2018. április 23. hétfő - Béla
Gázpisztoly

Tisztelt fórumozók! A Nethírlap fóruma politikamentes fórummá alakult, politikával kapcsolatos topikok, hozzászólások törölve lesznek.

"RÉGIMÓDI" TOPIK III.

NetHírlap / Fórum / 

NetHírlap kávéház

  / 

"RÉGIMÓDI" TOPIK III.

    
    Oldal: előző oldal / 950következő oldal      bontás: 
Privát üzenetek

Bejelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Moderálás
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
Fegyverek
GSM, távközlés
Hajózás
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Legfrissebb 20

"RÉGIMÓDI" TOPIK III.
Zabálnivalók...
Híd
Macskaklub
KAJA - főzőcske topic
Elmélkedések a Világ működésével kapc...
Dual-sim készülékek
Chrysler Voyager / Grand Voyager
"Jónak" lenni Jó
Időjárás
CHRYSLER STRATUS, CHRYSLER SEBRING
Természetfotózás
Forza Schumi...
Csepptankos Jawa
Hétköznapi viselkedéstan
Női dolgok: kézimunka,kávé-csevegés
SuEllen bungalója
Fák, bokrok, és virágok, ill. ami köz...
Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország...
Tanulságos filmek


 Bejcsa
    
2018-04-22 19:31:22  (47441)
 
Drága Pipitér, szép a fecskés !


Errefelé nálunk most olyan madárhangverseny van idén, hogy csak na, még egyik évben se volt ilyen.


Drukkolok, hogy minél hamarabb tudjatok beköltözni és a fecske is megérkezzen !


Puszi !


Előzmény: Pipitér (47437)
Válaszok
 


 Bejcsa
    
2018-04-22 19:29:27  (47440)
 
Vicuskám, akkor szintén zenész, és se csíptem ugye sose a szikrázó nyári napot, már azért se, mert a szememnek se tesz jót, de a bőrömnek pláne nem. De most még a háznál a nagy terasz naptól védett részére szívesen kiülök és bámulok, hallgatom a csicserit és Zoénak dobálom a labdát, a meleg azért még elviselhető, és mindig eszembe jut egy jó fél évszázaddal ezelőtti falusi porta, a tornáccal, a baromfiudvarral, a hatalmas kerttel, az óriási cseresznyefával, amin órákat töltöttünk, és negyven fok se volt, allergia se, kullancs se, és annyi minden még, ami sajna most meg van.

Tündériek lehetnek a rigócskák, sokáig tudja bámulni őket az ember.


Hát csudi világot élünk, a szerelő se a régi, régebben percek alatt meg lehetett állapodni egy szerelővel, hogy mit és mennyiért, és meg is érte, most meg istent játszik meg válogat.


Majd mindennap van Ízőrzők, és némelyikben olyan szépséges nyári konyhák vannak még nyitottak is, hogy csak na, főleg ahol soktagú nagy család él, azoknak meg is éri.


Előzmény: Mamsi (47436)
Válaszok
 


 Bejcsa
    
2018-04-22 19:19:44  (47439)
 
Bagira kedves, hát bizony ezek olyan rejtélyes és hirtelen jövő fájdalmak, a fene beléjük, vagy izületi gyulladással kapcsolatosak, vagy akár lehet köszvényes jellegű is, egy dokis látogatást csak megér, hátha hamar kiderül, hogy konkrétan mi is a baj.
Előzmény: Bagheera the panther (47434)
Válaszok
 


 Bejcsa
    
2018-04-22 19:16:31  (47438)
 


Jaj Tom, micsoda pompás reggeli, aztaaaaa!!!
Előzmény: tom1019 (47433)
Válaszok
 


 Pipitér
    
2018-04-22 16:07:38  (47437)
  Benedek Elek

Fecske, fecske

Fecske, fecske, Isten madárkája,
Itt a házunk, szállj le szépen rája.
Áll a ház is, a fészek is rajta,
Te utánad, hej, mennyit sóhajta!

Fecske, fecske, légy a mi vendégünk,
Este, reggel csicseregj minékünk.
Csicseregd el legszebbik nótádat:
"Szeretem én az én szép hazámat."

Fecske, fecske, ugye legjobb itthon?
A fészkedért ugye sírtál titkon?
"Sírtam, sírtam puha kis fészkemért,
De még inkább az én szép hazámért!"

Ezzel a kis verssel kívánok mindenkinek szép délutánt!
(Igaz, már áll a házunk, de még a a költözést és a fecskét várjuk.)
Válaszok
 


 Mamsi
    
2018-04-22 09:41:50  (47436)
  Beuskám,
nekem is vagy 15 éve jött elő, de hogy őszinte legyek, sosem voltam régen sem napimádó, főleg minekután 5 perc a strandon a napon, és már leégtem, mint a rák. De egyébként sem csípem, hiába vagyok júniusi lány, nem vagyok jóban vele.
Ilyenkor tavasszal, reggel, mikor még nem tűz erősen, szívesen kiülök a kertbe pár percre, hallgatom a madárcsicsergést, élvezem a friss, már amennyire itt a város közepén friss tud lenne a levegőt. De ha jön a meleg, akkor már redőnyök leengedve, hogy ne tűzzön be a lakásba.

Nem is írtam, az örökzöld bokrunkba beköltözött egy pár rigócska, vannak már fiókák, ricsajoznak is rendesen a kajáért, szegény Rodrigó, meg asszonykája pedig megállás nélkül fel-alá repked a csőrükben a sok gilisztával, csoda, hogy bírják energiával. Örülnek, hogy felkapáltam két napja  a kertet, mert jobban hozzáférnek a gircsókhoz. Egy bajom van velük, ahelyett, hogy a magasban repkednének, az előtetőm fölött, inkább alatta húznak el amint a TU104, és mindent lexarnak, és nem győzöm a térkövet vizes kefézni, mert ráadásul nagyon feketét kakilnak, ami nem akar feljönni, és megfogja a követ.

Na ez az, mire minden újra lesz vakolva, festve, betonozva, járólapozva, parkettázva, csempézve! Főleg mert a szerelő mondta, hogy ő nem az a fajta, aki helyreállítást is végez, ő csak a szakmunkát végzi el, ergo kivárni, mire Apus a meló mellett ezeket is megcsinálja, az annyit tesz, hogy jövő nyáron is lesznek még hiányosságok. Hát ez van, másfél évig sem élvezhettem a szép kis konyhámat, most azt vagy kettőig megint csak sóvároghatok érte. Na de vigasztalom magam azzal, hogy még mindig jobb lesz benne főzni, mintha szabadban kéne sütnöm-főznöm a nyári 40 fokban, mint a nomád népek asszonyainak..hiii


Előzmény: Bejcsa (47432)
Válaszok
 


 Mamsi
    
2018-04-22 09:26:43  (47435)
  Drága Bagira!

Sajnos nem tudok segíteni, bárcsak tudnék!! Nekem kb. fél éve kattanó ujjam lett a bal kezemben, és az ujj alatti párnácskában levő csont fáj iszonyatosan. Sajnos azóta már a jobb kezemben is ez van, reggel ébredéskor egyik kezemet sem tudom jó ideig használni, mert már az egész kézfejemre átterjedt ez az állapot, és a zsibbadás is állandósult bennük. Kenegettem, borogattam mindenféle kencével, de állítólag csak a műtét segít rajta, fel kéne vágni, és a doki bá az idegeket a helyükre rakná ismét, de én a pánikom miatt nem vagyok képes rászánni magam egy műtétre.

Viszont a füves Szabó Gyuri bácsi egyik riportját hallgattam éppen, és nagyon egybevág a saját tapasztalatommal, amit mondott. Ugyanis lassan egy éve, hogy a vízhajtókkal sem tudom magamból kihajtani a vizet, egyik napról a másikra 4-5 kiló többlet felhalmozódik a szervezetemben, és csupa ödéma lesz kezem, lábam, és valszeg a tüdőm is, mert olyankor sokat köhécselek fuldokolva. Már jó ideje biztosnak érzem, hogy a vesém nem tud rendesen dolgozni. És Gyuri bácsi pontosan ezt mondta, hogy ezek a gyulladásos, ízületes bántalmak, reuma, egyebek azért alakulnak ki, mert nem megfelelő a veseműködés, nem tudja kimosni a szervezetből a méreganyagokat a vese, és erre kéne inni veseteát, amiket felsorolt, miből legyenek. Na de, amilyen keverék jó az egyikre, nem biztos, hogy használ a másikra, ergo, arra gondoltam, írok neki a napokban, ha a lakást helyre tettük a csőtörés után, és kérek tőle keveréket, ami konkrétan rám szabott lenne.

Bagirám, nem tudok mást javasolni, te mobilizálható vagy, nem úgy mint én, szerintem menj el, és mutasd meg a dokinak. Jobbulást drágám, puszi!

Előzmény: Bagheera the panther (47434)
Válaszok
 


 Bagheera the panther
    
2018-04-22 08:56:45  (47434)
  Sziasztok Kedves Régiómódiak, szép vasárnapot kívánok Mindenkinek! :-)

Mamsika, Tőled szeretnék segítséget kérni, ha lehet. :-) Írtad a múltkor, hogy időnként nagyon fáj a kezed/csuklód. Egy ideje az enyém is kezdi. Minden előzmény nélkül hirtelen elkezd fájni, de annyira, hogy semmit nem tudok vele csinálni, még az öltözködés is gond. Ilyenkor napokig borogatom vizes ruhával, míg helyrejön. Szerencsére nem mindkettő egyszerre, most épp a bal.
Te mit szoktál ilyenkor csinálni, mi a tapasztalatod, mi segít ezen a dolgon?
Egyáltalán mi lehet ez? Úgy vettem észre, hogy a hüvelykujj alatti pont, ahol a csuklóval találkozik a góc, onnan indul.


Előzmény: Mamsi (47430)
Válaszok
 


 tom1019
    
2018-04-22 08:39:35  (47433)
  jó reggelt...kész a reggeli :DElőzmény: Bejcsa (47431)
Válaszok
 


 Bejcsa
    
2018-04-22 06:03:47  (47432)
 

Vicuskám, jaj szegénykém, nem is csoda, ha nem jó a hangulatod, amikor micsoda kár van, falakat szét fognak verni meg még járólapokat is, te jó ég, tényleg mibe fog fájni majd és mikor lesz megint rendben a fal meg minden.


Nekem ez a napallergia felnőtt koromban alakult ki, de annál stabilabban, még pár perces napozásról se lehet szó, millió pici piros kiütés jön és úgy viszketnek, hogy rettenet, szédülök, szóval nem véletlenül nem csípem az égető napsütést, bár akkor is így volt, amikor még nem voltam allergiás rá.


Ezek az allergiák újkori nyavalyák, tényleg régen még a szót se hallottuk.


Puszika !


Előzmény: Mamsi (47430)
Válaszok
 


 Bejcsa
    
2018-04-22 05:27:38  (47431)
 JÓ REGGELT !Válaszok
 


 Mamsi
    
2018-04-22 05:05:25  (47430)
  Szép napra virradjatok Kedveseim!

Apus most ment el a dolgozóba, nem sokat alvadtunk, de most megpróbálkozok még egy kis szunyával.
Beuskám, neked is napallergiád van?  Nálam abban jelentkezik, hogy amint kilépek a nyári napsütésbe, a fejem olyan lesz, mint a cékla, ha pár percet kint is töltök, akkor a nyomatom is felmegy az egekbe, és az amúgy nagyon fehér bőrömön szinte egész nyáron, főleg a dekoltázsomon jókora kiütések jelennek meg, olyanok, mint az ifi kori pattanások, ( már akinek volt, én azzal mázlista voltam, nagyon ritkán jött ki rajtam egy-egy, inkább menszesz előtt csak) csak ráadásul nagyok, és fájósak.
Ha most azt nézem, hogy az apai nagyszüleim mezőgazdasággal foglalkoztak, egész nap kint dolgoztak a földeken, nekem sikerült jól elkorcsosulnom..hii DDD

Hetek óta a konyhámban megjelent egy vizes folt, ami egyre feljebb kúszott a falon, már elérte a konnektort is. A vízóránkat figyelgettem, de semmi mozgást nem lehetett látni, ami csőtörésre utalt volna. Úgy tűnik, valahol mégiscsak a bejövő cső elengedte magát. Tegnap szerelőt hívattam, elkezdték leverni Apussal a konyha túlsó felén a fürdőbe a csempét, hát ott is alatta vizes a fal, ergo nagy baj van. Hétfőn, vagy szerdán jönnek, szét kell verni a falakat, de lehet, hogy fel kell szedni a járólapokat is mindkét helyen, és a betont is feltörni alatta. És aztán mibe fog ez a végén fájni?
Mit mondjak a hangulatomról? Szép az élet, trallala! :DDD

Puszika drágám!Előzmény: Bejcsa (47429)
Válaszok
 


 Bejcsa
    
2018-04-21 19:21:25  (47429)
 
Margó, javuljon meg mihamarabb a géped, rémes, amikor döglődik, és az ember nem tudja hirtelen hogy hogyan és miként és ki fogja megreparálni.


Fincsi a menüd, levesnek és is hasonlót főztem, de még az aprólék mellett apró kis húsgombócok is lettek bele meg még csipetke és sok zőccség meg borsó is, szereti a banda ezt a féle leveskét, utána meg kaptak lekváros derelyét. Közben sült a sütőben stefánia vagdalt és hozzá krumplipiré, pár napig nem fognak éhezni az biztos.


A napallergiám miatt csak annyi napozásom van, amíg sétafikálok, de direkt nyista napozás, írod, hogy mennyire égetett, hát ez az.


Nagyon ügyi és dolgos voltál, ablakpuceva és függönymosás, az igen !
Előzmény: margareta68 (47428)
Válaszok
 


 margareta68
    
2018-04-21 09:28:04  (47428)
  Sziasztok, szép napot!:)
A dolgozósoknak kevés munkát!:)

Hát nem voltam benn biztos, hogy sikerül bejönnöm, mert döglődik ez a gép, lehet valami vírust szedett össze, de már napok óta hol elindul hol nem. Tegnap este a fiam jól rám is ijesztett, lehet, hogy újra kell telepíteni majd mindent és mostanság ő sem fog ráérni, mert utazásai is lesznek hamarosan. Na mondom jól kinézek, ha itt hagy május közepéig magamban!:(...tegnap este aztán valami sz.gépes ismerősével telefonon konzultáltak és most elindult, de ki tudja mi lesz ismét. Szóval, ha eltűnök, akkor valószínű ez lesz az oka!:(

Most kicsit jólesik leülnöm, már kidolgoztam magam a reggeli vizes takarításokkal és a főzést is elkezdetem, krumplis tészta fől majd és borsó leves, csirkeszárnyat és májacskát is rakok bele. ...de nekem még marad tökfőzelékem a tészta helyett, májacskával.
Tegnap már tényleg annyira meleg volt, nem is tudomj mi lesz, ha így megy sokáig!..de reggel csak 13 fok van, délután meg 28-31, csak bírjuk ki valahogy!:(
Annyira hirtelen virágzik minden, valószínű már az orgonák is pár nap múlva, ahogy néztem, közben meg még a meggyfák, tulik is, minden egyszerre!
Tegnap kicsit nekivetkőztem az erkélyen, gondoltam jól esik egy kis D vitamin, aTücsivel el is voltunk, beszélgettünk....de 1 óránál tovább nem bírtam, annyira égetett a nap. Vgülis megvolt 2 ablakpuceva és a háló függönye is kimosva, utána a séta helyett volt a pihenős napozás, de egyelőre elég is volt,este már mindenem még jobban fájt, lehet, hogy a hirtelen melegtől is begyulladnak az ember szervei, ízületei?:(
Holnap délutánra meg a falubeli látogatást, temetőzést kellene valahogy még megejteni, de félek a férjuram szédülős fejével is.
Az alvászat meg tényleg szerencse kérdése már, ha  kicsit  is többet sikerül!:(

Vigyázzatok ti is magatokra, legyen kellemes, nyugis a napotok!Válaszok
 


 Bejcsa
    
2018-04-21 05:33:16  (47427)
 

Vicuskám, micsoda helyük van a cicceknek, az igen, aranyéletük van.


Tudtál egy picit jobban alvadni? Konkrétan a fene tudja, hogy ha éppen nagy ritkán jobb, vagy rosszabb a dolog az átlagosnál, az mitől van, csak találgatni tudunk.


Próbálkozom azzal is, hogy mindent kitalálok, hogy minél tovább ébren maradjak, mielőtt elhatározom, hogy na most, kellőképpen álmos vagyok ahhoz, hogy elkezdjem az éccakai alvadást, van, hogy van is némi eredménye. Régi szép idők, amikor leraktam a fejem tök mindegy hánykor és már azonnal álmodtam is, és egyfolytában ment a nyóc óra. Igaz se volt.Puszi !


Előzmény: Mamsi (47425)
Válaszok
 


 Bejcsa
    
2018-04-21 05:25:58  (47426)
 

JÓ REGGELT !Válaszok
 


 Mamsi
    
2018-04-20 23:24:35  (47425)
  Jó éjszakát Kedveseim!

örömmel olvastam, hogy Beuska, és Margóka is viszonylag jól alvadt az elmúlt éjszaka. Nekem csapnivaló  az utóbbi másfél hetem, de remélem, lassan nekem is kijut egy normál alvás, pl. ma éjjel. :DD

Válaszok
 


 Bejcsa
    
2018-04-20 15:39:35  (47424)
 
Margó, de szép színeseket hoztál !


Mi is voltunk ma összevissza, irtó meleg van, úgy éget a nap, hogy csuda. De a csodás virágok, a zöldre váltott fák nagyon jól tudnak esni, mint látvány az embernek.


És olyan hangosan szól a nyitnikék a cinegétől, hogy csak na, egész álló nap zengi, nagyon aranyos !


Előzmény: margareta68 (47423)
Válaszok
 


 margareta68
    
2018-04-20 08:17:50  (47423)
  Sziasztok, szép jó reggelt!

Itt a nyár!:)...tegnap du. bementünk a városba,  piacra, hát majd megsültem, főleg a sátrak alatt!:( Vettem pár virágot is, azokkal még elszórakoztam itthon az erkélyen a leeresztett napellenző alatt, Tücsi meg nézegette mit csinálok?:)
Előtte éjszaka én sem aludtam szinte semmit, de ma éjszaka, ahogy Beuska neked is, végre nekem is sikeredett csak 2-szer kimennem!:)
Mára aztán tervezek dolgokat, de hogy mi lesz belőle megvalósítva, az majd kiderül!...ablakpuceva és függönymosás kis részletekben tán....

Mindőtöknek kellemes szép napot!

Válaszok
 


 Bejcsa
    
2018-04-20 05:57:51  (47422)
 
Vicuskám, nagyon ari vagy, micsoda szépkéket hoztál reggelire !

És előtte még mesét is. Hála az égnek, most éccaka viszonylag jó volt, mert kevesebb felvonásban sikeredett alvadni valamennyit, ez is valami.


Puszi !


Előzmény: Mamsi (47419)
Válaszok
 


 Bejcsa
    
2018-04-20 05:55:16  (47421)
 


Szia Tina, de guszta az a rakott kávé !
Előzmény: ttina (47418)
Válaszok
 


 Bejcsa
    
2018-04-20 05:30:16  (47420)
 


JÓ REGGELT !


Válaszok
 


 Mamsi
    
2018-04-19 22:52:14  (47419)
 
Én már csak jó éjszakát tudok kívánni. :DD Alukáljatok jól, álmodjatok szépeket Kedveseim! Pusz!

Az esti mesét már csak így zanzásítva kapjátok, mert én is elálmosodtam, sietek az ágyikómba alvadni most, hogy Apus is haza érkezett végre a dolgozóból. :DDDDDDD

Előre készítettem nektek reggeli falatkákat, ide teszem szép csendben. :DDD
Az üzenetet a felhasználó 2018-04-19 22:55:22-kor módosította.
Előzmény: ttina (47418)
Válaszok
 


 ttina
    
2018-04-19 06:36:01  (47418)
  Szép jó reggelt Mindenkinek!tinaVálaszok
 


 Bejcsa
    
2018-04-19 06:02:07  (47417)
 


Válaszok
 


 Bejcsa
    
2018-04-19 06:00:09  (47416)
 


Hihí Vicuskám, muris az a mosolygó kutty nagyon ! Én is mindig rötyögök a Zoén, amikor játszásíból vicsorít egyet, mintha félelmetes tudna lenni, ha akarna.
Előzmény: Mamsi (47412)
Válaszok
 


 Bejcsa
    
2018-04-19 05:58:37  (47415)
 


Tina, csodásak a csopaki fotók, mennyi virág és a víz mennyire hívogató !
Előzmény: ttina (47411)
Válaszok
 


 Bejcsa
    
2018-04-19 05:57:23  (47414)
 


Margó, tényleg most már igazi tavasz van, olyan nagyon bámulni való, mert annyiféle szín van, nagyon szépséges, csak maradna sokáig így és csak fokozatosan lenne dögmeleg nyár, de ez biztos csak teljesíthetetlen kívánság.
Előzmény: margareta68 (47410)
Válaszok
 


 Bejcsa
    
2018-04-19 05:24:51  (47413)
 


JÓ REGGELT !
Válaszok
 


 Mamsi
    
2018-04-18 20:56:36  (47412)
  Szép, és mosolygós estét Kedveseim!

Válaszok
 


 ttina
    
2018-04-18 19:54:14  (47411)
  Szép estét Mindenkinek!

Ma a csajszim kirándulni volt... Akár már holnap lehet menni strandolni olyan szép.....
Csopak.


tinaVálaszok
 


 margareta68
    
2018-04-18 09:55:04  (47410)
  Sziasztok szép napot!

Ma már süt és tényleg igazi szép tavaszi időnk van!:)

A meggyfák is kinyíltak, minden üde zöld!:)...már tegnap láttam egy-két büdikemagot is kelni!:)..rohamosan jön elő minden az eső után, persze a gaz is!:(

Válaszok
 


 Bejcsa
    
2018-04-18 05:50:45  (47409)
 
Margó, a lefele menet az eü-be reggel volt jó korán, és olyan fülledt volt, hogy majd megfulladtam, eső viszont nem volt egész nap, csak lógott a levegőben.


Ne is mondd, nekem is az összes porcikám nyilallózott tegnap, remélem, ma már megkímél az időjárás.


Előzmény: margareta68 (47406)
Válaszok
 


 Bejcsa
    
2018-04-18 05:47:52  (47408)
 
Őszikém, nincs is jobb a pecsenyezsírnál, kenyérre is, meg annyi mindent lehet feldobni vele.

Tényleg úgy van, hoy a krumplistésztához leginkább a koviubi megy, a tojásos nokedlihoz meg a fejessali, más nem, hogy a csudában van ez vajon, mert pl. a céklasaláta fincsi, de ezekhez a hamikhoz el se tudja az ember képzelni.


Hát tegnap igencsak kimerültem az eü-zésben, várni és várni és idegesség, olyasmin is, hogy a laborban rengetegen gyűltünk össze - időpontra ! -, és a zárt ajtó előtt irtóra nőtt a feszkó, sokan rohantak volna a dolgukra, de bentről csak az hallatszott, hogy a nővérek jól elvannak, traccsolnak, az ilyesmit a betegek nem tudják tolerálni, manapság pláne nem, és elkezdődött a beszólás, nem is szelíden, sőt nagyon nem szelíden, egy erélyes asszonyság meg elkezdte ütögetni az ajtót a nővérkékre, ezzel meg csak azt érte el, hogy igen morcos lett a személyzet, rögtön utálta az összes beteget, és biztos vettek már szelídebben is vért, hát ez már csak ilyen.


Én is megvagyok a szultán nélkül teljesen jól, abszolút nem hiányzik és már nem is érdekel egyáltalán, annyira elromlott a hatása bennem is, hogy csak na, pedig nem volt hét évekig, hogy ne vártam volna, most meg ez lett, rendesen megcsömörlött az ember a történtektől, brrrr.


Előzmény: Őszike (47404)
Válaszok
 


 Bejcsa
    
2018-04-18 05:20:10  (47407)
 

JÓ REGGELT !Válaszok
 


 margareta68
    
2018-04-17 09:01:00  (47406)
  Sziasztok!

Hát Őszikém felénk most inkább csúnya őszies lett az idő, esik és a szél is fúj, de legalább tegnap még sikerült a menőkém, ma maradok maradon és legalább ázik a kis kertecském, kelhetnek a magocskák!:) Ablakpuceva is várhat, amíg az eső elmegy másfelé, úgyis mindig utána akkor szokott esni, ha én puceváltam.
Tényleg kár, hogy nem láthatjuk a különleges kis virágaidat, nem tudod a nevét, hogy a neten megnézhetnéd, vagy akár mi is.
Biztos ezt a nyavalyás időt érzik az izületeim is, mert tegnap este már mindenem fájt, az is ami már régóta nem, meg a bal oldali koponyacsontom is hasogatott rendesen, nem is bírtam elaludni egy fél altató nélkül.

Beuska neked jó eü.-zést, remélem arra még nem esik, esetleg délutánra viszont lehet hogy már odaér.
Vicusom, majd ha már feltűnik a sógornődnek is a hajad, akkor biztos levágja, de ezek szerint még nem annyira!:)...az enyém most megint jó kis csutka, nőhet pár hónaig!:)

Vigyázzatok magatokra, legyen jó a napotok!

Válaszok
 


 Őszike
    
2018-04-17 08:55:59  (47405)
  "Maga mindent kétszer mond...",
Válaszok
 


 Őszike
    
2018-04-17 08:55:14  (47404)
  Beuska,

Isteni az a házi zsíroskenyér a retekkel, épp van hétvégén készült pecsenyezsírom - oldalast sütöttem - kedvet is kaptam hozzá, akkor ez lesz a tízóraii. Ma egyébként krumplistésztát gondoltam ki, régen volt és van itthon téli kovászos uborka, a fene a népeket minálunk, a grenadért mindenki csak koviubival szereti. A tojásos noksit meg fejessalátával.

Én is kívánom, hogy mielőbb letudd a vizsgálatokat, én is győzködöm magam, hogy menjek gyógyszert iratni, csak tologatom magam előtt, utálok még a rendelő közelébe is menni, de muszáj lesz.

A Napfény íze főleg a nagy kedvenc Ralph Fiennes miatt ment élményszámba nekem, de maga a történet is odaszegezett a kanapéhoz, csak a végét sajnos - háromnegyed éjfélkor aludtam be - nem láttam. Jut is eszembe, hihetetlen, mennyire megvagyok a Szulejmán nélkül, pedig mekkora, de mekkora fan-ja voltam.

Vicuskám,
szerintem pont az a normális, ahogyan Te csinálod, nem is kell túlzásokba esni a takarítást illetően, ezen kívül is van dolgod bőséggel. Volt nekem egy barinőm, aki 10 évvel idősebb nálam, már 20 évvel ezelőtt mondogatta, hogy "majd adod lejjebb is, ha megöregszel", hát valahogy csak nem megy, pedig senki nem kérné számon, hogy mikor volt a portörlő utóljára a kezemben.
Válaszok
 


 Őszike
    
2018-04-17 08:55:12  (47404)
  Beuska,

Isteni az a házi zsíroskenyér a retekkel, épp van hétvégén készült pecsenyezsírom - oldalast sütöttem - kedvet is kaptam hozzá, akkor ez lesz a tízóraii. Ma egyébként krumplistésztát gondoltam ki, régen volt és van itthon téli kovászos uborka, a fene a népeket minálunk, a grenadért mindenki csak koviubival szereti. A tojásos noksit meg fejessalátával.

Én is kívánom, hogy mielőbb letudd a vizsgálatokat, én is győzködöm magam, hogy menjek gyógyszert iratni, csak tologatom magam előtt, utálok még a rendelő közelébe is menni, de muszáj lesz.

A Napfény íze főleg a nagy kedvenc Ralph Fiennes miatt ment élményszámba nekem, de maga a történet is odaszegezett a kanapéhoz, csak a végét sajnos - háromnegyed éjfélkor aludtam be - nem láttam. Jut is eszembe, hihetetlen, mennyire megvagyok a Szulejmán nélkül, pedig mekkora, de mekkora fan-ja voltam.

Vicuskám,
szerintem pont az a normális, ahogyan Te csinálod, nem is kell túlzásokba esni a takarítást illetően, ezen kívül is van dolgod bőséggel. Volt nekem egy barinőm, aki 10 évvel idősebb nálam, már 20 évvel ezelőtt mondogatta, hogy "majd adod lejjebb is, ha megöregszel", hát valahogy csak nem megy, pedig senki nem kérné számon, hogy mikor volt a portörlő utóljára a kezemben.
Válaszok
 


 Őszike
    
2018-04-17 08:38:24  (47403)
  Tündéreim!

Végre szép tavasz járja, még akkor is, ha tegnap és ma elég borongós időnk van.
Az én kiskertem is felvette végre a tavaszi ruhácskáját, sajnálom is, hogy nem tudok képet felrakni, mert vettem két érdekes növényt, amit látnotok kellene, annyira szépek.

Olvasom, hogy azért zajlik felétek is az élet, ugye, hogy mindig van mit csinálni, lehet mondani, hogy hála Istennek, lehetne ennél rosszabb is, ha értitek mire gondolok. Addig jó, amíg van tennivaló és el is tudjuk végezni.

Margókám,
akkor a fodrász letudva, azért az olyan jó, amikor legalább az ember feje rendben van. Bizony, ideje az ablakmosásnak is, mert egyre csalafintábban érik a napsugarak az üveget. Nekem mázlim van, mert az én ablakaimat védik a felettünk lévő erkélyek, úgyhogy ha esik is, nem csapkodja össze a víz, viszont a por megtapad rajta. Így aztán meg kell pucolni, vagy el kell húzni a firhangot, az is egy megoldás.


Válaszok
 


 Bejcsa
    
2018-04-17 05:25:49  (47402)
 
JÓ REGGELT !Válaszok
 


 Mamsi
    
2018-04-16 20:51:05  (47401)
  Beusom,

csak ma és holnap leadott rendelésre értékhatártól függetlenül ingyenes kiszállítás, és ráadásul még mínusz 10% kedvezmény.
a kód: 1617Válaszok
 


 Mamsi
    
2018-04-16 20:09:28  (47400)
  Szép estét Kedveseim!

Őszikém
, örülök, hogy bekukkantottál pár sor erejéig. Csiszat ügyben nem nyilatkozom, mert én irtó trehány vagyok, a tisztaságmániámat a krónikus kézmosásomban kiélem. Itt meg is őrülnék vele, olyan poros környezetben élünk, két oldalról veszi körül a házat a nagy forgalom, 4 féle buszjárat megy el mindkét oldalon, a bejárat előtt felfelé a lakótelepekre, a másikon lefelé jönnek. Mellette óriási a gépkocsi forgalom is, két nagy lakótelep van feljebb tőlünk, rengeteg néppel. A por mellett ott a légszennyezettség is, jobb, ha bele sem gondolok.
De ez csak  a por része, egyébként sem vagyok sikamikálós, ez van. :DDDD hetente egy porszipirtyózás, kis portörlés, ablakpuceva max. háromszor egy évben. Mosás bezzeg orrvérzésig, a mosogatást is szívesen csinálom, aztán kb. ennyi. .DDD

Beuskám,
nem irigyellek drágám az eüs napjaidért, ezek szerint egy átfogó sorozatot írtak ki neked. Drukk, hogy hamar letudd, aztán nyugalmad legyen megint egy ideig. .))) 
Ma nem kellett főznöm, csak egy kis sóskát csináltam magamnak, meg sógorasszonynak, Apus meg tejberizst kért. Nem is bántam, mert feküdnöm kellett délután a vízhajtóval. Kora este mentem csak ki ültetgetni, mert bevásároltam egy kis egynyáriból. Puszika

Margóka,
jó neked, hogy csini lett a frizurád, nekem már olyan hosszú, hogy csatolgatnom kell, meg hajpántozni, mert pont most olyan semmilyen. Lassan három hónapja szóltam sógornőmnek, hogy vágni kéne, de nem kerültem sorra, azt mondta, majd hétvégén, akkor megint nem ért rá, és azóta teljesen letett róla, én meg rühellek kunyizni, nem szólok többször, láthatja magától is, hogy nézek ki.Válaszok
 


 Bejcsa
    
2018-04-16 17:50:44  (47399)
 
Margó, jaj de szép tavaszosakat hoztál !

Biztos megvolt a fodrász, és akkor már jó a napod, mert akkor mindjárt jobban érzi magát az ember, ha rendben van a haja egy ideig.


Lefele menet az eü-be csupacsupa virágos kertek vannak, jó sokszor meg is álltam gyönyörködni. Errefelé az van, hogy minden talpalatnyi helyet beépítenek most már, és szinte csak házakat, régebben sok sorház épült meg lakóparkszerűségek, ha nem is nagyok, most meg családi házak zömmel.


Reggel fullasztós volt nagyon az idő, reménykedem, hogy holnap hajnalban majd tán nem annyira.


Előzmény: margareta68 (47395)
Válaszok
 


 Bejcsa
    
2018-04-16 17:45:54  (47398)
 
Őszikém, én meg majd egész nap eü-ztem, legtöbbet a szemészeten tartózkodtam, hogy ott mennyit kell várni. Hát még hogy összevissza csöpögtetik az ember szemét minden nyavalyával és megint várni és utána szinte nem lát az ember semmit, mert még most se nagyon, hogy az a.. De holnap folyt. köv. mert labor.


Ó, az igen, nagyon ügyi voltál és fáradhatatlan, hogy olyan alaposan csiszatoltál, a jó ég tudja, hogy miért van az, hogy a kipucevált terület sehogyse hálás, mert már pár nap múlva újra lehetne kezdeni, nincs igazság. Valahonnan pillanatok alatt lepős por jön és olyasmi pöttyök, foltok, amiket tényleg csak nagyítós szemügével lehet észrevenni.


Nem láttam a filmet most, egyszer igen, méghozzá moziban, de nagyon régen, és abból gondolom, hogy amellett, hogy irtó szépen van fényképezve, nagyon nem tudott maradandó élmény lenni nekem, merthogy semmi nem jön elő, hogy mi is volt a sztori, csak nagyon  halványan, sorry.


Puszi !Előzmény: Őszike (47396)
Válaszok
 


 margareta68
    
2018-04-16 16:11:36  (47397)
  Szia Őszikém!

Most értem haza a fodrászatból, végre megrövidültem, most egy darabig legalább nyugi lesz ez ügyben!:)

Tudod ami a suvickolást illeti, lehet, hogy bennünk van ám a hiba, de nem azért mert trehányak vagyunk, sőőőt!:)...talán nagyon is nagyok magunkkal szemben az elvárásaink, így szoktuk meg és mindent meglátunk amit más nem is, főleg már a fiatalabbak biztos nem és nem is érdekli őket. Szóval lassan muszáj lesz visszafogni magunkat, de egyelőre még nekem sem megy, mert ha süt a nap, na akkor aztán még az előtte felmosott járólapon is meglátom a morzsákat, főleg a madár miatt vannak mindig maghéjak, ez az a szobai szőnyegen is, pedig már nem is repked arra, alig jár ki szegénykém, hanem inkább mi hordjuk szét a papucsunkkal.:(
Már nekem is eszembe jár a függönymosás, ablakpuceva és főleg a lomtlanítás, a régi cuccok, ami mindig csak marad tovább.:(
A kérdezett filmet nem láttam, ide-oda kapcsolgattam, hol a Vágó, régi Milliomos vetélkedőjét az RTL Gold-on néztem, hol az Animalon a költöző madarakat, vadlibákat, gólyákat stb....közben meg a TV2-n a nagy duettbe is belenéztem, de az már nagyon elcsépelődött, pedig valamikor még néztem , de most már nem nagyon érdekelt, a zsűribe sem találnak már senkit lassan, meg a szereplők sem voltak számomra sehol.
Legyen kellemes a napod, most már pihizz is kicsit!
Puszi!Előzmény: Őszike (47396)
Válaszok
 


 Őszike
    
2018-04-16 13:22:05  (47396)
  Áldás, békesség!

Kedveseim, kicsit elmaradtam, de semmi dráma, csak sok volt a tennivaló, nem nagyon maradt energia a gépezésre.

Egyik nap sokat gondoltam ám Rátok, konyhanagytakarításba fogtam, szemüveggel! Előző nap épp itt volt az olasztanárnőm, akinek elmondtam, hogy másnap alapos ganézásra készülők. Nézett rám nagy szemekkel és azt találta mondani, hogy: de hiszen ebben a konyhában műteni is lehetne akár...

Nem részletezem, de majd három órát sikáltam a "műtőt", szinte négyzetcentiméterenként. Volt ám mit...akár hiszitek, akár nem. Azok az apró, gombostűfejnyi pöttyök, amik szabad (vaksi) szemmel tényleg nem tűnnek fel...nahát. És a legszebb, hogy minden konyhai tevékenység után feltakarítom a munkaterületet, ahogy kell. Ezek szerint valamit mégis rosszul csinálok...

Tegnap a Dunán volt a Napfény íze....látta valaki esetleg végig?
Válaszok
 


 margareta68
    
2018-04-16 08:57:34  (47395)
  Sziasztok, szép jó reggelt, napot!

Ma már sötét és borongós az idő, de a hét vége legalább kitett magáért, ahogy látom Eszter ti is jót kirándúltatok. Valamikor régen jártunk mi is arrafelé párszor, a Dunakanyar környéke mindig is csodás hely volt, a 80-as években egyszer üdültünk Verőce-maroson is.
Beuska valóban beindúlt a kerti szezon, aki még bírja csinálja, de főként az idősebbek!:(
Ahogy sétálgatunk mi is egyre több családi házat látunk eladót, vagy már csak az üres lebontott  helyét, ahogy kiöregednek belőle a régiek, a fiataloknak meg már nem kell a nagy kert, inkább eladják az építési vállaljozóknak, akik minden hova társasházakat vagy lakóparkot építenek, lassan ez lesz minden régi családi ház helyén, egy ház helyén akár 4-5 lakás minimum.

Ma délután végre talán eljutok én is a fodrászhoz, csak pont akkor ne essen az eső, mert nagyon lóg a lába, éjszaka is volt már egy kevés.

Legyen kellemes és jó a napotok!Válaszok
 


 Bejcsa
    
2018-04-16 06:15:30  (47394)
 

Válaszok
 


 Bejcsa
    
2018-04-16 06:13:18  (47393)
 
Drága Csed, ó de jó, Vácoltatok egy nagyon jót ! Ilyen csodás időben pláne megéri, olyan sétára való szépséges város az, örülök, hogy tetszett nektek is.

És milyen jó, hogy bírta a lábad!


Puszi !


Előzmény: eszteR5 (47389)
Válaszok
 


NetHírlap / Fórum / NetHírlap kávéház / "RÉGIMÓDI" TOPIK III.
      Oldal:  / 950      bontás: 


Név: 
       Jelszó: