2014. december 20. szombat - Teofil
Gázpisztoly

Tisztelt fórumozók! A Nethírlap fóruma politikamentes fórummá alakult, politikával kapcsolatos topikok, hozzászólások törölve lesznek.

Idézetek

NetHírlap / Fórum / 

Szex, szerelem, ismerkedés

  / 

Idézetek

    
    Oldal: előző oldal / 1808következő oldal      bontás: 
Privát üzenetek

Bejelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Moderálás
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
Fegyverek
GSM, távközlés
Hajózás
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Legfrissebb 20 Luanda
    
2014-12-16 15:44:05  (13676)
  Kormányosa vagyok az életemnek, és igyekszem élni, követni a sorsomat. Nagyon figyelek a belső hangra és próbálom követni, de azon gondolkozom: "Mennyire vagyok szabad a választásaimban? Tényleg én döntök az irányról?"
Válaszok
 


 Nitu
    
2014-12-14 22:47:20  (13675)
  "Ha nem szeretsz, akkor miért őriztél meg magadnak úgy engem, mintha egy kincs lennék. A világ megszűnt, ott találtam magam egy üres mezőn, ahol megint azt kell játszani, hogy tőröket dobálunk egymásba, és ki bírja tovább? Sebezhetetlennek hittem magam. Engem már nem bánthat senki, csak ha megengedem. Azt akartam, hogy újra bízz bennem. Nem a szeretetedre vágytam, hanem a bizalomra. Nem vissza akartalak kapni, hanem bebizonyítani, hogy jó vagyok. Hogy nem az vagyok, akinek gondolsz, hanem az aki okkal szeretett téged. A kések nem álltak meg a szív előtt. Célozni pedig te sokkal jobban tudtál. Hajnalban még megírtad, hogy szerettél. Én pedig törötten, sebekkel a testemen próbáltam megérteni ezt a káoszt. Próbáltam visszaszerezni az önként eldobott boldogságom." :/Válaszok
 


 andiandi18
    
2014-12-13 21:02:39  (13674)
 

Már csak ritkán álmodunk. Befészkeltük magunkat egy tökéletesnek hitt komfortzónába, és ott éldegélünk. Vegetálunk. De ezt nem valljuk be, még magunknak sem. Ez lett az új trend, hogy nem merünk nagyot álmodni. Mert akkor kinevetnek. Megszégyenülnénk. Egyre inkább belátjuk, hogy nincs megfelelő anyagi háttér, a tehetségekkel egyre kevesebben foglalkoznak… De igazából bármire képesek vagyunk ráfogni a saját gyengeségünket. A céljaink aprók lettek, és ezáltal kicsit elégedettebbek vagyunk, mint régen, mikor kockáztattunk, és nem úgy sikerült, ahogy elképzeltük. Megszűnt a kudarc élmény. De nem születnek lélegzetelállító dolgok sem. Nem lépünk ki önmagunk árnyékából.

Nem is olyan régen történt egy hatalmas törés az életemben. Akkor azt gondoltam ezt soha nem élem túl, annyira fájt. Aztán teltek múltak a napok és a hetek. A dolgok tisztultak, a fájdalmak egyre csak távolodtak. Elengedtem, megbocsájtottam. Magamnak, neki, kettőnknek. Mostanra ő is csak valaki, aki része volt az életemnek. Aki adott, akinek adhattam. Akitől tanulhattam. De legfőképpen az elválásból okultam. Megváltoztatott, megerősített. Egyesével raktam össze széttört szívem ezer apró darabját. Már újra dobog. Bár soha nem lesz a régi, de talán ez nem is baj. Elvesztette kislányos naivitását. Már nem bízik, már nem remél. Csak él. Elvárások nélkül, tisztán. De látom, hogy jobb nem is történhetett volna velem: szív-, ész- és lélektakarítás. Felújítás. Kell az ember életébe, hogy utána máshogy lásson, érezzen mindent.

Nekem nem kellenek ígéretek, vagy túlzó szavak. Pontosan látom, ha nem igaz. Nem kell, hogy minden percben rajtam járjon az agyad. Tedd a dolgod, éld az életed. De mikor újra találkozunk, add nekem a maximumot. Beszélj, érj hozzám, csókolj, perzselj a tekinteteddel, égess a simogatásoddal. Már türelmes vagyok. Nem sürgetek semmit. Várok, akire érdemes. Akiért megéri harcolni. De ugyanezt a kitartást szeretném érezni a másik oldalról is. Nem baj, ha nem, akkor megyek tovább. Már megtanultam hogyan kell elengedni azt, aki nem érdemes a figyelmemre. Már erős vagyok. Tisztában vagyok önmagammal. Hibáimmal és értékeimmel egyaránt. Ismerem céljaim, vágyaim, elvárásaim, értékrendem. Ezek szerint megyek és harcolok. Viszont már nem elvakultan, bármi áron. Csak és kizárólag azért, aki szintén hajlandó értem tenni. Megadom az időt, a teret és a lehetőséget is. Csak rajtad áll mit kezdesz vele. És leginkább rajtad áll, tőled megkapom-e ugyanezeket.

emlékszel még? emlékszel, amikor egyszer nyáron sétáltunk hazafele és elkezdett esni az eső? én felrohantam a teraszra, de te csak álltál lent az udvaron. majd, mint egy őrült, lerúgtad magadról a papucsot, kitártad a karjaidat és elkezdtél táncolni. nem érdekelt, hogy tiszta víz vagy, te mégis táncoltál, majd hangosan elkezdtél kacagni. kacagtál tiszta, teljes szívedből. boldognak tűntél, boldog voltál. emlékszel még? emlékszel milyen boldog voltál? emlékszel egyáltalán még a boldogságra?

Mindig lesznek személyek, akiknek nem fog tetszeni az, aki vagy, amit teszel. Akik másként és jobban csinálnák a helyedben. Akik tudják, hogy kéne élned, mit kéne érezned. Akik mást látnak a tetteidben, mást hallanak ki a szavaidból, másként ítélnek meg. Megfelelni mindenkinek nem lehet és nem is kell. Hisz életed legfőbb bírálója csak te magad lehetsz. Amíg tetteid során a jó szándék vezérel, amíg mondanivalód igazat szól, ha szíved szava szerint élsz, addig nem számít, hogy mások kinek látnak. Ha magadba tekintesz úgy is tudod ki vagy.

Az igazán nagy harcok nem mások előtt zajlanak, hanem mélyen, legbelül. Olyan csatákat vívunk, amikről mások talán nem is tudnak, hiszen nem érzékelik, mi meg inkább megtartjuk őket magunknak. Azt hiszik, hogy ismernek, de csak a felszínt látják. Ítélkeznek, közben semmit sem tudnak. Nem látják azokat a könnycseppeket, amik meg sem születnek, csak belülről kínoznak. Ők bizony a legalávalóbbak. Szétrombolnak mindent benned, fájdalmat okozva, miközben soha nem születnek meg.

Az emberek nem változnak, csak csiszolódnak. A párok egymáshoz, a szinglik az élethez. ;)

Meglepődnél, hogy mi történne, ha félretennéd a félelmet, végre elengednéd az elvárásaidat, és csak hagynád, hogy megkapd azt, ami boldoggá tesz. Egy percig sem aggódni, csak élvezni azt, amit az élet a lábaid elé rakott - jutalomként hozta, mert el merted engedni a régit, mit sem törődve azzal, lesz-e vajon folytatás.

Melletted akarok felébredni reggelente, esténként téged akarlak látni a vacsoraasztal másik oldalán. Veled akarom megosztani a napjaim minden apró részletét, és hallani akarom a te napjaid részleteit is. Veled akarok nevetni, azt akarom, hogy amikor elalszom, te legyél a karomban. Mert te nem csak az egyik múltbéli szerelmem vagy. Te voltál a legjobb barátom, a jobbik felem, és nem tudom elképzelni, hogy ezt újra feladjam.

Azt kívánom, hogy az élet minden rezdülését felfogjam. Meglássam a játék titkait, tudjam a szabályait, tudjam a lapok értékét. Tudjam, mikor kell dobnom és mikor kell emelnem. Tudjam, mi a szavak jelentése, az érzelmek ereje, a gondolatok értelme. Felismerjem az őszinte mosolyokat. Meglássam a szemekben a szeretetet. Minden rajtam múlik!

Mindenkinek vannak olyan napjai, amikor azt mondhatja: "bizony, az életem nem pont olyan, amilyennek elképzeltem". De ha az élet megkérdezné, mit tettél érte, vajon mit felelnél neki?

A félelem ragályos, az állandó rettegés, hogy soha nem találunk olyan partnert, aki életünk végéig mellettünk marad. És e félelem nevében bármire képesek vagyunk, arra is, hogy beérjük valakivel, aki nem a legmegfelelőbb választás, de meggyőzzük magunkat, hogy ő az igazi, az egyetlen, akit nekünk szánt a sors.

- Mintha semmi sem számítana abból, amit csinálok, akkor meg minek próbálkozzak?
- Édesem, nem. Minden, amit csinálsz, számít. Minden pillanat, minden döntés, amit meghozol, hatással van a körülötted levő emberekre, a világot millió észrevehetetlen módon változtatja meg. És nem számít, milyen a valóság, jobbá tudod tenni. Mindketten jobbá tudjuk tenni.

Hát nem érted? Ugyanaz vagy ma, mint akit tegnap szerettem és akit holnap is szeretni fogok.

Az úgy kezdődik, hogy fülig belezúgsz valakibe, akiért a lelked is kiteszed, és mi lesz a jutalmad? Megszívatnak! Erre te bosszúból megszívatsz valaki mást. Az a valaki más szintén talál egy áldozatot, akit megszívat. Tulajdonképpen az egész úgy kezdődött, hogy aki téged megszívatott, őt is megszívatták, és a kör bezárul. A végén pedig csupa gyanakvó és csalódott ember marad, olyanok, akik nem bíznak senkiben, és akik már a kapcsolat elején meg vannak győződve arról, hogy jobb nem beleélni magukat, hogy jobb nem boldognak lenni, mert úgyis pofára esés lesz a történet vége. És mivel végig ezt sugározzák magukból, és ezt szuggerálják maguknak, tényleg kudarcra van ítélve a románc. Pedig lehetne ezt úgy is, hogy tiszta lappal indítasz. Hogy nem az előző fiaskóból indulsz ki. Hogy adsz egy esélyt a másiknak. Hogy adsz egy esélyt MAGADNAK!

stabilnak kell lenned, mert csak így adhatsz. csak így építheted fel a saját világod. csak így segíthetsz másoknak. szükséges, hogy a gépezetben teljes értékű emberként állj helyt. nem lehetsz hanyag, nem mondhatod, hogy ott vannak helyetted mások. szükség van rád. és mindenkire, ugyanúgy. ne bontsd meg a láncot.

...azért a szívem mélyén tudtam, hogy Adammel csókolózni igenis nagy dolog. Onnan tudtam, hogy elöntött a melegség, amikor hazahozott és a küszöb előtt újra megcsókolt. És onnan is, hogy egészen hajnalig ébren maradtam és a párnámat ölelgettem. És onnan is, hogy másnap egy falat se ment le a torkomon, és képtelen voltam letörölni a mosolyt az arcomról. Pontosan tudtam, hogy az a csók megnyitott egy ajtót előttem, amin gondolkodás nélkül besétáltam.

Felnőtt férfit nem igen találsz manapság. Az ugyanis nem menekül, nem árul el, nem hagy faképnél, hanem felelősséget vállal érted. Ráülhetsz a tenyerére, és megtart téged. Nem esel le róla. S főleg, nem hagy el. Érzelmi biztonságban csakis egy felnőtt (igaz) férfi oldalán lehetsz, de hol van ma ilyen? No, látod. Légy erős, öntörvényű és szabad. Ne függj senkitől - tőled függjenek, mert te vagy az erősebb. Ha pedig nem: légy az!

Nem elég meghallgatni a férfit, reflektálni is kell a gondolataira; nem elég a rendelkezésére állni, helyettesíteni is kell az összes többi, elérhetetlen nőt – azokat a nőket, akiket, ha ideje és lehetősége engedné, szintén meg akarna szerezni magának. Azt a nőt kell alakítani, akit minden férfi a magáénak szeretne, de csak egyvalaki kaphat meg.

Néha magad hozod meg a döntéseidet, néha pedig egyszer csak megtörténnek veled.

Ha az ember szeret valakit - igazán szeret -, az örökre nyomot hagy a lelkén. Lakat kerül a szívére, amelyet mindig magával visz. Lehet, hogy elveszíti vagy elajándékozza a kulcsot, ám a lakat akkor is örökre vele marad.

A szerelemben mindig van egy nagy adag fájdalom, és annak lehetősége, hogy valaki sérülni fog. A nők mindig azzal rontják el, hogy túlságosan hamar elkezdenek tervezni, azt hiszik, ha görcsölnek és mindenáron belekapaszkodnak a férfiakba, akkor majd mellettük marad. Elég sok férfi mocskos dolgát tudom, hogy azt mondhassam, hatalmasat tévednek. Megijednek a beléjük kapaszkodó nőktől. Félnek tőlük. Elmenekülnek. Abban a pillanatban, amikor egy nő elkezd túlságosan ragaszkodni bizonyos dolgokhoz, emberekhez, pénzhez... elszúr mindent! Az élet azt a nehéz feladatot állítja elénk, hogy mindent becsüljünk meg, és ne ragaszkodjunk túlzottan semmihez sem!

Minden válságban meg kell halnia valaminek bennünk. Meghalnak az illúziók, amelyeket életünkről alkottunk magunknak: az illúzió, hogy mi magunk is kézbe tudjuk venni életünket; az illúzió, hogy megfelelően élve minden nehézség elől kitérhetünk. (...) A válságban mindig meghal énünk egy darabja.

- Már nem tudom, hogy ki is vagyok. Olyan ember, akivé nem gondoltam volna, hogy válhatok. Próbálok jó döntéseket hozni (...), és folyamatosan dühös vagyok. Szánalmas vagyok, és nem tudom, hogy mit tegyek ellene. Csak megbántom az embereket. Azokat, akiket sosem akarnék, de egyszerűen nem tudom irányítani. Már nem tudom, hogy mit tehetnék.
- Tudom, mit érzel. Mélypontnak hívjuk.

Emlékszem, mennyire elhagyatottnak éreztem magam, amikor (...) eltűnt a szürkületben. Azt hiszem, azon a napon nőttem fel végleg.

http://angyalka19.blogspot.hu/

Előzmény: andiandi18 (13655)
Válaszok

 


 Kalas
    
2014-12-12 11:45:51  (13673)
  Egy egyedül élő (1 gyermek) nő részére, tudnátok írni idézeteket. Találtam párat de nem illik az elképzelésemhez.
Köszönöm.
Válaszok
 


 Nitu
    
2014-12-12 00:37:36  (13672)
  "De azt tudnod kell...hogy nem akarok közel kerülni senkihez. Nem vagyok rá képes. Hozzád pedig biztosan nem. Mert újra megsebzel. Pont azért, mert nem múlt el. Mert még mindig van valami közöttünk. De azt hiszem, hogy én már nem akarom..."Válaszok
 


 Renike0525
    
2014-12-11 08:34:13  (13671)
  -Prada a parfümöd? -Illatom érzed!
-Dolce a gatyád? -Fenekem nézed!
Válaszok
 


 Renike0525
    
2014-12-11 08:33:25  (13670)
  Hatalmas egodat helyére festem.....!!Válaszok
 


 Renike0525
    
2014-12-11 08:32:55  (13669)
  -Hova mész?nekem te kellesz!
-Tudom rólad ez csak csel lesz!
-Rád nézek úgy is begerjedsz!
-Hát apukám még teperhetsz!
:)Válaszok
 


 Renike0525
    
2014-12-11 08:31:55  (13668)
  Max egy kézcsók,ami még belefér,
Én nem állok sorba a barátnő szerepér!
Válaszok
 


 Renike0525
    
2014-12-11 08:31:33  (13667)
  Szivembe döfni,tudom azt bírnád,
Leszek az Úrnőd vagy max a dívád...
:)Válaszok
 


 Renike0525
    
2014-12-10 19:56:20  (13666)
  Te nevetsz, Én sírok, Te szeretsz Én bírok, Te kifújsz, Én szívok, Te hiszel Én bízom.Válaszok
 


 Renike0525
    
2014-12-10 19:54:02  (13665)
  Csak lazán, mély levegő és ének, nincs itt félelem,
hisz szabad vagy! Az élet örök, a lélek végtelen. :)
Válaszok
 


 Renike0525
    
2014-12-10 19:52:54  (13664)
  Itt van a lelkem Pesten, mégis Pécsen hagytam a testem. :)
Válaszok
 


 Kalas
    
2014-12-08 15:33:24  (13663)
 
Köszönöm szépen :))

Közben én is találtam egyet .: " Ne ítélj külső alapján, hiszen a kincsesláda is belülről ragyog "

Ehez hasonlókat keresek még,esetleg ha valaki tud...


Előzmény: Nitu (13662)
Válaszok
 


 Nitu
    
2014-12-07 23:18:53  (13662)
  "Láttál már tiszta szívből nevetni? Na és sírni,zokogni? Hülyeséget csinálni,és
valamit nagyon megbánni? Dühöngeni,ordítani vagy csendben egy könyvet
olvasni? Erősnek mutatkozni, vagy összetörni? Hallottad már ahogy
elmesélem az életem, és érezted,hogy levettem az álarcom? Ha nem,akkor
nem ítélhetsz el,hiszen nem ismersz."

"Elvárások. Mindenki elvár valamit, hogy köszönj, tanulj, mosolyogj, légy kötelességtudó, tartsd be az ígéreteid. Elvárják, hogy élj és állj fel ha elestél. Ha nem sikerül. ha megszeged a szavad vagy csak nem bólintasz a társadalom lenéz, elítél, sose bocsát meg. Te is elvársz és ítélsz. Nincs menekvés, ez egy ördögi kör, az emberi lét elengedhetetlen része."

Előzmény: Kalas (13661)
Válaszok
 


 Kalas
    
2014-12-05 19:19:05  (13661)
 
Sziasztok.

Ha megkérhetnélek titeket tudnátok, nekem segíteni/ írni " Ne itélj elsőre " idézeteket.

Köszönöm szépen!


Válaszok
 


 Nitu
    
2014-12-05 17:04:44  (13660)
  "Lehet, hogy nem kéne mindent ennyire bonyolultan kezelnem. Talán egyszerűen csak kimondhatnám, hogy hiányzik ha nincs mellettem; hogy mindig várom, hogy találkozzunk, együtt legyünk; és hogy leginkább azt szeretném, hogy megértse, mindezek ellenére mégis mit, miért teszek..."Válaszok
 


 Nitu
    
2014-12-02 16:30:41  (13659)
  "És csókolóztunk. Mint aki még sosem csinált ilyet. Nem is: mint akik régen sűrűn és élvezettel csókolóztak, de azután megfosztották őket ettől. Majd hirtelen újból egymásra találtak, és rájöttek, milyen jó az. A világon a legjobb. Úgyhogy újrakezdték. Alaposan."Válaszok
 


 Nitu
    
2014-12-02 01:28:00  (13658)
  "El kell neki mondanom; hogy nem, ez már nem az, amit éreztem ez már nem szerelem, de az a baj, hogy nélküle nem vagyok egy egész. "Válaszok
 


 Renike0525
    
2014-12-01 10:08:21  (13657)
  Libben a függöny, nyikorog az ajtó
bepréselődik a kinti zajból
egy rozétól ázott szerelmes szó
meghalni nyáron csak veled lesz jó
!!!:)

Válaszok
 


 Renike0525
    
2014-11-30 20:44:09  (13656)
 
Csak becsukom a szemem és elképzelem hogy Te itt vagy Velem!!! :$
Válaszok
 


 andiandi18
    
2014-11-29 20:49:48  (13655)
 

Változtass! Ne légy az a bizonytalan kislány, akit lehet ide-oda rángatni. Az, aki nem meri elmondani a véleményét. Az, aki inkább szőnyeg alá söpröget, mint, hogy kiálljon önmagáért. Az, aki benyel mindent, mert retteg az egyedülléttől. Az, akinek visszaigazolás kell másoktól, hogy talán elhiggye, hogy egy icipicit is jó. Ó, nem. Felejtsd el ezt gyorsan! Ne érdekeljenek a fölösleges körök! Inkább légy egyedül, mint hazug, hitegető, nem igaz emberekkel. Mindig tudd és lásd, hogy te is értékes vagy. Hogy többet érsz annál, mint, hogy valaki olyan mellett állj meg, akár csak egy pillanatra is, aki nem szeret, aki kihasznál vagy csak szimplán nem neked való. Ha nem, akkor hát nem. Nincs harag, tényleg. Nincsenek könnyek, nincsen fájdalom. Rázd meg magad és éld tovább a saját kis egyedi, önálló, önboldogító életedet. Libbenj végig a napjaidon. Ne érezd magad egyedül. Mondok neked valamit: Eszedbe jutott már valaha, mikor könnyek között zokogtál a párnádon az egyedüllét fájdalmában, hogy lehet, hogy ez életed utolsó napja a másik feled nélkül? Hogy lehet holnaptól már soha többet nem teheted meg azokat a dolgokat, amiket oly sokáig tettél egyedül? Elgondolkodtál már ezen? Nem? Pedig érdemes. Az élet káprázatos. Az élet elképesztően őrületesen varázslatos. Az élet a legnagyobb ajándék. Állj fel és tedd meg azt, amit a szíved diktál, tedd azt, amit esetleg holnap már nem tehetsz meg. Mert ma van ma. A pillanat pedig egyszer csak elmúlik. Te pedig örökre bánhatod másnap, hogy csak sajnáltad magad és magányosan keseregtél.

Elmegyek messze, és sohasem találhatsz meg, bármikor keresnél. Pedig egykor keresni fogsz. Majd súgok neked valamit, miért?... Olyan lesz a hajad, mint a sirály szárnya, a kedved, mint a kéményben a szél, a szomorúságod, mint a sír. Mikor keresni kezdel, engem, az ifjúságodat... Nem gondolsz álmatlan éjjelen többé a nőkre, akik betöltötték életedet, akik miatt szenvedtél, nyugtalankodtál, szaladgáltál, türelmetlenkedtél... akiket úgy hordoztál darab ideig a szívedben, mint bálványképeket... akik nélkül nem tudtál volna élni... akik végül mind megcsaltak, kiraboltak, lelkiismeretfurdalás nélkül elfelejtettek... mindenki elhagy, mind elfelejt, kíváncsi kis lábaikon új utakra mennek, újabb szerelmet űznek mohó, falánk kis szívükkel, a férfiak új mondanivalójára kíváncsiak... szeretők, szerelmek: tüzek és fagyok a férfi életének az országútján... időrabló oktalanságok, megkívánt borok, óhajtott mámorok... nadrágok és szoknyák... veréb- vagy fülemilehangok... éjszakák, amelyek elmúlnak... De én örökre a tiéd maradok.

Az ember néha azért kedvel egy partnert, mert sikerül úgy viselkednie vele, ahogy másokkal nem szokott, de mindig is szeretett volna.

El kellett érni a legmélyebb pontot. A világom felszámolásával, mintha nem is léteztem volna. Mintha nem lett volna semmim. Mintha csak egy név létezett volna a világegyetemben, és hozzá nem tartozott volna semmi és senki. A csönd süvített a fejemben, minden ébredésénél. Alvás közben. Vagy miközben csak ültem. Fogalmam sem volt, hogy mit is csinálok. Nem volt különbség az alvás, a rémálmok és a valóság között. Ellöktem mindent, hogy ne zavarjanak meg. a csönd volt a világom. Csak ez volt. Csak ezt ismertem. Annyi helyen leírják, hogy mit kell ilyenkor tenni. Mégsem akartam semmit. Egy gomb kellett volna valahol a sötétben, amit ha megnyomok, már a név sem fog létezni.

A szerelem az egyetlen olyan dolog, ami akkora fájdalmat okozhat nekünk, hogy aztán félünk újra szeretni.

Egy szakítás után bizonyos utcák, helyszínek, sőt egyes napszakok is tabunak számítanak. A város érzelmi aknákkal teli, elhagyott csatatérré válik, nagyon kell vigyázni, hová lépsz, mert könnyen miszlikbe szaggathatod magad.

De utána ráébredtem, hogy valami olyanhoz ragaszkodom, ami már nem létezik. Az a személy, aki hiányzik nekem, már nem létezik többé. Az emberek változnak. A dolgok, amiket szerettünk, és amik nem tetszettek, változnak. És igazából kívánhatjuk egész álló nap, hogy bárcsak ne változtak volna meg, de mindig is meg fognak.

Biztos vagyok benne, hogy benned is ott van a hős. Az, aki akkor is harcol, amikor senki sem tud róla. Hiszen az igazán nagy harcok nem mások előtt zajlanak, hanem mélyen, legbelül. Olyan csatákat vívunk, amikről mások talán nem is tudnak, hiszen nem érzékelik, mi meg inkább megtartjuk őket magunknak. Azt hiszik, hogy ismernek, de csak a felszínt látják. Ítélkeznek, közben semmit sem tudnak. Nem látják azokat a könnycseppeket, amik meg sem születnek, csak belülről kínoznak. Ők bizony a legalávalóbbak. Szétrombolnak mindent benned, fájdalmat okozva, miközben soha nem születnek meg.

Csak most menj távolabb. Egy egészen rövid időre. Nem szeretném, hogy örökre belém ragadj. Felismerd sóhajom vagy, hogy az utcán lopva engem keress, hogy én jussak eszedbe a madárénekről.

"próbálom elképzelni a búcsút. azt, ahogy majd utoljára csókolom meg és utoljára kapaszkodom a karjába, utoljára szorítom az arcomat a mellkasához, hogy érezhessem az illatát, de nem tudom elképzelni vagy nem tudom felfogni, vagy csak egyiket sem akarom. már a gondolatra is párás a szemem és kapar a torkom. nem tudom, mit fogok mondani, csak azt, hogy zokogni fogok. szégyentelenül, mindenki előtt, ha kell, a buszmegálló kellős közepén. már, ha eljutok odáig. talán itt fogok elbúcsúzni tőle, a ház előtt, talán a szobájában. nem tudom, hol és hogyan. csak azt, hogy sokáig fogok még nézni utána, azután is, hogy eltűnt, hogy végleg elment és hirtelen nem tudok majd hová lenni, mert az egyetlen biztos pont hiányozni fog az életemből. nem marad majd bennem semmi más, csak a hiány."

Van az életben minden: elfogadás, szeretet, bizalom, hit, megértés, színek, csak rajtad áll, hogy mit veszel észre, és mit teszel az életedbe. Ha hittel és bizalommal fordulsz mások felé, nem lehet gond: ha mégis, legalább nem zárt ajtók mögött rejtegeted azt, amit erre az életre kaptál, arra, hogy szebbé tedd mások életét. Hiszen a szívünk ezért van, nem azért, hogy rejtegessük, és kínozzuk. Nem bezárni kell, hanem szabadon engedni, szárnyalni hagyni - és igen, lehet, hogy le akarják majd nyesegetni a szárnyát, de az igazán erős szívnek varázsereje van: bármikor újra tudja növeszteni a szárnyait, csak akaratra lesz szüksége.

Sokszor nem értem, hogy emberek miért maradnak együtt, ha látják, hogy a sokadik eljátszott, eldobott, összetört esély után sem működnek a dolgok. Igen, nehéz észnél lenni, ha valakit szeretsz, főleg elengedni... De ha nem voltál boldog mellette, vajon mitől lenne másabb, ha újrakezdenétek? Pár hétig nyilván minden működne, de ha két ember nem ugyanazt a puzzle-t rakja, akkor felesleges egymás idejét húzni. Forgathatod, próbálgathatod, hátha beleillik a képedbe, de nem fog. Egyszerűen csak annyi van, hogy a saját kirakósodat kell kiraknod. Nem a máséval foglalkozni, hanem a sajátodéval. Nem beleerőszakolni egy darabot, hogy illeszkedjen már végre, mert ott a helye, hanem felfogni és elfogadni, hogy valami teljesen más illik oda...

Hogy mire szeretnék emlékezni, ha majd ráncos, remegő kézzel nyúlok a csésze kávém után egy meghitt hajnalon? Jelentéktelennek tűnő mozdulatokra. Másodpercekre, amik alatt a mennybe repítettél aztán meg a pokolba löktél. Az első pillanatra mikor megkívántalak, az érintésedre,és, ahogy a testemmel bántál-mint mikor a zenész simogatja a hangszerét...az illatodra, amit mindig éreztem, ha vágyakozva csókoltam ott a füled tövében,azt a picike pontot. Az útra akarok emlékezni, ahogy eljutottam hozzád és a sötét percekre, mikor a saját gonoszságommal vívtam csatát! Az akadályokra, amik valahogy sosem akartak elfogyni, mert mire legyőztem az egyiket, már várt rám a következő! A küzdelmeimre, a kétségbeesett lélegzetekre, mikor zihálva kerestem a kiutat, és nyugalomért könyörögtem Istenhez. Arra akarok emlékezni, hogy ember voltam, hogy nő voltam, szerető, vágyat keltő édes kísértés, máskor meg harcos katona, üvöltő fenevad. Arra akarok emlékezni, hogy mindent igazán megéltem. Mindent, amit csak kaptam az élettől!

Mily szörnyű az a hazugság, amellyel valaki szerelmet hazudik... - s csak azért, hogy megejtsen, testileg meghódítson egy nőt... a lélekkel játszik, azt teszi tönkre... valami becseset sért, hogy olyasmit nyerjen, ami nem becses..

Onnan tudod, hogy valaki szeret, hogy az ő társaságában szabadabbnak érzed magad, mint amikor egyedül vagy.

Az óceán sem csak felszín. Amin csak töredékét látjuk a valóságnak. A felszín alatt kincsekkel teli mélység van. Arannyal, gyémánttal, igazgyöngyökkel. És nekem nem elég belőled a felszín. Nekem a mélységed is kell. Nem elég a háromlépéses udvariasság és kedvesség, nekem a szenvedélyes közelség is kell. Nekem nem elég a mosoly, az ölelés is kell. Nem elég a szereteted, a szerelmed kell. Minden kell. Te kellesz.

Az egyetlen akadály, hogy saját magunk takarjuk el a szemünket. Mi állunk a boldogságunk útjában. Kiélvezésében. Ennyi. Nincs jogtalan boldogság. Nincs megfosztás. Csak átérzés kellene, hogy legyen. A boldogságé.

a tiszta lapok a leggyötrőbb fájdalommal születnek. nincs mögöttük semmilyen kétes érzelem. csak kemény elhatározás.

Én már letettem eléd mindent a tartásomat,a büszkeségemet,az életemet volt hogy sírtam,volt hogy könyörögtem,volt hogy kiabáltam,és összetörtem most már csak várok ha te mindenen átgázolva menni akarsz nem tartalak vissza de megmutatom,hogyha összetaposol is akkor is felállok.

A szavak rombolhatnak is, ha nem pontosak, ha az ember maga, és a másik is olyan könnyen sebezhető. De nem is kell mindent az utolsó szóig megérteni, szeretni kell.

„A szomorúság mélységet ad. A boldogság magasságot. A szomorúság gyökeret ad. A boldogság ágakat. A boldogság olyan, mint egy ég felé törő fa, a szomorúság olyan, mint a föld méhe felé hatoló gyökerek. Mindkettőre szükség van, és minél magasabbra tör a fa, annál mélyebbre is hatol. Minél nagyobb egy fa, annál nagyobbak a gyökerei. Tulajdonképpen a lomb és a gyökér mindig arányos egymással. Ebben rejlik a fa egyensúlya.”

a legnagyobb hibánk, hogy képesek vagyunk leszokni sorsunk irányításáról.

Egy kezemen meg tudom számolni azokat az embereket, akikben megbízom. És itt nem olyan fajta bizalomról beszélek, amire akkor gondolok, ha azt mondom, hogy például "Bízom benne, hogy nem hazudsz nekem" vagy "Bízom benne, hogy nem lopod el a pénzem". Én arról a bizalomról beszélek, amikor tudod, hogy valaki soha nem fog bántani, a körülményektől függetlenül. Vagy amikor tudod, hogy néhányan mindig melletted fognak állni, nem számít, milyen rosszra fordulnak a dolgok...

Csak egy dolog van, ami rosszabb egy olyan fiúnál, akit utálsz: egy olyan, akit szeretsz.

A bőrödet sok minden melegítheti, de a lelket csak egyvalami. Egy másik lélek. A másik. És ha lelked megtalálja párját, akkor bújik hozzá, reggeltől estig, estétől reggelig. És melegíti. Akkor is, ha bőrödön a hideg szél fut végig. És ennél kellemesebb meleg nem létezik. Az Ő lelke...


http://angyalka19.blogspot.hu/

Előzmény: andiandi18 (13624)
Válaszok

 


 Renike0525
    
2014-11-29 07:12:28  (13654)
 
Szememet

Szememet szemlélem szemed színében szemtelenül szerényen ne hagyj el, mert az szívem ellen merénylet. Vannak szívemben sötét helyek erre-arra fele hallgasd csendben, hátha felel e.
Szememet szemlélem szemet színében szemtelenül ám lehet, hogy ez az érzés irántam egyszer kihűl. Nem akarom, fogd kezem mert e nagyvilágban elveszem.
Szememet szemlélem szemed színében meghalok néha csókod hevében. Hogy velem maradsz, azt remélem és életem veled leélem.
Szememet szemlélem szemed mára a szikra elveszett. Elhagytál, nagyon bánom bűneimet sajnálom.
Szememet szemlélem ez a világ mára már szemét lett. De jön majd még szebb nap Lehet, hogy már holnap.
Szememet nem lelem. Elveszett. Elvesztem.
/Szédeli József/

Válaszok
 


 Renike0525
    
2014-11-29 07:10:07  (13653)
 
Lehet, hogy

Ez egy icipici történet hogy az életed még miként történhet. Lehet, hogy gazdag leszel, lehet, hogy szegény lehet, hogy nagyképű, de lehet, hogy szerény.
Lehet, hogy fekete vagy lehet, hogy fehér de az ördögnek úgy is eladnak fél fillérért. Lehet, hogy életed szépen célba ér ám megeshet, hogy a felénél véget ér.
Lehet, hogy testedbe kerül méreg megeshet hogy máglyán égsz el és majd lelkedet rágja féreg vagy a rendszer fal fel.
Ne legyél soha gyáva itt pénz beszél kutya ugat van hogy az élet csak ugrat hisz lehetsz még árva.
De van mi sokat ér: ez a szerelem ha meghalok majd itt marad szellemem mert belém csap az áram miközben a tv-t szerelem és bűneimért majd Istennél felelek.
Átlátok mindent, mint a pápa és hatalmasat harapok, mint egy cápa elégetlek, mint egy forró láva és versem mindjárt folytatódik.
Éjszaka után csak alkonyat és szürkület ez a világ nekem mára már szürke lett. Nem tudom ki hogy bírja, ami itt folyik hogy ma már mindenki csak hazudik.
Magyarország mára már a csőd szélén hisz senkin nem nyugszik a székén. Ám ez egy álnok szerep mindenkinek kell mindenből egy kis szelet.
Ne higgyétek hogy többé nem írok ám elfáradtam ma már többet nem bírok. Ígérem, írok vidámat, és a világon nem sírok de amíg mocskos a világ én is olyat írok.

/Szédeli József/
Válaszok
 


 Renike0525
    
2014-11-27 14:43:35  (13652)
 
Viszlát!!!!
Harcoltam minden nappal nem bírom már
Elszállnék messze ahol senki se lát
Két kezem nyújtanám feléd de már kár
Egy fénykép emlékeztet csak már mi ránk
Talán, egy hang segít nekem,
Mi szól, hogy Őt, felejtsd el örökre

Viszlát csak ennyit mondok vége nincs tovább
Kettőnk közt egy Világ áll
De ha egyszer rájössz majd, hogy mégsem kell más
Tudd azt, hogy én többé nem várok rád

Nem bánok semmit, én nem játszottam meg
A szépet, minden percem Őszinte volt
Sok rossz mi árnyékolta azt, hogy te meg én
Egy nap majd tisztán látsz mert beragyog a fény
Talán egy hang segít nekem
Mi szól, hogy Őt felejtsd el örökre.
/Palej Niki/

Válaszok
 


 Renike0525
    
2014-11-27 00:34:31  (13651)
  Ellenséget mindenhol látok, de ellenfelet sehol.... ;)
Válaszok
 


 Renike0525
    
2014-11-27 00:03:04  (13650)
  Rafinált az élet, mert akkor ránt le még jobban ha gyengének lát Téged...Válaszok
 


 picicsaj94
    
2014-11-26 14:41:58  (13649)
  segitsetek! sehogy nem találom..valami olyasmi volt benne hogy: "o istenem add hogy akik rosszak voltak hozzám egésznap menjen a hasuk és sose legyen náluk wc papir.." valami ilyesmi, előre is köszönöm :)Válaszok
 


 Sütike0802
    
2014-11-25 15:01:29  (13648)
  Köszönöm de ez nem az :(Válaszok
 


 Nitu
    
2014-11-24 21:28:53  (13647)
  Ilyesmit találtam:
"Hiányzik, amikor este már alig bírtam nyitva tartani a szemem, de te még
nem köszöntél el, így maradtam, csak neked írtam, és csak miattad volt
jó kedvem.. igaz, sokszor veszekedtünk, és igaz nem ismerlek annyira..
de egyet tudok: hiányzol a kis monoton életemből. néha azon gondolkozom
elmondom.. de mivel semmit nem változtatna a helyzeten nem teszem."

Előzmény: Sütike0802 (13646)
Válaszok
 


 Sütike0802
    
2014-11-23 21:35:42  (13646)
  Sziasztok

Napok óta keresek egy idézetet aminek az a lényege hogy mindig van egy személy aki miatt tovább maradsz ébren .. hogy mindenkitől elköszönsz csak vele beszélgetsz... és nem találom,Valaki ???Válaszok
 


 Renike0525
    
2014-11-23 19:06:08  (13645)
  Nekem mindig támaszt nyújtott egy üres szoba, ahol tisztába tettem éppen a dolgokat...Válaszok
 


 Renike0525
    
2014-11-22 20:51:28  (13644)
  Soha nem feledem, hogy ez a Szerelem Végtelen...Válaszok
 


 Renike0525
    
2014-11-21 18:07:59  (13643)
  Beléd estem azonnal a szívem csak ezt súgja.... :)Válaszok
 


 Renike0525
    
2014-11-21 18:05:24  (13642)
  Az élet egy játék minden pillanat ajándék
nem azért mert jó, nem azért mer szép ,neked a szívemmel rajzolnék... :)Válaszok
 


 Renike0525
    
2014-11-21 17:40:12  (13641)
  *Hogyha kell akkor a halállal is szemezek.

*Ami nem visz előre engedd el, és hagyd ott.
Tépjed le a láncokat!
Mert az ördög a gyengék közül válogat!


*Sokszor kihívtam a sorsot, mert nem voltam elégedett a lapokkal mit osztott.

*Én már ismerem az érem mindkét oldalát
tudom milyen mikor az ember nem találja önmagát.
Tudom milyen mikor a holnaptól fél
mert nem látja a kiutat egyre nehezebben él.

Válaszok
 


 Renike0525
    
2014-11-21 17:15:14  (13640)
  Madzagra kötöm a szívem és titkon lendületből a Dunába hajítom...Válaszok
 


 Renike0525
    
2014-11-21 09:29:10  (13639)
  Nézem a rohanó várost, Mit mondhatnék még? Érzem, hogy mennem kéne, Én inkább maradnék....Válaszok
 


 Renike0525
    
2014-11-20 20:23:53  (13638)
  Valakitől menekülök, Valakihez futok én, Valakihez ledőlnék már egy kanapén, Valakitől félek pedig szerettem az elején, kötődnék már Valakihez úgy mint a kollagén...Válaszok
 


 Renike0525
    
2014-11-20 20:21:16  (13637)
  Kivűl mosoly, belül könnyek... Ma nehéz de holnap se lesz könnyebb..Válaszok
 


 Renike0525
    
2014-11-20 12:58:00  (13636)
  Eljátszottam kicsit a Tűzzel... :)Válaszok
 


 Renike0525
    
2014-11-20 12:54:31  (13635)
  Mint egy Jégvirág, Nézem az üvegen át. Mint egy Forró szél, úgy fújt a Szívemen át....Válaszok
 


 Nitu
    
2014-11-19 17:06:07  (13634)
  "Más ez a csók,nem a régi.
De pont ez a csók ami úgy kellett.
Más,de azt más úgyse érti
Csak pont én,és pont te veled."

"Hogy én mit szeretek?..a szádat és a szemedet a csókodat..a bőrödet..az illatod..a kezedet az egész lényedet meg azt mikor úgy bújtál hogy kirázott a hideg..így a szívem most is úgy fáj..."

"Átölelt, de alig éreztem annyira óvatos volt. Azt hiszem én kezdeményeztem, hogy végre megcsókoljon. De akkor elszabadultak az indulatok. Végre valaki, aki úgy csókolt,ahogy mindig is szerettem volna,hogy csókoljanak. Álltunk nem akartunk,betelni a másikkal, és én, aki világ életemben utáltam a nyilvánosság előtt bármit is csinálni, most nem érdekelt semmi, csak az, hogy ne legyen vége ennek a csodának."

"Egy csók volt csupán semmi más, ajkaink érzéki tánca, de hogy lejtett ily táncot, ha nem volt érzelem, mely kiváltsa? Jogos a kérdés a válasz fontos, de mindkét fél tagad, Isten tudja mi lesz ebből, ha a két ajak újra egymásnak tapad."

"ott ült mellettem, és láttam a tekintetében, mennyire megcsókolna. én pedig mit tettem.? lesütöttem a szemem. féltem, hogy rajtam is ennyire látszik a vágy. de aztán arra gondoltam: miért is ne.? nem lenne helyes, az biztos, de ember vagyok, és az emberek olykor bűnbe esnek. felnéztem... szemeiben ugyanaz a tűz égett. felemelte a kezét, és végigsimított vele az arcomon, én pedig szenvedélyesen megcsókoltam. mintha körülöttünk minden égett volna, olyan forróság öntött el. nem tudtam levegőt venni, nem láttam, és nem hallottam semmit, de úgy éreztem, most vagyok a lehető legboldogabb.!"Válaszok
 


 Renike0525
    
2014-11-18 20:55:41  (13633)
  Van aki táncol rá, van aki sír de A Zene Segít, Hogy Mindent Kibírj!!Válaszok
 


 Renike0525
    
2014-11-18 20:44:37  (13632)
  Plüssmaci - Lehet, hogy gyerekes... de Ő legalább ott van, mikor a padlót verve üvöltesz a kib*szott Fájdalomtól!!!!Válaszok
 


 Renike0525
    
2014-11-18 20:40:59  (13631)
  Én a napokat sem számolom már rég, annyit sírtam már, hogy sírni sem tudnék..Válaszok
 


 Renike0525
    
2014-11-18 20:39:43  (13630)
  Tudok ütni,rúgni,kitartani,ölni ha kell...De nem tudom feladni. Nem tudom hogyan kell!
Válaszok
 


 Renike0525
    
2014-11-18 20:35:22  (13629)
  Köszönöm

Felsírtál, s könnycsepp hullt mennyből a földre,
a hónapok csendjét kis lényed megtörte.
Mamád, ki méhében néked otthont adott,
az élettől egy csodaszép kisleányt kapott.
Mint legdrágább kincsét, magához ölelt,
elfáradt, de ily szép terhet még nem viselt.
Testével érezte, ahogy kis szíved dobban,
s annyira szeretett, hogy nem lehet jobban.
Hálás tekintetét az égnek felemelte, s legszebb gondolatit
mind feléd terelte.
Arcod köré fonta két puha tenyerét,
s néked adta keble mindösszes kenyerét.
Sötét volt, csak a békés csend figyelt,
s léted minden kérdésre megfelelt.
Egyszerre lélegzett most anya és lánya,
s érezte, élte már nem volt hiába. <3
Válaszok
 


 Renike0525
    
2014-11-18 20:30:56  (13628)
  Sorra jönnek a szar lapok... Sorra jönnek a szar napok... :(
Válaszok
 


 Renike0525
    
2014-11-17 11:15:25  (13627)
  "... Basszus, de nekem férfi kell, méghozzá nagy F-fel!!"Válaszok
 


NetHírlap / Fórum / Szex, szerelem, ismerkedés / Idézetek
      Oldal:  / 1808      bontás: 


Név: 
       Jelszó: