2018. február 23. péntek - Alfréd
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / Fegyverek /  EDC ( Every Day Carry ) kés és lámpatopik
Privát üzenetek

Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat
Kijelentkezés

Keresés

Keresett kifejezés:

Kereső:Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
Forma 1
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Politika
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Üzenet, jelenlegi formájában:


 Pithecus
        
2017-11-01 13:00:24   (37530)
  motto: "Spangli iacta est!"


Anometália. Egy furcsa párhuzamos univerzum mégfurcsább bolygója. Elképzelni is nehéz milyen lehet az élet egy olyan Földön, ami teljesen fémmentes*, egy anometal-steampunk világ. A bolygó magjában természetesen feltételezhető hogy vannak fémek, de a felszín elérhető közelségében egy szem sincs. Az ottani párhuzamos világbeli embereknek nincs egy vasuk se**! Ezeket a szegényeket kereste fel a Késmúzeum kutatóinak szakszerű programozása eredményeképpen a PTA  SS (Spacetime Slider) gépe.
Mint az eljárásból közismert, a különböző párhuzamos univerzumok között a dr.Wasserkopf -féle kiegyenlítődés elve érvényes. Tehát ha hozunk onnan valamit, automatikusan egy azonos funkciójú itteni tárgy kerül áthelyeződésre oda. Érdekes lett volna látni az ottani kutatók megdöbbent ábrázatát, amikor a kerámia helyett megjelent ott egy kiváló acélkés.

Mint a hozott leletből kiderült, a steampunk univerzum fémmentes Földjének  emberei egészen jól elboldogultak, hiszen kerámia alapanyagokkal és szerves ősmaradványokkal gazdagon el lehettek látva. A kés pengéje elpékesztően kőkemény, a markolat anyagai szerves eredetű műanyagok, bár teljesen valódi anyagnak néznek ki. A PTA Késmúzeum példánya az egyetlen, a 1 of 1, ebben az univerzumban!

Mivel egy idegen, sőt duplán idegen technológiáról van szó, ami ráadásul eléggé sérülékenynek látszik, a tesztelés kizárólag óvatos mechanikus eljárásokat jelentett. Hőtermelő berendezést a szenzorok nem mutattak ki, tehát valószínűen egy stabil kerámiakazánból***, vagy egy salamontökéből**** időnként fel kellett tölteni az eszközt, hogy ne fagyjon le. Az üzemanyag mibenlétéről egyelőre nem sikerült egyetértésre jutni a kutatóknak.

Az eszköz tesztelése - tekintettel a felbecsülhetetlen kulturális és technikai értékére - csak rendkívül kíméletes módon történt. Úgy vágta a disznó- és libazsírt, mint a vajat. Sőt elboldogult a margarinnal (leánykori neve: hidrogénezett pálmaolaj) is. Komoly biztonsági előkészületek után a tesztelés csúcsa a kőkeményre főzött tikmony aprítása volt. Természetesen a mészkőburkolata nélkül. Ezt az akadályt is simán vette az eszköz, dicséretére legyen mondva a fémmentes steampunk univerzum földlakóinak.

A tesztelés alatt egyetlen ujj sem vágódott le, vagy szenvedett bármilyen sérülést.

A méreteit tekintve - mert az bizony fontos - a penge hossza 86 mm, vastagsága 2,0 mm, a markolat hossza 88 mm.
* Az uffológiát  magos szinten művelő büdösláb-indián külsős szakértőnk, Csipásszem szerint az idegen ufólakók, a króm-aggok még az ősember megjelenése előtt kirabolták azt az alternatív Földet, mivel fémevők voltak. Az'tán továbbszálltak.
** Jóérzésű olvasók a pta.suska@trantor.huha emilcímen jelezhetik támogatási szándékuk összegét. Amit megpróbálunk eljuttatni a senyvedőknek. De ha nem sikerül, akkor úgyjártak. Mi meg jóljártunk.
*** Alacsonynyomású (max 0,7 bar) gőzfejlesztő készülék, túlhevítővel.
(forrás: Kazánszerkezetek I.)
**** Jelentős biometán-tartalmú nyomástartó edény. Ebben az univerzumban régebben világítási célokat szolgált. Nappal feltöltötték a Szent Szellenettel és egész éjszaka világított a rákötött égő. Lásd még: fényes, mint Salamon töke.
(forrás: Gesta Fingarórum, a királyi fartológus, Anophingus krónikája.)


 Név: 
       Jelszó: