2018. március 17. szombat - Gertrúd, Patrik
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / Fegyverek / Jog & fegyver
Privát üzenetek

Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat
Kijelentkezés

Keresés

Keresett kifejezés:

Kereső:Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
Forma 1
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Politika
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Üzenet, jelenlegi formájában:


 Martin Riggs
        
2017-09-06 06:53:06   (29611)
  Igazábólba Keserű perben sem mondták ki, hogy ez nem így van. Annyi derült ki, hogy attól, mert valamibe gyömöszölHETŐ valami, amit kilő, attól az még önmagában nem lesz lőfegyver.

Az megint más kérdés, hogy ha valaki ezt megteszi, és így önvédekezik vele, az minek fog számítani.

Ezzel együtt láthattunk már per ilyen esetet, és gödöllőn (atomot rá!) kívül sehol máshol nem merült fel a lőfegyverré minősítés tuszkolós, gumilövedékes fegyver esetén.

Ez a gumis történet egyébként egy totál szürke, szabályozatlan terület. A fegyvertartók szemszögéből nézve szabad, a hatóság szemszögéből nézve tiltott.

Jogszabály meg nincs rájuk, csak a f. Tv bizonyos részeit próbálják ráerőltetni ha esemény van. Ha meg komoly balhé lenne, pl egy valóban súlyos sérültet gyártana valaki egy ilyen eszközzel, azt eretnekként küldenék mágiára a hatóságok.

Egyébként ezt a témát tényleg rendezni kellene jogilag. Mondjuk úgy, hogy a GR fegyverek közé besorolják a gumilövő eszközöket. Az meg legyen már mindegy, hogy a paraszt tömködi a gumit, mert hagyománytisztelő, vagy szerelve veszi a lőszert bele, mert nem akar trutymákolni...
 Név: 
       Jelszó: