2017. június 25. vasárnap - Vilmos
Gázpisztoly

Tisztelt fórumozók! A Nethírlap fóruma politikamentes fórummá alakult, politikával kapcsolatos topikok, hozzászólások törölve lesznek.

Éles fegyverek, sportfegyverek, lőterek, sportlövészet

NetHírlap / Fórum / 

Fegyverek

  / 

Éles fegyverek, sportfegyverek, lőterek, sportlövészet

    
    Oldal: előző oldal / 873következő oldal      bontás: 
Privát üzenetek

Bejelentkezés
Regisztráció
Adatmódosítás
Elfelejtett jelszó
Mail a moderátornak
Moderálás
Súgó
Fórumszabályzat

Keresés

Keresett kifejezés:

Keresés helye:Részletes keresés

Kategóriák

Autó-motor
Család
Dühöngő
Fegyverek
GSM, távközlés
Hajózás
Hardver
Internet
Játékok
Kultúra
NetHírlap kávéház
Sport
Szex
Szoftver
Tudomány
Vallás
Zene

Legfrissebb 20

Éles fegyverek, sportfegyverek, lőter...
Gázpisztoly
OFF topic
Gumilövedékes (traumatikus) fegyverek
Moderátor közleményei - fegyverek fór...
Katonai és rendvédelmi
Jog & fegyver
Kalasnyikov.hu
Légfegyver - légpuska , légpisztoly, ...
Fegyvertokok, fegyvermarkolatok, kieg...
EDC ( Every Day Carry ) kés és lámpa...
Fegyverfotózás
fegyvervideo.hu
Fegyverliberalizáció
Céltávcső, Red-Dot, fegyveroptikák
Versenyek
IPSC , IDPA - szituációs lövészsporto...
Gázpisztoly humor - pergőtárcsás gp-...
Elöltöltős, cowboy és történelmi fegy...
Kaliber + fegyveres szakirodalom


 gvass1
    
2017-06-25 17:36:02  (44410)
  +1Előzmény: Zotyika (44408)
Válaszok
 


 El Mariachi
    
2017-06-25 17:24:26  (44409)
  Nem csak magyarisztanban van igy , sztem. Tortenik egy fegyveres amokfutas, maris a fegyvert hasznalo, tisztelo, normalis emberek, szivjak meg, mert oket lehet az allam altal megszivatni. Ez ilyen mindenutt a nagyvilagban. Ezert kell duplan triplan odafigyelni magunkra, masokra, hogy ne adjunk tamadasi feluletet, az ujjabb tamadasra az allam felol.
Előzmény: Zotyika (44408)
Válaszok
 


 Zotyika
    
2017-06-25 17:15:18  (44408)
  A fegyverkezelesnek vannak szabalyai, azokat kell betartani. Nem olyan szabalyokat hozni, amik lehetetlenne teszik a hibazast, mert tiltanak valamit. Pl. rendoroktol elveszik a fegyvert, mert lelotte magat a rendorno: magyar megoldas, hogy elvesszuk toluk, igy nem fog mas igy tenni. Ennek tultolasa a teljes tiltas, hiszen ugy biztos senki nem lo le senkit. Ja de igen, a bunozok.

Ez a hozzaallas engem nagyon zavar magyarisztanban: tiltsuk be, senki ne tudjon semmi ilyet soha tobbe, akkor biztos nem.lesz baj. Egyebkent az egesz rendvedelmi szektorra ez a gondolkodas jellemzo. VP-nel valaki nem az irodai pancelba, kazettaba rakta a fegyvert, hanem - raadasul toltve - az asztalfiokba, ellenorzesnel meg lebukott. Megoldas: masnaptol mindenki kozponti tarolasra adja le, ha kell, akkor meg szoljon, varjon, vegyefel, adjale. Vegul is az ido elment ezzel is, fizu meg ugyanaz.....
Előzmény: El Mariachi (44407)
Válaszok
 


 El Mariachi
    
2017-06-25 17:02:15  (44407)
  A szabal az szabal... Ha valami gebasz van, a loveszetvezetot sittelik befele, a masik hujjesege miatt, az is szabal.. Sajat szememmel lattam , amikor nagyon magas tisztseget betolto szemely /loveszetben/akkor piszkalta a fegyveret mikor masok a lolapokat csereltek, loveszetvezeto voltam, de nem volt pofam raszolni, -amit azota is banok-, de amikor eszrevette, hogy eszrevettem, hat az a tekintet, minden penzt megert... Roviden, akkor tortenik a baj amikor nem is szamit ra az ember, azert itt, kemeny fegyverek is vannak , borzaszto nagy a serules, a halalos serules veszelye, oda kell figyelni, szabalyokat betartani, akkor talan nem lesz nagyobb baj.
Előzmény: Zotyika (44405)
Válaszok
 


 Bokros
    
2017-06-25 16:51:58  (44406)
  igen ő volt a másik
Előzmény: tittadili (44404)
Válaszok
 


 Zotyika
    
2017-06-25 16:32:51  (44405)
  Nem jobb, csak nem ertem. Ahogy azt sem, hogy miert akarjak egyesek betiltani a fegyvereket. Ha a loterig nalam lehet, akkor miert kell uritenem mikor a loallasba megyek, ahol ujra megtoltom?
Hulyeseg.

Vegul is az is szabaly... nem lehet, minekaz, menjelmashova. Azert fura, mert pont a loteren elvileg nem ilyen emberek lennenek, csak ugy latszik megis.
Előzmény: Nagy K (44395)
Válaszok
 


 tittadili
    
2017-06-25 13:28:35  (44404)
  2008-ban történt ilyen nálunk Békéscsabán is. link
Előzmény: Bokros (44403)
Válaszok
 


 Bokros
    
2017-06-25 13:03:35  (44403)
  Én csak 2 olyan fegyverboltost ismertem akit megöltek, ebből az egyiket itt személyesen is. Neki három alkalommal utasították el az önvédelmi kérelmét, pedig az már több mint 15 évvel ezelőtt történt, amikor még nem kulminált ennyire az agybaj.

Ha Baumgartnernek van önvédelmije (és nem a sport dobozban, jól elzárva az autóba) az a két disznó kísérletezni sem mert volna Sopronban
Előzmény: gvass1 (44383)
Válaszok
 


 kolonics
    
2017-06-25 13:00:33  (44402)
  Volt, aki teljesen félreértette a kérdésemet!

Csak és kizárólag a loveszetvezető tekintetében érdekelt a dolog.
Egyetértek veled is
Az üzenetet a felhasználó 2017-06-25 13:00:46-kor módosította.
Előzmény: TAL (44401)
Válaszok
 


 TAL
    
2017-06-25 11:40:17  (44401)
  "Mindegy, én úgy gondolom, loveszetvezeto viseljen fegyvert a lőtéren!"

Egyetértek, mi több kötelezővé tenném, gondolom nem szükséges indokolni, szerencsétlen esetekkel pld-ni.
Folyamatosan fegyverekkel foglalkozó személyek, (fegyverboltos,fegyverjavító, lövészetvezető.stb..)automatikusan, indoklás nélkül jogszabályilag engedélyezném.
( gondolom ezt sem szükséges lerágnom)
Erre fel napjainkban mi a tendencia ?
Úgy oldják meg, hogy eleve nem is adnak ki engedélyt önv.maroklőf-re, vagy ha van neki, akkor lejártakor nem hosszabbítják meg.
Olyan személyek, akik szakmájuk szerint folyamatosan érintkeznek lőfegyverekkel, potenciális támadási lehetőségnek vannak kitéve, és sajnálatosan a jog a lehetőséget sem adja meg nekik, hogy életben maradásukra a lehetőségük meglegyen.
Nem kívánom egyik engedélyező hatóságnak, személynek sem, hogy adott esetben szembesültessék azzal, hogy az elhunyt személy családja szemébe nézve, közölje, hogy igen, én voltam az a személy, aki saját hatáskörben, mérlegelési jogkörben elkövettem a hibát, és ezzel egy család életét nyomorítottam meg.
Minden ig.rend. vezetője felelős, felelős, mert én ezzel a tudattal nem lennék hajlandó ilyen beosztást betölteni, és a mérlegelési jogkörrel visszaélni.

Ja, indokolja meg, hogy közvetlen életveszélynek van kitéve !
Milyen indoklás ? Hülyék ezek, ami evidens azt nem szükséges indokolni !
Szerintem.Előzmény: kolonics (44394)
Válaszok
 


 kolonics
    
2017-06-25 10:56:01  (44400)
  Egyetértek
+1
Előzmény: gvass1 (44399)
Válaszok
 


 gvass1
    
2017-06-25 10:26:19  (44399)
 
Sztem itt tobben elbeszelnek egymas mellett, illetve a kerdes tobbretegu.

1. nem verseny van a loterek nyitvatartasat tekintve azok 95+%-aban.

2. a lofegyvert szallito ember onmagaban fokozottan van kiteve tamadasnak, a loterek kornyeken felbukkanasai valoszinusege ezen szemelyeknek meg jelentosen megno. Ez egyszeru mint az egyszeregy, meg a nagyon buta bunozoknek is feltunik.

3. eppen ezert nagyon sok sportlovo is hord - nagyon helyesen - onvedelemre gaz-riasztot (egyeb lehetoseg hijan, gyokerisztanban ugye), hogy legalabb puszta kezes tamadoval szemben legyen eselye. (Igen, innen a forumrol is tudok sportlovorol (nem is egyrol), akinek kocsibol fegyvert kipakolas kozben akadt afferja, ami kozben vedekeznie kellett.)

4. barmilyen onvedelmi celu fegyvert, lofegyvert csak rejtve lehet viselni, tehat azok ottlete nem is kene, hogy latszodjon, barkit zavarjon.

5. sok loteren nincsen mar szerencsere klasszikus "loallas", nem parancsra megy a toltes-urites, nem is ertelmezheto tehat a Rakosi korszakbol rajtunk maradt nyomorek loterszabalyok jelentos resze.

6.  maga a toltes-urites az olyan, mint a leszallas-felszallas repcsinel: akkor tortenik a balesetek jelentos resze. Minel kevesebb ilyen van, annal jobb. Toltetlen fegyver nincs, mindig ugy kell kezelni.

7. nem egymast kene basztatni a loteren, kiveve, ha valos, alap biztonsagi szabalyokat serto dolgok tortennek. Akkor viszont a Főrendőr-fővadász Méltóságos Uraknak is kemenyen oda kene szolni. Ja, az mar nem olyan egyszeru...


Az üzenetet a felhasználó 2017-06-25 10:27:05-kor módosította.
Előzmény: zora81 (44398)
Válaszok
 


 zora81
    
2017-06-25 09:21:07  (44398)
  Ha a delikvens nem tartja be a biztonsági szabályokat, elzavarom, tök mindegy mi van nála. Ha betartja, viselhet amit akar.
Elfogadom, hogy a verseny szabályzat tiltja, hogy egyszerre több fegyver legyen a lőállásban, de a verseny teljes idejére szóló tiltást fölöslegesnek, és értelmetlennek tartom.
Ad absurdum az utolsó sorozat vége, és az eredményhirdetés között több száz fegyver, több ezer lőszer figyel egy jól behatárolható helyen táskákban, a legjobban elzárva max csomagtartóban, és nem lehet ezeket megvédeni csak gázsprével...
Válaszok
 


 Marcin
    
2017-06-25 09:20:52  (44397)
  A töltött fegyver viselését lőtéren ált. mindenhol tiltják.

Feltételezem azért, mert pld egy versenyen rendkívüli fontos hogy mindenféle tapasztalatú emberek ne távozzanak a lőállásból véletlenül töltött fegyverrel.

Különbséget tenni verseny, saját (önvédelmi) stb fegyverek között zavaró és bonyolult lehet kezelni egy sokszereplős eseményen.

Lőtereken továbbá igen gyakori a "faxmutogatás" :), azaz mindenki mindenki más fegyverét alaposan szemügyre veszi, próbálgatja (jó sokszor rá kellett szólnom tapasztalt lövőre is, ne sütögesse már el a fegyvert üresen (?) az én irányomba (nem célzott rám, csak az ölében lévő fegyver pont felém nézett, aki oldalt ültem az illetőtől).

Aki mondjuk visszaemlékszik a Teve utcai esetre, amikor "tisztítás" közben átlőtt a rendőrünk több szobán át, könnyen el tudja képzelni, miért jobb mindenkinek ha üresen van a többieknél fegyver.

Viszont mivel töltött tárak amúgy is az oldaladon vannak (legalábbis dinamikus számoknál), hármas kondiból elsütni a fegyvert csak picivel hosszabb, mint egyesből (ha netán fundamentalistával találkozna az ember). Ilyen szempontból egy versenyen talán mindegy, van -e birónál töltött fegyver, mert ott van a több tucat állampolgári kötelességét teljesíteni kész ember.
Válaszok
 


 Nagy K
    
2017-06-25 08:56:54  (44396)
  A mindennapok érdekelnek, amikor nincs verseny!
---

Minek külön szabályozni?

A lőtér szabályzat, lövészet vezető, lőtér vezető szava nem elég?

De elég! Elégnek kell lennie!

Az Ő szavuk a döntő! Vagy nem mész többet arra a lőtérre. Én nem szívesen engedtem volna az Ikarus lőtérre olyanokat akik nem akarták betartani a szabályokat.

Az Ikarus lőtéren versenyek alkalmával volt, hogy 30 lövő volt egy sorban. Mit tudtam volna tenni, ha egy fegyver van az oldalamon?

Egyébként volt, hogy kicsavartuk az ügyfél kezéből a fegyvert, mert szabálytalankodott.

Te a legrosszabbra gondolsz, hogy lőjem le a nézőkre lövöldöző versenyzőt? Hülye idióta emberek sajnos vannak...
Előzmény: kolonics (44394)
Válaszok
 


 Nagy K
    
2017-06-25 08:43:14  (44395)
  Ezt a loteres faszkodast se ertettem sose.....
---
Miért?

Amikor bemész egy lőtérre köteles vagy elfogadni a szabályzatot! A lőtér nem közterület, utca...

Engedélyed van közterületen rejtett fegyverviselésre, akkor nyíltan fogod hordani?

Abban az esetben, ha a lőtérvezető, lövészetvezető kéri a fegyvered ürítését, miért jobb, ha ellenkezel?

Amíg a lőtéren vagy ő vállalja érted és a többi ott tartózkodóért a felelősség nagy részét.

Nem faszkodás, hanem szabály!


Előzmény: Zotyika (44391)
Válaszok
 


 kolonics
    
2017-06-25 08:30:21  (44394)
  Enegem, nem a verseny érdekel.
Azt megértem, ha a verseny szabályzata egyértelműen kimondja, hogy érkezéskor a verseny előtt üríteni kell és el kell tenni tokba az önvédelmi fegyvert! Ez igy van jól!

A mindennapok érdekelnek, amikor nincs verseny!

Ahogy észreveszem ez sincs szabályozva ....
Mindegy, én úgy gondolom, loveszetvezeto viseljen fegyvert a lőtéren!
És, ha ezt jelenleg lehetővé teszi a jogszabály akkor nincs kérdésem!

Az üzenetet a felhasználó 2017-06-25 08:33:24-kor módosította.
Válaszok
 


 Nagy K
    
2017-06-25 08:28:35  (44393)
  Annak idején az Ikarus lőtéren nem volt probléma az önvédelmi fegyver viselése körüli kérdés.

Sok hivatásos állományú járt hozzánk lőni. Amikor bejöttek a lőtérre a lőtér szabályzat rájuk nézve is kötelező volt.

Akinek nyilt viselés volt engedélyezve, vagy szolgálatban volt az úgy viselte. Akinek rejtett az rejtve viselte. Nem szóltunk bele.

Azonban, ha lőni szeretett volna gyakorlás alkalmával, akkor a lövészetvezetővel közösen beszélték meg a feladatot.

Abban az esetben, ha egyesületi fegyverrel akart kezdeni és rejtett fegyverrel folytatta, akkor ez volt a feladat.

Más volt a verseny.

A versenyszabályzat tiltotta, tiltja a több fegyver bevitelét a lőállásba. Nem logikus, hogy versenyre úgy megyek, hogy az önvédelmi fegyver nállam van. Miért? Minek?

Ezt tudta mindenki, így soha nem kellett ezért szólni az önvédelmi fegyverrel rendelkezőknek.

Amikor verseny van nagy a nyüzsgés. A lőállásban szabályok vannak. Aki nem tartja be annak viszont látásra.

Más a gyakorláskori önvédelmi viselet és más a verseny! Kicsit “farokhosszabbításnak” tartom a versenyre önvédelmivel érkezőket. A lőtéren nem kiváltságosak, hanem versenyzők! Azokra pedig vonatkoznak a verseny és lőtér szabályok. Versenyzőként etikátlan és érthetetlen a szabályok tudatos megszegése.

(…nehogy valaki azt írja, hogy verseny előtt nem volt időm letenni, elzárni a szolgálati, önvédelmi fegyvert…)

Válaszok
 


 zkr551
    
2017-06-25 07:20:30  (44392)
  Took Laci is ott volt, vegul is egy kis osszeszolalkozas utan csak abbol a versenyszambol zartak ki. De epeszu magyarazatot nem tudtak adni ra. Szoval volt ilyen.
Előzmény: hunserv (44390)
Válaszok
 


 Zotyika
    
2017-06-25 07:02:11  (44391)
  Ezt a loteres faszkodast se ertettem sose..... Az utcan/buszon/akarhol lehet valakinel fegyver, a loteren meg uritse/tegye le. Mer? Gun free zone? Mi ertelme ennek?
Válaszok
 


 hunserv
    
2017-06-25 06:57:31  (44390)
 
Szvsz semmi köze az önvédelmihez.
Ilyen miatt nem illene kizárni senkit a versenyből. Ha mégis lehet mert csökött a szabáyzat, akkor (mivel motozni nincs joga és úgyis rejtve van) azt kell mondani, hogy sajnos kötés / művese.
Aztán mindenki boldog maradhat.
Az üzenetet a felhasználó 2017-06-25 06:57:52-kor módosította.
Előzmény: zkr551 (44387)
Válaszok
 


 Zotyika
    
2017-06-25 06:33:10  (44389)
  Segitett nepszerusiteni a loveszetet biztos.....
Előzmény: zkr551 (44387)
Válaszok
 


 El Mariachi
    
2017-06-24 23:02:47  (44388)
  A videki birok mar csak ilyenek.. 😉
Előzmény: zkr551 (44387)
Válaszok
 


 zkr551
    
2017-06-24 22:39:07  (44387)
  Tavaly elautoztunk egy versenyre egy rendor baratommal Berettyoujfalura Budapestrol. A rendor eles onvedelmi fegyverrel, rejtve viselve, beallt a loallasba, a proba soran egy kiemelten goromba helyi biro eszrevette, hogy valami dudorodik az oldalan, megkerdezte, hogy mi az es azonnal kizarta a versenybol!!!
Előzmény: Martin Riggs (44382)
Válaszok
 


 account1
    
2017-06-24 22:00:14  (44386)
 
Rólam is szedtek már le töltött önvédelmit lőtéren.

Biztos én vagyok a hülye, de...itt gáz-riasztóról van szó, nem?


Az üzenetet a felhasználó 2017-06-24 22:00:32-kor módosította.
Előzmény: Martin Riggs (44382)
Válaszok
 


 took
    
2017-06-24 21:37:34  (44385)
  van igazságod.
Ezen kérdést a jogszabályok nem rendezik. További irányadó a lőtér házirendje.
Előzmény: gvass1 (44383)
Válaszok
 


 hunserv
    
2017-06-24 21:35:18  (44384)
  +1
Mondjuk szvsz nem csak amiatt, azutan.... :(
Előzmény: gvass1 (44383)
Válaszok
 


 gvass1
    
2017-06-24 20:55:37  (44383)
  Megjegyzem: a soproni lőtéri gyilkosság utan nem tiltani kene, hanem kotelezove tenni a fegyverviselest mindenkinek a loteren, de legfokeppen a loveszetvezetoknek illetve a fegyvereket, loszert kiado szemelyeknek.

Előzmény: Martin Riggs (44382)
Válaszok
 


 Martin Riggs
    
2017-06-24 20:41:43  (44382)
  Ezek a szabályok csak hivatalosan megrendezett versenyeken élnek. Amennyiben azt a versenybíróság úgy ítéli meg.

Egyéb iránt a jogszabályok irányadóak. Azok szerint meg lehet lőfegyvert töltve viselni lőtéren BÁRKINEK!

Az más kérdés, hogy ha a lőtér saját szabályzata / házirendje azt írja elő, hogy a lövészetvezetőn kívül mindenki csak a lőállásban töltheti meg a fegyverét lövészetvezetői utasításra, akkor oda nem lehet töltött fegyverrel beflangálni.

Rólam is szedtek már le töltött önvédelmit lőtéren. Nem tetszett, de mivel be akartam menni lőni, ezért elfogadtam a házigazda szabályait, és ürítettem a fegyvert. Az egy másik kérdés, hogy egy ideig oda nem mentem. Volt olyan lőtér is, ahol engedték viselni az önvédelmit. Előzmény: took (44381)
Válaszok
 


 took
    
2017-06-24 19:38:53  (44381)
  más szabályhely:
Gyorspont.
3.9.5 A verseny ideje alatt a versenyzők és a tisztségviselők fegyvert a testen nem
viselhetnek. Az önvédelmi fegyvert a versenyre való megérkezéskor haladéktalanul a kijelölt
töltő/ürítő helyen ki kell üríteni, és táskába/tokba kell helyezni.
3.9.6 Fegyvert tokból/táskából kivenni, fegyvert kezelni kizárólag a kijelölt biztonsági
zónában, illetve (a megfelelő vezényszó elhangzása után a sorozatot lövő versenyzőnek) a
lőállásban szabad.
Előzmény: took (44380)
Válaszok
 


 took
    
2017-06-24 19:34:33  (44380)
  én nem is gondoltam másra.
Előzmény: took (44378)
Válaszok
 


 gvass1
    
2017-06-24 19:28:09  (44379)
  Es ez az IPSC versenyeken kivul pont semmire, de semmire nem bir  semmilyen hatallyal.Előzmény: took (44378)
Válaszok
 


 took
    
2017-06-24 19:26:51  (44378)
  Szerbusztok!

Ipsc Szabályhely:

5.2 Holster, Carry and Storage and Competitor Equipment Tokok, szállítás, tárolás, és más versenyzői felszerelések 5.2.1 [H] Carry and storage – Handguns must be carried unloaded, in a case or bag of a design intended or suitable for the safe carriage of firearms, or in a holster securely attached to the competitor’s belt. Violations are subject to Rule 10.5.13.
Hordás és tárolás – a maroklőfegyvert minden esetben töltetlen állapotban lehet hordani, vagy erre a célra kialakított tokban vinni, vagy tokban biztonságosan rögzítve a versenyző övén lehet hordani. Ennek megsértése esetén a 10.5.13-as szabálypontot kell alkalmazni
[R-S] Carry and Storage – Except when within the boundaries of a safety area, or when under the supervision and direct command of a Range Officer, long guns must be unloaded and held, shouldered or slung (or placed in a rack), with the muzzle pointed skywards. Long guns placed in a slip or case are not required to be pointed skywards. The action may be open or closed, but a IPSC Combined Competition Rules, January 2017 Edition 20 chamber safety flag must be fitted at all times when the firearm is not in use. Detachable magazines must be removed. Failure to comply may be subject to the provisions of Rule 10.5.1.
Hordás és tárolás - A biztonsági zóna határain kívül, illetve a versenybírók közvetlen felügyelete vagy utasítása nélkül a hosszú fegyvert töltetlenül, a vállon vagy karon kell tartania úgy, hogy a cső az ég felé mutasson. Ha a fegyver tokban van, akkor nem kell megkövetelni, hogy a cső az ég felé mutasson. A töltényűr lehet nyitott vagy zárt, de zászlónak mindig kell a töltényűrbe lenni, amikr a fegyver nincs használva. A kivehető tárat el kell távolítani. Ennek megszegése a 10.5.1. szabálypont rendelkezéseinek alkalmazását vonhatja maga után.

5.2.1.1 Competitors arriving at an IPSC match in possession of a loaded firearm must immediately report to a Range Officer, who will supervise unloading of the firearm. Competitors failing to comply may be subject to Rule 10.5.13.
Ha a versenyző töltött fegyvert viselve érkezik meg a verseny helyszínére, azonnal jeleznie kell ezt a RO-nek, aki ellenőrizni fogja a fegyverürítést. Ennek megsértése esetén a 10.5.13-as szabályt kell alkalmazni.
5.2.1.2 [H] Handguns carried in a holster must have an empty magazine well, and the hammer or striker must be decocked. Violations will incur a warning for the first occurrence but will be subject to Rule 10.6.1 for subsequent occurrences in the same match.
A versenyző által a fegyvertokban viselt fegyver tárfészke legyen üres, a kakasa, illetve ütőszege pedig legyen fesztelenített. Ezen szabálypont megsértése első ízben figyelmeztetést von maga után, azonban az ugyanazon versenyen bekövetkező további alkalmak esetén a 10.6. szabálypontban leírt következményt vonja maga után.
[R] Within the provisions of Rule 5.2.1 no ammunition of any kind is permitted on the gun, or in clips or loops fitted to the gun, or to a sling fitted to the gun except when under the supervision of, and in response to a direct instruction issued by a Range Officer.
Az 5.2.1 szabálypont rendelkezései értelmében semmiféle lőszer nem engedélyezett sem a fegyveren, sem a fegyverre erősített szorítókban vagy hurkokban, sem a fegyverre erősített hordszíjon, kivéve ha a versenyző egy bíró közvetlen felügyelete alatt áll, és a bíró által kiadott közvetlen utasításnak engedelmeskedik.

Üdv

Előzmény: kolonics (44377)
Válaszok
 


 kolonics
    
2017-06-24 18:34:17  (44377)
  Köszönöm!


Előzmény: gvass1 (44376)
Válaszok
 


 gvass1
    
2017-06-24 17:25:37  (44376)
  Persze.

Egyreszt loteren a barmilyen tartasi celu megtoltott lofegyver alap.

Masreszt nem kozteruleten amugy sem kell elzarni a fegyvert, elkuloniteni a loszert, ha ott van az engedelyes, hiszen:

253/2004. korm. r.

"(3)
A lőfegyver és a hozzá tartozó lőszer a tartásukra jogosult személy
folyamatos jelenléte esetén elzárás, illetve elkülönítés nélkül is
tárolható, aminek során a tartásra jogosult személy köteles megtenni az
illetéktelen hozzáférés megelőzése, illetve megakadályozása érdekében az
adott helyzetben szükséges intézkedéseket."Előzmény: kolonics (44373)
Válaszok
 


 qqriq
    
2017-06-24 17:24:42  (44375)
  Tudtommal loallasban, loveszetvezeto utasitasara lehet fegyvert tolteni.


Előzmény: kolonics (44373)
Válaszok
 


 account1
    
2017-06-24 16:58:57  (44374)
  Én csak az alapján tudok nyilatkozni amit láttam, ez pedig az volt, hogy szinte mind viseltek ahol eddig voltam, több lőtéren. De majd valaki megmondja a tutit :)Előzmény: kolonics (44373)
Válaszok
 


 kolonics
    
2017-06-24 16:37:31  (44373)
  Sziasztok!

Szeretnék képbekerülni ebben a témában, ezért szeretném ha válaszolnátok a kérdésre!

Löveszetvezető viselhet-e fegyvert töltve /töltetlenül nyíltan a lőtéren munkája közben?
Ezt szabályozza valami?
Az üzenetet a felhasználó 2017-06-24 16:37:48-kor módosította.
Válaszok
 


 Gianni atya
    
2017-06-21 08:11:45  (44372)
  Prodefense Kft
Előzmény: brh562 (44371)
Válaszok
 


 brh562
    
2017-06-20 18:11:37  (44371)
  Ki az ?
Előzmény: Gianni atya (44370)
Válaszok
 


 Gianni atya
    
2017-06-20 14:47:45  (44370)
  Pirospont GrandPoweréknek és a magyarországi képviselőjüknek. Baromi gyorsan és nagyon olcsón (ingyen :) ) küldték a kívánt alkatrészt!
PusziPacsi nekik!!
Válaszok
 


 gvass1
    
2017-06-20 13:42:32  (44369)
  ÚJ VIDEÓ!

AMT AUTOMAG II .22 WMR pisztoly 1. rész

avagy a hosszúcsövű szopóroller...


http://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideok/amt-automag-ii-22-wmr-pisztoly-1-resz

Bővebben:

http://www.fegyvervideo.hu/articles.php?article_id=1381Ennél frusztrálóbb lövészeti élményem régen volt már. Az AMT
Automag II ugyanis gyakorlatilag minden tárból legalább 3-4 akadályt
produkált, mindenfajtát. A különleges .22 Winchester Magnum Rimfire
lőszert tüzelő pisztoly igazából semmire az ég világon nem jó.
Kidolgozása rusztikus, felépítése túlbonyolított, sütése eléggé közepes.
Egyetlen pozitívuma, hogy szép nagy torkolattüze van.


Köszönjük a tesztfegyvert a www.celeritas.hu lőtérnek! Ahol azért ennél sokkal-sokkal jobb vasak is vannak!!!

Válaszok
 


 Shrinkwrap
    
2017-06-19 11:19:23  (44368)
  Oh hát kösz az infót, van még egy csomó babapisztoly amire vágyhatok :D
Válaszok
 


 Martin Riggs
    
2017-06-19 10:27:15  (44367)
 
A tomcat egy jópofa játékszer. Semmi más.


Nekem a Taurus PT-22 van meg, ami szintén játszós cuccnak nagyon jó. Meglepően pontos 25m-en is.


Akadályelhárítás: Igen, az lehetetlen! Egyetlen módja, ha kinyitja az ember a csövet, és kirázza a csőből az elcsettent lőszert.


Akadozni is szeret. Jellemzően a nagyobb teljesítményű lőszereket, vagy a pisztolyba tervezett versenylőszereket eszi.

Amivel jól működik:

-Remington Hornett.

-RWS Pistol Target.

-Top Shot

-CCI Standard

-Eley Sport


Amivel akadozik:

-Federal

-CCI Blaster

-Remington Cyclon

-Remington Thunderbolt

-RWS Rifle Target 


Előzmény: gvass1 (44366)
Válaszok
 


 gvass1
    
2017-06-19 09:44:51  (44366)
  Beretta Tomcat: Nincs huvelyvonoja, igy szerintem egy vicc. Reflexsszeru akadalyelharitasbol (pl. elcsett eseten) elharithatatlan double feed lesz.Előzmény: Shrinkwrap (44365)
Válaszok
 


 Shrinkwrap
    
2017-06-19 08:02:36  (44365)
  Ott a pont, de szeretnék egy Tomcat-et.
Előzmény: Poresz (44357)
Válaszok
 


 gvass1
    
2017-06-17 06:05:12  (44364)
  Új "centis" Ruger:

http://www.kaliberinfo.hu/hirek/10-mm-auto-ruger-sr1911Válaszok
 


 gvass1
    
2017-06-16 17:28:04  (44363)
  de. offban kitargyalva.Előzmény: Marcin (44362)
Válaszok
 


 Marcin
    
2017-06-16 17:14:28  (44362)
  http://index.hu/gazdasag/ado_es_koltsegvetes/2017/06/16/orzo-vedo_cegpiramist_buktatott_a_nav/

a képen az ott nem egy légpuska?

Válaszok
 


 Kolonel
    
2017-06-16 16:56:00  (44361)
  Köszönöm, marad Gmácsa holnapra.
Előzmény: Marco (44360)
Válaszok
 


NetHírlap / Fórum / Fegyverek / Éles fegyverek, sportfegyverek, lőterek, sportlövészet
      Oldal:  / 873      bontás: 


Név: 
       Jelszó: