2018. április 22. vasárnap - Csilla, Noémi
Gázpisztoly

Tisztelt fórumozók! A Nethírlap fóruma politikamentes fórummá alakult, politikával kapcsolatos topikok, hozzászólások törölve lesznek.

A halál

NetHírlap / Fórum / 

Vallás

  / 

A halál

    
    Oldal: előző oldal / 5következő oldal      bontás: 
Privát üzenetek

Bejelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Moderálás
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
Fegyverek
GSM, távközlés
Hajózás
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Legfrissebb 20

"RÉGIMÓDI" TOPIK III.
Zabálnivalók...
Híd
Macskaklub
KAJA - főzőcske topic
Elmélkedések a Világ működésével kapc...
Dual-sim készülékek
Chrysler Voyager / Grand Voyager
"Jónak" lenni Jó
Időjárás
CHRYSLER STRATUS, CHRYSLER SEBRING
Természetfotózás
Forza Schumi...
Csepptankos Jawa
Hétköznapi viselkedéstan
Női dolgok: kézimunka,kávé-csevegés
SuEllen bungalója
Fák, bokrok, és virágok, ill. ami köz...
Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország...
Tanulságos filmek


 pelgrim
    
2009-12-21 12:26:06  (242)
 


Igen, már eléggé ismert az a tény, hogy a vallásos könyvek tartalmaznak helytelen dolgokat, de kár arra pazarolni az erődet, hogy mások tévedése végett dühös vagy. Ha az emberek elakarják hinni a meséket az, az ő dolguk, te nem tudod azt megakadályozni. Nekik kétség kívül előbb egy ilyen szakaszon kell átmenniük, erre van szükségük, hogy tovább fejlődjenek, de egykor eljön az idő, hogy megismerik az igazságot.

Nem akarom megmagyarázni a te látomásaidat, mert úgyse tudnád elfogadni. Ami engem illet, arról tudom hogy a jelenséget, mely engem megilletett, nem egy energia rajtam kívül idézte elő, hanem a saját isteni kilétem vetítése volt, hogy tevékeny vagy éber tudatomat elérje. Előző hozzászólásomban említettem, hogy az ember isteni kiléte a Krisztus benne korlátlan lehetőségekkel rendelkezik, tiszteletben tartja az ember szándékát, soha nem ellenkezik, de folyton készenlétben áll hogy segítsen, ha hajlandók vagyunk elfogadni azt.
Előzmény: cseppkő (241)
Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-12-19 15:19:42  (241)
  Tudod pelgrim a válaszokat a számtalan vallási könyvekből kiolvastam, és abban sok olyan van ami úgy nem igaz akár hinduizmus akár keresztény szóval mindegyikben olyan mese van ami félrevezető. Akár Istennel kapcsolatban akár a lélekkel, vagy a túlvilággal kapcsolatban. De ha bekapcsolom a tv. akkor a vasárnapi vidám-vasárnapban is olyan képtelenségeket mondott a prédikátor, hogy attól már dühös is vagyok---nem helyes az embereknek olyat mesélni, elhitetni ami nem igaz.

A Fekete jelenés fekete apró részekből álló ragyogás aminek részei között izzott a tűz, nem élőnek inkább Létezőnek nevezném. Az hogy őrangyalom lett volna? talán...nem tudom. De valahogy a léte számomra inkább tünt hatalmasabb erő jelenésének. Ha belegondolunk a földi energiáknál is épp úgy szükség van mint kettőre hisz egymagában semmi nem létezhet, mindennek kell lennie ellenkezője, ellentéte és ha belegondolsz akkor talán régen is élt ember aki szembesült vele és igy születhettek a ördög vagy halálszelleme mesék, mert valóban félelmetesnek látszott én minden alkalommal frászt kaptam tőle. Csak a legutolsó alkalommal nem amikor lélekként láttam együtt a két jelenést...akkor semmi félelem nem volt bennem csak csodálat és csodálkozás és megbűvöltek szépségükkel. Ami érdekes volt hogy a feket4e darabos szögletes durva vonalú volt és a fején egy kalapot is formázott, amig a fehér vékony volt finom vonalú és semmi nem volt a fejének nevezhető részen.


Előzmény: pelgrim (240)
Válaszok
 


 pelgrim
    
2009-12-18 07:43:14  (240)
 

Szia cseppkő

Köszönöm őszinte hozzászólásodat, igazán nem mindennapi dolog az ami veled történt, és elbeszélésedből kindulva mondhatnánk, hogy végül is elérted azt, amit el kellett érned. Mégis mintha valami ellenszenvet és némi fanatizmust tapasztalnék hozzászólásaidban a vallások iránt. Mintha valami elégedetlenséget éreznél, amit saját véleményeiddel és meggyőződéseiddel igyekeznél pótolni. Mintha a vallásos előjárok ahelyett, hogy helyes választ adtak volna kérdéseidre, vagy egyszerűen elismerték volna hogy nem tudnak helyes válasz adni, hazugságokkal, helytelen ábrázolásokkal illettek meg.

Ne érts félre, nem vagyok egyetlen vallásnak se híve, se ellensége. Tudom, hogy e dolgok, ma is megtörténnek és nem csak a keresztény vallásokban, annak ellenére, hogy feladatuk a híveik tudatát egy magasabb színvonalra emeljék.

A dolgokat melyek veled történtek, én egy kissé másképp értelmezném, mert velem is történtek hasonló dolgok, lehet azok nem voltak annyira szembetűnő, és nem megfélemlítő de talán könnyebben 'emészthető'. Míg Téged a jelenség védelmezni jött, kellett, hogy rád parancsoljon, megfélemlítsen, mert másképp véget vetettél volna életednek, azt amit én tapasztaltam inkább oktatásként értelmezhetem. Akkoriban kb. 30 évvel ezelőtt én különböző lelkigyakorlatokat végeztem, kipróbáltam sokféle dolgot amire csak módom volt. Egy ilyen 'lelkigyakorlat' alkalmával mutatva lett nekem, hogy a forma tulajdonképpen egy intelligens, tudatos mindenható energia ideiglenes rendeltetése; hogy valójában nincs 'holt' anyag, hogy minden formának ez az intelligens energia az 'élete' (a rend benne mely szerint felépült), még akkor is ha annak a bizonyos anyagnak formáját, rendeltetését az ember akár százszor is váltóztatta. Ahogy Te a fekete jelenést részeiben izzani láttad, én a dolgokat úgy 'élni' láttam.

A keresztény vallásoknál ismert az „őrangyal”, vagy védelmező angyal fogalma, akit Isten minden embernek kirendel. Az őrangyal feladata mint ahogy az elnevezéséből is értetődik az, hogy őrizze, megvédje védencét. Annak ellenére, hogy a vallások ábrázolása egy kissé torzult, ebben egy nagy igazság rejlik. Ez az „őrangyal” szerintem nem egy külön személy, hanem az ember Isteni kilétének 'vetítése'. Az isteni kilétünk, az Én Vagyok, az Isten Egyszülött Fia/Leánya, a Krisztus bennünk (tehát a legmeghittebb, a legigazibb Énünk) az, aki bármit képes létrehozni, hogy elérje tudatunkat, hogy valamit megértessen velünk, talán azt, hogy az adott pillanatban mit kell tennünk, kifejezési lehetősége szó szerint teljesen korlátlan. Ez mindenkor a javunkat szolgálja, de nem erőszakos, mindig tiszteletben tartja személyes véleményünket akaratunkat. Gyerekkorában az ember általában engedelmeskedik vagy számon tartja az így kapott információt, intelmet, javaslatot, ajánlatot, tanácsot. Felnőtt korában ahelyett, hogy az üzenet fontosságát belátná, gyakran mellőzi, vagy annyira lefoglalja, annyira igénybe veszi a dolog amivel éppen foglalkozik, hogy képtelen felfigyelni erre az előzékeny szerény figyelmeztetésre.
Előzmény: cseppkő (239)
Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-12-11 11:38:57  (239)
  Tudod pelgrim az hogy kilépni voltam képes lélekformában nem igen hiszi senki, mondjuk nem haragszom érte hisz magam is nehezen fogtam fel, sőt sokáig nem is tudtam mi a csuda van velem ilyenkor, csak úgy 40 körül történt, hogy saját karomat megláttam egy ilyen kilépésnél és akkor döbbentem rá, hogy valóban nem egy látomás az amit látok hanem ott vagyok, abban az időben már nem csak akkor léptem ki amikor a lélek akarta,hanem akkor is ha én akartam és igy odafigyelhettem jobban---például, hogy a lábam vonalában mindig topogtam, vagy eltünt a kezem egy mellkasban, átnyultam a testen megérintettem volna simogatva de átnyúltam és ezek döbbentettek meg a legjobban főleg ha az illető volt olyan hogy meggyógyult ott akkor mindjárt szemlátomást.

Tudod először gyermekként léptem ki bár akkor még nem tudtam mi történik velem, de mivel ott lehettem anyám közelében és láthattam őt, játszottam vele sokat, ha leoltották a villanyt és a gyerekek már csendben voltak, akkor becsuktam szemem és ott! akartam lenni nagyon nagyon és a következő percben ott voltam Anyámnál. Azt gondolom ez a játék volt az ami felhívta rám a figyelmét a Fekete Jelenésnek. Vagy is ha az ember él, bármi tesz is ami nagy energiákat gerjeszt vagy mint én kiléptem és energiaként rohangáltam, ezek érzékelik, igy érzékelhetik negativumként, vagy épp ingyencirkuszként" a háborúkat a sirást a fájdalmat a szenvedést amit okoz az emberi baromság.

Történt hogy 4. elemista voltam és nem vittek haza karácsonyra. Akkor már több mint egy éve intézetben voltam. Se levél se utiköltség semmi, és én mint gyerek azt hittem már nem szeretnek, már nem kellek és amikor már csak egy-két gyerek volt, atöbbi haza utazott, egy éjjel kilopózkodtam az intézetből. Lementem a Balaton partra és azt gondoltam bemegyek a jégre és addig megyek amig el nem tünök egy lékben vagy ha beszakad alattam---akkor majd hiányozni fogok és sírhatnak utánam.Úgy emlékszem alötte kiléptem ott álltam Anyám mellett aki feküdt és aludni láttam---holott nagyon beteg volt szegény csak én nem tudtam belobbant nála nagyon a TBC.-

Szóval elindultam befelé a jégen és már jól bent jártam amikor a semmiből előtoppant egy hatalmas fekete alak félelmetes volt és apró részei között izzott mint a tűz. A karját emelte és a part felé mutatott én pedig rémülten rohantam vissza az ágyamba még a fejemet is betakartam a pokróccal. Igy kezdődött minden és ha bajba kerültem később, ez megismétlődött, mindig frászt kaptam felkapcsoltam a villanyt és egy villanás és eltűnt.

A döbbenetes az, hogy amikor 30 voltam és a házasságom gajra ment és rengeteg gondom bajom volt és két kis gyerek, bár befelyeztem a kisházat őszre egyedül és beköltöztem a gyerekkel, de valami bennem összetört, minden nap azzal feküdtem hogy nem csinálom tovább elég---aztán amikor megnéztem a gyerekeimet akkor kijózanodtam és nem csináltam hülyeséget és ez igy ment naponta. Nem volt ovoda igy nem tudtam dolgozni, csak bedolgozást ami semmi pénz nem volt, észrevétlen csökkent az étvágyam hogy több maradjon a gyerekeimnek. És valahogy csúsztam lejjebb és lejjebb...

Egy hajnalban arra riadtam, valaki megfogja a vállam. Felültem és szemben az ajtónál, ott állt az a félelmetes Jelenés meghajolva, mert igy is a mennyezetig ért és felkiabáltam és felkapcsoltam a mellettem kislámpát egy villanás és eltűnt.

Aztán annyi idő volt, hogy kell nem kellett a nagyobbikat elindítani iskolába, de mikor letettem a lábam az ágy mellé utána nem mozdult többé, hivtam a fiamat hogy baj van hiába próbálkozom hozz fiam papirt irok az orvosnak és hivd ide. A gyerek papirt hozott ceruzát és amikor irni akartam, megvakultam. Örjöngtem-
Amikor a gyerekeimre néztem, megint láttam ha valamit csinálni akartam megvakultam---szanatóriumba kerültem. Egy évig kinlódtak velem amire járni tudtam és nem vakultam meg miközben láttam a betegeket, a bénákat a tolószékeseket és ledöbbentem hisz én egészséges vagyok és ilyen gyáva abba akartam hagyni az életet? Mélységes szánalmat és alázatot éreztem a szenvedések láttán és egy nap azt mondtam az orvosomnak--már rendben vagyok és dolgozni akarok de itt a klinikán, kérem segitsen szójon akinek kell, de azt is kérem, hogy tanulhassak a munka mellett.

Igy kezdődött a klinikai munkám a kisebbik akkor ment iskolába és azóta futok mint a csik és eszembe sincs befejezni az életem bármi okból, bárki miatt.

Azóta a kettős Jelenés óta ismételten eszembe jut ki volt a Fekete? Sátán nem mert jóindulatú, vagy is az nem létezik, holt lélek nem lehetett sem élő mert képes volt vitázni az istenivel (hisz én az emberi lélek megbénultam nem volt saját gondolatom se amikor az isteni szólt hozzám, én megszűntem) és egyforma hatalmasak voltak Vagy is akkor két teremtő erőnek kell lennie de ebből a Tudati az erősebb és Ő határozza meg a törvényeket itt a Földön. Ami azt jelentheti hogy Embert élőt, megközelíteni tilos!

Hát ez a történetem Pelgrim


Előzmény: pelgrim (237)
Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-12-10 22:41:39  (238)
 
Pelgrim, nem jól értettél---engem nem bántott, csak kirántotta lelkem raportra, fel magasra hajnalban, persze okkal, mert szörnyű dolgokat üvöltöttem felé és megvádoltam. De nem bántott, sőt, életemben olyan boldogságot nem éreztem amikor felém fordult és sugárzott, szólott hozzám. Fejem búbjától a talpamig ért a sugárzása és csodálatos volt vagy három évig majd nem, nem találtam a helyem vágytam oda.

Aztán vitázott a másik Jelenéssel (akiről azt mondta nemén voltam hanem Ő ki mozdította talpad alatt a földet)

Szinte sistergett és remegett a tér a vitájuktól, tőlem jobbra állt a másik és háttal amikor az isteni felé fordult. Iszonyatos volt a haragjuk egymással szemben és a vitájuk ereje. Aztán már szinte vakitott mind kettő majd az istenit láttam ahogy emeli a kerját és abból szinte kivált egy kötegnyi fehéren izzó szál és lesúlytott a fekete felé.És akkor éreztem, hogy valami félelmetes nagy erő száguld felém a levegőben majd neki ütközött a jobb oldalamnak, mint valami hatalmas betontömb megcsapott és én vágódtam a nagy semmibe és csak úgy nyekkentem a testembe.

Amikor beszélt hozzám kedves volt és ereje visszafogott se női hang nem volt sem férfi olyan volt mint egy húros hangszer, rezdültek szálai gyönyörű volt és odaszegezett a tér pontjához, hogy mozdulni is képtelen voltam nem volt addig saját gondolatom sem csak Ő létezett...megbűvölt..fantasztikus volt. Óvott mi ne tegyek többet, figyelmeztetett siessek haza mert ember nem birja érintését és megbetegszem, de mint ha azt is tudta volna, hogy nem indulunk majd haza csak későn amikor már baj van, mert szólt hogy az út felénél, bármit látsz nem lesz az igaz, ne félj, és bármit mondanak a gyógyítok te csak ne félj, meggyógyulsz, csak használ kezed és lelked erejét higgy magadban.

Tudod azóta eltelt jó pár év hisz 91 nov utolsó napján történt de azóta is úgy él bennem minden, mintha tegnap történt volna. Ami nagyon érdekes, hogy olyan szuggesztív erővel mondott mindent, hogy amikor jöttünk végre haza mindig akkor jutottak eszembe figyelmeztető szavai amikor majd nem butaságot csináltam, és összeszedtem magam és visszamentem a kocsihoz ahonnan meglógtam és beültem a férjem mellé aki egyáltalán nem tudta, hogy baj van, nem értette mi van velem. Akkor gondolt először arra hogy valami probléma van, mert normálisan beszéltem és semmizür nem volt velém, de amikor azt mondtam a féluton neki...amikor harmadszorra ültem vissza mellé rettegve.... Te vagy az én uram és parancsolom, engedelmes leszek meglásd, csak kérlek siess velem haza, mert baj van nagy baj....

Akkor gondolta először a férjem hogy itt tényleg komoly baj lehet ha azt mondja nekem hogy uram parancsolom! ....tudnilik nem ez a típus vagyok.... ha eszébe jut azóta is szokta mondani...bezzeg akkor urad voltam, parancsolod voltam és most mi vagyok? gyere ide pista tedd oda pista, hol voltál pista

Tudod ott fent északon németben a tengerpari városban laktunk és elég hosszú volt haza az út havas eső meg sötét éjjel szóval vacak volt egy trappban megtenni. De a hajnal óta hat napig egyetlen percet nem tudtam aludni éber voltam és dolgoztam az ottani orvos mentőt hivott a hat nap után mert amit adott altatót, meg sem kottyant de ha ott bevisznek akkor miből fizetjük ki? Akkor még nem volt EU. Igy elindultunk haza de még itt is dunántúl déli részére, mert egyetlen orvosban biztam, és az ott kapott elötte állást. Mikor odaértünk, még mindig nem tudtak volna eladni pedig hét napja voltam fent, de a valóság már torzult homályos volt és ludály, nem ismertem fel az orvost sem azt hittem valami utánzat komédia. Nagyon erős infúziós altatást kaptam több napig ismételten, de már elmult egy év és a fejem tetejére tettvizes ruha szabályosan gőzölgött. Olyan érzékeny voltam, hogy otthon egy hajnalban felkelltettem a férjem, hogy te ébredj, egy pasas kulcsokat keresgél a bejárati ajtonkhoz, be akar jönni. Három ajtó volt zárva a szobák között az előszobáig. A férjem fel kell kiment és felrántotta az ajtót---ott állt egy pali kulccsal a kezében---majd úsgyi és elrohant...

Vagy nem nyúlhattam semmilyen elektromos készülékhez, nem állhattam mellette sokáig mert megbolondultak.

Aztán leüllepedett bennem a vágy hogy elmegyek vissza, mert annyira vágytam, csak sajnáltam a családom igy nem csináltam örültséget. Majd szembe jutott mit is mondott? Használ a kezedet és lelked erejét és meggyógyulsz meglátod! és én használni kezdtem. Eltelt egy év és jól voltam nem voltam szomorú sem, boldog voltam és festegettem megint, és nem bolondultak meg a készülékek sem tőlem.

Nincs itt szó semmiféle lélekikertestvérről---ezek hatalmasak voltak hozzám képest energiák voltak és csodálatosak, tudatosak. az egyik ezüstös fehér a másik koromfekete durva forma és részekből volt közte átizzott a tűz. Az isteni energiát akkor láttam először megjelenni, de a fekete energiát azt gyermekkoromtól kezdve időnként ha bajba kerültem---megjelent és maga a látványától úgy megijedtem, hogy ezzel megmentette az életem, vagy nem láttam csak éreztem ahogy kiterel a házból ha bent maradok, ma nem élek. Vagy miután megjelent utoljára, hogy láttam is akkor valamiképp de pályát változtattam holott rosszul voltam vértől egy balesettől sebtől és még is elmentem a ápolónőnek és ismét tanultam... mi ez ha nem terelgetés? Ha nem jelenik meg akkor könyvelő maradok és semmit nem tudnék a lélekről, a betegségekről az emberi létről, halálról.

Az üzenetet a felhasználó 2009-12-10 22:51:09-kor módosította.
Előzmény: pelgrim (237)
Válaszok
 


 pelgrim
    
2009-12-08 13:35:21  (237)
 Ne mondj ilyet Cseppkő, nem Isten az ahova te ki tudja milyen zavaros pillanataidban eljutottál, mely kalandok azon felül csak úgy mindössze 8 – 9 percig tartottak. Bizony nagyon furcsa Isten lehetett amit te láttál ! Egy isten aki téged oda-vissza rángat, lesujt a fekete micsodára, aztán megcsapja a lekedet, stb. ...

Ismétlem, nem kételkedem abban, hogy valóban láttál valamit, de azoknak ilyen zavaros magyarázatot adni igazán helytelen dolog. Még helytelenebb ha mások dolgait is ilyen zagyvaságként magyazázod. Gondolok a Bibliára – nem mintha az tökéletes lenne – de amit Jézus történetéről itt ítrál, ugyancsak helytelen.

A helyes magzarázat az, hogy Jézus belátta, hogy adottságaival képes bármely világi uralmat megszerezni magának, ezt az élményt lehet, hogy úgy mondta el tanítványainak ahogyan a Bibliában írva van, azért hogy azok könnyebben megérthessék. Nem volt ott Sátán, aki megjelent neki, se angyalok, Jézus tudta hogy egy olyan gonosz személy akit Sátánnak neveznek nem létezik, sem isteni jelenés aki őt figyelmeztette, mert tudta azt is, hogy Isten nem egy személy, aki figyelmeztet.

Ha úgy érezzük, hogy 'belülről' figyelmeztet bennünket valaki, akkor jó ha tudjuk, hogy az nem más mint a saját isteni kilétünk, nem egy istenség rajtunk kívül aki bennünket rángat, és lesújt talán fekete 'ikertestvérére'.
Előzmény: cseppkő (236)
Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-12-07 15:12:41  (236)
  Ha az ember odáig eljut akkor igen, ha szembesül vele ahogy az ember nevezi Istennel.

Két energia van mint két Teremtő tudatos energia, az egyik fehér a másik fekete. De nincs személyes istenség. Viszont mind két energia tudatos, hatalmas erejű, az életet védik, és ha egy abnormális, mint amilyen én is voltam elkallódik akkor képesek megjeleníteni magukat parányi méretben. Ez a parányi méret is csak nem három magas embernyi. Az egyik a fekete energia ha megjelenik akkor szabad szemmel is látható ---innen születtek a halál szelleme keleti mesék vagy a sátán, ördög mesék.

Az isteni energia Jelenését azt gondolom csak nagyon ritkán láthatta ember, mert részben csak akkor ha Ő megjeleniti magát, másodszor egy adott embernek és azt úgy hogy kirántja az illető lelkét raportra, ki a maga Jelenése elé ki az űrbe akkor mikor a föld épp éjszakából hajnalra fordult. szintén hatalmas méretű az emberi lélekhez képest, de csak lélek fazonként" látható az ember számára. Engem azért rántott ki, mert túl messzire bóklásztam kiváncsiságból, majd ok nélkül szidalmaztam olyan dologban ami sértette valószinüleg igazságérzetét. Akkor például egyszerre láttam mind kettőt. az isteni energia sokkal erősebb mint a fekete a másik ahogy kivettem a törvényt" is Ő határozza meg. Úgy sulytott le a feketére, hogy berezonált a Tér és mint valami betontömb zúgott felém attól a nagy erőtől. Megcsapta lekem jobb oldalát hogy szinte levágódtam a testemhez. Sugárzása, mig szólt hozzám, (bár nem emberi hanggal hanem szálaknak rezdülésével) csodálatos volt és hatalmas erejű szeretettel átitatott volt de láttam pusztítani is képes haragját indulatát is.

A vallások szokták mondani Istennek nevét szádra hiába ne vedd---ez igy igaz, mert az életre végzetesen hatalmas erő ha megjeleníti magát---megszenvedtem és megfizettem az árát én is, pedig szeretőn sugárzott és óvott szavaiban.

Ez az esett 1991 november utolsó napján történt. Azóta nem léptem ki, nem kíváncsiskodtam, és csak akkor gyógyítottam ha nagyon muszáj volt.

Van a bibliában egy részlet hogy Jézus kiment a pusztába és böjtölt, majd megjelent neki angyal képében a Sátán....... Ez igy nem igaz! Ezek a jelenések csak saját energia valójukkal, tulajdonságukkal együtt jelennek meg mindig. Ha igaz a történet, akkor bizony Jézus a sok éhezéstől már fel sem fogta mi történik vele...mert nem anygal volt fehérként és nem Sátán, hanem bizony maga az isteni jelenés és figyelmeztette hogy bajba fog kerülni, hogy a testet táplálni kell, mert csak akkor egészséges a tudat.
De Ő nem értette sem azt ami történt vele sem az intelmeket...ez okozta a tragédiáját


Előzmény: pelgrim (235)
Válaszok
 


 pelgrim
    
2009-12-07 08:43:00  (235)
 
Ezek szerint Te megtudod határozni a meghatározhatatlant ? Nagyon ügyes lehetsz, mert eddig nem sikerült senkinek.Előzmény: cseppkő (234)
Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-11-11 14:53:40  (234)
 
Ne mondj és ne írj ilyesmit! Ma az informatika az elektromos sugárzások ismeretének korában meg kell tudnod érteni mi, vagy miként határozhatjuk meg Isten létezését. De az nem igaz amit oly sokan mondanak, hogy létezik egy Személyes Isten, de az sem igaz, hogy kezdetben a kozmoszban nem volt semmi aztán jött isten és teremtett mindent hókusz-pók módra a cilinderéből a nagy semmiből, mert akkor is ott marad a kérdés és akkor---mibűl lett Isten?

Isten létező, mint ahogy két Teremtő erő létezik. De nem a kozmosz végtelenségéban, hanem itt a talpad alatt és onnan áramlik ki védőn ölelve az életet. A másik teremtő erő, a Fekete energia- maga az Erő-tűz a gravitáció elektromossága. Mint két hatalmas teremteni képes elektromosszál, mint két Földi-lélek energia.

A te emberi testedben épp a teremtő aktusuk által, őseid átörökitő képessége által, két lélek energiád van egy test-lélek és egy szellemi tudat-lélek. Tested ettől válhatott élővé.
A két energia szál erőssége egyensúlyban van amig élsz, amikor valaki kilépni képes (nagyon ritka adottság-valami ősi öröklés) akkor a test-energia lelassul és a tudat-lélek képes akarattal kizúgni belőle elmenni szinte időnélkül bárhová a földön. De max a legtöbb kint lét 8-10 perc durván.

Ezzel a képességgel ami csak gyermekkorban kezdődött spontán és 30 körül jöttem rá miképp válhat tudatossá, az ember képes leszállni az úgymond pokolba is--Földünk belsejébe. Fantasztikus és félelmetes kiruccanás" volt. Ha az ember kilépked akkor szembesül előbb utóbb ezekkel a hatalmas erőkkel, az életre közvetlenül veszélyesek!

Előzmény: Hampu (233)
Válaszok
 


 Hampu
    
2009-11-11 14:31:26  (233)
  "Hát ezt én Isten nélkül elképzelni nem tudom."
Én meg még mindig olyan hülye vagyok,hogy az Istent se tudom valóságosnak elképzelni, csak
képzeletbeli hülyeségnek.


Előzmény: kiscsibe33 (229)
Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-11-11 12:11:45  (232)
 Azt kérdezted csibe, miért nem maradtam a Fénynél, vagy
léptem be.


Elmesélek egy nagyon régi részletet az életemből. Valamikor az első
házasságom, pokol volt, ahonnan elszöktem e kétéves kisfiammal, Pécsre. Nehezen
kaptam albérletet, még nehezebben olyan állást is amiből meg is élünk. Ahol
laktam nem volt fűtési lehetőség és jött a tél 27 fokos hideg volt, kevés
gyermekruhát tudtam magammal ellopni, szóval ha a gyerek bepisilt kimostam,
vasalóval szárítottam, addig dunna aládugtam, éjjelre a házigazdánál melegítettem
téglát és tettem a gyerekemhez, ne fázzon.Aztán mikor azt láttam minden reménytelen a legnagyobb
hidegben, tavaszig otthonba tettem, ne hogy valami baja legyen. De ott nem
látogathattam sajnos és ebbe majdnem belepusztultam, egy kis ablakon
kukucskálhattam. Aztán a vágytól ismételten kiléptem” és ott voltam a gyerekem
mellett bent. Akkor még csak spontán történtek a kilépéseim. Boldog voltam,
hogy ott voltam pár percig és hallhattam nézhettem, ahogy játszik. DE szörnyű
volt az, hogy nem tudtam simogatni, nem tudtam ölelni, megérinteni és nem
éreztem finom meleg tejes illatát, ami csak a fiamnak illata volt.Amikor az ember él szeret és ölel és megérint, eszébe sem
jut mit jelent ez a csoda, és mit jelent, ha erre nem képes, milyen nagy
hiányérzetet, fájdalmat, mert természetes, hogy érinteni tudunk.Pedig ha valaki belép abba a Fénybe abba létbe, mind ez a
csoda megszűnik megérintenéd—nem tudod, átölelnéd képtelenség, nincs illata
nincs meleg testnek érzete, mert mindene áthatolni leszel képes, belenyúlni,
túlnyúlni, nem pedig ölelni.Vagy is az élet valami fantasztikus. Ezt eldobni, beteges
gondolat.


Előzmény: kiscsibe33 (230)
Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-11-11 09:48:14  (231)
 
Tudod ahogy láttam---ott megszűnsz létezni, mint egyes attól tartok, részévé válsz egy nagyobb Létnek.

A másik az élet egyszeri, megismételhetetlen és sajnos lejár, vagy is miért hagynám abba ezt az utazást ha egyszer úgy is eljutok a végállomásra? Miért cseréljem fel az ismert és érinthető, érzékelhető, szerethető létet egy olyanra amit nem ismerek? Nem ráérek, megvár?!

Abban az időben amikor odáig jutottam, gyermekeim kirepültek, magam szórakoztatására éltem és bejártam az ország egyes tájait megcsodálva és lefestegettem, kiállításon vettem részt, művésztáborba mentem fiatalokkal együtt voltam és szép volt csodálatos volt---miért mondtam volna le egy gyönyörű tavaszi tájról vagy egy őszi vörösbe, rozsdaszínbe öltözött erdő látványáról a kutyám hűséges szeméről ahogy mellettem ült és vigyázott rám amikor én járkáltam az erdőben vagy bárhol--el nem mozdult mellőlem.

Ha pedig meguntam a szűkebb távolságot, bezúgtam a világot és valami csodálatos volt--ezt cseréltem volna le egy bár csodálatos és fantasztikus, még is ismeretlen Fénnyel? Ráérek még egyébként is azt "láttam" hogy nagyon magas kort fogok megélni, és valamiért---csak egyetlen magas férfi lesz élő a családomból akinek még nem volt arca, mert még nem született meg valószínű akkor...

Ez aggaszt, az hogy a férjem akkor nem él az természetes, de van két gyermekem és 4 unokám ez már nyugtalanító. De ahogy Te vagy más nem hisz nekem, úgy nem veszik komolyan szavam a gyerekeim se sajnos. Elképzelhető, hogy csak ez az egy unokám hiszi majd el amit mondok és akkor előtte amit megérzek és velem lesz--igy menekül meg majd és ezért áll mellettem csak Ő. Vajon az itthoni kettő közül melyik lesz?

Látod nem mindig jó az ha az embernek abnormális képességei vannak mert ha az ember ismeri a jövőt az bizony nem jó--fájdalmat aggodalmat okozhat.

Előzmény: kiscsibe33 (228)
Válaszok
 


 kiscsibe33
    
2009-11-11 09:03:13  (230)
 

Micsoda képekben gondolkodol. Hmmm.

Érdekes gondolatok.


Előzmény: annatolla (227)
Válaszok
 


 kiscsibe33
    
2009-11-11 09:01:30  (229)
  Hát ezt én Isten nélkül elképzelni nem tudom.Előzmény: cseppkő (226)
Válaszok
 


 kiscsibe33
    
2009-11-11 08:58:41  (228)
 

Hát, ha azt mondtad volna, hogy a szeretteid miatt, akkor megértenélek.

De így, nem értelek. ott a fényben sokkalta jobb lehet. Ki az a mazohista, aki ide visszavágyik, hacsak nem a szerettei miatt, vagy mert visszaküldik?


Előzmény: cseppkő (225)
Válaszok
 


 annatolla
    
2009-11-11 06:05:24  (227)
 

szia Hampu!


Zu egy másik fórumon a "vándoron szokott előfordulni és megrögzött ateista (mint amelynek te is látszol) de nagyon szeretem szellemsségét, csípőségét...élvezem az ilyesmit...:)...magam is "csípős tollal bírok" ...és írok néha...:)


...a feltámadásról annyit, hogy aki testi életében nem tudott "feltámadni" ...(persze lelki és szellemi feltámadásra gondolok) akkor annak a testi halál már végleges halál minden ellenkező híresztelés ellenére...:)...mert az alma sem ugrik vissza a fára, ha már egyszer lehullott, de a levél sem ragasztható vissza az ágra...:)...szépen elporlad...:)


...persze lehet, hogy közben a "menyországba képzeli magát, és arról álmodik a " halálba hullás" folyamata közben...:)

üdvözlettel annatolla


Előzmény: Hampu (220)
Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-11-10 10:52:21  (226)
  Tudod nagyon sokat gondolkodtam mindenen amit átéltem tanultam, ami fontos dolgot megtudtam, hogy el kell-e mondanom bárkinek? Valamikor elkezdtem írni, még 91-ben amikor mindent abba is hagytam, de aztán a szűkebb és tágabb világban amit tapasztaltam---összetéptem, mert azt mondtam, nem érdemli meg az ember. S eltemettem magamba. Aztán megszülettek az unokáim akik tulajdonképpen a jövő emberei lesznek és arra gondoltam, talán kötelességem mindent megírni, nincs jogom elhallgatni eltemetni, mert az élet csodálatos, és kár minden egyes életért amelyik éhezik, nélkülözik itt a földön. És azért mert közel s távol nincs élet amely maga a fantasztikum, vétek lenne ha kipusztulna saját ostobasága vagy épp mert lejár itt az ideje, mert Földünk haldoklik.

Egyszer 1000 vagy 200000 év vagy több nem tudom de át kell menteni egy távoli élhető bolygóra, mert oly szép és szines és olyan sok benne a szeretet, ha odafigyelnénk, --nem pedig felesleges magunk gerjesztett depresszív hangulatunkkal színeznénk, --- meglátni tudnánk, hogy kár lenne érte.

Az erkölcsnek első szabálya a kötelesség. Kötelesség önmagunkkal szemben, a környezetünkkel szemben és az egész emberiséggel szemben. Ez a kötelesség a szeretet, az őszinteség, becsületesség, a gazdasági szellemi felemelkedése minden emberre vonatkozóan! Tanítani kell az embereket élni, szeretni józan eléggel beérni, hogy mindenkinek jusson. Hogy egyszer ha ott lesz az idő a jövő nemzedéke mér Emberként költözhessen egy élhető bolygóra, mert ma még, sajnos csak ott tart, hogy egy egoista, intelligens állat


Előzmény: kiscsibe33 (224)
Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-11-10 10:25:13  (225)
 
Mert szeretem az életet minden fájdalma és igazságtalanságai ellenére. Tudod épp tegnap csaptam szét a családom tagjai között, mert a nagyobbik unokám nagyon válogat, ezt nem eszem azt nem eszem csak tejfölös kenyér kell ebéd helyett vagy inkább pizza.... Vagy a férjem kinyítja a szemét és attól kezdve mint egy lemezjátszó ismétli, borus az idő, nézd milyen mocsok idő van megint esik, néz meg megint felemelték az árát a francba ez a nyomorult kormány ez mocskos nép ez egy szemét világ miképp lehet itt élni elveszik az ember kedvét és mondja feltéve önmagát ismételten naponta többször és mindennap....és én hiába mondom,

Kérlek, örülj hogy egészségesek vagyunk, a pénzünk elég, ne hallgasd mindig a negativumokat, vedd észre november van, ez a természetes időjárás, majd jön a tél és gyönyörű lesz minden, most aludni készül és felébred tavasszal és ismét szines lesz a világ a politikát pedig szard le magasról, mert mi már semmit nem tudunk változtatni, örülj ha egészségesek vagyunk, hogy szeretjük egymást, hogy nem sokára megérkezi ka sárgabarack csemete amit ültetni kell az öreg helyett és hidd el nekem elég hogy szeretlek, hogy hozzád érhetek mert élünk...Szeresd Te is kérlek...mert igy nem lehet élni ahogy te élsz ilyen gondolatokkal....

És ha több héten át hiába rágom rongyosra a keleplőmet, akkor váratlanul, mint a menydörgés robbanok és kiosztok mindenkit! Mert szeretek élni és nem engedem, hogy bárki ebbe bele erőltesse a saját abnormális gondolatait érzéseit.

Akár tél van akár nyár, minden évszaknak meg van a maga szépsége, még a szegénységet is lehet szükre húzni, mértékkel, hogy az életet ne keseríthesse meg---Ha pedig nem akkor oda kell csapni, és követelni kell megtanulni, mert az embernek Istentől a terméstettől való joga tisztességesen élhető életet élni!

Előzmény: kiscsibe33 (224)
Válaszok
 


 kiscsibe33
    
2009-11-10 10:05:06  (224)
  Akkor miért nem választottad a fényt?Előzmény: cseppkő (223)
Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-11-10 09:55:56  (223)
  Nagyon jól értelmezted csibe.

Hiába van ott a tudati lélek energia a testben ha maga a test nem müködik, mert a számitógép memoria kimerült, károsodott. Ülhet előtte az ember mint szellemi lény minden lefagyott.

De ennek ellenkezője is igaz. Hiába indítják be a szívet, ha a lélek eltávozott, a test szintén csak vegetál, mert bár működik a számítógép, de nincs előtte ember aki beindítsa.

Igy van szerepe a testben a két lélek -energiának, szálak rendszerének, amiből az egyik az idegrendszer a másik amit a kínaiak találtak és szurkálgatnak előszeretettel, a szellemi lélek, mely bizony halhatatlanná képes válni.

Ha anno én akkor belépek a Fénybe, halhatatlanná váltam volna lélek-tudati energiaként, viszont itt a valóságban a testem komában maradt volna majd meghalt volna egy idő után.


Előzmény: kiscsibe33 (222)
Válaszok
 


 kiscsibe33
    
2009-11-10 08:56:10  (222)
 

Az erő szellem nélkül nem kommunikál. A szellem ad irányultságot, az erő csak van, az csak egy teheteten halmaz, a szellem ad neki irányultságával lendületet.

Olyasmi lehet ez, mint az erő az üzemanyag az autóban, a hajtóerő, a vezető-indító gépkocsivezető... de a gépkocsivezető nem képes az autóhoz mérten akkora erőt kifejteni. Az az autó dolga, az az üzemanyagban rejlik.

Ahhoz hogy az autó láthatóan és tartósan mozogjon mondjuk (láthatónak vegyük az 50 km/órát) azt csak az üzemanyag segítségével lehetséges, és a többi feltétel együttes meglétével - vagyis törvényi környezet (motor, égési feltételek, áttétel, stb.)

Persze az autó legurulhat lejtőn is, tehetetlenségénél fogva, de itt is az jön elő, hogy az erő magától tehetetlen, kell ami indukálja, vezérli az erőt. Ez a szellem.

Így néhányadik hozzászólásomra...


Próba 2 :DDD


Előzmény: cseppkő (221)
Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-11-10 07:41:34  (221)
  Igen agy nélkül csak vegetáló test, nem képes a lélek kommunikálni nélküle. A lélek akkor is figyel, hall ha semmi jele nincs kifelé. Egy agyvérzéses, mindent hall ami felette beszélnek, ha a szeme nyitva van.


Előzmény: Hampu (219)
Válaszok
 


 Hampu
    
2009-11-09 21:12:33  (220)
  Nem vagyok Zuluhed ( de érdekel,hol ír ).
" miért halnak meg ha úgyis feltámadnak". Pláne ha betegen és öregen vagy elmebetegen halnak meg esetleg lerongyolódva. Akkor érdemes feltámadni ? Vagy a mennyországból
visszajönni ?Előzmény: annatolla (216)
Válaszok
 


 Hampu
    
2009-11-09 21:03:59  (219)
  "Az
agy halál viszont nem jelenti azt, hogy nincs a testben ott a szellemi lélek."
Lehet de agy nélkül az is hülye ?!


Előzmény: cseppkő (215)
Válaszok
 


 annatolla
    
2009-11-06 15:26:49  (218)
  ...köszönöm, már tájékozódtam, mielőtt regisztráltam volna...üdv....:):)Előzmény: cseppkő (217)
Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-11-06 11:08:25  (217)
  Tudod ezen a weboldalon, érdemes írni és együtt gondolkodni lehet mindenkivel. Itt valóban senki nem képmutató, és senki nem bántja meg az embert csak a véleményeinket egyeztetjük, mindenki leírja azt amit hallott, olvasott, vagy épp tud és kicseréljük. Mindenki azt fogadja be elméjébe amit úgy érez számára érthető, számára elfogadható, mind abból amit ki-ki beír.

De itt nem igen van bigott vallási fanatikus, itt zömmel keresgélnek az emberek, és kérdeznek, önmaguk is kutatnak.


Előzmény: annatolla (216)
Válaszok
 


 annatolla
    
2009-11-06 10:39:18  (216)
 

....nahááát...igen kacagtató ez a topik, komolyan mondom élvezettel olvasgattam...:D


...arra gondolok, hogy Hamptu véletlenül nem Zuluhed nicknéven ír -e másutt, annyira ismerős a tagadása és a stílusa...nagyon élvezem...de még jobban úgy általában a szóösszecsapásokat ...mint a mónika show esküszöm, éppúgy megmutatja az ember e-világi valóságát:)

...bár a téma valójában nagy jelentőségű, és érdemes lenne vele komolyan foglalkozni...

...mert " miért halnak meg ha úgyis feltámadnak"...vagy hogy is írta Hamptu"...csak remélni merem, hogy mindazok akik ide írkáltak még vissza - visszanéznek,és alkalmam lesz velük némi beszélgetésre...:)...tetszik, hogy szabadon és mindenről mernek beszélni , offolni, ha úgy tartja kedvük, tetszik hogy őszinték itt az emberek és nem képmutatóak...maradjatok őszinték, és vegyétek elmétekbe;


...az ember abban a pillanatbaN AMIKOR MEGSZÜLETETT, már a HALÁLra kell készüljön, és akkor még el is kerülheti, ha tudatába tud kerülni az élete céljának, értelmének...nem csak a végének..:)...a halál az ÉLET legfontosabb állomása...:)...ezért illik róla tudomást venni, és készülni a MEGHALÁSRA, azért, hogy "jó" halált élhessünk meg, és hogy ha lehet TÚLÉLJÜK! !:D:D

..a vissszatérők várásával szeretettel

annatolla


Előzmény: cseppkő (215)
Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-10-08 13:09:22  (215)
 -- Ha feltételezzük, hogy a biológia nem más,
mint az igen bonyolult anyag fizikája, akkor érdekes módon azt tapasztaljuk,
hogy minden a helyére kerül, és akkor tegyük fel azt a kérdést, amit még nem
válaszoltunk meg, mitől élő ez a biológiai matéria? Mi az, ami hiányzik a
holttá lett testből, a halál percei után?A halál kérdésének
megválaszolása.


A különböző kultúrák a halál fogalma alatt soha nem értettek egyszeri,
pillanatnyi történést, hanem általában hosszú folyamatnak gondolták, ahol az a
pillanat, amit az emberek általában a halál pillanatának neveznek, csak egy
adott része a folyamatnak. A távol-keleti civilizációk szerint nem is a
legfontosabb állomása. A modern intenzív terápia bevezetése előtt általában
egyértelmübb volt a halál beálltának megállapítása, ha azonban a tetszhalottak
állapotára gondolunk, akkor beláthatjuk, hogy a tényleges értelemben vett
halottak elkülönítése sosem volt egyszerű és ellentmondásoktól mentes. A halál
annyi szinten következik be, amilyen állapotban van maga a test és tudat.
Először a tudati funkciók
szűkülnek be, majd elmúlik a tudat, ezt követi a keringési és légzési rendszer
összeomlása, majd lényegében a szervezet, mint olyan megszűnik integrált egész
lenni, de még életben maradnak sejtek és így tovább. Alábbiakban részletesen
kitérek ezeknek leírására. Más szempontból, ha feltételezzük, hogy az emberi
létezésnek van egy nem anyagi, nem múlandó része, akkor az még komplexebbé
teszi a kérdést. Azt mondhatjuk, hogy az elmúlás az élet összetettségével
egyenlő mérvű jelenség.A különböző tudományterületek szerint, többféle meghatározása van a halál
folyamatánakA
biológia
számára a halál az élőlény elpusztulása, mely után passzívan részévé válik az
ökoszisztémának.A
magyar
jog szerint a halál:
( 1997. évi CLIV. tv. XI. fej. 202.§ g törvény szerint) Amikor a légzés,
a keringés és az agyműködés teljes megszűnése miatt a szervezet
visszafordíthatatlan felbomlása megindul.Az
orvostudomány
megkülönbözteti a klinikai halál, agyhalál és biológiai halál fogalmát:A
klinikai halál állapotában az
életjelenségek (keringés, légzés, agyműködés) átmenetileg szünetelnek.Az
agyhalál állapotában a személy
agysejtjei olyan mértékben károsodnak,
hogy az idegrendszer teljes vagy parciális sérülése miatt, többé nem képes a
szervezet tudatos irányítására. Eszméletvesztés, kóma esetében nem lehetséges a
károsodás nélküli felépülés.A
biológiai halál állapotában a
szervezet életképessége visszavonhatatlanul megszűnik.A
teológia és a
vallások nagy része szerint a halál a földi élet vége, mely után az
egyén isteni akaratnak megfelelően másvilágra kerül, megsemmisül, vagy más
alakban újjászületik.A nyugati civilizáció erősen materialista beállítódása sok új információval
gazdagította a halál biológiai jellemzőinek megértését, azonban keveset
foglalkozott a lelki, spirituális aspektussal. Mivel vallásonként, koronként és
emberenként is jelentős különbségek vannak, ezért különböző nézőpontokon
keresztül tegyünk egy sétát e témában, de messzemenő következtetés nélkül, csak
semleges olvasóként. Csak így vagyunk képesek logikusan érteni, majd dönteni
melyik számunkra az elfogadhatóbb.A halál megállapításának története


Évezredeken keresztül elfogadott volt, hogy a halál biztos jele a
szívműködés és a légzés megszűnése. A klasszikus görög orvoslás a szívműködésre helyezte
a hangsúlyt. Szerintük a szív az élet székhelye, hiszen ez az a
szerv, amelyik a magzati életben először kezd működni, és ennek a működése
szűnik meg utolsóként. Így számukra a szívműködés megszűnése jelentette a
halált. Bár a zsidó tradíció a légzést tekintette a
fontosabbnak a halál megállapítása szempontjából, és ezt fogadta el a
kereszténység is, sok talmudista tudós a szívműködés megszűnését tekintette a
halál jelének. Bizonyos ortodox zsidó
irányzatok a mai napig a hagyományos „szívhalál”-hoz ragaszkodnak, és ezért
utasítják el az agyhalál-kritériumot.A kereszténység a légzést tekintette fontosabbnak. Az
utolsó lélegzetnél a lélek távozik a testből, és ez a halál. Mivel azonban az
európai történelem nagy részében a halál megállapítása nem számított orvosi
feladatnak (a hippokratészi orvosi iskola szellemének megfelelően az orvosok
nem foglalkoztak haldokló betegekkel), így a halál beálltát általában
laikusoknak kellett megállapítaniuk, ezért különböző hagyományok alakultak ki a
halál téves megállapítása elleni védekezésként. A Talmud leírja
például azt az ősi zsidó szokást, amely szerint a holttestet a kriptában 3
napig kell látogatni, figyelve az esetleges életjeleket. A középkori nagy pestisjárványok idején a fertőzéstől való
félelem miatt kevesen merték a holttesteket alaposan megvizsgálni, ezért nagyon
sok haldoklót élve temettek el. Ekkoriban az élve eltemettetéstől való félelem
majdnem ugyanakkora volt, mint magától a pestistől való félelem.A 18. század új fejezetet nyitott a halálról való gondolkodás történetében;
ekkor kezdték a vízbe fúlt embereket rázással, ütögetéssel először sikerrel
mesterségesen lélegeztetni. Ekkor vált világossá, hogy egy nem lélegző ember
nem feltétlenül halott, hiszen légzése visszaállítható. 1774-ben használtak
először elektromos áramütést a szívműködés helyreállítására. Egy francia
patológus később azt figyelte meg, hogy egy guillotine-nal kivégzett elítéltnek a
kivégzés után egy órával még vert a szíve. Mindezek a fejlemények viszont
teljessé tették a halál megállapítását illető tanácstalanságot, hiszen ha sem a
légzés, sem a szívműködés megszűnése nem feltétlenül jelzi a halál beálltát,
akkor mi? 1850-ig az orvosok nagy része mindeme megfigyelések hatására
egyetértett abban, hogy a halál egyetlen biztos jele a holttest rothadása. A
halál megállapítását kísérő bizonytalanság 18-19 szd között valóságos
hisztériát keltett az emberek körében, akik attól féltek, hogy élve fogják
eltemetni őket. Élelmes vállalkozók olyan koporsókat kezdtek árulni, amelyekbe
jelzőszerkezeteket építettek, hogy ha az élve eltemetett magához tér a
koporsóban, jelezhessen. Ilyen volt a lélekkürtje, aminek a fúvókavége a
koporsóban volt és kilógott a felszínre a szélesebb fele.A 19. század második felére azonban a pánik
lassan megszűnt, részben a halál orvosi diagnózisának nagyobb megbízhatósága,
részben pedig a pontos halál megállapítást célzó rendelkezések bevezetése
következtében. Ilyen rendelkezések eredményeként építettek például egyre több
helyen halottasházakat, ahol a holttesteket tárolhatták, és az előírások
szerint a halál és az eltemetés között 24, 48, 72 órának el kellett telnie. A 19. század óta
követelték meg a fejlett országokban azt is, hogy a halált orvos állapítsa meg,
aki erről halotti bizonyítványt köteles kiállítani stb. A halál megállapítása körüli
vita tehát megnyugodni látszott.Újból feléledt azonban a 20. század hatvanas éveiben, amikor az
1967-es első szív transzplantáció során egy szívet ültettek egy másik ember
mellkasába. Mivel a holttestből ehhez egy dobogó szívet kellett kivenni, ezért
az – a hagyományos haláldefiníció szerint – nem is volt halott! Az így
kialakult vita eredményeként született meg 1968-ban egy harvardi bizottság
munkája eredményeként az úgynevezett agyhalál-koncepció.A klinikai halál


Bármilyen halál gyanúja akkor merülhet fel bennünk, ha ismerjük a halál gyanújeleit.
A klinikai halál állapotának megkülönböztető elnevezésére a modern intenzív
technika térhódítása miatt vált szükségessé. Keringés- és légzéstámogatással
ugyanis életben lehet tartani mesterségesen a szervezetet, amikor az adott
személy idegrendszere erre már nem lenne képes. A klinikai halál állapota
reverzíbilisnek tekinthető, ami nagyon fontos különbség a valódi jogi és
biológiai értelemben vett halál állapotához, ami visszafordíthatatlan állapotot
jelöl. Vagy is a szív újra indításával,
minden élet funkció beindul, így az agy EEG vizsgálata is életjelenségeket
mutat, az októl függően azonnal vagy rövidebb, hosszabb idő multán visszatér az
életbe.Agyhalált jelent, ha 1. nem áll
fenn gyógyszerhatás, mérgezés állapota, lehűlés, endokrin és metabolikus
kórforma, bizonyos idegrendszeri gyulladásos kórképek (amik jellegüknél fogva
reverzíbilis állapotot jelenthetnek). 2. minden kétséget kizáróan bizonyítható
az agyműködés teljes és visszafordíthatatlan hiánya, amiben benne foglaltatnak
pontosan meghatározott agytörzsi reflexhiányok, a spontán légzés hiánya. 3.
Külön kell bizonyítani az agyműködés hiányának visszafordíthatatlanságát. A
diagnózis kimondásáig még 12-24-72 óra (életkortól, agykárosodástól függően a
törvény szabályozza) várakozási idő és új vizsgálat szükséges. Ezt követően el
kell végezni a koponya ismételt ultrahangos vizsgálatát, az ún. négy-
ér-vizsgálatot és a technécium 99-es izotópjával folytatandó perfúziós
szcintigráfiát.Az
agy halál viszont nem jelenti azt, hogy nincs a testben ott a szellemi lélek.
Épp a szellemi lélek megléte az, ami lehetővé teszi az agy halottnak vegetációs
létezését még egy ideig, de soha nem tér vissza az életbe.Ennek
az ellenkezője is fennállhat, amikor visszahoznak valakit az életbe úgy hogy
beindul a szív az agy működés csak lassan, gyengén, ugyanakkor nincs ott a
szellemi lélek, mert már eltávozott a klinikai halál beálltakor. Mint az előbbi
esetnél, szintén soha nem fog visszatérni az életbe,A
két kierősített koma állapotot azért emeltem ki, mert mind két esetben a
testnek szervei felhasználhatok, lehetnének transzplantációra donorként és
ezzel meg lehetne menteni több életet is. Eközben az ilyen komában fekvő emberi
testek lassú felbomlásnak vannak kitéve, a hozzátartozók pedig valamiféle
csodában bíznak és szintén szenvednek a fájdalomtól, mert hisz nem valami
boldogság látni szeretteinket egy fokozatos sorvadás folyamatában, élettelenül.A
biológiai halálA szív leállását követően 15-20 másodpercig lehetünk tudatunknál legfeljebb.
Ezután először az agykéreg
és az agyalapi bazális ganglionok, majd az agyi fehérállomány
indul pusztulásnak. Az agytörzs és a gerincvelő sokkal tovább marad
működőképes. A zsigerek közül az egyes szerveknek létezik egy ún. meleg
ischaemiás idejük, ami megadja, hogy hány percig maradnak életképesek
testhőmérsékleten az egyes szervek, szövetek (a transzplantációban nagy
jelentősége van). A hőmérsékletmódosító tényező, ezért végzik a szívműtéteket
hypothermiában. A keringés leállását követően még mintegy 2,5-3 percig van
visszatérés a halálból az agyfunkciók nagyobb mérvű sérülése nélkül. 5 percen
túl már csak vegetatív állapotba lehet visszahozni az embert. A halál
legjobbnak tűnő biológiai meghatározása a szervezet valamely szerveződési
szintjének visszafordíthatatlan pusztulását jelenti. Ezért fontos
megkülönböztetni a disszociált agyhalál fogalmát az egész test halálától, mivel
az agytörzs és a gerincvelő pusztulása után még mesterségesen (intenzív ellátás
mellett) a test vegetatív funkciói még egy ideig fenntarthatók (bár megjegyzésre
érdemes, hogy a denerváció – azaz a beidegzés megszűnte – után minden szerv
sorvadni kezd). Az álhalál esetén arról van szó, hogy az életfunkciók minimális
szintre szállnak le, ilyenkor megtévesztő lehet, hogy a pulzus nem tapintható
és a szívműködés, ill. légzés a felületes vizsgáló számára rejtve marad.Magam is szembesültem ilyen tetszhalott állapotból való visszatéréssel, ami
számomra iszonyatos élmény volt. Az illető valószínűleg rosszul lett kint a
szabadban egy, februári napon és a szervezet annyira lehűlt, hogy a kiérkező
orvos, csak a megkékült és lehűlt testnél semmi életjelet nem mutató halált
tudta megállapítani sajnos. A lehűlt test a temetés idejéig szintén hideghelyre
lett helyezve, majd a temetés napját követően a föld melegétől illetve
sugárzásától az a szegény asszony életre kelt, segítségért kiáltozott, illetve
ököllel verte a koporsója fedelét. Amit én álmomból felébredve meghallottam,
lélekként megnéztem ki van bajban, de sajnos a valóságban, már képtelen voltam
betájolni, illetve segíteni. Sajnos, ma is nagyon sajnálom tehetetlenségem.Tekintsük át a halál testi szerveződés szerinti szintjeit:Szomatikus halál.A szervezet integritásának, az energia, az anyag és az információ
áramlásának megszakadása, leállása. Benne foglaltatik az agyműködés, a
légzési-keringési, kiválasztó stb. rendszerek összehangolt működésének leállása
is. Az egyik legfontosabb jel az anyagcsere megszűnte. Közel 10 másodperccel a
keringés leállása után az agysejtek már nem kapnak elég vért és az éberség
megszűnik. A sejtek elsősorban nem táplálék, hanem oxigén-igényüknél fogva
károsodnak elsődlegesen. A felszaporodó anyagcseretermékek, a felhalmozódó
szabadgyökök és a tejsavacidózis, valamint a hypercapnia (magas szöveti
széndioxid-szint) károsítják a sejtmembránt stabilizáló lipid-peroxidációs
rendszert is, de ez már átvezet a sejt és molekuláris szintű halál fogalmáhozMolekuláris halál


A legérzékenyebbek az agykéreg sejtjei, 3-5 perc után irreverzibilisen
károsodnak. Ugyanakkor a bőr, a porc, a köröm és a haj, valamint a csontsejtek
még hetek múltán is osztódhatnak, mivel ezen sejtek az életben is alacsony
anyagcsere-igényűek. A sejtek oxigén- és cukorigényük kielégítetlensége elvezet
az oxidatív foszforilációs folyamatok leállásához, végül leáll a sejt anti-oxidatív
rendszere és reparációs mechanizmusai, az intra- és extracelluláris
iontranszport, valamint a károsodott erek fal-áteresztővé válnak a vérszérum és
az extravasalis folyadék számára, ami a szervezet ion- és anyagháztartásának
teljes borulásához vezet.Az agyhalál megállapítása


Az agyhalál megállapítása három lépésben megy végbe. Az első lépés annak
rögzítése, hogy nem állnak-e fenn olyan tényezők (például mérgezés,
gyógyszerhatás, neuromuscularis blokád, sokkos állapot, metabolikus vagy
endokrin eredetű coma, rectalisan mért 35 °C alatti hypothermia, bizonyos gyulladásos
idegrendszeri megbetegedések), melyek az agyhalál megbízható diagnosztizálását
kizárják. A felsorolt – az agyhalál megállapítását kizáró – tényezők hiánya
esetén a második lépés az agyműködés hiányának bizonyítása. Az ezt bizonyító
tünetek:Mély
eszméletlenség.A
spontán légzés hiánya és a légzőközpont bénulásának apnoe teszttel való
igazolhatósága.Az
alábbi agytörzsi reflexek mindkét oldali hiánya:-- pupillareflex--
corneareflex--
trigeminofacialis fájdalmi reakció--
vestibuloocularis reflex (kalorikus ingerléssel)--
köhögési reflexAz agyhalál megállapításának harmadik lépése a hiányzó agyfunkciók
irreverzibilitásának a bizonyítása. Ez megfigyeléssel vagy műszeres
vizsgálatokkal lehetséges. Ha az agyhalál megállapítására megfigyelést
alapoznak, akkor az előírások egy bizonyos időtartamot követelnek meg, mely
alatt agyműködést nem észlelve az agyműködés megszűnésének visszafordíthatatlan
volta deklarálható. A magyar szabályozás szerint ez az időtartam újszülötteknél
öt-hetes korig 72 óra, öt-hetes kortól három éves korig 24 óra, három évesnél
idősebb gyerekek és felnőttek esetében elsődleges agykárosodás esetén 12 óra,
másodlagos agykárosodás esetén 72 óra.Bizonyos műszeres vizsgálatokkal azonban, melyek az agyi vérkeringés
hiányának kimutatásán alapulnak, az agyműködés visszafordíthatatlan hiánya
sokkal rövidebb idő alatt is megállapítható.
Az angol-amerikai gyakorlat azt követeli meg, hogy az agyhalált két orvos
egymástól függetlenül állapítsa meg, mindegyik legalább két-két alkalommal
megvizsgálva a beteget. A magyar törvény háromtagú orvosi bizottságot ír elő. A
bizottság tagjainak – véleményüket egymástól függetlenül kialakítva – az imént
leírt módon egybehangzóan kell megállapítaniuk az agyhalál beálltát. Mind a WHO-ajánlás,
mind a hazai és a nemzetközi gyakorlat ragaszkodik hozzá, hogy a halál beálltát
megállapító orvos vagy orvos csoport ne legyen tagja a donorszerv eltávolítását
vagy annak beültetését végző csoportnak, és ne legyen a recipiens kezelőorvosa
sem.Jogilag először Finnország fogadta
el az agyhalál-kritériumot 1971-ben; ebben azóta számos ország követte. Olyan
országokban is használják azonban a gyakorlatban az agyhalál-kritériumot,
amelyek jogilag még nem fogadták el. Ugyanakkor például Japánban, ahol a tradicionális
felfogás szerint a lélek forrása a szív, a közvélemény az agyhalál-koncepciót
fogadja el, és így ott cadaver-szervek transzplantációs célú kivétele nem
lehetséges. Ezért – amint láttuk – Japánban a cadaverből való szerv-explantáció
kivételes, és a vese transzplantációk zömét élőből kivett szerv segítségével
végzik.

Előzmény: cseppkő (214)
Válaszok
 


 cseppkő
    
2009-05-04 09:54:39  (214)
 A halál , -a valóság létezésének
elhagyását jelenti. Testünk porrá lesz, és a lélek rálép az utolsó-útra amelyen,
vagy anyag részévé válik, vagy eljut az isteni szellemig, a Fényig és általa
halhatatlan tudati energiává lesz. Az hogy megőrizni leszünk képesek saját
egyediként szellemünket, mint formát, azt én sem tudom, mivel nem léptem be a
Fénybe—szerencsére, mert onnan sincs visszatérés! –talán…egyszer ha valahol lesz
egy újrateremtés, akkor újraszülethetünk, vagy itt, ha ez az élet elmúlna, vagy egy másik élhető bolygón.De mi történik a halál
pillanatában? A lelkünket két lélek energia szövi át. Az egyik az idegrendszer
energiája mely a Fekete lelkünk, amely fokozatosan gyengül, és mozgásában
lassul, majd kialszik, mint gyertya lángja.A másik a szellemi lelkünk, (amit a kínai orvoslás előszeretettel szurkálgat,
és meridiánoknak nevez ) ezen van a gondolatunk a halál idejére erőssé válik,
és ha életünket becsülettel éltük, hallgattunk a lélek halk szavára, mely egy
belső hang, mint lelkiismeret, akkor a lélekszálak alkotta emberformációnk, úgy
fog átzúgni mindenen, ment a fény és nem semmisül meg az utolsó-úton hanem
eljut az isteni energiához, mely olyan a léleknek, mint az öröklétet adó forrás
vize!Nincs pokol és nincs
mennyország, de az utolsó-út valóban olyan, mint a pokol, mert Földünknek, láva
rétege!


Az élet egyszeri és ebben a
Föld- életben, megismételhetetlen! Itt és most kell tisztességesen élni meg
tanulni, mert sem a Karma, se az újraszületés,
nem létezik.

Válaszok
 


 pelgrim
    
2009-01-11 07:32:57  (213)
 

"Ilyesmit már olvastam egyszer, de most nem erre lettem volna kíváncsi. Sokkal jobban örültem volna, ha megpróbálod megválaszolni azokat a problémákat, amiket felvetettem."

Jó, hát legyen, megpróbálom,


A szenzációnak egyik titka az, hogy az eseményt az olvasó el tudja hinni, hogy szerinte lehetséges, mert ha nem hiszi, hogy olyasmi lehetséges, akkor hazugságnak minősíti a dolgot és nem érdeklődik tovább iránta. Nem csekély meggyőző erővel kellene rendelkezni annak az újságírónak aki egy ilyen hírt akar elterjeszteni itt a józan gondolkodó anyagias népek közt. És az sem véletlen hogy az említett expedíció tagjai ezekkel az emberekkel nem itt találkoztak. Megértem, hogy Téged nem “idézetek érdekelnének a Távol-Keletről, sokkal inkább a tapasztalatok, lehetőleg Európából”, sajnálom de más információ nem áll rendelkezésemre mint az említett forrás, de annak hitelességéről nem kételkedem, úgy mint ahogy nem kételkedem abban hogy most ezeket írom.

Korábban említettem már, hogy az a folyamat amely a színeváltozást magával hozza, nem csak a testet kíméli és tökéletesíti, hanem lehetővé teszi azt, hogy megismerjünk egy magasabb rendű természeti törvényt és tudatosan alkalmazzuk azt, akkor az ember olyan dolgokat vihet végbe, melyeket addig véletlennek vagy csodáknak nevezett. Ez lehetővé teszi azt, hogy minden feltűnést elkerüljön. Használják a modern eszközöket de éppen úgy tudják nélkülözni azokat, képesek minden szükségleteiket ellátni egy forrásból ami másoknak még teljesen ismeretlen.

Nincsenek kivételes képességű emberek, ezek a képességek, minden ember veleszületett előjoga. Ezek az emberek csak a tudatban különböznek tőlünk. Ez az öntudatnak egy bizonyos formája. A dolog egyszerű, a halandó embernek mégse könnyű felfogni. Ők nem küzdenek a halál ellen, arra nincs szűkség mert tudják, hogy elkerülik azt, ők egy folytonos testi lelki jóllét tudatában élnek, tudják, hogy a Krisztus végzi bennük tökéletes munkáját. Míg a halandó gondolkodású ember folyton e tudat és ennek teljes hiánya közt ingadozik, nekik ez a tudat biztosítja azt, hogy nem süllyednek a “pokol mélyére”, tudják, hogy a halál sok mindent tönkre tesz, de nem minden szempontból végzetes. Barátaik halála nem vet véget ennek a folytonos testi lelki jóllét tudatának.
Előzmény: SweetAngel (212)
Válaszok
 


 SweetAngel
    
2009-01-10 10:05:20  (212)
  Ilyesmit már olvastam egyszer, de most nem erre lettem volna kíváncsi. Sokkal jobban örültem volna, ha megpróbálod megválaszolni azokat a problémákat, amiket felvetettem.
Előzmény: pelgrim (210)
Válaszok
 


 Redgreg
    
2009-01-09 21:21:09  (211)
  Várjál, már emlékszem, ez nem is a Hegylakó, az SG1-ből daniel Jackson. És felemelkedés...


Előzmény: pelgrim (210)
Válaszok
 


 pelgrim
    
2009-01-09 11:02:18  (210)
 

"Nem értem ezt. Akár kérkedik a korával, akár nem, nem marad feltűnésmentes."

Ha már valaki elérte a tudatnak azt az állapotát, hogy elkerülheti a halált, akkor talán könnyű szerrel elkerülheti a feltűnést, a szenzációt is.


Korábban említettem már, hogy van annak az eseménynek, amit halálnak nevezünk, egy könyörületesebb emberhez méltóbb változata, egy alternatívája, ez a színeváltozás. Míg a halál a testtel együtt sok dolgot tönkretesz, a színeváltozás kíméli és tökéletesíti a testet és vele együtt az ember további szellemi fejlődéséhez szűkséges eszközöket.

De a színeváltozás nem csak kíméli és tökéletesíti a testet és az eszközöket a további fejlődéséhez, hanem lehetőséget ad egy kevésbé ismert magasabb rendű természeti törvény megismeréséhez és tudatos alkalmazásához is, akkor az ember olyan dolgokat visz végbe melyeket a közönséges halandó csodáknak nevez, mert nem ismeri a törvényt.Előzmény: SweetAngel (202)
Válaszok
 


 Hendrik Stadler
    
2009-01-09 06:11:55  (209)
  Erre a kirúgás dologra egy másik topicban válaszoltam te személyeskedő bunkó. Azonban itt is felhívnám a figyelmed arra, hogy a "rúg" szó hosszú ú-val írandó. Általános iskolai tanulmány lenne, biztos nem jártál be nyelvtan órára. Vagy eleve nem jártál be iskolába. Ezért vagy lexikálisan és emberileg is a béka segge alatt.

Előzmény: Hampu (208)
Válaszok
 


 Hampu
    
2009-01-08 19:25:05  (208)
  Mi vagy azonkivül amit tudunk rólad. Kirugtak ?
Előzmény: Hendrik Stadler (207)
Válaszok
 


 Hendrik Stadler
    
2009-01-08 18:47:41  (207)
  Sajnos neked nem tudom megmagyarázni. Nem vagyok gyógypedagógus, sem pszichiáter.


Előzmény: Hampu (206)
Válaszok
 


 Hampu
    
2009-01-08 18:32:47  (206)
  Nem te vagy a téma,de azt hittem,hogy erősebb a hited és megtudod magyarázni a témát.
Igaz ehez nem elég a hit.
Előzmény: Hendrik Stadler (205)
Válaszok
 


 Hendrik Stadler
    
2009-01-08 18:15:43  (205)
  Ne tanácsoljál már te semmit, minek erőlködsz? Marhára nem én vagyok a téma, nem veszed észre?


Előzmény: Hampu (204)
Válaszok
 


 Hampu
    
2009-01-08 17:54:01  (204)
  Istennek semmi sem lehetetlen ! Kérdezd csak Hendriket !
Előzmény: SweetAngel (202)
Válaszok
 


 SweetAngel
    
2009-01-08 15:07:10  (203)
  És egy viccbe ez még bele is fér. De hogy lehet a valóságban valaki ennyire nemnormális?!
Előzmény: Hendrik Stadler (201)
Válaszok
 


 SweetAngel
    
2009-01-08 15:05:57  (202)
  Nem mindig akarás kérdése. Ha a sajtó valami izgalmasat hall, akár igaz, akár nem, de nagy szenzációt csinál belőle. Még akkor is, ha egy darab ember nincs, aki nyilatkozna, hogy "ja igen, én így élek"... Bár manapság úgy oldják meg a megszólaló "bizonyítékot", hogy egy-egy rávehető ember zsebébe csúsztatnak 1-2 ezer forintot.

Akkor ezek az emberek most társaságban élnek vagy remeteként? Mert ha nem bújnak el a külvilág elől, akkor találkoznak emberekkel (muszáj, mert néha biztosan be kell újítani pl. néhány ruhát. De ahhoz, hogy új ruhát vegyen, kell hogy legyen valamennyi pénze, ezért vagy lop, vagy dolgozik.), nyilván barátkoznak is, mert 300 évet tök kukán leélni egy kicsit gáz... Viszont az ember általában szereti a barátait, és ha a barát meghal, akkor gondolom az egy kicsit negatívan hat rá. Tehát ebben az esetben ő is az ellenkezőjét tapasztalja a céljának. Viszont ha megpróbálja rábeszélni a barátját, hogy higgyen ő is az örök életben, a barátnak valószínű nem sikerül minden rokonát és ismerősét meggyőznie a dologról, viszont akkor neki sem sikerül elérnie a célját, mert ő is folyton az ellenkezőjét látja, így valószínű meghal egy idő után, viszont a halhatatlan emberünk tapasztalt egy ellenpéldát. És gondolom az élete során nem eggyel találkozik, akkor ő hogy képes ennyi ellenpélda mellett még mindig tovább élni? Vagy akkor ez mégsem sikerülhet akárkinek, csak a kivételes képeségű embereknek?

De engem nem idézetek érdekelnének a Távol-Keletről, sokkal inkább a tapasztalatok, lehetőleg Európából. Egy civilizált világban sehogysem képes senki leélni az életét papírok nélkül (ha meg vannak papírjai, az mindent elárul). Hiszen valakinek csak feltűnik, hogy Pista már 30 éve is ugyanilyen bababőrű ember volt, én bezzeg már lassan a saját síromat kaparom, de akkor meg kibukik a dolog és beszédtéma lesz, ami biztosan nem marad falun/városon belül.....

Nem értem ezt. Akár kérkedik a korával, akár nem, nem marad feltűnésmentes.
Előzmény: pelgrim (198)
Válaszok
 


 Hendrik Stadler
    
2009-01-08 14:45:04  (201)
  A viccben is az volt, hogy a paraszt megpróbálta leszoktatni az evésről a lovát. Sikerült is, csak mikorra sikerült, a ló megdöglött...


Előzmény: SweetAngel (200)
Válaszok
 


 SweetAngel
    
2009-01-08 14:39:41  (200)
 

Ökör az ilyen. Kíváncsi vagyok, miért nem magától vonta meg a kaját, miért a gyerekkel próbálta ki....


Előzmény: Donald (197)
Válaszok
 


 Hampu
    
2009-01-05 19:35:28  (199)
  " És vannak, akik energiával táplálkoznak..."
Mint az egyszeri magyar falusi szegény leány :
Szemet vetett a környék leggazdagabb de zsugoriságáról hires gazda fiára aki szinte mindennap a házuk előtt hajtott el gyönyörű lovaival már kora reggel. A leány pedig mindig abban az időben kiált a kiskapu elé és nagyokat sóhajtva nyújtózkodott,hogy a legény észre vegye. Az észre is vette és megkérdezte,hogy mit csinász te Julis minden reggel a kiskapuban ? Hát reggelizek felelte a lány. Mit te? Hát frislevegőt mert én ebből élek,nem látod,hogy szivom magamba minden reggel és nem kell mást ennem.
Hű-ha gondolta a gazdag de zsugori legény,ilyen asszony kell nekem aki nem is eszik de dolgozik meg minden !
Na addig-addig,amig házasság lett a dologból. Nagy lagzit csaptak. Étel ital volt rogyásig,zabált mindenki de a menyasszony csak szivta a friss levegőt és nem evett-ivtt semmit.
Mindenki csodálta és irigyelte a fiút,hogy ilyen csodálatos asszonyt kapott Háll.is.tennek
Nagyon boldog és büszke volt az új férj.
Másnap reggel azonban igen csak elcsodálkozott amikor azt látta,hogy a felesége kétkézzel tömi magába a lagzi maradékat. Felháborodva támadt az asszonyra : Mit csinálsz Julis hát hazudtál nekem,nem félsz az Istentől ? Hát nem azt mondtad,hogy levegővel élsz ?
Igen édes uracskám úgy is volt ez eddig de nem tudom, mit csináltál velem az éjjel mert most hiába szivom be a friss levegőt,alul megy kifele. A huzat meg viszi befele ezt a sok maradékot.
Előzmény: Donald (195)
Válaszok
 


 pelgrim
    
2009-01-04 21:53:39  (198)
 
"Akkor nem értem, miért nem világhírűek, ... "
Talán azért nem, mert nem kívánnak világhírű lenni, egy idézet a jegyzetekből:

"A neveket szándékosan megváltóztattam, mivel azok, akik oly nagymértékben segítettek nekünk a munkánkban, több ízben arra kértek bennünket, ha az expedíció emlékiratait kiadni szándékoznánk."

"..., hisz akkor az emberek nagy többsége kapna a lehetőségen és minden követ megmozgatna, hogy tovább éljen."

Nem hiszem. Már említettem, hogy a halál elkerülhetősége a(z) (ön-)tudaton múlik, és ahhoz, hogy valaki a saját tudatán váltóztasson egy helyes belátásra, szilárd meggyőződésre és elhatározásra kell szert tennie, mert kemény munka vár rá. És ki lenne képes ezekre szert tenni, és egy ilyen munkát végbevinni, ha nem hiszi, hogy célja elérhető, mert körülötte folyton az ellenkezőjét látja, egyik ismerősét barátját vagy netalán hozzátartozóját a másik után látja eltemetni ?

Ezek az emberek nem kérkednek életkorukkal, és nem csapnak nagy hűhót tetteik körül, szinte gyermeteg egyszerűséggel végzik a munkát amelyre vállalkoztak. Segédkezve és példát adva azoknak akik készek, hogy befogadják tanításukat.

"Tudják bizonyítani, hogy elmúltak már legalább 100 évesek? Kell, hogy legyen valami papírjuk."

Nem tudom mennyire volt fejlett a lakóssági adminisztráció a tizenkilencedik században, valahol a Távol-keleten, a következő idézet talán némi fényt vet rá:

"Több mint elég alkalmunk volt, hogy jegyzetekben mindent megtaláljuk, amit az életkorukról mondtak, amiben éppen úgy nem kételkedhettünk, mint a saját jegyzeteinkben."Előzmény: SweetAngel (194)
Válaszok
 


 Donald
    
2009-01-04 20:59:26  (197)
  Sajnos nemrég ezért halt éhen egy kissrác. Az apja hitt ebben és nem adott enni a gyereknek. :o(


Előzmény: SweetAngel (196)
Válaszok
 


 SweetAngel
    
2009-01-04 20:39:16  (196)
  Na az pl. tök jó fogyókúra lenne, ha beválna. :)
Előzmény: Donald (195)
Válaszok
 


 Donald
    
2009-01-04 18:13:31  (195)
  És vannak, akik energiával táplálkoznak... :$


Előzmény: SweetAngel (194)
Válaszok
 


 SweetAngel
    
2009-01-04 17:34:24  (194)
  Akkor nem értem, miért nem világhírűek, hisz akkor az emberek nagy többsége kapna a lehetőségen és minden követ megmozgatna, hogy tovább éljen. Ők is népszerűek lennének, és erről a dologról sem most hallanék először, hisz a szenzációhajhász média felkapta volna őket már sokkal korábban.

Tudják bizonyítani, hogy elmúltak már legalább 100 évesek? Kell, hogy legyen valami papírjuk.
Előzmény: pelgrim (193)
Válaszok
 


 pelgrim
    
2009-01-04 14:36:21  (193)
 

Kell, hogy feltűnt, másképp én nem juthattam volna ilyen információhoz, és ahogyan én hozzá jutottam, úgy hozzájuthat bárki.


A halál elkerülhetősége a tudaton múlik, az (ön-)tudat állapotán. Ezek az emberek nem hisznek az örök életben, ami a halál után egy bizonytalan jövőben lenne, ők tudják azt, hogy elkerülhetik a halált, és ez a tudat kifejezésre jut mindennapi életükben.

Nem, ezek az emberek nem remeteként élnek, és nem magányosak, utódjaikat ha vannak, ebben a tudatban nevelik, más szeretetteiknek igyekeznek ismereteiket átadni, hogy ők is elérjék a tudatnak azt az állapotát.

Ez az információ egy 1894 -ben egy a Távol-keletre indult amerikai expedíció könyv formában kiadott jegyzeteiből származik a címe: Life and Teachings of the Masters of the Far East (A Távol-keleti Mesterek Élete és Tanítása), írta: Baird T. Spalding, az expedíció egyik független résztvevője.Előzmény: SweetAngel (187)
Válaszok
 


NetHírlap / Fórum / Vallás / A halál
      Oldal:  / 5      bontás: 


Név: 
       Jelszó: