2018. április 19. csütörtök - Emma
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / Fegyverek / IPSC , IDPA - szituációs lövészsportok
Privát üzenetek

Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat
Kijelentkezés

Keresés

Keresett kifejezés:

Kereső:Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
Forma 1
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Politika
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Üzenet, jelenlegi formájában:


 Martin Riggs
        
2017-03-10 11:17:02   (17444)
  A hadonászók, meg a bolhaf..sz lövők közt mindig volt egyfajta élcelődés, és egyik tábor tagjai lőképtelen hülyének gondolják a másik tábor tagjait. Egészen addig amíg nem derül ki, hogy a jobbak mindkét táborból nagyon jól tudnak lőni, csak másképpen tudnak jól lőni.

Az a szép amikor valaki mindkét helyen megállja a helyét.

Ugyan én még a hadonászós lövészet szépségére nem annyira kaptam rá, de ettől még értékelem azokat, akik azt tényleg jól csinálják. Néha jólesik elzombulni 1-1 IPSC videón. Viszont még nem bírtam magam rávenni, hogy komolyan vegyem, és csináljam is azt, ami ott megy.

A pontlövészetet viszont minden tekintetben szeretem. Az kevésbé sportra. Inkább művészeti ágra hasonlít. Szemben az IPSC / IDPA-val.

Ebben az új szabályrendszerbe az nem tetszik, hogy a dinamikus eszközökre akarják ráhangolni a pontlövészetet. Szerintem ez hátralépés.

Természetes, hogy lövészeti áganként más-más eszközre van szükség. Egy pöttylövő masinával pl nem lehet IPSC-t lőni már a tárkapac okán sem. Az IPSC-re kihangolt masinákkal ugyan meg lehet próbálni pöttyölni, de olyan mint Volvo kamionnal indulni egy autós gyorsulási versenyen. Nem arra valóak. Egyszerűen sok zörgőcsövű öntöltő pisztoly már mechanikusan is kihívásokkal kűzd ha 15m-en egy 13-as méretű célt kell eltalálnia. A kialakításról és a sütésről akkor még nem esett szó.

Ezen felül amíg egy IPSC lövőnek a pontos lövés az, ha 15m-ről tud lőni két alfát, addig a pöttylövőnek az, ha 15-25m-en 3-5cm-en belül vannak a lövések. Nem 1-2 lövés, hanem az 15...60-as sorozatból mondjuk 10-40 lövés.

Az oklevél meg nem annyira fontos. Ellenben a tisztességes, és szabad versenyzés már inkább.
 Név: 
       Jelszó: