fejlődése nem ér véget, az inkább olyan mint a serdülő kor, az érettségi a középiskola végén, az ember felcseperedik, felnőtté válik, a komoly munkára az igazi, a teljesebb életre.

Ha az embert teljességében láthatnánk, akkor belátnánk, hogy valójában még csak most kezdi elérni a serdülő korát, és csak kevesen vannak köztünk akik már felnőttek. A “gyerekkor” amiben mi most még élünk tele van veszélyekkel, még nem vagyunk képesek önmagunkra vigyázni, nem látjuk élesen a veszélyeket.

A színeváltozás minden tekintetben megerősít bennünket, azáltal igazán felnőtté válunk, testünk visszakapja épségét, tudatunk bővül, felvilágosul, a halál elkerülhetővé válik, felkészülünk az igazi felnőtt életre.

“... amit nagyon kevesek tapasztalhatnak meg.”

Valóban, eddig úgy néz ki, hogy ez a lehetőség csak kivételeseknek van megadva. Nem úgy van, ez minden emberi lénynek veleszületett előjoga. Talán hasznos lenne tudati fejlődésünkre nézve ha a Bibliában előforduló “ÉN VAGYOK” kifejezésen elmélkednénk, mélyebben belemerülnénk, vajon ki ez az ÉN VAGYOK ? Akkor rájöhetnénk hogy ez nem más mint minden ember isteni kiléte. Ez nem valaki más rajtunk kívül.

“Mintha szerinted Jézus lett volna az első ember, aki mindezt megtapasztalhatta.”

Nem Jézus volt az első, aki ezt tapasztalta, sem az utolsó, de Ő volt az egyetlen, aki ilyen átható módon ismertette ezt a lehetőséget, - aki miután elérte a tudatnak azt a színvonalát, ahol a halál elkerülhetővé válik, - hajlandó volt mégis elszenvedni a megalázást, a szenvedést, a gyötrelmes halált, hogy utána feltámadásával bizonyítsa azt amit tanított.

“De akkor ő kitől tanulta, hogyan juthat el idáig?”

Bizonyos források szerint Jézus tanulmányozta a korabeli vallásokat kiszűrve azokból a lényeget, hátrahagyva azok szertartásait, tiszta belátással előrelépett és végbe vitte azt ami minden ember veleszületett előjoga azt, hogy minden anyagi és fizikai korlátozást felülmúljon.

Mások úgy vélik, hogy Jézus ismereteit közvetlen az isteni forrásból kapta mint ihletet. De mindegy, nekünk az a fontos, hogy hozzáférhetünk és alkalmazni tudjuk.

Előzmény: socci (177)
Válaszok
 


 socci
    
2009-02-07 08:01:38  (177)
  Ez a "szineváltozás" szisztéma elég utópisztikusnak tűnik.
Eddigi beírásaidból az derül ki, hogy mindez, egy tanulási folyamat végkifejlete, amit nagyon kevesek tapasztalhatnak meg. Mintha szerinted Jézus lett volna az első ember, aki mindezt megtapasztalhatta. De akkor ő kitől tanúlta, hogyan juthat el idáig? Arról nem is beszélve, hogy ő mennyországról és halálról prédikált.
Előzmény: pelgrim (176)
Válaszok
 


 pelgrim
    
2009-02-06 08:49:50  (176)
 

"a test halála minden ember számára elkerülhető, a színeváltozás egy élet folyamán elérhető"

"Sikerült ez már valakinek? Ha igen akkor tudsz egy linket adni, ahol találhatok
erről valamit?"
Igen, ez már több embernek sikerült, erről Baird T. Spalding a „Life and Teachings of the Masters of the Far East” („A Távol-keleti Mesterek Élete és Tanítása”) című könyvében találhatsz érdekes dolgokat.

A könyv tartalma egy 1894-ben a távol-keletre indult amerikai expedíció egyik független tagjának, Baird T. Spalding-nak jegyzeteiből származik, melynek hitelességéről én meggyőződhettem.

De a legismertebb Názáreti Jézus esete; aki mikor eljött az ideje, felszólította tanítványait, hogy tanúi legyenek színeváltozásának. A tanítványok látták a jelenséget, látták Mózest is és Éliás prófétát megjelenni, hallották azt is, hogy azok egymás közt Jézus közeledő szenvedéséről és erőszakos haláláról beszéltek egymás közt, a jelenség jelentőségét azonban nem értették meg.
Jézus ez alkalommal megkapta a biztonságot, hogy bármi is történik vele ő tovább fog élni. Ez képesítette őt, arra hogy hivatása érdekében vállalja a megalázást, a szenvedést a gyötrelmes halált.

Az említett könyvben egy ehhez hasonló eset elbeszélése olvasható, melynek az író szemtanúja volt.

Előzmény: Yagami Light (175)
Válaszok
 


 Yagami Light
    
2009-02-05 18:49:30  (175)
  "a test halála minden ember számára elkerülhető, a színeváltozás egy élet folyamán elérhető"

Sikerült ez már valakinek? Ha igen akkor tudsz egy linket adni, ahol találhatok
erről valamit?


Előzmény: pelgrim (173)
Válaszok
 


 pelgrim
    
2009-02-05 12:47:53  (174)
  A példából nehéz megállapítani, hogy az eset valóban negatív energia megnyilvánulása volt, hiszen szeretet volt az ami szüleidet arra ösztönözte, hogy téged megverjenek, mert nem fogadtál szót.
Ha téged semmi ok nélkül, rosszindulatból vertek volna meg, akkor szó lehetett volna negatív energiáról.

A tiszta tudat, a tiszta energia semleges, az ember az aki az isteni erőnek irányt ad a szeretet és a gyűlölet ugyanaz az energia, ellenkező irányba kiküldve, helyesen vagy méltatlanul alkalmazva.

Előzmény: Yagami Light (172)
Válaszok
 


 pelgrim
    
2009-02-05 12:04:41  (173)
 
“Tehát ha jól kivettem, akkor minden ami a világon van tulajdonképpen egy energia által jött létre és tart össze, aminek neve a szeretet. És így már világosabb is, hogy ez nem egy érzelgős afektálás, hanem mindennek alapja és összekötője. Maga a teljesség.”

Igen, azaz pontosabban aminek neve Isten. Isten nem csak szeretet, de a szeretet Isten legjellemzőbb, legfontosabb tulajdonsága.

Isten, az Eredeti Önfejlesztő Ihlet minden Hatalom, minden Bölcsesség, minden Szeretet forrása. Nagyon leegyszerűsítve talán mondhatnánk úgy, hogy Isten a hatalmával önmagából létrehozza, bölcsességével elrendezi, szeretetével fenntartja a világot; végül legújabb jelentős fejleményében az emberben Önmagára talál.

A lélek az isteni bölcsesség kiáradása, ami lényeken át folyton kifejezésre törekszik, ez a fejlődés hajtó ereje, ez az Egy (Szent-)Lélek. A tudat hajnalán a kollektív fejlődés, ami a különböző lények fizikai megjelenését hozta létre, úgyszólván véget ért, némely fajok kipusztulnak és nem jönnek mások a helyébe, de az ember tovább fejlődik. A Lélek az emberben folytatja tevékenységét, továbbá nem csak közösen, hanem egyénenként is, ennek tulajdonítható a nagy különbség az emberek között, az állatoknál egy-egy fajon belül nem találunk akkora különbözetet.

A Lélek egy és oszthatatlan, nem úgy van tehát, hogy minden embernek külön lelke van, hanem az egységes tudat az egyetlen Lélek vagy Szellem az, ami bennünk létezik és tevékenykedik, bennünket további fejlődésre serkent. Ez az Isten legújabb fejleménye, nem teremtménye, ez az ÉN VAGYOK minden emberben, az ember isteni kiléte, az Isten egyszülött fia/leánya a Krisztus.

“... vagyis, hogy valójában mi lelkek vagyunk, csak kezdetben még tudatlanok és még nem tudunk bánni emberi testünkkel. De ahogy telik az idő minél jobban megtanulhatjuk hogyan kell.”

Igen, a lélek törekvése az emberben a szellemi fejlődésre irányul; a természet létrehozta az ember számára a legalkalmasabb testet, amelyben az ember átveheti saját fejlődésének vezetését. Ez azt jelenti, hogy Isten, az Eredeti Önfejlesztő Ihlet minden Hatalom, minden Bölcsesség, minden Szeretet forrásához való hozzáférhetőségét tudatosan növelheti és irányíthatja.

“Természetesen sosem fogjuk megtanulni teljesen, mert a határ a csillagos ég.”

Ezzel nem értek egyet. Megfogjuk tanulni, annak ellenére, hogy a határ a csillagos ég vagy akár azon túl. De a határ nem a csillagos ég, hanem a saját tudatunk szánalmas állapota. Az ember elérheti tudatának azt az állapotát amelyben teste átszellemül, akkor végbemegy az amit a Biblia színeváltozásnak nevez. A színeváltozás a csúcspontja egy folyamatnak amit az embernek önmagában el kell indítani és végbe vinni, az nem csak lehetővé teszi a halál elkerülhetőségét és tökéletesíti a testet, hanem megadja egy magasabb rendű természeti törvény ismeretét és tudatos alkalmazását. Akkor az ember olyan dolgokat visz végbe melyeket korábban csodáknak tekintett.

A keresztény szentírásokat tanulmányozva ez érthetőbbé válhat számunkra, de jó ha tudjuk, hogy vannak köztünk többen akik már elérték a tudatnak ezt a magas színvonalát, ezzel semmiképpen sem szeretném Názáreti Jézust lekicsinyelni, Ő marad a nagyjaink legnagyobbja. Ezzel csak azt szeretném hangsúlyozni, hogy, a test halála minden ember számára elkerülhető, a színeváltozás egy élet folyamán elérhető. Ez Jézus tanításának lényege, szándéka az volt, hogy az emberek ezt tudomásul vegyék, ez a valódi megváltás, az emberek tudatának állapotát javítani színvonalát oly magasra emelni, hogy megválthassák saját magukat.

Előzmény: Yagami Light (171)
Válaszok
 


 Yagami Light
    
2009-02-04 19:10:06  (172)
 
A tiszta tudatunkal, mely valójában az energia, a szeretet mérlegelni tudjuk, hogy mikor használjuk a pozitív és negatív energiákat.
Régebben mikor még nagyon kicsi voltam az volt a mániám, hogy a konektorba nyúlkáltam.
Először szépen mondták a szüleim, hogy nem ezt nem szabad.
De én nem hallgattam rájuk, így hát tovább űztem a "hobbimat".
Addig addig még meg nem kaptam a verésadagomat. Akkor pedig szót fogattam.
Sírtam mert rosszul esett, hogy kaptam, de akkor még nem értettem, hogy valójában ez csak jó szándékból volt.

Most persze sokan mondanák, hogy nem szabad a gyereket megverni. De ebben az esetben igenis szükséges volt és a mai napig is azt mondom, hogy igazuk volt, mert akár agyon is csaphatott volna az áram.

Az üzenetet a felhasználó 2009-02-04 19:14:53-kor módosította.
Válaszok
 


 Yagami Light
    
2009-02-04 18:53:55  (171)
  Tehát ha jól kivettem, akkor minden ami a világon van tulajdonképpen egy energia által jött létre és tart össze, aminek neve a szeretet. És így már világosabb is, hogy ez nem egy érzelgős afektálás, hanem mindennek alapja és összekötője. Maga a teljesség.

Az élőlények és köztük az ember is ösztönökkel rendelkezik, melyeket egyszer pozitívnak, máskor pedig negatívnak ítélünk meg. De ami a pozitív és negatív energiák felett áll az a valódi Pozitív azaz a valódi szeretet. Ha a fenti "képlet" igaz, akkor feltétlenül szükséges az, hogy az embernek lelke kell, hogy legyen, vagyis, hogy valójában mi lelkek vagyunk, csak kezdetben még tudatlanok és még nem tudunk bánni emberi testünkel. De ahogy telik az idő minél jobban megtanulhatjuk hogyan kell. Természetesen sosem fogjuk megtanulni teljesen, mert a határ a csillagos ég.
Előzmény: pelgrim (170)
Válaszok
 


 pelgrim
    
2009-02-04 18:22:36  (170)
 

"Kicsit konkrétabban elmagyaráznád?"
Megpróbálom,

Már volt szó arról, hogy Isten nem egy személy, hanem egy Hatalom, Bölcsesség és Szeretet kimeríthetetlen forrása bennünk és körülöttünk mindenütt. Ebből a forrásból folyton árad a szeretet nem csak az ember felé, a szeretet, - az összetartó erő mindenben. A szeretet minden élő és “élettelen” lény rendelkezésére áll, mint ahogy a teremtő Hatalom, a Bölcsesség “utasításai” szerint létrehozta (hozza) azokat. Az ember különböző módon észleli, érzi ezt az erőt, olykor mint rokonszenvet, máskor mint részvételt vagy tiszteletet, vagy hálát, barátságot. Ezek a “szeretet Istenének lábnyomai", a szeretet ismertető jelei, következményei. A látszólag élettelen dolgok, a növények és az állatok is úgy mint mi emberek szükségleteikhez mérten részesülnek ebben az összetartó erőben, a szeretetben, de csak az ember az aki tudatosan észlei ezt. Ez az erő az, ami az anyag legapróbb alkotóelemeit is, valamint a csillagrendszereket összetartja.Előzmény: Yagami Light (169)
Válaszok
 


 Yagami Light
    
2009-02-04 12:53:54  (169)
  "A szeretettel kapcsolatban gyakori az a félreértés is, hogy a velejáró
érzelmeket vesszük szeretetnek, holott azok csak a közvetlen
következményei, ismertető jelei"

Kicsit konkrétabban elmagyaráznád?


Előzmény: pelgrim (166)
Válaszok
 


 pelgrim
    
2009-02-04 11:22:54  (168)
 
Egy parányit másképp :-)))
Előzmény: Yagami Light (167)
Válaszok
 


 Yagami Light
    
2009-02-04 11:04:25  (167)
 
érezhetjük jelenlétét, "láthatjuk lábnyomatit"
Mint talán ennek itt :))

Okami Prototype A

Az üzenetet a felhasználó 2009-02-04 11:05:22-kor módosította.
Előzmény: pelgrim (166)
Válaszok
 


 pelgrim
    
2009-02-04 09:55:57  (166)
 
Helyesen látod, a szerelem vagy akár az anyai ösztön nem a valódi szeretet, lehet az bármilyen önzetlen, “a valódi szeretet tényleg egy fajta minden ösztöntől mentes felsőbbrendű tudatos állapot.”

A szeretettel kapcsolatban gyakori az a félreértés is, hogy a velejáró érzelmeket vesszük szeretetnek, holott azok csak a közvetlen következményei, ismertető jelei.

A Hindu mitológia ezt nagyszerűen ábrázolja, ahol a szeretet Istene 'Anang', ami annyit jelent mint test-nélküli. Míg a Hindu mitológiában minden más Istennek van teste, csak éppen a szeretet Istenének nincs. érezhetjük jelenlétét, "láthatjuk lábnyomatit", beengedhetjük tudatunkba, szívünkbe fogadhatjuk, de a szeretet nem hagyja magát fogva tartani; - a szeretetet nem lehet akarni.

Ez az oka annak amiről socci a (146) hozzászólásában írt:

“Rengeteg olyan papot, szellemi vezetőt láttam már, akinek a jámbor szeretetteljes arckifejezése szinte már irritáló volt számomra.”

A szeretet azonnal távozik, ha szeretni akarunk, és marad az akarat, a forma, az irritáló, taszító arckifejezés.

Előzmény: Yagami Light (145)
Válaszok
 


 pelgrim
    
2009-02-03 20:04:15  (165)
  A történelem nem foglalkozik a szeretet illatával, egy kézen meglehetne számolni azokat akikről a történelem alapján mondhatnánk hogy a szeretet illata árad belőle és körül veszi. És sem a papi hivatás sem a szellemi vezetés tisztsége nem garantálja azt.

Az ilyen emberek nem visszataszítóak, arckifejezésük nem irritál, ezek az emberek nem sírós lelkű szoknyás férfiutánzatok. Ezek az emberek, úgy a férfiak mint a nők a számukra elrendelt tökéletes isteni ötletet hozzák kifejezésre, semmivel se többet se kevesebbet.
Előzmény: pelgrim (163)
Válaszok
 


 Karlo
    
2009-02-03 20:02:56  (164)
  A legtöbben azt mondanék erre biztos véletlen, de nem az. Ő így üzent.


Előzmény: Yagami Light (162)
Válaszok
 


 pelgrim
    
2009-02-03 19:53:57  (163)
 
A történelem nem foglalkozik a szeretet illatával, egy kézen meglehetne számolni azokat akikről a történelem alapján mondhatnánk hogy a szeretet illata árad belőle és körül veszi. És sem a papi hivatás sem a szellemi vezetés tisztsége nem garantálja azt.

Az ilyen emberek nem visszataszítóak, arckifejezésük nem irritál, ezek az emberek nem sírós lelkű szoknyás férfiutánzatok, arckifejezésük nem irritál. Ezek az emberek, úgy a férfiak mint a nők a számukra elrendelt tökéletes isteni ötletet hozzák kifejezésre, semmivel se többet se kevesebbet.
Előzmény: socci (146)
Válaszok
 


 Yagami Light
    
2009-02-03 19:08:09  (162)
  Mikor a Nagyapám meghalt,
nem csak a saját karórája, de a házban még másik 3 óra is megállt abban
az időpontban mikor meghalt. A karóráját ismét felhúzva az volt
tapasztalható, hogy az a mutató ami a halála napját mutatta a többivel
ellentétben nem indul. Az óra és perc és másodperc mutató működött 4
napig utána ismét megállt az óra és ismét ugyanannál az időpontnál,
mikor meghalt.
Azért elég érdekes, hogy nem egy akármilyen műszer áll meg, hanem pont az Óra, ami az emberek számára az időt mutatja.Előzmény: Karlo (161)
Válaszok
 


 Karlo
    
2009-02-03 18:11:41  (161)
  Az, nekem a nagyapám is visszajött, de csak egyszer mert rohadtul féltem tőle:)))


Előzmény: Yagami Light (160)
Válaszok
 


 Yagami Light
    
2009-02-03 17:55:46  (160)
  Ez érdekes


Előzmény: Karlo (159)
Válaszok
 


 Karlo
    
2009-02-03 17:35:58  (159)
  Valahol a neten régebben olvastamm erről valamit, az volt a lényege ha egy állatot nagyon szeretnek, a szeretet révén úgymond nem semmisül meg, csak a teste, és azon a bizonyos túloldalon találkoznak:)


Előzmény: Yagami Light (158)
Válaszok
 


 Yagami Light
    
2009-02-03 17:30:18  (158)
 
Igen ott is arról volt szó. Egy bernáthegyi volt azt hiszem. Egy gazdag család kutyája volt.


Az üzenetet a felhasználó 2009-02-03 17:31:01-kor módosította.
Előzmény: Karlo (157)
Válaszok
 


 Karlo
    
2009-02-03 16:51:45  (157)
  Ott is kutyáról volt szó? A miénket családtagként szerettük:))


Előzmény: Yagami Light (156)
Válaszok
 


 Yagami Light
    
2009-02-03 16:41:47  (156)
  Én olvastam egy hasonló esetet még régebben az "Amire nincs Magyarázat" című könyvemben.


Előzmény: Karlo (155)
Válaszok
 


 Karlo
    
2009-02-03 16:28:26  (155)
  Az eredet címnél maradva:
Hihetetlen a történet de: Amikor a kutyám meghalt rákban, után még hónapokig éreztük a jelenlétét, éreztük a szagát, hallottuk a hangját, egyszerre többen, tehát nem hallucináció, képzelődés és elmebaj volt:))


Válaszok
 


 Yagami Light
    
2009-02-03 16:13:04  (154)
  De be ám. Szétröhögtem az agyam. Hogy lehetnek ennyire primitívek az emberek? Meg Bakta is amiket itt összehordott.


Előzmény: socci (152)
Válaszok
 


NetHírlap / Fórum / Vallás / Az állatoknak is van lelke ?
      Oldal:  / 5      bontás: 


Név: 
       Jelszó: