2017. február 24. péntek - Mátyás
Gázpisztoly

Tisztelt fórumozók! A Nethírlap fóruma politikamentes fórummá alakult, politikával kapcsolatos topikok, hozzászólások törölve lesznek.

"RÉGIMÓDI" TOPIK III.

NetHírlap / Fórum / 

NetHírlap kávéház

  / 

"RÉGIMÓDI" TOPIK III.

    
    Oldal: előző oldal / 822következő oldal      bontás: 
Privát üzenetek

Bejelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Moderálás
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
Fegyverek
GSM, távközlés
Hajózás
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Legfrissebb 20

Zabálnivalók...
"RÉGIMÓDI" TOPIK III.
CHRYSLER STRATUS, CHRYSLER SEBRING
Macskaklub
Chrysler Voyager / Grand Voyager
Híd
Tanulságos filmek
Női dolgok: kézimunka,kávé-csevegés
"Jónak" lenni Jó
Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország...
Elmélkedések a Világ működésével kapc...
Chrysler 300M / Concorde / Intrepid
Forza Schumi...
Terápia
SuEllen bungalója
CB-rádiósok ide!
WEBlap készítés
A feleség boldogságán múlik a jó háza...
Hogyan lehet visszatelepedni Mo.-ra?
Süssön ránk a nap!


 Pipitér
    
2017-02-24 19:34:58  (41084)
 
Tina a Lánykádnak
Előzmény: ttina (41074)
Válaszok
 


 Pipitér
    
2017-02-24 19:24:20  (41083)
  Szép estét, jó éjszakát!
Válaszok
 


 Őszike
    
2017-02-24 17:02:15  (41082)
  Hát, Beuskám....az EKG még csak hagyján, de amikor a terheléses Tour de Franc--on tekerünk félmeztelen, melltartó nélkül....na, az az igazi😁😁😁
Előzmény: Bejcsa (41073)
Válaszok
 


 Őszike
    
2017-02-24 16:59:23  (41081)
  Igen....pedig úgy tartja a mondás, hogyha nem talál, csinál.....itt kicsit csendesült a szél, talán nem tér vissza ez a rossz passz....ne is, mert holnap függöny mosás/vasalás a napi penzum...brrr😡

Karácsonyra mostam, de már piszkosnak látom a fűtéstől. Viszont nem várom meg a húsvétot ill.. a fűtés szezon végét, mert nagyon zavar...
Előzmény: margareta68 (41079)
Válaszok
 


 Őszike
    
2017-02-24 16:54:48  (41080)
  Margóka, könnyen lehet, hogy a fogad "csak" az orkánszerű szél előfutárakénr kínozott meg, saját tapasztalat, hogy ilyenkor az arckoponyában lévő csontok nagyon érzékennyé válnak. Ha reagált a fájdalomcsillapítóra és azóta sem jelentkezett, akkor nyilván erő van szó.

Amúgy tényleg jó, hogy meg tudunk konzultálni dolgokat....egyikőnk sem szégyenlősködik ez ügyben, minek is. Sajnos egy bizonyos kor után minden előjön, akár akarjuk, akár nem, még, ha vigyázunk is magunkra, ahogy tudunk.

Csednek nagyon is igaza van abban, hogy bármennyire fárasztó és idegesítő az orvosokhoz való járkálás, arra mindenképp jó, hogy legalább szem előtt van az ember és úgy, ahogy, de csak karban vannak tartva azok a nyavalyás nyavalyák😉
Előzmény: margareta68 (41075)
Válaszok
 


 margareta68
    
2017-02-24 16:52:33  (41079)
  Ma jégtörő Mátyás vagyon és mivel nem talált jeget, egy kis hideget hozott, de azért talán fagyot sehol sem!:)

Őszike jó, hogy már jobb a közérzeted!:)...úgyis csak ebben bízhatunk, hogy majd eltérül a baj, ha jót akar!:)Válaszok
 


 Őszike
    
2017-02-24 16:42:16  (41078)
  Nagyon boldog szüketésnapot kívánok én is, szeretettel!

Bodogságos ünnepelést!🌸🍾🌸🍾🌸🍾🌸
Előzmény: ttina (41074)
Válaszok
 


 Őszike
    
2017-02-24 16:31:21  (41077)
  Ó drága Mamsika,

Ijedten olvastam az első mondatokat, de aztán megnyugodtam, hogy végül is ura voltál a helyzetnek. (Nekem azt tanácsolták, hogy ilyenkor a Tensiomin mellé vegyek be egy nyugtatót is, de én ilyenkor inkább rágyújtok. Okosan😁.)

Tegnap jó napom volt, nagyot takarítottam délelőtt, de este éreztem, hogy megint kezdődik valami, jött is a görcsös fejfájàs és mivel nem segített az Algoflex rapid, megmèrtem a nyomit és megint 180/98 volt az èrték.....persze Tensiomin....azzal sikerült 157-re lenyomni, de a fejem csak fájt, meg a nehézlégzés mellette.....még fejfájósan aludtam el nagynehezen 10 után....aztán éjjel megint felébredtem a fejfájásra....reggel olyan voltam, mint az árnyékom, viszont normális lett a nyomat. Azóta sokkal jobban vagyok, úgy fizikailag, mint hangulatilag. Fene se èrti ezt...

Vigyázz magadra Kincsem!!!
Előzmény: Mamsi (41068)
Válaszok
 


 margareta68
    
2017-02-24 09:47:33  (41076)
  Tinám akkor van elég dolgod most is bőven!:)...ahogy szaporodik majd a család, úgy sokasodnak a dolgaid is!:)

Kittinek meg nagyon sok szép szülinapot még és legyenek a barátjával sokáig boldogok!Előzmény: ttina (41074)
Válaszok
 


 margareta68
    
2017-02-24 09:37:37  (41075)
 
Sziasztok drágáim!

Annyira megnyugtattatok, ahogy látom, persze eddig is tudtam, hogy nagyjából kinek milyen nyavalyái vannak, talán ezért is értjük meg annyira itt egymás problémáit és közben egymástól is szerzünk tapasztalatokat, amit esetleg fel tudunk használni, ami nagyon jó!:)
Ezek a pánikolások is ismerősek már sajnos nekem is, meg a férjemnek is, ha nem is ennyire komolyan és még nincs diagnosztizálva hivatalosan, de mindig frászban van az ember valami miatt, főleg, ha újabb tünet jön elő, amit még nem ismert eddig...hiába tudja, hogy csak árt vele, de nem mindig lehet sajnos visszafogni magát, hiába szeretné!:(...ezt tényleg csak az értheti meg., aki hasonlókat átél. Persze minden betegséggel így vagyunk, én már sokszor mondtam is, hogy a dokiknak minden bajt át kéne élniük, (mi lenne szerencsétlenekkel?)  hogy legyen fogalmuk mi hogyan is fáj, mit is érezhet a beteg (akár még a pucérkodást is:) ), nem csak ami a könyvekben le van írva nekik, mert azt csak úgy tudnák igazán megérteni!

Eszter ahogy téged is olvastalak, már mindjárt kevesebbnek tűnik az én bajon és menőkém, problémám, meg Vicuska rohamai is szörnyűek, már nem is merek rágondolni, mert akkor hátha nekem is előjön, az össze-vissza nyomatok nekem leginkább a változó korban voltak ennyire, amikor a doki azt mondta mit csináljak magával?...próbálja kikísérletezgetni, melyik gyógyi hogyan hat...ezt sajnos nem is lehet másként, csak az a baj, hogy nem tudja megfejteni az ember az okokat, amikor tudomása szerint semmi oka nincs rá, amikor éppen felugrik a nyomat, vagy össze-vissza kalapál a motorunk....hát ezek a vegetatív idegrendszer működési zavari, ahogy már valamikor nekem fiatal koromban mondta egy dokinéni, mindig eszembe jut és igazat adok neki!

Most persze nekem is jött megint az éjszaka egy újabb, nehogy már nyugi legyen ám, el kezdett fájni a koronás hátsó fogamnál a csontom, az arccsontom, állkapcsom, nem is tudom, de muszáj volt egy csillapítót bevennem, pedig nem nagyon szoktam a gyomrom miatt!:(...ez megint egy nagy gondom még, a fogaim!....a Syncumar miatt mindig ettől félek, mert tudom, hogy már megértek cserére a fogpótlásaim, hisz tavaly tavasszal is már nekiduráltam magam egyszer, de csak az első fogaim újra töméséig jutottam, a doki meg nem frocrizta egyébként sem, bár megemlítettem neki, de szerintem ők sem szeretik az ilyen problémás eseteket sajnos, egyébként sem volt beszédes a pasi, egész idő alatt egy kukkot nem szól, az ilyen sem jó!...most ismét elkezdtem már keresgetni a neten, ha nagyon muszáj lesz, hova, kihez mennék szívesebben, persze leginkább sehova, de tudom, hogy előbb utóbb muszáj lesz sajnos!:(
Beuska te már túl vagy a fogászaton?

Egyenlőre tényleg elég lesz a bajaimból, de most kicsit ezek voltak a témáink, nem lehet ugye mindig sütni-főzni sem, fő a változatosság!:) Szegény Tom meg gondolja magában, ezek a tyúkok mennyit tudnak itt nyavalyogni!:)...Tom nektek sok jó egészséget még sokáig és menjetek, utazzatok, ameddig tudtok,  használjátok ki a lehetőségeket!
A kis uncsikáidnak is minden jót, nőjenek nagyra egészségben a többi unokákkal együtt!

Ma tököt főzök magunknak, a fiam meg eszik jókat a városban, eddig még nem panaszkodik a kajára, sőőőt!...mondtam is neki, legalább több félét ehet, mert én több napra főztem amúgy is:)...és nekem sincs vele annyi gondom, kitalálni, kinek mit is? Remélem a munkahelye is kedvezőbb, legalábbis eddig azt mondja, sokkal jobban tetszik neki, ez a neki való meló, akkor úgy legyen sokáig, legalább valami jó is legyen már!

Vigyázzatok magatokra, legyen békés szép napotok, ma jön az eső is, itt már sötétedik, utána meg a szélvihar, szóval van mire fogni a bajainkat is!:)


Az üzenetet a felhasználó 2017-02-24 09:43:28-kor módosította.
Válaszok
 


 ttina
    
2017-02-24 09:29:01  (41074)
  Legyen szép napotok!

Itthon, ... holnap tartjuk a csajom szülinapját, sütök, főzök, takarítok, délután megjön a ifjúság még a mosás is hozzájön...tinaVálaszok
 


 Bejcsa
    
2017-02-24 06:19:13  (41073)
 
Jaj drága Csed, az a szívészeti pőreség annyira ismerős, mert én is ugyanúgy átélem a minden évi kontrolloknál, és ugyanúgy berzenkedem mindig, ahogy te is, a pokolba kívánja az ember a kiszolgáltatottságot, azt, hogy az ember ilyen vizsgálatoknál darab, darab, semmi más, a személyzet meg elszórakoztatja magát közben, az empátia nemigen műxik, akárhogy is van, akármilyen sanyarú az eü-sök élete, a háromnegyede nem való erre a területre pszichésen se, idegileg se, egyáltalán se.

Puszika !


Előzmény: eszteR5 (41069)
Válaszok
 


 Bejcsa
    
2017-02-24 06:15:03  (41072)
 
Naná Margó, hogy nem untatsz eü-s témákkal, ahogy Őszike is írja, mert mindannyiunknak van elég nap mint nap, ez már csak így van az elegáncsos kor után, én legalábbis nem ismerek olyat, aki mentes ezektől az itt-fáj, ott fáj, ez se és az se műxik rendesen dolgoktól, különben örökké élnénk, és hogy férnénk el a bolygón ugye.

Hát ez az, hogy neked van ez a lelkiismeretes és alapos urológus dokid, de ennek se tud maradéktalanul örülni az ember, mert mint utólag kiderül, egy csomó felesleges vizsgálatra küld, de ő tutit akar tudni, a beteg meg már semmit se akar tudni, csak maradjon békében és legyen valahogy jól.


Előzmény: margareta68 (41066)
Válaszok
 


 Bejcsa
    
2017-02-24 06:11:24  (41071)
 
Vicuskám, tegnap vagy mikor tök véletlenül belenéztem a Mokkába reggel, és ott volt Gábor S. Pál, aki ugye nem csak a zenében valaki, de mint pszichiáter is, és a pánikos dolognak elismert szakértője, és még a műsorvezetők szája is tátva maradt, annyira érzékletesen beszélt az egész témáról, alig akarták abbahagyni a faggatását, de ami feltűnt nagyon, hogy szólt arról is, hogy ez a labilis fajta magas nyomat abszolút hozzátartozik az egészhez, és semmilyen nyomatgyógyszerrel nem is lehet csak úgy helyrehozni, az egészet kell és lehet. Ma már lehet, csak hát ahhoz ugye az kell, hogy a millió kivizsgálás és egyebek után a paciens rendszeresen szedje azt a gyógyszert, ami manapság a leg, és akkor huss, pánik. Hogy akkor miért van, hogy százezrével teremnek manapság is pánikbetegek, hát mert annyira bizonytalan az élet maga, mire a folyton rosszul lévő eljut az eü-be, valami csoda folytán képes végigvárni az összes vizsgálatot és nem szökik meg közben, és aztán a méregdrága dokikhoz elkerül, és még az idő is jótékonyan segít, na az nem máról holnapra.

Ez a frontérzékenység viszont duplán pech, mert itt is van nyomatgond is, meg minden más.  

Puszika !


Előzmény: Mamsi (41068)
Válaszok
 


 Bejcsa
    
2017-02-24 05:20:35  (41070)
 JÓ REGGELT !


Válaszok
 


 eszteR5
    
2017-02-23 22:12:43  (41069)
  Szia Margó!
Nekünk is a Zurammal néha úgy bezsúfolódik az eü-s program, hogy be kell szépen írogatni a naptárba, hogy mikor van nekem vérvétel, mikor neki, mikor kell nekem a cukros dokihoz menni, mikor neki, a másik szeme is vizsgálat alatt van szürkehályog miatt, nekem egy évben négyszer ÉKG és még sokszor csak úgy programon kívül ezér-azér meg kell jelenni valamit aláírni, kitölteni, mert a cukros doki most megint be akarja venni a Zuramat valami programba. Érdemes ezeket a dolgokat kihasználni, mert akkor ingyen van a gyógyszer, a vizsgálatok is elegáns, szép környezetben zajlanak, csak sok, nagyon sok.
Az ÉKG egyébként úgy zajlik ebben a hiper-szuper rendelőben, hogy természetesen le kell vetkőzni derékig, félpőrén fekszem egy magas asztalon, a nővérek tapadókorongokat rakosgatnak a bőrkémre, bokámra, mindenhova ahogy azt kell, aztán felülök, megmérik a vérnyomásomat, még mindig pőrén, a doki vicceskedik, a nővérek vihognak és én is próbálok jópofát vágni, de nehezen megy, nem szeretem a mesztelenkedést hihííí. Aztán még jön a mázsálás, megdícsérnek, ha fogyok egy-két kilót, fordítva ejnye-bejnye, felírkálja, ill. kinyomtatja a gyógyszereimet, előadás a helyes étkezésről még mindig félpőrén. Egyedül én, kínos. Egyébként soha ne zavart, ha orvosnál le kellett vetkőznöm, de általában csak a vizsgálat idejére, ez természetes. Szóval így megy ez már 2007. óta és képtelen vagyok megszokni hihííí.
A sóbarlang biztosan nagyon klassz, ki kéne próbálni, már sok helyen van itt is a városban. Szóval nagyon is megértelek a sok eü-s program miatt, viszont legalább figyelve vagyunk és reméljük a nagyobb bajt sikerül megelőznünk.
Puszi: Csed
Előzmény: margareta68 (41066)
Válaszok
 


 Mamsi
    
2017-02-23 21:50:55  (41068)
  Szép estét Kedveseim!

Őszikém,

ma lekoppintottam a minapi kiugró nyomatodat.
Egész délelőtt, meg napközben éreztem, hogy valami készül, pedig reggel 110/80 volt a nyomatom, ehhez képest délután villámgyorsan egy teljesen békés telefonálgatás közben elkapott a rosszullét, éreztem, hogy baj van, hát az is volt, 205/110 120-as pulzussal. Órákig tartott, mire normalizálódott, addig szétmarta a sok Tensiomin a nyelvemet.Hogy mi a frász okozta, mikor nem idegeskedtem, nem stresszeltem semmin sem. Tudod, nálam az a baj, ha felmegy a nyomat, legtöbbször elkap a pánikroham, és az meg úgy fent tartja, vagy még tovább emeli, hogy csak na! És ha egyedül vagyok, akkor erre nagy az esély, olyankor egy frászban vagyok, hogy baj esetén nincs, aki mentőt hívjon nekem. Pont főzőcskéztem is előtte, még szerencse, hogy éppen pár perccel előtte zártam el a sütőt a rakott kell alatt, így befekhettem az ágyba kúrálgatni magam.

Na, most nézem az időképen az orvosmeteorológiát, valszeg ezt érezhettem, én ugyanis egy nappal korábban már produkálom a közelgő frontok tüneteit, mert vagyok olyan peches, hogy mindkettő rosszul hat rám.

OrvosmeteorológiaPénteken erős hidegfronti hatás fog érvényesülni, melynek
eredményeként keringési problémák, vérnyomás-ingadozás, valamint görcsös
fejfájás, izomgörcs jelentkezhet a frontérzékenyek körében. A
megerősödő szél lecsökkenti majd hőérzetünket, emellett ingerültség,
nyugtalanság is felléphet. Öltözzünk rétegesen, táplálkozzunk
vitamindúsan!

Előzmény: Őszike (41067)
Válaszok
 


 Őszike
    
2017-02-23 18:23:02  (41067)
  Szióka, Margó🌸,

Engem semmiképp nem untatsz és felteszem, egyikőnket sem. Én itt újonc vagyok, de azt már még "olvasó" koromban érzékeltem, hogy a topiklakók itt nagyon összetartanak, tehát ami a te gondod/örömöd, az a miénk is....ha szabad így mondanom😊
Előzmény: margareta68 (41066)
Válaszok
 


 margareta68
    
2017-02-23 11:45:35  (41066)
 
Beuska valóban még kicsit várni kell a tavaszi kikeletre, én is lesegetem lent a ház előtt a nárciszokat és tegnap már láttam is egy-kettőnek a hegyét, meg tulipánt is, talán lassan elkezdenek bújni kifelé a többiek is, mert tavaly már januárban kibújtak, igaz, aztán nem is nagyon volt rajtuk virág, mert szerintem a hideg mégiscsak megártott nekik.
Ma végre megint letudva egyik eü-s programom, most szerencsére ismét kedvezőbben alakult a várakozás, illetve alig volt, mert 9-re volt időpontom és már fél 10 előtt ismét kint voltam az utcán, jó, hogy néha azért ilyen is van!:)...ez az a fiatal urológus dokim, aki annyira lelkiismeretes, hogy már szinte sok is, szerintem manapság talán nincs is még egy ilyen...de legalább figyel a betegekre és minden apró dolognak a végére akar járni, ha nem biztos valamiben, akkor újra elküld még ide-oda, aminek persze nem örülök én sem, mert már kicsit fárasztó, mert nem hagyja békén az embert elbliccelni a jelentéktelennek tűnő dolgokat. Most mehetek majd én is megint még ápr.-ban CT-re, utána meg vissza hozzá, így még sajnos, Húsvét hetében is meglesz a menőkém.:(
Ezért is fél az ember már menni az eü. tájékára, mert akkor nincs sosem vége a járkálásnak, csak legalább várni ne kéne sehol annyit, akkor még hagyján!
Tegnap meg a férjem szemészeti problémája volt a programunk, de szerencsére most nincs műtét kilátásban, így csupán két szemüveg rendelése volt még a program, ami megint nem fillérek, bár a legolcsóbbat választottuk, hisz nem jár semmi elit helyre benne.:)...utána még éppen odaértünk a sóbarlangba is, jól  is esett kipihenni a sok járkálást!

Bocsi, ha itt untatlak benneteket ezekkel, hisz tudom másnak is van elég baja, csak néha jó elmesélni valakiknek. Ha már unokáim nincsenek, akikről mesélhetnék, akkor leginkább marad ez a téma, főleg amikor így összejön, utána remélem megint lesz egy kis szünet, a jobb idő beálltával főleg!:)

Mindőtöknek legyen kellemes, szép napja, itt mintha most kezdene már kicsit világosodni, tegnap délután sütött a napocska is:)

Az üzenetet a felhasználó 2017-02-23 15:04:14-kor módosította.
Előzmény: Bejcsa (41055)
Válaszok
 


 margareta68
    
2017-02-23 11:22:00  (41065)
  Sziasztok!

Vicusom az bizony nem mindegy a tudósoknak, hogy mikor fedezik fel az új, Földhöz hasonló bolygókat, de az sem, hogy milyen messze vannak tőlünk, hogy esélyük sem lenne rá odalátogatni a földlakóknak.:)

Ezt én is úgy gondoltam, ahogy Beus is írja, hogy a nagy világmindenségben kizárt dolog lenne, hogy csak ez a pici Föld lenne élhető bolygó, ahol lakók is vannak.Előzmény: Mamsi (41063)
Válaszok
 


 Bejcsa
    
2017-02-23 10:54:05  (41064)
 


Vicuskám, bizony nagyon érdekes hír, és ha az emberben alapban van némi szkeptikkusság, akkor most azt gondolhatta, hogy: na ugye. Mert az emberek zöme el se meri képzelni, hogy a világegyetemben létezhetnek Földhöz hasonló és lakott bolygók, de úgy is lehet gondolkodni, hogy az kizárt, hogy a milliárdnyi égitesten sehol senki, csak mi vagyunk, ez valahogy olyan nagyon öntelt marhaság, hát nem?
Előzmény: Mamsi (41063)
Válaszok
 


 Mamsi
    
2017-02-23 09:08:27  (41063)
  Szép napot Kedveseim!

nem nézek híradókat, ezért nekem ez a hír teljesen meglepő volt ma reggel.

http://hirtv.hu/hirtvszines/het-foldhoz-hasonlo-bolygot-talalt-a-nasa-1387248

itt bővebben:

Válaszok
 


 Bejcsa
    
2017-02-23 06:16:27  (41062)
 Válaszok
 


 Bejcsa
    
2017-02-23 05:55:38  (41061)
 
Igen drága Csed, hála az égnek, nem lett unalmasabb a sztori az új Hürremmel, csak kicsit más, de inkább azért, mert az összes herceg felnőtt és jól ki is mutatja a foga fehérjét, kiváltképp a középső kettő, ezek ráadásul édestestvérek, de enyhén szólva ki nem állhatják egymást, ez meg már magában hordozza a jövőt is. A szultán viszont nem is rájuk figyel inkább, hanem most már mélyen elültetődött benne a Musztafa iránti gyanakvás, pedig tán ez a fia a legtisztességesebb és legnormálisabb, osztán csórikám semmire se fog menni vele.

A Rüsztem a legganéjabb szereplő a sorozatban, hogy mér nem mérgezi meg már valaki. Az új Hürremről elképzelni nem lehet, hogy valaha kufircolt egyet is, pedig minimum ötször tette, de ez a nő inkább egy bősz anya, nem más, ennek nemigen fog szóvirágos cirkalmakat szavalni a szultán, mert azt senki nem hinné el.

A Szümbül megint olyan volt, hogy kedvvel vigyorgok rajta.

Láttam, hogy van egy ígéretes másik sorozat is, gyönyörű az a főszereplőnő benne, és ahogy írod, a sztori is fordulatos lehet, de amíg a szultán van, más sorozatba nem folyok bele, mert onnantól kezdve tényleg meghülyül az ember, muszáj követnie a részeket, kábé olyan extázisban, mint Julis néni Cserszegcsömörcén, hogy a palántázást, gereblyézést, kacsának ződet aprítást, mindent a sorozatok kezdési idejéhez igazít, nem röhögni ezen, mert mi dettó, csak nem aprítunk a kacsának, mi boltozást és mosást és főzést igazítunk, Julis néni főzést annyira nem, mert húsz perc alatt megoldja azt hétközben, mint ahogy mindig is így volt.

Dorcsi annyira azért nem cserfes még, pontosabban nem állandóan, hanem amikor rájön a dumálhatnék, akkor mondja és mondja, különben olyan komolyan nézi a dolgokat csendben, mint az apuja szokta. Borzasztó mozgékony, olyan duracell-elemes gyerek.

Puszi !


Előzmény: eszteR5 (41058)
Válaszok
 


 Bejcsa
    
2017-02-23 05:20:33  (41060)
 JÓ REGGELT !
Válaszok
 


 eszteR5
    
2017-02-22 23:47:15  (41059)
 Remélem kép lesz belőle, ők a főszereplők.
Válaszok
 


 eszteR5
    
2017-02-22 23:36:00  (41058)
  Szia Beuska!

Végre történnek az események Szulejmán palotájában, zizeg a levegő, szinte mindenkinek van valami hasfájása, így aztán abszolút nem unalmas. Nekem ez az új Hürrem határozott, de nem meggyőző, egyelőre idegen számomra, még jó, hogy a hangja megmaradt.
Na szegény Naszu efendi, ill. Matrakos kapott a bunkóval rendesen, azt hittem kinyúvasztják a lelkes hercegecskék, aztán egymást gyepálták gyűlölettel a szemükben, hogy őszinte legyek, nem bántam, csinálják, ha nem bírnak magukkal hihíí
A gané Rüsztem hogy bepróbálkozott Szulejmánnál feketítgetni, de rosszul mérte fel a helyzetet, frankón le lett állítva, viszont Szulejmán savanyú ábrázatja azért egyértelmű volt. Féltékeny a fiára.

Beuska, nézek ám egy másik sorozatot is reggelente a Duna TV-n és nagyon tetszik. Nem szóltam róla, mert eleinte zavaros volt és magamban sem voltam biztos, hogy lesz-e kedvem hozzá, de maradtam és nem bántam meg. Valamikor a múlt század elején játszódik Braziliában, csodásan van fényképezve, ill. filmezve, csoda szépek a ruhák, csupa csipke, omló selyem, de már nem az abroncsos, csak símán testhez símuló, ízléses darabok. Vannak benne feketék, akik éppen hogy már nem rabszolgák, a gazdagék viszont visszasírják azt az időt, vannak elvált nők, akiket kitaszít a társadalom munkát sem kapnak, megvetik, elítélik aki férj nélkül merészel szülni, képesek pénzért halott csecsemőt csempészni az egészséges helyére nehogy megszólják a gazdag ficsúr szüleit, mert fekete jányt szeretett. Ezek az életek aztán bonyolódnak, már igazán oda kell figyelni, mert a kuszaság a tetőponton van mostanság hihíí.

Dorinkát még mindig nem dícsértem meg, pedig megnézegettem ám a bajuszkás tündéri pofiját, már biztosan sokat beszél.

Puszi: Csed


Előzmény: Bejcsa (41037)
Válaszok
 


 Bejcsa
    
2017-02-22 18:51:17  (41057)
 
Drága Pipitér, persze, hogy gondolunk rád !

Sokaknál úgy van, akik nyugdíjba kerültek, hogy végre, de ! Nehéz átállni, megszokni, de ha sikerül majd, akkor aztán tervezhetsz és kertezhetsz is kedvedre, meg az utazások és minden hasonló. Egy kis vásárlás, piacozás, ráérőzés. És nuku agyalás!!!

Puszika !


Előzmény: Pipitér (41048)
Válaszok
 


 Bejcsa
    
2017-02-22 18:48:26  (41056)
 


Vicuskám, hát már csak emlék nekünk, amikor annyit tudtunk alvadni egyfolytában, amennyit minden nap kellene, de legalább nem kell kialvatlanul rohanni dolgozóba, az így sehogy se menne, úgyhogy tényleg igaz, hogy minden rosszban jó is van.
Előzmény: Mamsi (41044)
Válaszok
 


 Bejcsa
    
2017-02-22 18:46:01  (41055)
 
Margó, tegnap átsuhantunk a Városligeten, onnan tudom, hogy még várni kell az igazi tavaszra, mert még sehol az árvácskák. Majd ha azok teljes pompában lesznek, akkor kész a tavasz, mindig ott van legkorábban virág közterületen.


Hát arra várhatunk, hogy mikor lesznek ideális körülmények az eü-ben szerte a vonalon, ha egyáltalán megengedhet magának az ember fizetős rendelést, akkor az manapság még leginkább a fogászat, azt tényleg nem lehet akárhol és akárkinél, az olyan. A többi helyen kénytelenek vagyunk kivárni a sorunkat naphosszat. 


Előzmény: margareta68 (41042)
Válaszok
 


 Bejcsa
    
2017-02-22 18:41:43  (41054)
 


Bizony Őszike, ha megfigyeljük, legtöbbünknél a melegfront közeledte vált ki mindenféle kellemetlenséget inkább, mint a hüvifront, bár ezeknél már csak a kettős rémesebb.
Előzmény: Őszike (41039)
Válaszok
 


 Bejcsa
    
2017-02-22 18:40:24  (41053)
 
Gondoltam rád Tom, hogy hiába közeleg már a tavasz a kertek alján, de nektek kell még azért egy kis hó ilyenkor is, de hogy még áprilisban is, az igen ! Biztos csudás lesz, hogy a hegyekben még fehérség, de alatta már csupa virág.

Puszi !

Előzmény: tom1019 (41049)
Válaszok
 


 Őszike
    
2017-02-22 18:07:56  (41052)
  Fényhiányunk van, ennyi az egész. De, hogy már hosszabbak a nappalok, ez is jelzi, hogy vége a télnek, lehet, hogy majd még rug egyet-kettőt, már nincsen ereje.

Üdvözöllek Pipitér, nagyon hiányoltunk🌸🌸🌸. Jutott eszembe arrról, amit írtál, hogy a passzív korszakom elején én is rohantam, kapkodtam, versenyt futottam az idővel, mígnem végre rájöttem, hogy mostmar le lehet lassulnom, hiszen másnap is van nap😁. Nem volt könnyű, de sikerült....én májusban mentem nyugdíjba és örültem, hogy élvezhetem a nyarat végre, ha úgy tetszik, édes semmittevéssel.

Jó hír, hogy márciusban 10 fok feletti hőmérsékletek lesznek, lehet a kertben bogarászni, tenni-venni. Ma olvastam épp,,,aztán április és május szinte nyárias meleget hoz majd.

Legyen igazuk!
Előzmény: Mamsi (41051)
Válaszok
 


 Mamsi
    
2017-02-22 17:53:08  (41051)
  Pipikém,
mihelyst kisüt a nap, szerintem helyreáll a lelki egyensúlyunk, engem is lehangol ez a szürkeség.Előzmény: Pipitér (41048)
Válaszok
 


 Mamsi
    
2017-02-22 17:52:13  (41050)
  Na milyen jó ilyet is olvasni, remélem, már nem fáj annyira Kamilla körme! :))))Előzmény: Őszike (41046)
Válaszok
 


 tom1019
    
2017-02-22 16:52:59  (41049)
  igen,
március közepén és április közepén 1- 1 hét van tervbe véve,
ill a márciusi Alpok már lefoglalva, Hauser Kaibling,
majd április Kaprun - Kitzsteinhorn gleccser...
de utána már nagyon várjuk a tavaszt :)
Előzmény: Bejcsa (40995)
Válaszok
 


 Pipitér
    
2017-02-22 16:04:15  (41048)
  Kellemes délutáni pihenést!
Köszönöm, hogy gondoltatok rám:-)
Olvastam a topikot, megcsodáltam Őszike szépséges Kamilláját, Beuska gyönyörű cicalányát, az eü-s élményeket, amiből nekem is van részem, és holnap is lesz.
Nem találom a helyemet, mosok,főzök, takarítok ezerrel, mintha menni kéne másnap dolgozni! Ha tervezek, akkor az jut eszembe, hogy lesz annyi szabadságom, mire rájövök, hogy valószínű igen :-)
Kedvem az nincs, alvás még annyi sem. Agyalok, de minek?
Az idő itt is olyan, ahogyan Ti is leírtátok, szürke, esős, lehangoló. Néztem az árvácskáimat, remélem hamarosan magukhoz térnek - velem együtt!Válaszok
 


 Őszike
    
2017-02-22 13:40:50  (41047)
  Beuska, kedvesem,

Én is azt kívánom, mielőbb legyél túl a fogrepar-on, de ha ilyen kezekben vagy, akkor az igazán megnyugtató. Nekem is remek fogorvosom van, egy 40 körüli fickó, az apjától tanulta a szakmát, közösen dolgoztak, míg az öreg nem vonult vissza. Kifejezetten jó odamenni, mert még, ha várni is kell, olyan kellemes és megnyugtató az egész közeg, a végtelenül udvarias, mosolygós, türelmes, halk szavú doktor, aki minden fázisát elmagyarázza a beavatkozásnak és igyekszik minimális fájdalmat okozni, ha az indokolt. A beteg mosolyogva ül be a székbe és mosolyogva távozik....

Puszi!
Előzmény: Bejcsa (41032)
Válaszok
 


 Őszike
    
2017-02-22 13:32:47  (41046)
  Drága Mamsikám,

Igen, mindent a "szakma szabályai" szerint csináltam, úgyhogy rendben is vagyok, kivasaltam, sőt boltoztam is, jól felpakolva jöttem haza. Kicsit szemetelt az eső amikor elindultam, se kellemes idő volt, persze napnak nyoma sincs, de mégsem a zimába kell baktatni...

Mi az ördög lehetett ma éjjel 3 körül a légkörben, fene se tudja, de, hogy Te is rosszul voltál, nem véletlen. Mondták is reggel a Mókában, hogy ez a melegfront most nagyon megviselős lesz az arra érzékenyeknek.

Viszont tegnap volt egy ellenpélda az eüs rémségekre. Kamilla egyik lábán a nagy ujja körme begyulladt és az oviban már panaszolta, hogy nagyon fáj. Nekik Üllőről Vecsésre kell menniük szakrendelésre, tegnap 7-ig volt gyereksebészet. Fiam felhívta őket negyed hétkor, hogy ez a gond, mire mondták, hogy akkor usgyi, de mindenképpen megvárja a doktor úr és ellátja a kislányt. 7 előtt pár perccel estek be a rendelőbe, ahol egy végtelenül aranyos sebészdoktorbácsi nézte meg azt a fránya gyulladást. Szegény Kamilla remegett, annyira félt, de a jó doktor olyan türelemmel és szeretettel nyugtatta meg, hogy le a kalappal....pedig lejárt közben a munkaideje ugye....és mégis tudott emberséges lenni....pedig "csak" egy begyulladt körömágyat kellett ellátnia. Mondhatta volna, hogy menjenek ma reggel...akár.

Szal, van ilyen is...ezeket tapasztalva kicsit megmelegszik az ember szíve körül....
Előzmény: Mamsi (41044)
Válaszok
 


 Mamsi
    
2017-02-22 11:49:29  (41045)
  Beuskám,
egyetértek, nekem is maszek fogorvosom volt, van az utóbbi lassan 23 évben, és teljesen más volt mindig a helyzet nála, mint a régi fogdoki nénimnél, akihez Tb alapon jártam. Hozzáteszem, Aliz, a régi fogdokim is remek szakorvos volt, de sajnos fél napokat kellett nála ülni mindig, mert Budapesten volt neki a magán rendelője, ahonnan rendre legalább egy órával később jött meg a miklósi rendelőbe, és sokszor még akkor sem kezdte el a rendelést nekünk, hanem előbbre vette az ottani miklósi maszek betegeit, és csak aztán jöhettünk mi pórnép.

Itt a maszek dokim viszont igen kellemes körülmények között fogad, kicsit azért időnként várni kell nála, de nem olyan sokat, max. fél óra volt, de általában azért időben elkezdte. A pánikrohamaimat is remekül tolerálta ő is, és az asszisztense is. Volt, hogy nem tudott Apa elkísérni, muszáj volt mennem, sejted, a nyomatom a plafonon, mellé irtó pánikroham, mire odaértem, ájulás közeli állapotban voltam. Mondtam az asszisztensnőnek, bocsi, de én már fordulok is vissza, ha kell, kifizetem most az elmaradt kezelést is, és aztán majd valamikor visszamegyek.Bement, szólt a doktornőnek, aki éppen egy hölgyön dolgozott, az kijött hozzám, oda ültetett az ajtóhoz, nyitva hagyta az ajtót, és mondta, hogy maradjak ott, közben beszélgettek hozzám mindketten, és addig-addig, hogy csak sikerült ki is húzatnom a fogamat. Biztos vagyok benne, hogy előtte a páciensével is megbeszélte, mert nagyon figyelmes nő. .)))
Egyébként gyönyörű a rendelő, klíma nyáron, olyan mellékhelyiség, hogy csuda, a váróban megy halkan a tévé, oda kapcsolod, ahova akarod, újságok, a gyerekeknek játszósarok, stb.

Remélem, hamarosan túl leszel te is azon, amin túl kell lenned, aztán jöhet a nyugalom. :))))

PusziakElőzmény: Bejcsa (41032)
Válaszok
 


 Mamsi
    
2017-02-22 11:31:05  (41044)
 
Szép napot Kedveseim!

Őszikém,

bízom benne, azóta már hatott a Tensiomin, és lement normál értékre a nyomatod, de remélem, vettél be rendes gyogyit is, mert a T. csak rövid hatású.

Én 3.30-kor ébredtem arra, hogy a szívem kegyetlenül pörög, szakad rólam a víz. Próbáltam befordulni, hátha jobb lesz, és vissza alszok, de pár perc múlva tudatosult bennem, hogy ma éjszakára ez  a 3 óra alvás jutott mindössze. Felkeltem, megmértem a nappaliban a nyomatomat, nekem nem volt ennyire magas, csak 145 körül, de mire végeztem  a vérnyomás méréssel, kiderült, miért pörög úgy a szívem, mert vágtáznom kellett a mellékhelyiségbe, kaptam egy kiadós diarét.
Egy órát még fent kucorogtam, és pasziánszoztam odakint Apus telóján, de aztán győzött a fáradtság, visszamentem a hálóba, de sajna alvás már nem volt, csak egy kis bóbiskolás.

Vigyázz magadra drágám, ha nem fontos, akkor ma ne mászkáljál, pihenj inkább otthon, és tudod, ha halaszthatatlan az a vasalás, ülve is lehet. :))) Puszika
Az üzenetet a felhasználó 2017-02-22 11:50:01-kor módosította.
Előzmény: Őszike (41039)
Válaszok
 


 Őszike
    
2017-02-22 11:11:26  (41043)
  Drága Margó,

ezzel a gyönyörű frézia csokorral sikerült rosszkedvűnk telét tündöklő tavasszá átváltoztatnod😁😁😁😁😁

Én is napokig tudok bosszankodni azon, amikor hasonló "sérelem" ér, úgy az eüben, vagy máshol. Mindig azt mondják, hogy az idősek már nyugisabbak, türelmesebbek....hát én ezt magamon nem tapasztalom, és a hiábavaló várakozás, az udvariatlanság, az oda nem figyelés fel tudja srófolni az idegeimet. No meg, az emberi ostobaság.....

Úgy hiszem, nem lesz itt jó világ, talán majd csak a gyerekeink vagy inkább az unokáink fogják megtapasztalni az egészségügyi reformokat, majd persze, ha egyáltalán lesznek. De nemcsak ez a baj....mit lehet szólni ahhoz, hogy sok pénzért képesek eladni a multik a silány, sz@r minőségű, "a keleti régiónak az is jó lesz" élelmiszereket, ruhaneműket, háztartási, elektronikai árúcikkeket és bizony ez ellen senki nem emelt eddig szót, pedig rég tudjuk, hogy ez van. Iskolapéldája ennek a mosószerek minősége, a "nyugati" Persil köszönőviszonyban sincs azzal, amit Tiszavasváriban "palackoznak" vagy amit a kínai piacon veszünk meg.

A savamra én is szedek gyógyszert, de van, amikor nem használ, akkor dobom be én is a szódabikarbónát meg a citromot. Egyébként nem olyan régen olvastam, hogy a savhiány is ugyanilyen tüneteket produkál, igazán ezt csak egy gasztroenterológiai vizsgálat tudná kimutatni, de ott rögtön előveszik a gyomortükröt, azt meg köszi, de nem. Inkább kínlódok...illetve odafigyelek, hogy mit eszem, iszom.
Előzmény: margareta68 (41042)
Válaszok
 


 margareta68
    
2017-02-22 09:03:40  (41042)
 
Sziasztok, szebb, jobb napot!Bizony a természet élni akarásán én is eltudok csodálkozni, engem a nyári sétáink során a csupasz sziklák oldalában ( Veszprémben van elég belőlük) nőtt bokrok, fenyők tudnak nagyon elbűvölni, sehogy nem értem, hogy szinte semmi föld, csak amit esetleg a szél odahord a kisebb repedésekbe, hogyan tudnak ott még a fák is megélni?...a fűn már nem is csodálkozom.

Őszike sajnállak, ha neked is vannak savas problémáid, ezzel bizony én is sokat kinlódok:(...nekem van rá bogyóm is, de néha a szódabikarbónát is előveszem és a Salvust is, ha nem nagyon erősen ég, de a citromot bárki mondja, én el nem tudnám képzelni, annyira nem kívánom a savanyút, meg az ecetest sem...pedig én is olvastam hogy a végterméke lúgosít, de addig kimarná a gyomrom, én  legalábbis úgy érzem!:(
Ami ezt a szottyos időt illeti valóban elég lehangolt és minden baja van az embernek, most legalább megint rá lehet fogni a bajainkat a frontokra is!:(

Beuska bizony jó lenne, (de csak szép álom!) hogy az eü-.ben mindenhol olyan körülmények lennének, mint a fizetős helyeken, szerintem megérdemelnék a szerencsétlen beteg emberek!
Még ma is azon rugózom, hogy ez a szemét dokinő, akire én is vártam, hogy engedheti meg magának, hogy letojja a rendelést, még csak oda sem néz, vagy üzen valamit, hogy a hülyék ne várjanak rá potyára, mert nem tud jönni, vagy legalább valaki helyettesítené, de pofátlanul várakoztatják a népet, akár estig is? Bizony sokszor tényleg érdemes lenne valami alkalmas helyre  megírni a sok panaszt, mert így az illetékesek nem is akarnak róla tudomást sem venni:(....csak már annyira belefáradunk, hogy nincs kedvünk és erőnk sem, sajnos ezt kihasználva, így bárhol, bármit megtehetnek már velünk!:(

Pipike hogy teszik a nyugis élet?..remélem csak az időhiányod, vagy inkább a géped miatt nem tudsz jelentkezni!

Még egy kis tavaszhírnök!:)...hátha előbb ideér!:)


Válaszok
 


 Őszike
    
2017-02-22 08:00:16  (41041)
  Szebbnél szebb, jobbnál jobb!

Előzmény: Bejcsa (41037)
Válaszok
 


 Őszike
    
2017-02-22 07:59:12  (41040)
  Erről van szó!!😡😡
Előzmény: Bejcsa (41032)
Válaszok
 


 Őszike
    
2017-02-22 07:57:56  (41039)
  Aranyos Tina,

isteni kávét hoztál, de sajnos ezt most ki kell hagynom😟, éjjel 3-kor ébredtem egy istentelen fejfájásra, gondoltam, majd kialszom 6-ig, de nem. Megmértem a nyomatékomat, persze a plafonon, itt a melegfront, tessék. Sosem voltam meteoropata, pár éve kezdődött, hogy a melegfrontnál az agyvérzés kerülget, mint most is, a 180-as nyomattal....bár volt már ennél jóval magasabb is, oszt mégis itt vagyok.

Pedig ma vasalós nap van, menőkém is lenne, de egyelőre csak gubbasztok a nappaliban és várom, hogy hasson a Tensiomin.

Pusziii
Előzmény: ttina (41038)
Válaszok
 


 ttina
    
2017-02-22 06:34:08  (41038)
  Szép jó reggelt Mindenkinek!tinaVálaszok
 


 Bejcsa
    
2017-02-22 06:16:22  (41037)
 Mert a túrós is jöhetne....

Válaszok
 


 Bejcsa
    
2017-02-22 06:13:46  (41036)
 


Anyóca, igaz, igaz ! Semmi se használ olyan gyorsan, mnt az a habzó lötty, de már vagy ötven éve !
Előzmény: Anyóca (41024)
Válaszok
 


 Bejcsa
    
2017-02-22 06:12:55  (41035)
 
Őszike, micsoda randa egy idő volt tegnap is, a székesben igen sűrű apró esőcske is volt, a fene egye meg. Csak azért nem alvadtam el hirtelen, mert az a fogászati székben nem tudja előadni az ember, sajna.

Az az ! A grenadírnál talán már csak egy jobb van, a káposztás cvekedli jó sok borssal !

Pipitérünknek biztos át kell állni még, de az is biztos, hogy sok-sok dolga lehet, mint friss nyuggernek, és ha úgy érzi, hogy van is ereje hozzá, akkor aztán neki is kezd izibe !


Előzmény: Őszike (41023)
Válaszok
 


NetHírlap / Fórum / NetHírlap kávéház / "RÉGIMÓDI" TOPIK III.
      Oldal:  / 822      bontás: 


Név: 
       Jelszó: