2017. április 26. szerda - Ervin
Gázpisztoly

Tisztelt fórumozók! A Nethírlap fóruma politikamentes fórummá alakult, politikával kapcsolatos topikok, hozzászólások törölve lesznek.

"Jónak" lenni Jó

NetHírlap / Fórum / 

NetHírlap kávéház

  / 

"Jónak" lenni Jó

    
    Oldal: előző oldal / 5következő oldal      bontás: 
Privát üzenetek

Bejelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Moderálás
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
Fegyverek
GSM, távközlés
Hajózás
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Legfrissebb 20

Macskaklub
Zabálnivalók...
Süssön ránk a nap!
"RÉGIMÓDI" TOPIK III.
Chrysler Voyager / Grand Voyager
5 szavas történet
Kávéházi beszélgetés: a magyar élelmi...
"Jónak" lenni Jó
Elmélkedések a Világ működésével kapc...
CHRYSLER STRATUS, CHRYSLER SEBRING
Hogyan lehet visszatelepedni Mo.-ra?
Híd
Női dolgok: kézimunka,kávé-csevegés
Tanulságos filmek
Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország...
Chrysler 300M / Concorde / Intrepid
Forza Schumi...
Terápia
SuEllen bungalója
CB-rádiósok ide!


 tom1019
    
2017-04-16 09:43:16  (247)
  A keletieknek van egy nem mindennapi legendája.
Két szerzetes vándorlás közben egy megáradt patakhoz ér. Magas a víz, irtózatos mennyiségű sarat, törmeléket sodor magával. A patak partján áll egy nagyon szép lány, aki láthatóan azon vacillál, hogyan juthatna át a túlpartra, de nem mer belemenni a vízbe. Az egyik szerzetes szó nélkül a karjába kapja, és átviszi a vízen. Majd a két szerzetes folytatja a vándorútját.
Este, mielőtt nyugovóra térnének, a m a másik szerzetes végül is kifakad: Hogyhogy te a karodba vetted, magadhoz ölelted ezt a lányt? Mi szerzetesek nem tehetünk ilyet! A társa azt feleli: Ide figyelj! Én ezt a lányt már órák óta letettem. Te még mindig cipeled?
Nagyon pontos történet, mert arra világít rá, hogy egy ember miféle bűntudatokat, sérelmeket, megbántottságokat cipel egy életen keresztül, amelyek már rég elmúltak, nincsenek, és az erejüket kizárólag onnan kapják, hogy az ember újra és újra felidézi magában a sérelmeit, nehogy elfelejtsen egyet is közülük. Tehát épp ő adja az erejüket.
Vagyis nem biztos, hogy Freudnak igaza van abban, hogy ennyire meghatároz a múlt, és nem lehet megszabadulni tőle. Hogy a múlt, a kapott impulzusok és pofonok, az életem mondja meg, milyen ember leszek, milyen karakter leszek.
Hát hogyne! De csak akkor, ha én magam táplálom és folyton újratöltöm energiával a saját múltbeli negatív élményeimet, majd nagy szemekkel bámulok, hogy ez még mindig jelen van az életemben.”
(Popper Péter)
Előzmény: tom1019 (243)
Válaszok
 


 tom1019
    
2017-04-12 19:30:09  (246)
  Adni valami szépet mindig jobb, mint kapni!
Előzmény: Őszike (245)
Válaszok
 


 Őszike
    
2017-04-09 19:46:23  (245)
  Úgy élj mindig, hogy örömet szerezz azoknak, akik szeretnek téged!
Válaszok
 


 Őszike
    
2017-04-09 19:10:35  (244)
  👍
Előzmény: tom1019 (243)
Válaszok
 


 tom1019
    
2017-04-09 08:42:56  (243)
  Az élet döntések sorozata.
Van, amikor sokat gondolkozunk, kattogunk.
Pedig semmi mást nem kellene tenni, csak élni.
Cselekedni. Szeretni. Választani. Élvezni.
Jóvátenni.
Boldognak lenni.
Élni.Válaszok
 


 Gondolatolvasó
    
2017-03-22 21:24:33  (242)
  A művész lelkületű emberek egy kicsit álmodozó hozzáállásúak. Talán a közvetlen hozzátartozókra gondolhatott...Előzmény: Anyóca (241)
Válaszok
 


 Anyóca
    
2017-03-22 21:16:35  (241)
 
"Az ember csak akkor lehet igazán boldog, ha mindenki boldog körülötte."


Aha .... akkor nincs a Földön bodog ember . Mer' olyan nincs , hogy bárki emberfia/lánya körül mindenki boldog .

Mekkora marhaságokat képesek némelyek kinyilatkozni !


Előzmény: Gondolatolvasó (240)
Válaszok
 


 Gondolatolvasó
    
2017-03-22 21:07:54  (240)
  A szimbolikus mesében két gyerek keresi a Kék madarat, vagyis a
boldogságot. Az üzenet pedig Jane Fonda megfogalmazásában így hangzik:
"Az ember csak akkor lehet igazán boldog, ha mindenki boldog körülötte."Válaszok
 


 tom1019
    
2017-01-14 17:12:34  (239)
  Levelet írtak a Bush-nővérek az Obama lányoknak:

„Kedves Malia és Sasha!
Nyolc évvel ezelőtt, egy hideg novemberi napon a Fehér Ház lépcsőin köszöntöttünk titeket. Láttuk a szemetekben a csillogást, de az óvatosságot is, ahogy először felmértétek új otthonotokat. Szabadságot vettünk ki baltimore-i és New York-i munkahelyeinken, és Washingtonba utaztunk, hogy körbevezessünk benneteket. Hogy megmutathassuk a Lincoln Hálószobát, és azokat a hálókat, amik egykor a mieink voltak; hogy bemutathassuk nektek a virágosokat, a kertészeket, a lakájokat, mindazokat, akik annak szentelik a mindennapjaikat, hogy ezt a történelmi házat otthonná varázsolják. Négyen kóboroltunk a fenséges termekben, ahová nem volt más választásotok, mint hamarosan beköltözni. Mikor lecsúsztatok a napozóterem lépcsőjének korlátján, pont mint mi nyolc- és aztán később a gyerekkorunkra emlékezve húszévesen, nem lehetett megállni, hogy osztozzunk a kacagásotokban.
Annyi mindent tettetek nyolc év alatt. Annyi mindent láttatok. Édesapátokat átkarolva álltatok Robben Island dél-afrikai börtönének ajtajában, ahol Nelson Mandelát évtizedekig őrizték. Édesanyátokkal együtt utaztatok Libériába és Marokkóba, fiatal lányokkal beszéltetek az oktatás fontosságáról – olyan lányokkal, akik magukat látták bennetek, a szüleitekben pedig olyan felnőtteket, amilyenekké ők is válhatnak, ha szorgalmasan tanulnak. Állami vacsorákra jártatok, nemzeti parkokban túráztatok, nemzetközi vezetőkkel találkoztatok, és valahogy még apátok viccein is tudtatok nevetni a Hálaadásnapi pulykáknak osztott kegyelmekkor. Mindezt úgy, hogy gyerekek, iskolások és barátok voltatok. Végignéztük, ahogy kislányokból lenyűgöző fiatal nőkké cseperedtek, erélyesen és könnyedén.
És az egész alatt ott voltatok egymásnak, akárcsak mi.Most egy újabb, nagyon szűk klubba fogtok belépni, a volt elnöki gyerekekébe – egy olyan helyzetbe, amire nem vágytatok, és amihez vajmi kevés az előírás. De olyan sok történik majd veletek! Ti írjátok majd az életetek történetét, túlnőttök szüleitek árnyékán, és mégis örökké veletek marad az elmúlt nyolc év tapasztalata.
Sose feledjétek el a csodálatos embereket akik a Fehér Házban dolgoznak. Mikor hétévesen nagyapánkat (George Bush) beiktatták, minket Nancy, a Fehér Ház virágosa köszöntött, és gyorsan beterelt a hidegből. Az évek során színes csokrokat kötöttünk együtt nagyapa éjjeliszekrényére. Húsz évvel később Jenna esküvőjére is Nancy kötötte a csokrot. Ünnepeljétek meg a ti Nancyteket. Mi mai napig jóban vagyunk a titkosszolgálatosainkkal. A felcseperedésünk részei voltak: ott voltak az első randijainkon, de még egy eljegyzésen és nászúton is. Tudjuk, hogy nem volt mindig egyszerű – ti is, mi is olyan tinédzserekként nőttünk föl, akiket hátizsákos férfiak követnek –, de az életüket kockáztatták értünk.
Élvezzétek az egyetemet. Ahogy a világ jól tudja, mi is élveztük. És nem kell ezentúl a világ súlyát a vállaitokon cipelnetek. Fedezzétek fel a szenvedélyeiteket. Derítsétek ki, kik vagytok. Hibázzatok – szabad nektek. Vegyétek körül magatokat hűséges barátokkal akik ismernek, szeretnek és megvédenek benneteket. Azok, akik ítélkeznek felettetek, nem szeretnek titeket, és a hangjukat meg sem kell hallanotok. A ti hangotok az igazán fontos.
Mindazt, amit láttatok, az embereket, akiket megismertetek és a leckéket, amiket megtanultatok mind felhasználhatjátok, hogy pozitív változást érjetek el. Kétségünk sincs, hogy ez sikerülni fog nektek. A szüleinkkel utazva sokkal többet tanultunk mi is, mint bármilyen órán tanulhattunk volna. Kinyitotta a szemünket új emberekre, új kultúrákra és gondolatokra. Gyári munkásokat ismertünk meg Michiganben, tanárokat Kaliforniában, orvosokat, akik a burmai határon dolgoztak, gyerekeket, akik Kampala poros utcáin álltak sorba, hogy láthassák az amerikai elnököt, de olyan gyerekeket is, akik HIV elleni szérumra vártak, hogy túléljék a betegséget. Emlékszünk egy lila ruhás kislányra aki nagyon fiatalnak tűnt, de csak a betegsége miatt volt olyan pici. Az édesanyja beismerte, hogy a kislány már talán nem éri meg hogy a gyógyszerek hassanak, de a testvérei még meggyógyulhatnak. Ez a találkozás inspirálta Barbarát, hogy az egészségügynek szentelje életét.
Túléltétek a Fehér Ház elképzelhetetlen nyomását. Kemény kritikákat hallgattatok a szüleitekről olyanoktól, akik sosem találkoztak velük. Csak álltatok, és hallgattátok, ahogy a csodálatos szüleiteket újságcímekre zsugorították. A szüleiteket, akik számára ti voltatok az elsők, és nem csak megmutatták, de nektek is adták a világot. Mint eddig is, ezentúl is veletek lesznek, ahogy elkezditek ezt az új fejezetet az életben. Mi is szurkolni fogunk nektek.
Jenna és Barbara"(index.hu)
Előzmény: tom1019 (238)
Válaszok
 


 tom1019
    
2017-01-07 11:25:07  (238)
  Egyszer kinősz majd az olcsó macsókból…
Egyszer majd megérted, valami igazira vágysz, nem csak egy üres, jól öltözött felszínre, egy elsuhanó álomképre.
Egyszer majd a szó kevés lesz, egyszer majd csak a tettek beszélnek.
Nem fogsz már hinni egy csábos mosolynak, csak annak, amikor valaki eléd áll és azt mondja: téged akarlak.
Kézen fog és magához húz, és most először nem foszlik semmivé, amikor átöleled. Akkor sem, amikor úgy érzed a legrosszabb önmagad bújt elő belőled, s a káosz közepén lehunyod a szemed. Ha kinyitod, ő még mindig ott lesz.
Egyszer majd valaki… maradni fog. Valaki, aki nem ijed meg az élettől, a szerelmedtől. Aki a támaszod lesz, a társad, a szeretőd, a csapattagod, a legjobb barátod.
Egyszer majd valakivel szinte eggyé válsz, egyszer majd a szíved... haza talál.Előzmény: tom1019 (237)
Válaszok
 


 tom1019
    
2016-12-24 06:41:59  (237)
  "Lehet-e jónak lenni egy rossz világban?
Sétálni télen kigombolt kabátban,
szalonnát szúrni fagyos ágra,
nem vadászni nyúlra, fácánra.
Koldus kezébe kenyeret nyomni,
csábítók között hűnek maradni,
házad kapuját kitárni,
hadd jöjjön hozzád akárki.
Kisgyerek könnyét letörölni,
senkivel soha nem pörölni,
dermedt verébért hajolni porka hóba,
más baját sosem hozni szóba.
Békét, nyugalmat, szépséget akarni,
adni, adni, mindig csak adni.
Tökéletesre lelni egy madár dalában…
Lehet-e jónak lenni egy rossz világban?"
Kálnay AdélElőzmény: tom1019 (236)
Válaszok
 


 tom1019
    
2016-12-18 20:39:18  (236)
  Ez a kivilágított pazar tehervonat a kanadai vasúttársaság egyik szerelvénye, a Holiday Train, mely 1999 óta minden novemberben és decemberben Észak-Amerika főbb vasútvonalait, nagyobb városait járja végig.A vonaton néhány hálókocsijában zenészek utaznak - az állomásokon ők adnak kb 30 perces műsort a vonatra váróknak. Néhány rövid szakaszra felszállhatnak még a Canadian Pacific Railway dolgozói és családtagjaik is, de egyébként jegyek nem válthatóak erre a járatra. A Holiday Train elősorban jótékonysági célból közlekedik: az állomásokon ételadományokat gyűjt, melyeket mindig az adott város ételbankja, jótékonysági szervezete kap meg.
Hogy minél több várost tudjanak útbaejteni, így két Holiday Train is létezik. A nagyjából 300 méter hosszú, 14 kocsiból álló vonatok összesen 150 állomást ejtenek útba karácsony előtt. 1999 óta kb 2,6 milliárd forintnyi adományt gyűjtöttek össze.

Válaszok
 


 tom1019
    
2016-11-25 11:33:57  (235)
  "Nem az számít ki mit gondol – rólad… Az számít ki szeret – téged. Nem az a fontos aki arcával mosolyog csak Rád az a fontos aki lelkével teszi. Nem az számít, aki mindent tud rólad az számít aki szívedet ismeri. Nem az a fontos aki szemével néz téged csak az aki szívével lát. Ne törődj azzal aki csak kapni akar tőled azzal foglalkozz aki adni is akar. Nem az a fontos aki a hiányt nézi benned csak az aki kincseidet látja. Ne azzal foglalkozz aki saját képére akar formálni…csak azzal aki a sajátodra."Előzmény: Gondolatolvasó (233)
Válaszok
 


 tom1019
    
2016-11-16 19:01:06  (234)
  ezek is jó gondolatok :)
Előzmény: Gondolatolvasó (233)
Válaszok
 


 Gondolatolvasó
    
2016-11-16 18:19:05  (233)
  Tudományosan így lehetne boldogabb lenni:

"Íme a lista azokról, amelyeket a kedélyállapota érdekében rendszeresen tennie kellene.

1. Írjon le 3 dolgot, amiért hálás

2. Nézze éjszakánként a csillagokat

3. Kávézzon

4. Meditáljon

5. Olvasson kalandregényeket

6. 1-2 napra mozduljon ki megszokott környezetéből

7. Sétáljon a természetben

8. Vegyen részt kulturális tevékenységekben

9. Ez most meglepő lesz: hallgasson szomorú zenéket is

10. Tűzzön ki maga elé elérhető célokat

11. Írja le érzéseit

12. Költsön pénzt másokra

13. Önkénteskedjen

14. Mindig jusson egy kis ideje a barátaira

15. Mosolyogjon

16. Bocsásson meg embereknek

17. Szeretkezzen

18. Űzzön olyan tevékenységet, amelytől koszos lesz a keze

19. Mozogjon rendszeresen"

-----------------------------------------
Válaszok
 


 tom1019
    
2016-07-15 18:47:22  (232)
 


Előzmény: Gondolatolvasó (231)
Válaszok
 


 Gondolatolvasó
    
2016-07-14 10:00:31  (231)
  "Az életem során megszerzett vagyont nem vihetem magammal."
Valahol olvastam, hogy egy "hűséges" feleség ezt a kívánságot is teljesítette. Mégpedig úgy, hogy az összeget kiállította egy beváltható csekken az Ő nevére és elhelyezte mellé a koporsóban...:)
Előzmény: tom1019 (228)
Válaszok
 


 Gondolatolvasó
    
2016-07-14 05:58:08  (230)
  ...egyébként egy "jó nő" kinccsel ért fel a történelem során...
Rabolták is őket rendesen...)) De hogy hányat akartak visszavinni, arról nem tudok megbízható adatot...:)))Előzmény: Gondolatolvasó (229)
Válaszok
 


 Gondolatolvasó
    
2016-07-11 09:29:37  (229)
  Minden embernek vannak "bölcs" gondolatai. De azokét tartjuk a "legbölcsebbnek", akik sok pénzt tudnak mellé felmutatni.
Apósomtól is hallok sok "bölcsességet", de neki csak a lánya a kincse, így nem tudja felvenni a versenyt az általad írt úriemberrel...:)

Előzmény: tom1019 (228)
Válaszok
 


 tom1019
    
2016-07-10 23:53:25  (228)
  Steve Jobs a 20. század végének, és a 21. század elejének ikonikus figurája.
Egy olyan multimilliárdokat érő cég vezérigazgatója és tulajdonos volt, mint az Apple.
Utolsó üzenetével, nem hazudtolja meg munkásságát, sőt.
Ezzel teszi fel az I-re az almát...

“Az üzleti világban elértem a siker csúcsát. Mások szemében az életem maga siker megtestesítője.

Ugyanakkor, a munkától eltekintve, kevés örömöm van. A legvégén a vagyon csak egy olyan tény, amihez ugyanúgy hozzászokunk.

Ebben a pillanatban, a betegágyon fekve és visszaemlékezve az életemre, felismerem, hogy mindaz a gazdagság és elismerés, amire annyira büszke voltam, elhalványul és jelentéktelenné válik, ahogy egyre közeledik a halál.

A sötétségben látom az életben tartó gépek zöld fényeit és hallom a búgó hangjukat, egyre közelebb érzem a halált.

Most már tudom, amikor elegendő vagyont halmoztunk fel, mely élethosszig kitart, más dolgokat kellene keresnünk, amelyeknek nincs köze a vagyonhoz.

Valami sokkal fontosabbat:

Talán kapcsolatokat, talán művészetet, talán fiatalabb korunk álmait…

A vagyon folyamatos üldözése csak egy önmagából kifordult személyt hoz létre belőlünk, amilyen én is vagyok.

Isten adta képességünk érezni mindenki szívében a szeretetet, nem pedig a vagyon által előidézett illúziókat.

Az életem során megszerzett vagyont nem vihetem magammal.

Amit magammal vihetek, az csak a szeretet által kiváltott emlékek.

Ez az igazi gazdagság, mely követni fog, elkísér, erőt és fényt ad.

A szeretet ezer mérföldeket képes utazni. Az életben nincsenek határok. Menj, ahova akarsz. Érd el a magasságot, amit el akarsz érni. Minden ott van a szívedben és a kezeidben.

Melyik a világ legdrágább ágya? – A beteg ágya.
Alkalmazhatsz valakit, hogy vezessen helyetted, csináljon neked pénzt, de nem vehetsz rá senkit, hogy viselje el a betegségedet helyetted.

Az anyagi dolgokat megtalálhatjuk, ha elvesznek. Egyetlen dolog van, amit nem találhatunk meg, ha elvesztettük – az Életet.

Amikor valaki bemegy a műtőszobába, észreveszi, hogy van egy könyv, aminek az olvasását még nem fejezte be – “Az egészséges élet könyve”.

Bármely szakaszában is vagyunk pillanatnyilag az életünknek, egyszer majd szembesülünk azzal a nappal, amikor behúzzák a függönyt.

Gondosan őrizd a szeretetet a családodért, a szeretetet a házastársadért, a szeretetet a barátaidért…

Bánj jól magaddal. Törődj másokkal!”


Válaszok
 


 tom1019
    
2016-06-28 21:27:51  (227)
 Óbuda, Filatorigát Hév...

Soha nem felejtünk el, Bud!
Gyerekkorom egyik nagy hőse.
A Filatorigátnál ezzel a graffitivel tisztelegnek Carlo Pedersoli (Bud Spencer) előtt.

We'll never forget you Bud! One of the biggest heroes of my childhood. - A Hungarian grafiti artist honoured Carlo Pedersoli (Bud Spencer) on a wall at Filatorigát in Budapest.
Az üzenetet a felhasználó 2016-06-28 22:18:47-kor módosította.
Előzmény: Gondolatolvasó (226)
Válaszok
 


 Gondolatolvasó
    
2016-05-22 03:10:32  (226)
  Mellesleg ezt is találtam...

"Egy hétéves kislány nagy P betűket festett a házuk elé az útra,
miközben a vendégeket várták. A család nemsokára megkapta a
bírságcédulát a jogosulatlan útfestés miatt.
"

"A több mint nevetséges történet Németországban történt. A kislány
családjával vendégeket várt áldozócsütörtökön, akik autóval érkeztek,
ezért a csöppség a színes krétával nagy P betűket rajzolt az aszfaltra,
hogy a rokonok tudják, hová kell parkolni. A helyi közútkezelő arra járó
munkatársa lefényképezte a művet, és az irodájába érve azon melegében
megírta a szülőknek címzett bírságcédulát. A büntetés mértéke nem
ismert, csak az, hogy az önkormányzat elismerte, hogy az ítélet
nevetséges volt, és a következő ülésen határoznak arról, hogy a
krétarajz nem lesz büntethető.
"

Előzmény: Gondolatolvasó (225)
Válaszok
 


 Gondolatolvasó
    
2016-05-21 22:33:26  (225)
  Tudom, hogy az együttélés írott szabályait be kell tartani.  Így helyes. De Emberek vagyunk, ez azt jelenti, nem lehetünk mindenben gépiesek!
Olvastam ezt a hírt és jóleső érzés fogott el, pedig tudom, az ellenőröknek igazuk volt.
"Tizenkét éves kislányra hívtak rendőrt a BKV ellenőrök"

"Talán egész életére kiható trauma érte azt a 12 év körüli kislányt,
akit túlbuzgó BKV-ellenőrök kapcsoltak le Budapesten a Blaha Lujza
téren. Az esetről a Pesten Hallottam nevű csoport egyik tagja számolt be.

– Kérték tőle a diákigazolványát, ami szegénykémnél pont nem volt
ott. Bár a bérlete és a személyije nála volt, egy meglett férfiember az
ellenőrök közül a táskájánál fogva félreállította - kezdi a hölgy a megdöbbentő esetet.A kislányra - mint valami bűnözőre
- rögtön rendőrt is hívtak. Megérkeztek a járőrök és a hölgy elmondása
szerint kellemes csalódás volt, ahogyan eljártak. Nagyot néztek, hogy
milyen ügyben hívták ki őket, a kislányt kiszabadították az őt körbevevő
ellenőrök gyűrűjéből, megkérdezték, jól van-e és jó hétvégét kívánva
neki, hazaindították.Az ellenőrt, aki meg elég agresszív volt, kiosztották és
figyelmeztették, örülhet, hogy nem indul ellene eljárás. Persze, jött a
szöveg, hogy ő a munkáját végzi, de a rendőr mondta neki: amit művelt, az már nem a munka része volt, ha pedig van neki is gyereke és az is átél egy ilyen rossz élményt, neki is rossz érzés lenne.
"


Válaszok
 


 tom1019
    
2015-12-21 08:10:15  (224)
  Amikor egy ölelésben minden benne lenne.
Amikor egy ölelés mindent rendbe tenne.
Amikor egy ölelésben a szomorúság elmúlna.
Amikor egy ölelésben a hiány tompúlna.
Amikor egy ölelés a legnagyobb ajándék lenne.
Van egy olyan ölelés,amiben benne van az Élet.
Karácsonyi ajándékként én csak ezt kértem.
Ami meggyógyítja a szívet,lelket ennél nagyobb ajándékra nem vágyhat az ember..

Előzmény: tom1019 (223)
Válaszok
 


 tom1019
    
2015-12-20 19:35:10  (223)
  A legfontosabb ajándék az EGÉSZSÉG!
Erre az alábbi példát tudtam hozni, ami a "jósággal" is összefügg ...

A 36 évet élt Heather szeretettel, jókedvvel és optimizmussal teli sorai elgondolkodtatóak és meghatóak.
Heather McManamy-nál 2013-ban diagnosztizáltak emlőrákot. Sajnos nem sikerült legyőznie a betegséget: nemrég, 36 éves korában elhunyt. Utolsó napjaiban arra kérte férjét, Jeffet, hogy tegyen közzé egy levelet a Facebook-profilján, miután ő már nem él. A férfi ezt meg is tette. A síron túlról küldött megrendítő üzenet azóta szélsebesen terjed a neten. Íme a magyar fordítás.Sziasztok!
Ezt az üzenetet a feleségem nevében posztolom. Ezek az ő szavai. Szeretettel:
Jeff McManamy
Szóval… Van egy jó és egy rossz hírem. A rossz hír az, hogy nyilvánvalóan meghaltam. A jó hír, ha ezt olvassátok, hogy ti tuti biztos nem vagytok halottak (hacsak nincs wifi a túlvilágon is). Igen, szívás. Szavakkal le sem írható mekkora szívás, de átkozottul boldog vagyok, hogy szeretettel, boldogsággal és csodálatos barátokkal teli életem volt. Szerencsés vagyok, hogy őszintén mondhatom, nem bánok semmit és minden energiámat arra fordítottam, hogy teljes életet éljek. Mindannyiótokat szeretem és köszönöm nektek ezt a csodás életet.

Bármilyen vallású is legyél, én örülök neki. Azonban tartsd tiszteletben, hogy mi nem vagyunk vallásosak. Nagyon-nagyon kérlek, ne mondd Briannának, hogy a mennyországban vagyok. Az ő fejében ez azt jelentené, hogy én ezt a helyet választottam és ezért elhagytam őt. A valóság az, hogy én mindent megtettem, hogy itt maradhassak vele.

SEHOL nem lennék szívesebben, mint vele és a férjemmel, Jeffel. Kérlek, ne zavard össze, nehogy egy percre is azt higgye, hogy ez nem így van. Mert nem vagyok a mennyországban. Itt vagyok. Csak többé nem a hálátlan testemben, ami ellenem fordult. Az energiám, a szeretetem, a nevetésem, azok a hihetetlen emlékek mind itt vannak veletek.

Ne gondolj rám sajnálattal vagy szomorúan. Mosolyogj, mert csodálatos pillanatokat éltünk meg együtt. Rohadtul utálom szomorúvá tenni az embereket. Mindennél jobban szeretek az emberek arcára mosolyt csalni, úgyhogy ahelyett, hogy a tragikus elvesztésemen rágódsz, nevess a közös emlékeken és vicces pillanatokon. Kérlek mesélj Briannának történeteket, hogy tudja mennyire szerettem és mennyire büszke leszek rá mindig (tűnjek sokkal menőbbnek, mint amilyen vagyok!). Az anyukájának lenni a legjobb dolog. A legjobb. Minden egyes pillanat boldogság volt vele, amíg meg nem érkezett ezt el sem tudtam képzelni.

Ne mondd, hogy veszítettem a rákkal szemben. Bár talán majdnem mindent elvett tőlem a rák, de a szeretetem, a reményem és az örömöm soha nem tudta elvenni. Nem volt ez "harc", csak maga az élet, ami néha találomra és nem fair módon választ magának. Ez van. Nem veszítettem, a francba is. Ahogy éveken át éltem a rákkal, azt elég nagy győzelemnek nevezném. Emlékezz erre!

A legfontosabb, hogy hihetetlenül szerencsés vagyok, amiért egy évtizeden át életem szerelmével és a legjobb barátommal, Jeffel lehettem. Az igaz szerelem és a lelkitárs létezik. Minden egyes nap boldogsággal és szerelemmel teli volt Jeff mellett. Ő tényleg a legjobb férj az egész univerzumban. Az egész rák-mizéria alatt egy percre sem ingott meg, pedig mások menekülnének. Még a legborzalmasabb napon is megtaláltuk a módját, hogy nevessünk. Jobban szeretem, mint az életet, és hiszem, hogy egy ilyen különleges szerelem örökké fog élni. Az idő a legértékesebb dolog ebben a világban, és hogy ilyen sokáig lehettem Jeffel, azért nagyon hálás vagyok.

Szeretlek, Jeff. Biztos vagyok benne, hogy Brianna a mi szerelmünk megtestesülése, gyönyörűsége. A szívem szakad meg, hogy búcsút kell mondanom. Hacsak fele olyan szomorúak vagytok, mint most én, akkor a szívem újra és újra megszakad, mert soha nem akarlak szomorúvá tenni titeket. Remélem idővel ha rám gondoltok mosolyogtok és nevettek, mert az istenit, lélegzetelállító életünk volt.

Keressetek rá, hogy tudományos tény, hogy valamilyen formában mindig itt leszek veletek. Tudom, ha megálltok egy pillanatra, meglátjátok, hogy ott vagyok veletek (a legkevésbé hátborzongató módon). Ti vagytok a világom, szavak nem írhatják le mennyire szerettem minden pillanatot, amit együtt töltöttünk. Barátok, titeket is szeretlek és köszönöm a legcsodálatosabb életet. És köszönet a csodálatos doktoraimnak és nővéreimnek, aki rengeteget törődtek velem. Nem kételkedem, hogy az orvosaim minden lehetséges jó napot megadtak nekem.

Szívből kívánom minden barátomnak, hogy éljenek hosszú, egészséges életet. Remélem ti is megtapasztaljátok, milyen minden egyes napot ajándékként elfogadni. Ha elmentek a temetésemre, hozzatok össze olyan számlát, amire én is büszke lennék. Fenébe is, hallgassátok a Keg on My Coffint és táncoljatok (mert mégiscsak jó lenne egy táncos buli egy bizonyos ponton). Ünnepeljétek meg az élet szépségét egy egetrengető bulival, mert én ezt akarom, és úgy hiszem, megtalálom a módját, hogy én is ott legyek. Alig várom, hogy kísértselek titeket, úgyhogy ez nem végső búcsú, csak egy viszontlátásra a későbbiekben. Tegyetek meg egy szívességet nekem: álljatok meg mindennap egy pár percre, hogy lássátok milyen törékeny is az élet. Soha ne felejtsétek: minden egyes nap számít.


Előzmény: pelgrim (222)
Válaszok
 


 pelgrim
    
2015-12-20 11:50:51  (222)
  “Jónak lenni jó” - halljuk ma, karácsony táján minden oldalról. Ne értsük félre, nincs semmi bajom az adakozással, De vajon mi lenne, ha megadnánk mindenkinek azt, amire emberi kiléte révén alapvetően mindenkinek joga van: egy feltétel nélküli alapjövedelmet ?
Ezzel nem csak a szegények jutnának a lehetőséghez, hogy emberhez méltó életet éljenek, hanem a jómódúak is megszabadulnának a folytonos lelkiismeret furdalástól, hogy nem tettek eleget szegényebb testvéreikért.Válaszok
 


 tom1019
    
2015-12-20 08:49:51  (221)
  Legyetek jók ha tudtok

Dalszöveg:
Végre elmúlt, ennek is vége,
Az iskola udvara üresen áll.
Vége az évnek, pont ez a lényeg,
A csomagom kész van, a küszöbön áll.
2. Oly nehéz most jónak lenni,
El se tudnád képzelni,
Annyi mindent meg kell tenni,
De nem ígérem, hogy jó leszek.
3. Semmi jóból most ki ne hagyjál,
Nem tart soká a hetedik nyár.
Ha néha durva volt is a játék,
Nem mutattam, de nekem is fájt.
2. Oly nehéz most jónak lenni,
El se tudnád képzelni,
Annyi mindent meg kell tenni,
De nem ígérem, hogy jó leszek.
R1. Az az egy fontos: legyetek jók most,
Már nem kell túl sok a holnaphoz;
Legyen szent most nekünk a játék,
Legalább egyszer még!
R2. Az az egy fontos: legyetek jók most,
Már nem kell túl sok a holnaphoz;
Legyetek jók, ha tudtok,
A többi nem számít.
4. Ugye tényleg nem fog fájni,
Ha majd végre nagy leszek,
Ugye másképp fogom gondolni,
Azt, hogy milyenek a felnőttek?
R1. Az az egy fontos: legyetek jók most,
Már nem kell túl sok a holnaphoz;
Legyen szent most nekünk a játék,
Legalább egyszer még!
R2. Az az egy fontos: legyetek jók most,
Már nem kell túl sok a holnaphoz;
Legyetek jók, ha tudtok,
A többi nem számít.
3. Semmi jóból most ki ne hagyjál,
Nem tart soká a hetedik nyár.
Ha néha durva volt is a játék,
Nem mutattam, de nekem is fájt.
2. Oly nehéz most jónak lenni,
El se tudnád képzelni,
Annyi mindent meg kell tenni,
De nem ígérem, hogy jó leszek.
R2. Az az egy fontos: legyetek jók most,
Már nem kell túl sok a holnaphoz;
Legyetek jók, ha tudtok,
A többi nem számít.
R1. Az az egy fontos: legyetek jók most,
Már nem kell túl sok a holnaphoz;
Legyen szent most nekünk a játék,
Legalább egyszer még!
R2. Az az egy fontos: legyetek jók most,
Már nem kell túl sok a holnaphoz;
Legyetek jók, ha tudtok,
A többi nem számít.

Legyetek jók, ha tudtok...
Legyetek jók, ha tudtok


Az üzenetet a felhasználó 2015-12-20 08:54:01-kor módosította.
Előzmény: tom1019 (220)
Válaszok
 


 tom1019
    
2015-11-26 07:39:59  (220)
  A legtöbb ember ismer engem, de nem ismeri a történetemet.

3 évesen végignéztem, ahogy az apám elhagyott minket. Négy különböző iskolába jártam, mert diszlexiával küzdöttem, ami miatt végül nem sikerült felsőfokú végzettséget szereznem. 23 éves voltam, amikor a legjobb barátom, River Phoenix meghalt kábítószer-túladagolásban...

1998-ban találkoztam Jennifer Syme-mal, akivel azonnal szerelmesek lettünk, és egy év múlva már úton volt a kisbabánk. Rettenetes módon, nyolc hónap múlva halva született a lányunk. Teljesen maga alá temetett minket a bánat, ami egy idő után sajnos a kapcsolatunknak is végett vetett.

Jennifer 18 hónap múlva meghalt egy autóbalesetben . . . Azóta kerülöm a komoly kapcsolatokat és azt, hogy gyermekem legyen. A húgom leukémiás volt, de anyagi támogatással sikerült meggyógyulnia.

A Matrixból származó bevételem 70 százalékát annak a kórháznak adományoztam, ahol a testvéremet kezelték. Azt hiszem, én vagyok az egyetlen hollywoodi sztár, aki nem lakik kastélyban. Nincsenek testőreim és nem viselek divatos ruhákat sem.

Bár 100 millió dollár a vagyonom, mindig metrón utazom, és imádom.

Azt hiszem mindannyian egyetérthetünk abban, hogy a tragédiák árnyékában is egy kiemelkedő személyiségű ember virágozhat! Bármin felül tudunk emelkedni! Nem számít mi történik az életedben, le tudod győzni! Mert az életet érdemes élni!!"

Keanu ReevesElőzmény: tom1019 (219)
Válaszok
 


 tom1019
    
2015-11-23 19:15:10  (219)
  "Az üzleti világban elértem a siker csúcsát. Mások szemében az életem maga siker megtestesítője.

Ugyanakkor, a munkától eltekintve, kevés örömöm van. A legvégén a vagyon csak egy olyan tény, amihez ugyanúgy hozzászokunk.

Ebben a pillanatban, a betegágyon fekve és visszaemlékezve az életemre, felismerem, hogy mindaz a gazdagság és elismerés, amire annyira büszke voltam, elhalványul és jelentéktelenné válik, ahogy egyre közeledik a halál.

A sötétségben látom az életben tartó gépek zöld fényeit és hallom a búgó hangjukat, egyre közelebb érzem a halált.

Most már tudom, amikor elegendő vagyont halmoztunk fel, mely élethosszig kitart, más dolgokat kellene keresnünk, amelyeknek nincs köze a vagyonhoz.

Valami sokkal fontosabbat:

Talán kapcsolatokat, talán művészetet, talán fiatalabb korunk álmait...

A vagyon folyamatos üldözése csak egy önmagából kifordult személyt hoz létre belőlünk, amilyen én is vagyok.

Isten adta képességünk érezni mindenki szívében a szeretetet, nem pedig a vagyon által előidézett illúziókat.

Az életem során megszerzett vagyont nem vihetem magammal.

Amit magammal vihetek, az csak a szeretet által kiváltott emlékek.

Ez az igazi gazdagság, mely követni fog, elkísér, erőt és fényt ad.

A szeretet ezer mérföldeket képes utazni. Az életben nincsenek határok. Menj, ahova akarsz. Érd el a magasságot, amit el akarsz érni. Minden ott van a szívedben és a kezeidben.

Melyik a világ legdrágább ágya? - A beteg ágya.
Alkalmazhatsz valakit, hogy vezessen helyetted, csináljon neked pénzt, de nem vehetsz rá senkit, hogy viselje el a betegségedet helyetted.

Az anyagi dolgokat megtalálhatjuk, ha elvesznek. Egyetlen dolog van, amit nem találhatunk meg, ha elvesztettük - az Életet.

Amikor valaki bemegy a műtőszobába, észreveszi, hogy van egy könyv, aminek az olvasását még nem fejezte be - "Az egészséges élet könyve".

Bármely szakaszában is vagyunk pillanatnyilag az életünknek, egyszer majd szembesülünk azzal a nappal, amikor behúzzák a függönyt.

Gondosan őrizd a szeretetet a családodért, a szeretetet a házastársadért, a szeretetet a barátaidért...

Bánj jól magaddal! Törődj másokkal!"

(Steve Jobs utolsó szavai)Előzmény: tom1019 (217)
Válaszok
 


 bonbon
    
2015-10-29 22:26:33  (218)
  Pár héttel ezelőtt részt vettünk egy olyan sétán, amelyet gyermekeket segítő szervezet támogatására történt, Azmellett, hogy a kollégákkal, barátokkal bejártunk egy hatalmas parkot, a közel 2 óra hosszú út alatt megismerkedtünk /hettünk hasonlóan gondolkodó emberekkel, megtudtuk hogyan lehet a szervezetet különböző módokon támogatni, és milyen egyéb rendezvényeket tartanak a környékünkön. Nemcsak mi felnőttek éreztük jól magunkat a friss levegőn, hanem a gyerekek is élvezték a sétát a természetben. Ők beöltöztek különböző jelmezekbe és nagyon tetszett nekik, hogy járókelők megálltak kérdezgették őket milyen céllal vannak itt, meséljenek erről az 'ügyről', miért érzik azt hogy fontos, hogy résztvegyenek ilyen eseményen...stb.
A következő héten az iskolai napi gyűlésen elmesélték az elményüket, és a többi gyerek kérdezhetett tőlük bármit az üggyel kapcsolatban.
Mindennap, vagy másnap tartanak iskolai gyűlést, és bárki, aki úgy gondolja érdekes dolgot tett, vagy bármilyen sport, vagy egyéb rendezvényen részt vett, vagy kapott díjat valamiért elmondhatja a többieknek.
:)

(Ennek kapcsán jutott eszembe leírni, hogy több embert ismerek akik hasonló szerevezetek aktív támogatása kapcsán jutott arra az elhatározásra, hogy pályát módosít.
A legtöbben önkéntesen segítettek évekig, mielőtt ilyen elhatározásra jutottak.
Jó érzés beszélgetni azokkal is, akik nem tettek ilyen meredek lépést, csupán csak szabadidejükben segítenek, és munkahelyen belül is egy csoport részesévé válni.)
Válaszok
 


 tom1019
    
2015-09-26 17:58:00  (217)
  Tanulságos...

Férfi: Hol rontottam el Mester?
Mester: Mindenhol fiam!
F: Az hogy lehet, úgy érted mindent rosszul csináltam?!Az nem lehet, én megtettem mindent.
M: Nem fiam, Te tettél, de épp a "mindent" nem tetted meg!
F: Hogy érted ezt?
... M:Anyát akartál, fiam, megkaptad!Mondd mit jelent szerinted az, hogy "anya"?
F: Hát, aki elvégzi a háztartást, ellátja a gyerekeket meg... ilyesmi.
M:Hát ez az látod, nem ezt jelenti!!A nőt jelenti fiam aki szerelmével táplálja a családot!! De a tüzet nem csak őrizni, de táplálni is kell! S Te nem törődtél a Fényével!
F:Na, de mi lett a szerelmével??
M:Megölted!
F: ÉÉÉN? Én öltem meg?Az nem lehet, én szerettem!!
M: Valóban? Akár egy háztartási gépet!!!S pont úgyis birtokoltad!Gondolod egy házassághoz elég ez?
F:Na, de hol hibáztam, Mester?
M:Megfeledkeztél róla fiam, hogy ott él benne a lélek!Mert a nő szerelme a lelkéből fakad!Három kör egymás körül:Lány, a belső kör, nő a középső, s anya a legkülső.Te csak az anyát szeretted, de közben megfeledkeztél a nőről!!S egyáltalán nem érdekelt a benne élő lány, a tiszta gyermek!Te voltál az ő tükre, de Te önmagaddal voltál elfoglalva, ahelyett hogy ővele foglalkoztál volna!!Neked csak az anya kellett, de nő nélkül nincsen anya, s ha elhal a gyermek, kihuny a szerelem tüze!.Magára hagytad, elfordultál tőle, s lassan halkul, elsorvadt a lángja, a Fénye!!!
F:De mit tegyek most Mester?
M:Figyelj, s tanulj tőle!!
F:ÉN tanuljak tőle?Dehát én vagyok az erő, mit tanulhatnék egy gyenge nőtől?
M:Ezt fiam.Gyengédséget!Mert ez az Ő ereje.A szíve!Messze felül van ez a Te erődtől!
F:De hogyan tehetném ezt Mester?
M:Mondtam már!Figyelj!Figyeld és csendesedj el!!Kérdezd és hallgasd!Ne Te legyél a fontos, hanem ő! Ismerd meg.Nem csak kívül, belül is!Mire vágyik mit kíván, mit szeret!!S hagyd el a kifogásaid!
F:Na, de Mester én nem fogom feladni önmagamat!!
M:Akkor bizony elvesztél fiam.Mert ő a Te Forrásod, Ő az aki téged táplál, s őnélküle Te csak félember vagy!!Persze kereshetsz másikat, de amíg meg nem érted, el nem fogadod minden nőben él a lélek, csak egy üres tükör maradsz!! Tehát Te döntöd el megtöltöd-e tükrödet a Tűz fényével, vagy csak nyers erődben fürdeted magad!Engedd meg, hogy Megmutassa magát Szeresd, óvd, és öleld,hogy biztonságban érezze magát, s akkor megnyitja majd neked fiam, a Gyönyör kapuját!!
Mert a nő a tudás, a bölcsesség forrása, s tudatása azért adatott hogy tápláljon, s erőssé tegyen Téged, ha Te befogadod.
De a forrást óvni és táplálni kell, tükrözni, mert elapad!S ő felemel Téged, fiam azért hogy Te is emelhesd őt!!Így működik!
Koronázd meg a nőt, hogy királya lehess!!
S óvd mit a legbecsesebb ékszert, mert Ő a Te igazi kincsed!!
S nélküle erőd tán lesz, de elsorvad a szíved!!

F:Köszönöm, Mester! Tehát ez a minden, a lelke, a Forrása!
Így lesz!Királynővé teszem a nőmet, s a királya én leszek!

S azt hiszitek ez mese?!
Pedig nem az!
Ez az igaz szerelem, ahol a nő a Föld, s a férfi az ő Napja, hiszen a Földben van elültetve a MAG,benne él a tavasz, a nyár, minden virág, s az új élet belőle fakad, de mit ér a Föld s a Mag, a Nap fénye nélkül, s mit ér a Nap fénye a Föld nélkül, ahol fű, fa, virág a Nap fényét szomjazza?
S mit ér a sivatag, ahol a Nap fénye elpusztít minden növényt, s helyén csak kopár sivatag marad?
Válaszok
 


 Gondolatolvasó
    
2015-09-22 22:39:03  (216)
  Kedves bonbon!
Első nekifutásra ajánlanám Bagdy Emőke előadásait a youtubeon.
Ő egyetemi oktató. A férjét sajnálom csak, nem tudom, mikor jut szóhoz mellette.
Előzmény: bonbon (215)
Válaszok
 


 bonbon
    
2015-08-31 21:07:42  (215)
  A második mondatod által kétféle dologra is lehet gondolni:
- az egyik a gátlástalan ember, aki megteszi amit szeretne, akkor is ha tudja másnak árt vele, csakis önös érdekeit nézve
- a másik a lelkiismeretes ember, aki átgondolva, maga által helyesnek ítélt utat választja (még esetleg, ha ezzel magának árt)

Az első mondatodban írtakat kicsit részletesebben kifejtenéd?
Előzmény: Gondolatolvasó (214)
Válaszok
 


 Gondolatolvasó
    
2015-08-10 23:23:03  (214)
  A neten bóklászva arra találok megerősítéseket előadásokban, hogy az evolúció azokat részesíti pozitív elbírálásban testi bajok képében, akik legkevésbé vétenek a hosszú idő alatt kialakult erkölcsi elvárásoknak.
A másik nagy előny -szerintem-, ha valaki lelkiismeretfurdalás nélkül tud bármit megtenni. Ez a két hozzáállás "győzedelmes" hullámzása határozhatta meg emberi történelmünket.
Válaszok
 


 bonbon
    
2015-08-03 16:35:46  (213)
  Nagy örömmel tölti el egyik ismerősöm, hogy nyolc családnak kis ízelítőt adtott arról, hogy milyen szép Magyarország, milyen vendégszeretőek, vitálisak, jó humorúak a magyarok. Pár hónapon belül mind meglátogatják. ill. már meglátogatták országunkat.
Sok szép élménnyel gazdagodtak, akik már megjárták, és sikerült elkapniuk azt a hangulatot is amiért különösen érdekesnek számít egy kelet-európai ország.
Sokat érdekelt az ország igazi arca...ezért nem csak múzeumok, turistáknak előkészített (megrendezett) látnivalók érdekelték őket.
Nem tartotta szokatlannak, hogy az lesz a véleményük, milyen intelligensek a 'mindennapi' emberek is akikkel az utcán járva, vagy bárhol máshol lehet találkozni.
:)
Válaszok
 


 bazsiboy
    
2015-07-31 19:02:19  (212)
  Szia Anyóca!Az, hogy jót teszek vagy nem, a lelkemnek kell jól essen, nem az egómnak. Ha nem szívből
adom, akkor az nem jóság, ebben igazad van.

És természetesen adni abból lehet, ami már van. Fontos, hogy amikor teszel valamit, akkor
jól essen a lelkednek (nem az egódnak), mert ha nem esik jól, akkor nem is tudsz igazán,
szívből jót tenni.

Tudom, hogy ez sokaknak nem könnyű és ez alól én se vagyok kivétel. Nekem sem könnyebb,
mint másnak.

Pusztán törekszem erre és ez már jó. :-)

A lényeg, hogy akkor tudsz másnak is jót tenni, ha saját magadat is szereted, és jól érzed magad, különben nem tudsz jót tenni, lelki értelemben mondom.

Ez szerintem ezt jelenti.Előzmény: Anyóca (211)
Válaszok
 


 Anyóca
    
2015-07-31 15:47:44  (211)
 
Nem azé' Bazsi , de ez tiszta egoizmus . Mind a 7 pont . Arról szól , hogy nekem jó legyen a közérzetem , boldogabb legyek , fontosnak érezzem magam ...... én....én....én .....

Szerintem a "jóság" nem így működik . Belülről jövő késztetés , ami nem fontolgatja , hogy nekem jó-e vagy sem . Egyfajta empatikus kényszer .

Nem azért adok enni/inni az éhezőnek/szomjazónak , mert jó akarok lenni , hanem mert van amiből adjak , és ha van , ő se éhezzen/szomjazzon .

Nem azért adok néha a piroslámpánál kéregetőnek , hogy hazafelé marha boldognak érezhessem magam , hanem mert arra gondolok , hogy talán azzal a 2-300 forinttal már lesz egy vacsorára valója (és reménykedem , hogy nem a maffiának koldul) .

Nem azért etetek 6-8 kóbor macskát , hogy kenegessem az egómat , hanem mert soványak/éhesek/gazdátlanok (nyavaja essen a felmenőik "gazdájába" , amiért nem ivartalaníttatta őket időben !) .

.... és qurva boldogtalan vagyok , hogy ilyen a világ !


Előzmény: bazsiboy (210)
Válaszok
 


 bazsiboy
    
2015-07-31 14:32:41  (210)
 

Szevasz , Tom! :-)

Én azzal értek egyet, ami ebben a cikkben le van írva:MIÉRT BOLDOGÍTANAK A JÓCSELEKEDETEK?


„Aki rendszeresen jócselekedeteket hajt végre, az tartósan boldogabbá válik.”
- Sonja Lyubomirski


Sonja Lyubomirski lengyel származású pszichológus és boldogságkutató laboratóriuma
volt az első, amely tudományos alapossággal bebizonyította, hogy a jócselekedetek,
a segítségnyújtás valóban boldogabbá teszik az embereket.
A jócselekedetek gyakorlása a boldogság fokozásának hatékony eszköze.És itt van 7 boldogító érv, amiért érdemes gyakorlóvá válni:1, Ha kedves és nagylelkű vagy valakivel, akkor pozitívabban látod őt és ezáltal
elfogadóbb és megértőbb leszel, ami hatással lesz a belső jóllétedre is.
2, Amikor segítesz valakinek és látod mások nehézségeit, sokkal jobban értékeled
azt amid van és ezáltal szerencsésebbnek, hálásabbnak érezheted magad az életünkért.
3, Amikor másoknak segítesz, vigaszt nyújtasz, akkor elterelődik a figyelmed
a saját gondjaidról és rágódásaidról, mivel a figyelem fókuszát valaki
másra irányítod. Ezáltal sokkal jobb lesz a közérzeted.
4, A jócselekedetek gyakorlása fejleszti az önbizalmadat, az optimizmusodat és a
hasznosságod érzését.
5, A jócselekedetek életed értelmességét és értékét is emelhetik. Elkezded értékelni
magad, hogy igenis van szükség rád és tudsz valami olyat tenni, amitől
jobb lesz veled a világ.
6, A jócselekedetek kielégítik alapvető emberi szükségleteidet: kapcsolatba kerülsz
másokkal, rád mosolyognak, hálásak neked és értékes barátságokra tehetsz szert.
7, A jócselekedetek csökkentik a depressziós tüneteket, miközben fokozódik a
boldogságérzés és úgy érzed, ura vagy az életednek és saját magadnak.


(http://jobbveledavilag.hu)

Itt olvasható a cikk:

http://jobbveledavilag.hu/miert-boldogitanak-a-jo-cselekedetek
Az üzenetet a felhasználó 2015-07-31 14:34:11-kor módosította.
Előzmény: tom1019 (209)
Válaszok
 


 tom1019
    
2015-07-07 10:46:05  (209)
  én a magam részéről nem hiszek az ilyen (szerintem kitalált) történetekben, de megosztom a topicba Veletek -):

"Már megint mi történt velem...!Keresem a pasit aki ma megmentett! Ha van kedvetek, segíthettek benne!
A sötét hajú fekete ruhás illető ma délelőtt Nagykanizsáról Pápáig utazott vonattal, Celldömölkön beült hozzá a fülkébe egy lány lila virágos ruhában, kék kis bőrönddel és egy könyvvel.
Esetünkben a lány én vagyok, aki Zalaegerszegről Győrbe utaztam átszállásokkal, és mint az a harmadik vonaton kiderült, rossz jegyekkel. A hölgy az állomás pénztáránál csak a pótjegyeket adta ide, holott kifizettem a teljes árat. Az első két vonaton erre nem figyelmeztettek a jegykezelésnél, így erről nekem a szoknyámmal megegyező színű fogalmam sem volt.
A kaller - akire amúgy nem haragudtam, hiszen a munkáját végezte - nem díjazta, hogy csak pótjegyeim vannak. Azaz díjazta volna, szép kis összegű díjszabással. Felszólított, hogy vegyek új jegyet, mert hiába nem én vagyok a hibás, ha most nem veszek, akkor ebből bizony bünti lesz, vaskos.. Vagy rendőrt is hívhat. Ő se szeretné, de muszáj, mert ellenőrzik őket, és ha észreveszik, hogy helytelen jeggyel utazok, bércsökkentést kap, pedig most ő is meg van szorulva.. Mondtam, hogy teljesen megértem őt de egyáltalán nincs semmi pénz nálam, és én nem követtem el semmit, bár még így is kifizetném ha tudnám, de most egyszerűen nem tudom.
Ekkor megálltunk Pápán, útitársam, aki eddig csak csendben hallgatott, leszállt, a peront figyelő kalauzzal együtt, ígyhát magányosan kotorásztam tovább a táskámban. Mikor a MÁV dolgozója visszajött hozzám, átnyújtott egy jegyet. Értetlenül néztem rá miközben a vonat elhagyta az állomást. A magas barna férfi fekete ruhában kifizette a jegyemet, anélkül hogy szólt volna nekem. Nem volt alkalmam megköszönni neki, pedig kalauzunk megkérdezte, megadja-e a számát vagy a nevét, de jótevőm nem akarta, hogy hálálkodjak vagy visszafizessem neki. Csak csendben a háttérből segített, mert "az élet hosszú távon úgyis igazságos".
Köszönöm neked, kedves ismeretlen, ha elér hozzád ez az üzenet, keress fel kérlek!
Ha sose olvasod, és csak az éterbe szól ez az üzenet, akkor Isten áldjon! Neked meg köszönöm élet, tenyereden hordozol, nem maradok adósod."Előzmény: bonbon (204)
Válaszok
 


 Gondolatolvasó
    
2015-06-08 11:30:32  (208)
  "Hősöket faragna a magyarokból Zimbardo"

"Úgy tűnik, nálunk az embereknek kényelmesebb elviselni a rosszat, és másokat hibáztatni érte, mint tenni valamit a változásért."

"Mitől lesz hősies az átlagember?

A kulcs az, ha valaki
úgy tesz jót, hogy közben tudja: sokba kerülhet neki. Ha valakit
zaklatnak és kiállok mellette, azzal azt kockáztatom, hogy engem is
zaklatni fognak. Ha ezt a munkahelyemen teszem, elveszíthetem az
állásomat. Ha adakozok a templomnak vagy eljárok vért adni, az szép
dolog, de nem hősies, mert minimálisak a költségek és a kockázat. Hős
az, aki tudja, hogy ha segít valakin, azzal árthat magának, mégis
megteszi.
"

stb...


Válaszok
 


 tom1019
    
2015-06-02 19:40:16  (207)
  "Jónak csak egy jó világban lehet lenni! Jelen világunk nem erről szól, a pénz, gazdasági hatalom dominál, ill. összpontosul egy szűk réteg markában, akik verejtékes munkát végző "rabszolgák" hátán jutnak egyre magasabbra."Előzmény: tom1019 (206)
Válaszok
 


 tom1019
    
2015-05-24 07:58:24  (206)
  "Apa és fia sétálnak az erdőben. Hirtelen a fiú megbotlik, és éles fájdalmat érezve felkiált:
- Áúúúúúú.
Meglepetésére hangot hall a hegy gyomrából: "Áúúúúúú". . .
Kíváncsiságtól fűtve a hang irányába kiált:
- Ki vagy te?
De az egyetlen válasz, ami érkezik: "ki vagy te?"
Méregbe gurul a fiú, és ezt kiáltja:
- Gyáva vagy!
És a hang visszaszól: "Gyáva vagy!"
A fiú ránéz az apjára és megkérdezi: - Apa, mi folyik itt?
- Fiam - válaszolja az ember, - figyelj csak! - majd elkiáltja magát: - Csodállak!
A hang felel: "Csodállak".
Apja azt kiáltja: - Csodálatos vagy!
A hang pedig válaszol: "Csodálatos vagy!"
Majd az apja elmagyarázza:
- Az emberek ezt VISSZHANGNAK nevezik, pedig ez valójában maga az ÉLET!
Az élet mindig azt adja vissza neked, amit te kifelé nyújtasz! Az élet tükröt tart cselekedeteidnek. Ha több szeretetre vágysz, adj több szeretetet! Ha megértésre vágysz, te is érts meg és tisztelj másokat. Ha azt akarod, hogy az emberek türelmesek és tisztelettudóak legyenek veled, te is légy türelmes és mutass tiszteletet!
A természet eme törvénye életünk minden területére érvényes.
Az élet mindig azt adja vissza neked, amit te másoknak nyújtasz.
Az élet nem véletlenek sorozata, hanem tetteidet tükrözi."Előzmény: bonbon (205)
Válaszok
 


 bonbon
    
2015-04-26 11:14:51  (205)
  Egy ismerősöm egy hetet töltött fogyatékos gyerekek iskolai munkájának segítségével. Szeretné végérvényesen eldönteni valójában merjen-e nagyot váltani és életét ennek a hivatásnak szentelni.
Nagyon szép nap volt és ... nehéz, de nem a munka volt a legnehezebb, hanem a sorsok mögé látni..., majd hazamenni. Megjegyezte, hogy a barátnője, aki egész életében ezzel foglalkozott szinte mindig kedves, türelmes az emberekhez, és még akkor is mosolyog az arca amikor mosoly nem látszik/játszik rajta...
Válaszok
 


 bonbon
    
2015-04-18 14:47:52  (204)
  Kicsit ideillik, ezért leírom : Kis ismerősöm kapott kisebb, fából készült állatkákat Magyarországból és Dél-Afrikából, amelyekkel sokat szeret játszani.
Egyik nap szólt anyukájának, hogy bevinné megmutatni az osztálytársainak, mert szeretné, ha a többiek is megérzékelnék az anyagukat, milyen érdekesek és milyen jó érzés velük játszani...
Gondolta még, hogy sokaknak csak műanyag játékaik lehetnek, ezért szerette volna ha a fa játékokat is megismerik.

Örültek neki a gyerekek és a tanárnénik megkérték meséljen arról is honnan kapta, mi a története a kis állatokanak. Esetleg látta azt is is hogyan készültek?
És ő mesélt...arról, hogy szokott kutatni a neten a vadállatokról, szeret róluk sokat olvasni könyvekből is, néha írkál kis történeteket, verseket róluk.
(Két olyan verset írt vadállatokról, egy rímelőset egy grizzly medvéről, és egy haikut egy tigrisről , amelyek az éves versíró pályázat során idén bekerültek az országos kiadásba.- Ezt ő nem mondta el, csak én gondoltam, hogy leírom.)

Sokan nem is gondolták ilyesmi a 'hobbija' és a beszélgetésekből kiderült , hogy mások milyen hasonló dolgokat szeretnek csinálni, mi érdekli őket pl az egyik kisfiú I. Világháborús repülőkkel foglalkozik, sok mindent gyűjtött, rajzolt már róluk, a legjobban papírból szereti elkészíteni a modelljüket apukája segítségével, másik kislány bonnet sapkákat szeret tervezgetni, párat már készített is stb. :)Az üzenetet a felhasználó 2015-04-18 16:47:41-kor módosította.
Válaszok
 


 Gondolatolvasó
    
2015-04-12 11:12:11  (203)
  Ezt is ott találtam... de ez megrendezettnek tűnik, de jó...Előzmény: tom1019 (202)
Válaszok
 


 tom1019
    
2015-03-31 14:47:50  (202)
  magyar hajléktalanok helyzete 2015---KATT a képre!


érdemes a cikk hozzászólásai között is "szemezgetni"!
Előzmény: tom1019 (196)
Válaszok
 


 bonbon
    
2015-03-30 22:30:39  (201)
  Nem gondoltam, hogy el kellene innen mennem, de jólesett amit írtál. :)
Nem hinném tomról, hogy alapvetően rossz fiú, nem véletlenül írok neki.

Örömmel olvasnék a kigyógyult drogosról és a többiekről akiket említesz.

(Sehol nem írtam a magam 'jóságáról', még csak nem is utalhattam rá...sem arról miben hiszek ,kikért tudok hittel, lelkesedéssel tenni, hiszen nem én vagyok a téma szerencsére. :)
Az emberekről írok akiket látok.)
Előzmény: Bagheera the panther (194)
Válaszok
 


 tom1019
    
2015-03-30 20:23:29  (200)
  dehogy megy el,
miért is tenné?
mert valamelyik netes lúzer másképpen látja a magyar valóságot, mint Ö külföldről?
ha esze van lexarja mi van itt és tovább hozza pozitív tapasztalatait...
van akit a "Jónak" lenni Jó"-nak példái boldogít, amit én xarok le, mert ritka eseteket leszámítva nem hiszek benne...
engem pedig az éltet és boldogít, ha kiszakadok szabadidőm és hobbijaim segítségével a magyar "posványból" :)
lehet félreismertél, mert azért fórumozok, mert szórakoztat az emberek sokszínűsége, érdekel véleményük a világról,
itt lehetnek őszinték, hazudhatnak jó nagyokat, szerethetik és utálhatják egymást, miközben én a való világban utálom az embereket, mert 35 éve, mint középvezető, jó nagy felelősséggel állandóan köztük élek és dolgozom :)
ergo, elegem van a sok képmutató, álszent emberekből, csak sajnos még van dolgom és még nem mehetek nyugdíjba :D

"szó nélkül" csak a halálba lehet menni,
szeretek pörögni, vitatkozni, de azért tiszteletben tartom mások véleményét,
igazad van, nem vagyok hibátlan, de ki az?
:-) tom

Előzmény: Bagheera the panther (199)
Válaszok
 


 Bagheera the panther
    
2015-03-30 19:08:55  (199)
 

to bee or no`t to beeMéhecske vagy nem méhecske? :-)


Nem vagyok jó, hidd el. Szeretnék az lenni, de nekem is megvannak a korlátaim, amiket nagyon nehéz, vagy egyáltalán nem sikerül átlépnem. Sok dolog ezek közül bánt, sokkal már nem is foglalkozom. Azt gondolom, az emberekről éles helyzetben derül ki igazán, hogy jók-e vagy sem, az én életemben is volt olyan éles helyzet, amiben megbuktam. Mindegy.


Értem amit mondasz, csak azt nem értem, miért nem tudsz szó nélkül elmenni a Tiédtől eltérő, a szemszögedből akár idealistának is nevezhető vélemények mellett? Miért jó neked, ha nem hagysz másokat abban hinni, amiben ők akarnak, amikor nem ártanak vele senkinek? Mi a célod a "helyreigazításokkal", milyen eredményt vársz? Bonbon és társai "megtérnek", és elkezdik hirdetni az emberi gonoszságot? Bonbon és társai elmennek innen, Te itt maradsz a topikban, mit nyersz vele? Most lehet, hogy nem sikerült világosan megfogalmaznom a kérdést, de másképp már nem tudom, ha nem megy, nem is erőltetem tovább.


A vicc teljesen találó. :-)


Előzmény: tom1019 (198)
Válaszok
 


 tom1019
    
2015-03-30 18:15:22  (198)
  nem,
pont az a realitásom alapja, hogy a munkám miatt Mo.-gon sok felé járok, hobbijaim miatt pedig külföldre (főleg tőlünk nyugatabbra)...
semmi bajom az előttem hsz-val, tudod jól (írtad is), hogy tolerálom a " miénktől eltérő vallása, bőrszíne, világnézete, véleménye miatt"-i embereket, de következetes is vagyok a véleményemmel kapcsolatban...
a "büdös" pesti rétegről is meg van a saját véleményem, még akkor is, ha történetesen 50 évig ott éltem és a gyerekeim, unokáim és munkám miatt is rendszeresen "hazajárok"...

"külföldizés" ? nagyon relatív dolog, mert sok jó, de sok rossz tapasztalatom van a külföldön élő magyarokkal kapcsolatban (olvasd vissza Levi írásait, ledegradáló véleményeit),
természetesen bonbon egész más kategória, nincs is vele semmi bajom, csak másképpen látom itthonról a topic lényegét, de lelke rajta, hogy Ö mit lát, tapasztal v. gondol, akár a "jóról", akár rólam :) nem akartam személyeskedni, csak példái ezt hozták ki belőlem...
én a realitások és nagyobb számok világában élek, kisarkított és egyedi példák számomra nem mérvadóak...

benned és "jóságodban" nem kételkedek, mert személyiséged, őszinte véleményed, írásaid és munkád meggyőző számomra, de
nagyon kevés gépe mögött ülő emberkének hiszek...
engem "jóval, jókkal" v. hülyeségekkel nem lehet meggyőzni csak tettekkel,
ismerhetnél már :-)

ui.: to bee or no`t to bee

és egy kis poén feszültségoldónak, bonbon kedvéért, nehogy bánkódjon nyers véleményem miatt:
A mennyország az, ahol az angolok a rendőrök, a franciák a szakácsok, a németek a technikusok, az olaszok a szeretők és az egészet a svájciak szervezik.
A pokol, ahol a németek a rendőrök, az angolok a szakácsok, a franciák a technikusok, a svájciak a szeretők és az egészet az olaszok szervezik.
Az üzenetet a felhasználó 2015-03-30 18:22:40-kor módosította.
Előzmény: Bagheera the panther (197)
Válaszok
 


NetHírlap / Fórum / NetHírlap kávéház / "Jónak" lenni Jó
      Oldal:  / 5      bontás: 


Név: 
       Jelszó: