2018. május 20. vasárnap - Bernát, Felícia
Gázpisztoly


NetHírlap / Fórum / Fegyverek / IPSC , IDPA - szituációs lövészsportok
Privát üzenetek

Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Súgó
Fórumszabályzat
Kijelentkezés

Keresés

Keresett kifejezés:

Kereső:Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
Forma 1
GSM, távközlés
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Politika
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Üzenet, jelenlegi formájában:


 Marcin
        
2017-03-10 08:34:43   (17440)
  Nem vagyok egy nagy gyorspontlövő, lehet azért nem értem a hisztit.... de: teljesen más egy .40 kaliberrel, 11.7 g lövedékkel @ 997 fps lőni (kb. 180 PF) , mint egy puha lőszerrel.

Egyrészt, ha minimálisan is, de csavarodik a markolat a kezemben, igazítani kell, másrészt a robbanás és erőteljes recoil sajnos bele tud zavarni és ösztönösen kompenzál az ember, szerencsétlenebb esetben töredékmásodperccel a lövés előtt.

Ilyenfajta pontosságra, mozdulatlanságra nincs szükség dinamikus sportokban, mert egy 50 méteres poppert is relative könnyen el lehet találni annál kisebb pontossággal, mint egy 13-t a gypl. lapon. Eleve más irányzék is kell hozzá.

VISZONT... ha nagyon akarom, olyan puhára töltöm azt a .40-t gyors porral, amilyenre akarom, innentől kezdve (faktormegkötés hiánya mellett), max az irányzék és a sütés lesz más egy "nem praktikus" sportfegyverben meg az enyémben. Uh. itt már nem értem az egészet (?)


( Ugyan nem tudom kicsoda MR sporttárs (mert akkor talán jobban érteném azt is), de bármilyen külön divízióban indul is, az eredménye abszolút pontszám (IPSC-vel ellentétben). Ezért egy versenyen pontosan látni fogja így is, kiket vert meg. Vagy ennyire hiányzik a papír diploma odafestett arany éremmel egy olyan versenyszámban, melyben jellemzően tapasztalatlan, szedett- vedett fegyverekkel felszerelkezett sporttársak indulnak a kötelező minősítés megszerzése végett? )
 Név: 
       Jelszó: