2018. május 22. kedd - Júlia, Rita
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / Fegyverek / Fegyvertokok, fegyvermarkolatok, kiegészítők
Privát üzenetek

Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat
Kijelentkezés

Keresés

Keresett kifejezés:

Kereső:Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
Forma 1
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Politika
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Üzenet, jelenlegi formájában:


 Martin Riggs
        
2017-07-31 09:42:33   (13410)
 
Őőőőő ez egy kicsit más történet.

Csináltam is ilyen fültokot, és van vásárolt is.

Az elektronika működése pedig az alábbi.

Van egy mikrofon, ami veszi a környezeti zajokat. Ez után van egy hangerősítő berendezés, ami az elemekből vett energiából a belső hangszóró számára megfelelő elektromos teljesítményt ad. Így a környezeti zajokat a hangszóró adja a felhasználó számára. A passzív fültok ugyanannyira szigetel, mint bármely más csak passzív tok.


Az elektronika úgy van megcsinálva a zajvédős fülesekbe, hogy az semmilyen körülmények közt sem tud 83dB-nél hangosabban megszólalni. Ha kint ágyúval lőnek, a belső hangszóró akkor sem szólal meg 83dB-nél hangosabban. Ezt általában egy limiter vezérelt AGC fokozattal lehet elérni. Vagyis bizonyos hangerő fölött az elektronika visszaveszi a hangerősítő erősítését. A hangszórók egyébként tudnának olyan teljesítményt, amitől lefosnád a bokád. Fülre csattintva két 500mW-os hangszóróval simán lehet csinálni tartós halláskárosodást, sőt átmeneti süketséget is.


A saját fejlesztésű elektronikám annak idején egyszerűen a teljesítmény maximummal operált. Semmilyen AGC nem volt benne. Ami 83dB fölött lett volna, ahhoz egyszerűen nem volt elég nafta az erősítő egység tápcsatlakozásain. Illetve volt egy aktív limiter is a hangszórón, ami a nagyfrekis összetevőket csapta agyon. (A lövészajok jellemzően 4kHz-es tartományban okozzák a bajt a fülnek, ezt kell nagyon lecsapni.)


Szóval nem egy ördöngősség ez a téma. Egyébként 20e Ft alatt lehet már jó aktív füleseket kapni.  

 Név: 
       Jelszó: